Hyppää sisältöön
Home » Harrastustoiminta » Harrastus erityisryhmille

Harrastus erityisryhmille

Voimistelu haluaa tarjota kaikille liikkujille yhdenvertaiset mahdollisuudet harrastaa. Voimistelu lajina mahdollistaa erityisen tuen tarpeiden huomioimisen osaavien seurojen ohjaajien ja valmentajien ohjauksessa.
Voimistelijat esiintymässä.

Voimistelu kuuluu kaikille

Voimistelu kasvattaa hyvinvointia myös erityistä tukea tarvitseville liikkujille. Erityistä tukea tarvitseva voimistelija voi osallistua ryhmiin harrastajana tai edetä halutessaan myös kilpailemaan. Moni seura tarjoaa harrastusmahdollisuuksia erityisryhmille sekä kaikille soveltuvia avoimia ryhmiä.

 

Lapset lyömässä kädet yhteen.

Hankkeet edistämässä kaikille avointa voimistelua

Voimistelu haluaa edistää strategiansa mukaisesti kaikille avoimia ja saavutettavia harrastamismahdollisuuksia. Asian edistämiseksi Voimisteluliitossa on käynnissä liikunnan edistämishankkeita. Lisäksi olemme mukana muiden urheilun ja liikunnan toimijoiden hankkeissa kumppanina kaikille avoimen toiminnan edistämiseksi.

Erityistä VoiMaa -hanke

Erityistä VoiMaa -hankkeen tavoitteena on voimistelun strategian mukaisesti kehittää voimisteluseuroihin kaikille avoimia ja saavutettavia harrastusmahdollisuuksia. Hankkeen kohderyhmään kuuluvat monikulttuuristen perheiden lapset ja nuoret sekä neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavat lapset ja nuoret. Hanke toteutetaan yhteistyössä voimistelun pilottiseurojen kanssa. Avustusta hanke on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Lapset poseeraamassa kuvauksissa.

Avoimet ovet -hanke

Avoimet ovet -hankkeen tavoitteena on tukea urheiluseuroja vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien harrastajien mukaan ottamisessa. Paraolympiakomitean hanke toteutetaan yhteistyössä 12 liikunnan aluejärjestön, Voimisteluliiton ja kuuden muun lajiliiton kanssa. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lue lisää Paralympiakomiten sivuilta

Erityistä tukea tarvitsevat voimistelijat esiintymässä..

Löydä lähin seura

Voimisteluseurat lähelläsi tarjoavat laadukkaita, edullisia ja monipuolisia tunteja voimistelun, tanssin ja ryhmäliikunnan parissa!

Löydä seura

Haku