AGG Helsinki 2021

World Championships in Aesthetic Group Gymnastics
Junior World Championships in Aesthetic Group Gymnastics
IFAGG Trophy

19.-21.11.2021

Helsinki, Finland

#AGGHelsinki2021

Joukkuevoimistelun MM-kilpailut 2021

Helsingin Jäähallissa järjestetään Joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut 19.-21.11.2021
- Joukkuevoimistelun MM-kilpailut, naiset
- Joukkuevoimistelun MM-kilpailut, nuoret
- IFAGG Trophy -kilpailu

Kansainvälisen joukkuevoimisteluliiton IFAGG:n MM-kilpailut järjestetään yhteistyössä Suomen Voimisteluliiton ja Helsingin kaupungin kanssa.

Joukkuevoimistelun MM-kilpailut tuovat Helsinkiin elämyksellistä huippu-urheilua

Helsingin Jäähalli täyttyy kansainvälisestä tunnelmasta, kun maailman parhaat joukkuevoimistelijat kilpailevat maailmanmestaruuksista 19.-21.11.2021.

Joukkuevoimistelussa taiteellisuus yhdistyy vaativaan urheiluun. MM-kisaviikonloppu on täynnä elämyksiä, musiikkia, väriä ja jännitystä. Tule seuraamaan huippu-urheilua ja kannustamaan Suomi voittoon!

Suomen edustajat selviävät karsintakilpailuissa syyskuussa. Kaikki kisajoukkueet ovat selvillä lokakuussa.

Suomesta ponnistanut laji

Tiesitkö, että joukkuevoimistelulla on suomalaiset juuret? Vuonna 1995 Suomi esitteli joukkuevoimistelun uutena lajina kansainväliselle voimisteluväelle Berliinin Gymnaestradassa. Ensimmäiset MM-kilpailut järjestettiin vuonna 2000 ja tapahtumapaikkana oli silloinkin Helsinki. Lajia harrastaa Suomessa yli 8000 voimistelijaa 94 eri seurassa.

Vuoden 2020 kilpailut peruttiin koronaepidemian vuoksi. Alun perin vuoden 2021 kilpailuisäntänä piti olla Italia, mutta Suomi sai kisat, kun maa vetäytyi järjestelyistä maan koronatilanteen takia.

Kilpailut ovat järjestyksessään viidennet Suomessa järjestetyt joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut. Tapahtuma järjestettiin Suomessa viimeksi 2017. Silloin tamperelainen Minetit otti mestaruuden ja espoolainen OVO Team tuli kolmanneksi.

Edellisissä MM-kilpailuissa Suomi on voittanut kultaa jo kymmenen kertaa. Hopeamitaleja on seitsemän ja pronssisijoja neljä.

Tuleeko seuraava kulta Suomeen? Tule mukaan kannustamaan!

Lauantai-illan kruunaa mahtava Voimistelun 125 -juhlanäytös. Se on tarinallinen show, missä monimuotoinen suomalainen voimistelu on valokeilassa.

#AGGHelsinki2021