Hyppää sisältöön
Home » Harrastustoiminta » Soveltava voimistelu

Soveltava voimistelu

Voimistelu haluaa tarjota kaikille liikkujille yhdenvertaiset mahdollisuudet harrastaa. Voimistelu lajina mahdollistaa tuen tarpeen huomioimisen osaavien seurojen ohjaajien ja valmentajien ohjauksessa.
Voimistelijat köysillä.

Voimistelu kuuluu kaikille

Voimistelu kasvattaa hyvinvointia myös tukea tarvitseville liikkujille. Tukea tarvitseva voimistelija voi osallistua ryhmiin harrastajana tai edetä halutessaan myös kilpailemaan. Moni seura tarjoaa  harrastusmahdollisuuksia tuen tarpeessa oleville henkilöille sekä kaikille avoimia ryhmiä.

Tervetuloa mukaan kaikille avoimen soveltavan voimistelun verkostoon tilaamalla uutiskirje tai liittymällä Facebook -ryhmään

 

Soveltavan voimistelun harrastaja esiintymässä

Hankkeet edistämässä kaikille avointa voimistelua

Voimistelu haluaa edistää strategiansa mukaisesti kaikille avoimia ja saavutettavia harrastamismahdollisuuksia. Asian edistämiseksi Voimisteluliitossa on ollut käynnissä liikunnan edistämishankkeita, joiden myötä soveltava toiminta on vakiintunut osaksi liiton toimintaa. Lisäksi voimistelu on kumppanina muiden urheilun ja liikunnan toimijoiden hankkeissa kaikille avoimen toiminnan edistämiseksi.

Erityistä Voimaa -hanke

Erityistä Voimaa -hankkeen tavoitteena oli voimistelun strategian mukaisesti kehittää voimisteluseuroihin kaikille avoimia ja saavutettavia harrastusmahdollisuuksia. Hanke toteutettiin Voimisteluliitossa vuosina 2021-2022.

Hankkeen kohderyhmään kuuluivat monikulttuuristen perheiden lapset ja nuoret sekä neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavat lapset ja nuoret. Hanke toteutettiin yhteistyössä voimistelun pilottiseurojen kanssa. Avustusta hanke sai opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Avoimet ovet -hanke

Avoimet ovet -hankkeen tavoitteena on tukea urheiluseuroja vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien harrastajien mukaan ottamisessa. Paraolympiakomitean hanke toteutetaan yhteistyössä 12 liikunnan aluejärjestön, Voimisteluliiton ja kuuden muun lajiliiton kanssa. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Voit lukea lisää hankkeesta Paralympiakomitean sivuilta. 

 

Soveltava telinevoimistelu

Suomen Voimisteluliitto on saanut Ahos-kehittämistuen soveltavan voimistelun ja erityisesti soveltavan telinevoimistelun kehittämiseen.

Ahos-kehittämistuella tuetun hankkeen tavoitteena on jalkauttaa soveltavaa telinevoimistelu toimintaa Suomessa voimisteluseuroihin. Tavoitteena on saada mukaan seuroja, jotka haluavat tarjota toimintaa omassa seurassaan ja kasvattaa harrastajien määrää. Lajiliiton ja sen jäsenseurojen osaamisen kehittämisen tueksi toteutetaan hankkeen aikana seminaareja sekä koulutuksia.

Löydä lähin seura

Voimisteluseurat lähelläsi tarjoavat laadukkaita, edullisia ja monipuolisia tunteja voimistelun, tanssin ja ryhmäliikunnan parissa!

Löydä seura

Haku