Hyppää sisältöön
Home » Kilpailutoiminta » Tietoa kilpailutoiminnasta

Tietoa kilpailutoiminnasta

Voimistelussa järjestetään yhdeksässä eri kilpailulajissa sekä tanssissa kilpailutoimintaa kansallisella tasolla. Kansainvälisissä kilpailulajeissa voi kilpailla aina arvokilpailutasolle asti. Kilpailutoiminta alkaa Stara-tapahtumista.
poika voimistelija ja tuomari kilpailuissa

Mitä kilpailutoiminta on?

Voimistelukilpailuissa saa näyttää omaa osaamistaan ja taitojaa. Lasten kilpailutoiminta alkaa Stara-tapahtumista, joissa saa kirjallisen arvion ja kaikki osallistujat palkitaan. Lajien kilpailujärjestelmät ohjaavat joko tavoitteelliselle kilpailijan polulle tai harrastajan kilpailupolulle. 

Poika juoksee trampoliinille

Miten aloittaa kilpaileminen?

Kilpailemisen aloittamisesta on hyvä keskustella seurassa oman ohjaajan tai valmentajan kanssa, ja valita yhdessä sopiva Stara-tapahtuma, josta lähdetään kilpailijanpolulle. Ilmoittautuminen kilpailuihin vaatii Voimistelun lisenssin ja vakuutuksen

 

Millaisia kilpailuja on?

Kilpaileminen alkaa Stara-tapahtumista. Lajikohtaisesti järjestetään kilpailujärjestelmän mukaisesti kansallista kilpailutoimintaa. Tutustu oman lajisi kilpailujärjestelmään.  Voimistelun yhteiset SM-kilpailut ja Voimistelupäivät kokoavat voimistelulajien kilpailijat yhteen. Kilpailijan polulla voi edetä huippu-urheilijaksi ja aina kansanvälisiin arvokilpailuihin asti. 

Kilpailut

Kilpailutoimintaa järjestetään yhdeksässä voimistelulajissa ja tanssissa

Jokaisella lajilla on oma kilpailujärjestelmä. 

Tutustu voimistelun kilpalajeihinTutustu tanssiin

 

Haku