Järjestelmät kilpailuiden järjestämiseen
Voimisteluliitto tarjoaa seurojen käyttöön Kisanetin, Sport Event Systemsin sekä Vikiksen kilpailuiden järjestämiseen. Näiden avulla hallitaan kilpailua keräämällä ilmoittautumiset ja musiikit, tarkastamalla lisenssit ja keräämällä kaikki kilpailun tiedot yhteen paikkaan. Järjestelmissä hoidetaan myös pisteiden laskeminen sekä virtuaalikilpailut. Monessa lajissa on käytössä tuomarikohtainen pisteensyöttö, jolloin tuomarit syöttävät pisteet suoraan järjestelmään.
Ohjeet järjestelmien käyttöön löydät sivun alaosasta.
Kisanet
Voimisteluliiton kilpailukalenteri löytyy kokonaisuudessaan Kisanetistä. Kisanet kerää kaikkien kilpailujen sekä Stara-tapahtumien kilpailukutsut, -sivustot ja ilmoittautumiset. Tämän lisäksi Kisanetissä on akrobatiavoimistelun, joukkuevoimistelun, rytmisen voimistelun, tanssillisen voimistelun ja Tanssi Cup -kilpailujen ja Gym for Life -tapahtumien tulospalvelu.
Kisanetissä hoidetaan myös voimistelijoiden, valmentajien ja tuomareiden lisenssintarkistus. Lisenssit siirtyvät Hoikasta Kisanetiin kolmesti päivässä, klo 6.00, klo 12.00 ja klo 16.00. Lisenssin pitäisi näkyä ja voimistelijan/valmentajan/tuomarin olla ilmoitettavissa lisenssin ostohetkestä seuraavan lisenssiajon jälkeen. Mikäli henkilö ei löydy Kisanetistä, ole yhteydessä lisenssit@voimistelu.fi.
Sivuston teknisiin asioihin liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä Kisanetiin (tuki@kisanet.fi). Kilpailujen ajankohtiin, sarjoihin tai muuten kilpailukalenteriin liittyvissä asioissa yhteydenotot/kysymykset suoraan lajipäällikölle/lajivastaavalle. Stara-tapahtumien järjestämiseen liittyvissä asioissa yhteydenotot lasten voimistelun kehittäjälle.
Kisanet Points
Kisanetiin on rakennettu myös mahdollisuus tuomarikohtaiseen pisteensyöttöön, Kisanet Points, akrobatiavoimistelun, joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun kilpailuihin. Tällöin tuomarit syöttävät itse pisteensä omalta älylaitteelta ja pisteenlasku hoituu suoraan ohjelmassa.
Kisanet tunnukset
Seuroille luodaan Voimisteluliitosta yhdet pääkäyttäjän tunnukset Kisanetiin, ja loput tunnukset valmentajille ja kisajärjestäjille seura pääsee luomaan itse. Seuran pääkäyttäjätunnukset pääsee tilaamaan alla olevasta linkistä.
Kisanet-koulutukset
Voimisteluliitto järjestää yhteistyössä Kisanetin kanssa koulutusta Kisanetin käyttöön syksyllä 2024. Koulutukset ovat suunnattu etenkin vuonna 2024 kilpailuja järjestäville seuroille, mutta koulutuksiin ovat tervetulleita myös muut halukkaat seurat.
Suosittelemme kilpailuja järjestäviä seuroja osallistumaan koulutuksiin, jotta Kisanetin ja sen toimintojen käyttö on sujuvaa ennen kilpailua sekä kisapäivänä.
Koulutusten ajankohdat, lisätiedot ja ilmoittautuminen alla olevista linkeistä:
Sport Event Systems
Sport Event Systems tai tuttavallisemmin SES on syksystä 2019 käytössä ollut tulospalvelujärjestelmä. Ohjelmassa hoidetaan kilpa-aerobicin, miesten ja naisten telinevoimistelun sekä TeamGymin tulospalvelu.
SES – kirjautuminen SES – tulosarkisto
SES-tunnukset
Kisanetistä poiketen seuroilla ei ole ohjelmaan omia tunnuksia vaan jokaiseen kisaan tilataan oma tunnuksensa siinä vaiheessa, kun Kisanetin suoritusjärjestykset on luotu. Tunnus tilataan liiton järjestelmävastaavalta sähköpostitse (emmi.kuronen@voimistelu.fi).
Vikis
Vikis on virtuaalikilpailujärjestelmä akrobatiavoimistelun, joukkuevoimistelun, kilpa-aerobicin ja rytmisen voimistelun virtuaalikilpailuiden järjestämiseen. Virtuaalikilpailuissa joukkueet ja voimistelijat videoivat oman kilpailusuorituksensa etukäteen ja lähettävät sen kilpailun järjestäjälle. Varsinaisena kilpailupäivänä tuomarit arvostelevat kaikki kilpailusuoritukset striimin välityksellä. Kilpailu striimataan myös yleisölle. Striimaus on mahdollista joko suoraan Vikiksen omalla striimialustalla tai muulla kilpailun järjestäjän valitsemalla alustalla.
Kilpailuun osallistuva joukkue saa ladattua Vikis-sovelluksen ilmaiseksi puhelimelle, Android ja IOS käyttöjärjestelmille, puhelimen sovelluskaupasta. Sovellukseen kirjaudutaan kilpailun järjestäjän lähettämällä koodilla ja sen kautta joukkueet ja voimistelijat kuvaavat oman kilpailusuorituksensa ja lähettävät sen kisajärjestäjälle kilpailukohtaisesti. Kuvauskerrat on rajoitettu sovelluksen avulla tiettyyn ajanjaksoon ja vain yhteen kuvauskertaan/suoritus, jotta kuvaus muistuttaisi mahdollisimman paljon normaalia kilpailua.