Hyppää sisältöön
Home » Voimisteluliitto » Strategia

Voimistelun tulevaisuus 2021-2024

Alle 12-vuotiaiden lasten voimistelu ja perheliikunta ovat voimistelun yhteinen strateginen valinta vuosille 2021-2024.

Vetovoimaa lasten voimisteluun

Voimistelussa liike kehittää kokonaisvaltaisesti. Voimistelun parissa kasvaminen vahvistaa kehon ja mielen hallintaa sekä opettaa arvokkaita sosiaalisia taitoja. Voimisteluseurojen toiminnassa lapsi saa voimistelutaitojen lisäksi monipuoliset valmiudet liikunnalliseen arkeen ja elämään, sekä eri urheilulajeihin.

Voimistelun tulevaa neljää vuotta ohjaa yhdessä voimistelukentän kanssa tehty strategia, voimistelun tulevaisuus 2021-2024, joka rakentuu vastuullisen toiminnan ympärille ja keskittyy luomaan lisää vetovoimaa lasten voimisteluun. 

Yhteinen strateginen valinta

Erityisesti alle 12-vuotiaiden lasten voimistelu ja perheliikunta ovat voimistelun yhteinen strateginen valinta vuosille 2021-2024. Voimistelijat, valmentajat ja ohjaajat, voimistelutoimijat, seurat, liiton toimihenkilöt ja luottamushenkilöt sekä sidosryhmät tulevat yhdessä tekemään töitä lasten voimistelun tavoitteiden eteen. Näin varmistamme voimistelun olevan myös jatkossa vetovoimainen ja suomalaisia liikuttava harrastusmuoto. 

Voimistelun tulevaisuutta luodaan seuraavilla viidellä tavoitteella

1. Seurojen toiminta mahdollistaa laadukkaan lasten voimistelun. Voimistelijan polkuja on harrasteesta huippu-urheilijaksi saakka.
2. Jokaiselle lapselle tarjotaan turvallinen toimintaympäristö.
3. Lasten ohjaamisesta ja valmennuksesta kasvaa arvostettu harrastus ja ammatti.
4. Voimistelutoiminnassa mukana olevien lasten määrä kasvaa.
5. Voimistelun rooli yhteiskunnallisena vaikuttajana nousee näkyvämmäksi. Lasten voimistelun mielikuva muuttuu strategian suuntaisesti positiivisemmaksi.

Yhdessä kohti liikuttavaa tulevaisuutta

Voimistelun tulevaisuus luodaan yhdessä. Toimintaa ohjaavat voimistelun visio, missio ja arvot, jotka ovat yhteisen tekemisen perusta ja tahtotila.

Visio – Yhdessä kohti liikuttavaa tulevaisuutta

Kannustamme kaikkia löytämään oman tapansa liikkua. Jokaiselle löytyy laadukas seura, jossa voi ilosta ja onnistumisen riemusta tinkimättä voimistella ja harrastaa omalla tasollaan aina huippu-urheilijaksi saakka.

Voimistelussa into omaan lajiin näkyy ja kuuluu. Se inspiroi ja vaikuttaa ympäröivään maailmaan ja ihmisiin niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti.

Missio – Elinvoimaa läpi elämän 

Innostavaa liikuntaa harrastuksesta huipulle hyvässä seurassa. 

Arvot

Vastuullisesti, sisukkaasti, arvostaen, yhdessä.

Vastuullisesti 

Minun vastuuni
Meidän vastuumme
Yhteisön vastuu

Sisukkaasti

Itsensä voittaminen
Tavoitteiden saavuttaminen
Into kehittyä ja olla edelläkävijä

Arvostaen

Kaikkien hyväksyminen
Rohkeus
Yhdenvertaisuus

Yhdessä

Ilo, innostus ja inspiraatio
Ylpeys meistä
Yhteistyön ilmapiiri

Haku