Hyppää sisältöön
Home » Ajankohtaista » Harrasta hyvässä seurassa

Etsitkö uutta harrastusta?

Harrasta hyvässä seurassa!

Etsinnässä kiva ja edullinen harrastus lähellä sinua? Liikkumista mukavassa porukassa silloin, kun sinulle sopii? Tai tuloksellista treenaamista hiki pinnassa? Entä uusia ystäviä ja hyvinvointia?

Monipuolisen voimistelun parissa viihtyy jo 130 000 liikkujaa ympäri Suomen. Lasten ja nuorten voimistelutunnit antavat hyvän pohjan myös muiden urheilulajien harrastamiseen ja voimistelu innostaa koko perheen elinikäiseen liikuntaan.

Voit kokeilla eri seurojen ryhmäliikuntatunteja ja löytää itsellesi sopivimmat tunnit kahvakuulasta joogaan, tehotreeniin, tanssiin ja moniin muihin! Kysy ilmaisesta tutustumismahdollisuudesta lähimmästä voimisteluseurastasi.

Mitä voimistelu on ja kenelle se sopii?

Monipuolisuuden vuoksi voimistelu sopii ihan jokaiselle! Voimistelu tarjoaa elämyksiä niin kerran viikossa harrastajalle, huippu-urheilijalle tai katsomossa kannustavalle. Kilpalajien lisäksi voimisteluseurat tarjoavat laadukkaita, monipuolisia ja edullisia harrastetunteja eri ikäisille ja tasoisille liikkujille. 

Miksi voimistelu?

Elina Salminen Special Olympics

”Aloitin rytmisen voimistelun vuonna 2018, kävin tutustumassa Special Olympics rytmiseen voimisteluun ja pidin siitä paljon. Tampereelle perustettiin ensimmäinen Special Olympics rytmisen voimistelun ryhmä, jossa aloitin voimistelun.

Voimistelussa on mielestäni parasta: treenit, kaverit, rytmisen voimistelun välineet, kilpailut, leirit, esiintymiset, ihanat valmentajat ja treeneihin on aina ihana tulla. 

Tavoitteeni on tulla hyväksi voimistelijaksi, oppia kaikki välineet, päästä uudestaan ulkomaille kilpailemaan, harrastaa rytmistä voimistelua mahdollisimman pitkään ja päästä televisioon esiintymään.”

-Elina Salminen

”Olen voimistellut lähes koko ikäni – lapsena kotipaikkakunnalla Pieksämäellä ja opiskeluaikoina Kuopiossa ja Helsingissä. Nykyisin voimistelen Kannelmäen voimistelijoissa, olen kuulunut seuraan jo vuodesta 1991. Silloin oli aerobic muotia ja siitä pidän edelleen. Aerobicissa on sitä jotakin, mikä sytyttää! 

Mikä voimistelussa innostaa? Voimistelu tarjoaa hyvin erilaisia haasteita: Jumppatunneilla voi kehittää lihaskuntoa. Tanssi- ja voimistelutunneilla aivoa, kun opetellaan askelsarjoja ja hiotaan käden viimeistäkin linjausta. 

-Marke Kaukonen

”Olen aloittanut voimistelun 7-vuotiaana Valkeakoskella. Tänä vuonna olen lyönyt itseni läpi voitettuani World cupin ja hopeaa MM-kilpailuissa.

Minut harrastuksen pariin sai lajin kiehtovuus ja se vetosi minuun jo ensimmäisissä harjoituksissa. Harrastan edelleen hyvin motivoituneesti, sillä uuden oppiminen, kehittyminen ja menestyminen tuovat minulle iloa. Mielestäni voimistelussa parasta on esiintyminen, sekä itsensä ilmaiseminen.”

-Sampo Nousiainen

Voimistelu ja ystävyys kuuluvat yhteen

Mikä innostaa ja motivoi voimistelemaan? Voimistelijoista 75 % vastaa tähän kysymykseen kaverit. Voimistelussa saa ystäviä, oli sitten nuori tai vanha. Voimistelun ystäväkirja kertoo voimistelussa syntyneistä ystäväporukoista, jotka nauttivat yhdessä voimistelusta. Lue jutut ja tule sinäkin mukaan voimistelun ystäväpiiriin! 

 

Voimistelun ystäväkirja: tanssiryhmä Lipstikka

Lipstikka voimistelun 125-vuotisnäytöksessä. Kuva: Sami Ilmonen.

Lipstikka on perustettu vuonna 1999 ja ryhmässä on tällä hetkellä 16 aktiivista jäsentä. Mukaan mahtuu niin miehiä kuin naisia, entisiä joukkuevoimistelijoita, yleisurheilijoita ja vesipalloilijoita sekä eläkeiässä liikuntaharrastuksen aloittaneita. Erilaisin taustoin ryhmään päätyneitä jäseniä yhdistää liikunnan ilo ja yhdessä tekeminen.

Lue lisää 

Voimistelun ystäväkirja: Kadonneet Pojat

Tämän ryhmän treenit aloitetaan lähes poikkeuksetta jalkapalloilulla ja lempiliike kautta aikojen on sivuvaaka. 

Jyväskylän Naisvoimistelijoiden  joulunäytöksen teemaksi vuonna 2015 valikoitui Peter Pan. Tuolloin valmentaja Anna Hakasalo ja silloinen  toiminnanjohtaja Emmi Raitanen, että on tullut oiva hetki perustaa miesvoimisteluryhmä esittämään näytökseen merirosvoja.

Lue lisää 

Voimistelun ystäväkirja: Special Olympics rytminen voimistelu

Kisakallion leirille elokuussa osallistuivat myös Sanna Sepponen (45) sekä Veera Keronen (22). Sanna kuuluu SC Vantaan Uniikit-joukkueeseen ja Veera puolestaan voimistelee Tampereen Sisun Minetit Special -joukkueessa. Vaikka Sanna asuu Helsingissä ja Veera Tampereella, ovat he löytäneet voimistelun kautta toisistaan hyvät ystävät.

Lue lisää 

Voimistelun ystäväkirja: Nolina Super Senior

Nolina Super Senior on Seinäjoen Voimistelijoiden (SVO) aikuisten joukkuevoimistelujoukkue, jonka entiset voimistelijat perustivat, kun kaipuu rakkaan lajin pariin kasvoi vuosi vuodelta.

Joukkueen tukikohta on Seinäjoella, mutta jäsenet asuvat ympäri Suomen seitsemällä eri paikkakunnalla. Paluu voimistelemaan on herättänyt joukkuelaisissa lämpimiä, nostalgisia ja innokaita tunteita.

Lue lisää 

Löydä seura -haku

Käytä alla olevaa Seurahakua löytääksesi lähimmän seurasi ja sinua kiinnostavat tunnit. Kirjoita postinumerosi hakukenttään, tuloksena sinulle tarjotaan lähellä sijaitsevia seuroja, joilla on tuntivalikoimassaan sinua kiinnostavia tunteja. Klikkaamalla seuran nimeä, sinulle avautuu linkki seurojen sivuille: tuntitarjontaan, hintoihin ja ilmoittautumisohjeisiin.

Haku