Hyppää sisältöön
Home » Kilpailutoiminta » Kilpailun järjestäjälle » Kilpailujen järjestäminen

Kilpailujen järjestäminen

Kaikilla voimisteluliiton seuroilla on mahdollisuus hakea erilaisten kilpailujen ja tapahtumien järjestämisoikeutta Voimisteluliitolta. Kilpailut ja tapahtumat ovat seurojen haettavissa kaksi kertaa vuodessa, huhtikuussa ja syyskuussa.

Seurat voivat järjestää ainoastaan järjestelmän mukaisia, avoimesti haettavissa olevia tasojen 1-3 mukaisia kilpailuja. Halutessaan seura voi järjestää omia pienimuotoisia sali-/harjoituskilpailuja, johon järjestävä seura kutsuu muutaman (1-3) lähiseuran (käytössä ei Kisanettiä tai muita vastaavia järjestelmiä, ei avointa kilpailukutsua). 

Kaikkien Voimisteluliiton tapahtumien ja kilpailujen järjestäjien tulee huomioida yleiset kilpailujen järjestämisohjeet ja lisänä lajien omat säännöt ja ohjeet. Yleiset kilpailujen järjestämisohjeet löydät aihealueittain jaoteltuna tältä sivulta. Tason 3 kilpailuissa ohjetta voidaan joiltain osin soveltavaa tapauskohtaisesti, mutta lisänä tulee aina huomioida lajien omat ohjeet. 

Järjestämisohjeen tavoitteena on yhdenmukaistaa Suomen Voimisteluliiton kilpailutapahtumia. Ensisijaisesti ohjeet auttavat järjestäjää ja takaavat osallistujille laadukkaan kisatapahtuman. Myös yleisöystävällisyys ja median kiinnostavuus ovat tärkeitä. 

Jokaisen lajin erityspiirteet ja järjestelyt löytyvät lajikohtaisista kilpailujen järjestämisohjeista. Kilpailun mahdollisen järjestäjän tulee tutustua ohjeisiin jo ennen kilpailun hakemista. Kilpailun järjestäjän vastuulla on tarkistaa, että kilpailuissa noudatetaan viimeisimpiä versioita ohjeista, säännöistä ja määräyksistä, jotka löytyvät tästä liiton nettisivuilta.

Kilpailun myöntämisen jälkeen järjestävä seura sitoutuu noudattamaan liiton yleisiä kilpailu- ja kurinpitosääntöjä, yleisiä kilpailujen järjestämisohjeita sekä lajikohtaisia sääntöjä ja järjestämisohjeita.

Tämä sivusto on tehty helpottamaan  kilpailujen järjestämistä, löytämään haku- ja myöntämiskriteerit sekä kilpailujen järjestämismaksut. Ohjeet on jaoteltu seuraavien alaotsikoiden alle: osallistuminen ja lisenssit, talous ja maksut, järjestelmät, tuomarit, käytännön ohjeita, viestintä ja markkinointi.
Näiden ohjeiden alta löytyy myös linkit lajikohtaisiin järjestämisohjeisiin.

Toimintaohje kilpailuihin ja tapahtumiin syrjivän käytöksen tapauksissa

Ohje astuu voimaan 1.11.2023 ja koskee kaikkia voimistelun kilpailuja ja tapahtumia, jotta osallistujilla, valmentajilla, toimitsijoilla ja tuomareilla on keinot puuttua syrjivään käytökseen.

Samalla varmistetaan kilpailujen/ tapahtumien vieminen sääntöjen mukaisesti loppuun selkeän toimintaohjeen mukaisesti.

Toimintaohje syrjivään käytökseen kilpailuissa ja tapahtumissa

Loppuraportti

Kilpailujen jälkeen kaikkia järjestäjiä pyydetään täyttämään loppuraportti:

Loppuraportin täyttäminen

Kilpailujen järjestämisohjeet:

(päivitetty 5/2024)

Osallistuminen ja lisenssit

Urheilijan, valmentajan, tuomarin lisenssit sekä vakuutukset kilpailuun osallistumisen osalta.

Lue lisää

Talous ja maksut

Kilpailujen järjestämismaksut, osallistumismaksut, tuomarikorvaukset, pääsymaksut, budjetointi ja peruutusehdot.

Lue lisää

 

Järjestelmät

Kilpailuissa on käytössä liiton määrittelemät ilmoittautumis- ja tulosjärjestelmät, järjestävä seura sitoutuu käyttämään.

Lue lisää

 

Tuomarit

Tuomareiden toimintaan liittyvät ohjeet ja käytännöt.

Lue lisää

Käytännön ohjeita

Tarkempia ohje kilpailujen järjestämiseen mm. kutsut, palkitsemiset, kilpailuorganisaatio, päivä, kilpailujen nimeäminen, yritysyhteistyö

Lue lisää

Viestintä ja markkinointi

Kilpailujen viestinnässä ja markkinoinnissa huomioitavia asioita. 
Juontajan ohjeet ja liiton kuulutustekstit. Kuvauslupa kilpailuissa. Liiton materiaalit (screen, kuvausseinä, roll up:t).

Lue lisää

Lajikohtaiset järjestämisohjeet

Akrobatiavoimistelu (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

joukkuevoimistelu (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Kilpa-aerobic (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Miesten telinevoimistelu (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Naisten telinevoimistelu (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Rytminen voimistelu (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Tanssillinen voimistelu (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

TeamGym (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Trampoliinivoimistelu (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Tanssi Cup (päivittyy kesällä 2024)

Stara 

Haku