Hyppää sisältöön
Home » Voimisteluliitto » Säätiöt

Säätiöt ja rahastot

Voimistelun ja voimisteluseurojen toiminnan tueksi on perustettu säätiöitä ja rahastoja. Säätiöt toteuttavat tarkoitustaan sääntöjensä mukaisilla toimintatavoilla- ja tuilla.

Suomen Naisten Liikuntakasvatussäätiö

Suomen Naisten Liikuntakasvatussäätiö perustettiin vuonna 1976. Tarkoituksena on edistää Suomen Voimisteluliiton tekemää naisten liikuntakasvatustyötä. Säätiö tukee apurahoin jäsenseurojen ohjaaja- valmentaja- ja järjestökoulutusta.  Koulutusapurahojen haku on syksyisin 30.11. mennessä, ja apurahoista tiedotetaan liiton nettisivuilla.

Säätiö järjestää myös säännöllisesti yhteisiä tapaamisia ja retkiä, tavoitteenaan ylläpitää ja siirtää naisten liikuntakasvatustyön perinnettä.

Säätiö voi sääntöjensä mukaisesti ottaa vastaan testamentteja ja lahjoituksia, jotka käytetään säätiön toiminta-ajatuksen mukaisesti.

Säätiön hallituksen vuonna 2024 muodostavat : puheenjohtaja Tarja Rasimus-Järvinen, varapuheenjohtaja Kristiina Rintala,  Hannele Ahlqvist, Marita Mattila, Anja Meuronen ja Varpu Laisi. Varajäseniä ovat Marja Kallioniemi, Ritva Kuha ja Pirjo Nummelin-Stenman. Säätiön asioita hoitaa Voimisteluliiton talouspäällikkö Sanna Heikkilä,  nimettynä asiamiehenä on toiminnanjohtaja Maria Laakso.

Säätiön historia

Suomen Naisten Liikuntakasvatussäätiön perusta luotiin vuonna 1923, kun SNLL:n hallitus päätti ryhtyä vuosittain viettämään naisvoimistelupäivää liikuntakasvatusharrastuksen levittämiseksi. Seuraavana vuonna perustettiin naisvoimistelupäivärahasto, jonka pääoma muodostui ensimmäisen vuoden naisvoimistelupäiväjuhlan lipputuotoista. Ensimmäiset apurahat rahastosta jaettiin vuonna 1929. Rahaston varoja hallinnoitiin osana SNLL:n varoja, kunnes vuonna 1975 ylimääräisessä liittokokouksessa rahasto päätettiin säätiöidä ja nimeksi tuli Suomen Naisten Liikuntakasvatussäätiö.

Liisa Orkon rahasto

Liisa Orkon rahasto on perustettu vuonna 1959 ja se on tarkoitettu pitkäaikaisten seuratoimijoiden virkistys- ja opintotoiminnan tukemiseen. Rahaston pääoman on lahjoittanut Liisa Orko. Sääntöjen mukaisesti rahastoa hoitaa Voimisteluliiton hallitus.

Rahaston tarkoituksena on sääntöjensä mukaan jakaa stipendejä virkistys- ja opintotarkoituksiin Suomen Voimisteluliiton seuratyössä erittäin ansioituneille seuratoimijoille, kuten esimerkiksi seuran ja/tai killan johtokunnan jäsenille, luottamushenkilöille, ohjaajille/valmentajille ja vapaaehtoistoimijoille, jotka vähintään 10 vuotta ovat palkattomasti toimineet seuran hyväksi naisten liikuntakasvatustyössä.  Esitykset hallitukselle tekee liiton kiltatyöryhmä. Vuosittain Orkon rahastosta on tuettu mm. kiltojen osallistumista valtakunnalliseen kiltapäivään.

Voimisteluliiton kevätkokous 2024 päätti rahaston lahjoituksesta Suomen Naisten Liikuntakasvatussäätiölle.

Suomen Voimistelusäätiö

Säätiö tukee haettavien apurahojen kautta seuroissa tapahtuvaa telinevoimistelun harrastamista ja sen kansalliseen ja kansainväliseen menestymiseen tähtäävää työtä.

Säätiön asioita ei hallinnoida Voimisteluliitossa. Yhteystiedot: Säätiön hallituksen puheenjohtaja Paula Lehmuskallio, lehmuska@elisanet.fi 

Kaarina Karin Säätiö

Kaarina Karin säätiö on perustettu vuonna 1983. Säätiön tarkoituksena on edistää erityisesti naisten liikuntakasvatuksen kehittämistä sekä tukea Kisakalliosäätiön ja sen ylläpitämän Kisakallion Urheiluopiston toimintaa. Säätiön asioita ei hallinnoida Voimisteluliitossa.

 

Haku