Hyppää sisältöön
Home » Voimisteluliitto » Vastuullisuus

Vastuullinen voimistelu

Vastuullisessa voimistelussa jokaisella toiminnassa mukana olevalla on turvallinen, positiivinen ja oppimista tukeva ympäristö, jossa onnistutaan, menestytään ja koetaan elämyksiä yhdessä tehden.
Voimistelun eettiset periaatteet

Vastuullisuus on meidän yhteinen asia

Urheilun vastuullisyystyötä ohjaa urheiluyhteisön yhteinen vastuullisuusohjelma. Urheiluyhteisön tavoitteena on vastuullinen urheilu ja liikunta. Voimistelu lajiliittona on sitoutunut yhteiseen ohjelmaan ja yhteisiin Reilun pelin periaatteisiin

Voimistelu on laatinut yhteisten ohjaavien ohjelmien ja periaatteiden pohjalta oman toteuttamismallin. Voimistelun eettiset periaatteet ja Voimistelun vastuullisuusohjelma ohjaavat toimintaamme. 

Seuratoimijat lyömässä ylävitoset.

Vastuullisuus seuratoiminnassa

Voimistelun yhteisen strategian tavoitteena on, että vuoden 2024 lopussa kaikilla seuroilla on vastuullisuusohjelma, joka on osa seuratoiminnan arkea. Seuran vastuullisuusohjelmalle ei ole määritelty muotoa liiton puolesta vaan vastuullisuusohjelmat voivat olla muodoltaan vaihtelevia. Vastuullisuusohjelman tekemiseen on kehitetty seuroille työkalu, Vastuullisuusaskeleet.

Lähde tekemään seurasi vastuullisuusohjelmaa Vastuullisuusaskeleet -työkalun avulla klikkaamalla tästä!

Lasten voimistelun linjaus

Lasten voimistelun linjaus ohjaa voimistelutoimintaa kohti lapsilähtöisempää valmennuskulttuuria. Päämääränä on vahvistaa lapsen oikeuksien toteutumista voimistelussa ja samalla tehdä lasten voimistelusta laadukkaampaa ja lasten kokonaishyvinvointia tukevampaa. Linjaus astuu voimaan 1.1.2024. 

Lue lisää Linjaus englanniksi Linjaus venäjäksi 

 

 

Urheiluyhteisön tavoitteena on
vastuullinen urheilu ja liikunta

Tutustu viiteen vastuullisuuden osa-alueeseen alhaalla. Jokaisen osa-alueen alta löydät linkit aiheen materiaaleihin. 

Et ole yksin nettibanneri, jossa näkyy erilaisia urheilijoita ja teksti uskalla puhua.

Urheillaan ihmisiksi

Terve Voimistelija

Terve Voimistelija -maailman päätavoitteena on lisätä lasten ja nuorten valmentajien osaamista terveyttä tukevasta harjoittelusta ja juurruttaa se pysyväksi käytänteeksi heidän valmennukseen.

Lue lisää

Vastuullisuusmateriaalia eri kielillä

Keskeisiä vastuullisuusmateriaaleja on käännetty eri kielille. Materiaalit löytyvät materiaalipankista; lista materiaaleista on kasattu erilliselle sivulle. Materiaalia löytyy englanniksi, venäjäksi ja ruotsiksi.

Materials in English; Material på svenska; материалы на русском языке

Lista ja linkit materiaaleista

Materiaalipankki

Prosessikuvaus epäasiallisen käytöksen tilanteiden käsittelyyn

Epäasiallisen käytöksen tilanteet

Seuroissa tapahtuvat epäasiallisen käytöksen tilanteet selvitetään ensisijaisesti seuroissa. Voimisteluliitto tarjoaa neuvontaa ja tukea asioiden selvittämisessä. Tilanteista voi ilmoittaa liittoon, jolloin asiat käsitellään liiton prosessien mukaisesti. Ilmoitukset tehdään ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella.

Lue lisää tilanteiden käsittelystä

Epäasiallisen käytöksen tilanteiden ilmoituslomake

Eija Nevanpää Valmentajapäivillä

Tutkimukset

Voimisteluliitto tuottaa ja on mukana tutkimuksissa, jotka edistävät vastuullista kulttuuria niin voimistelussa kuin suomalaisessa urheilussa. 

Lue lisää

Haku