Hyppää sisältöön
Home » Ajankohtaista » Voimistelun strategia 2025

Voimistelun strategia 2025

Tervetuloa rakentamaan voimistelun tulevaisuutta! 

Vaikuta Voimistelun strategiatyöhön!
 
Voimistelun strategia rakentuu meidän kaikkien yhteisellä työllä. Tälle sivulle päivitämme vaikuttamisen mahdollisuuksia sekä avoimien kyselyiden että työpajojen osalta.

Yleistä strategiatyöstä

Strategiatyötä johtaa hallitus, joka on valinnut strategiaryhmän viemään prosessia eteenpäin. Ryhmään kuuluvat puheenjohtaja Mira Keränen, varapuheenjohtaja Salla Eklund, hallituksen jäsen Olli-Pekka Lintula, urheilijavaliokunnan puheenjohtaja Eetu Lahti sekä toimihenkilöistä Maria Laakso, Susanna Porola ja Tiina Saulila
 

Uusin Mentimeter-kysely: Voimistelun keskiössä 

Nämä ovat niitä asioita, joita vahvistamalla voimistelu pysyy elinvoimaisena ja menestyy.

Aikataulu

Strategiaa rakennetaan tämän vuoden aikana, se esitellään seuroille syyskokouksessa 16.11. Seinäjoella. Kevään aikana työstetään strategiaa ja osallistetaan voimisteluyhteisöä ja sidosryhmiä. Viimeiset työstöt ovat elokuussa. 
 
Tule mukaan vaikuttamaan voimistelun kehittämiseen ja uudistamiseen!
Tässä alla eri tilaisuuksia ja mahdollisuuksia kertoa oma näkemyksesi. 

Kaikille avoimet tilaisuudet

pidetty 23.3. klo 13.00–14.45 Strategiaprosessin startti kevätkokouspäivänä livenä tai etänä.

Puheenjohtaja Mira Keränen pitää kesäkuussa tilaisuuden Voimisteluliiton Instagram-tilillä (@voimistelu): 19.6. klo 19. Live kestää puoli tuntia. Tule mukaan kuulemaan ja kyselemään! 

Eri kohderyhmien tilaisuudet

Lisäksi järjestetään eri kohderyhmille tarkoitettuja tilaisuuksia. Tilaisuuksiin saa kutsun ko. työpajan kohderyhmään kuuluvat.
 
27.3. Huippuseuraverkoston workshop, Urhea

Voimistelun huippu-urheilun seuraverkosto kokoontui Urheaan työstämään strategiaa. Päivään osallistui 11 seuran edustavat (toiminnanjohtajat ja valmennuksesta vastaavat henkilöt). Päivän aikana työstettiin yhdessä huippuvoimistelun määritelmää, pohdittiin kriteerejä sekä resurssien jakaantumista ja niiden kohdentumista lajin osalta.

 
3.4. Huippu-urheilustrategia workshop: sidosryhmät + huippuseurat + valmennus, Helsinki

Akatemiat, valmennuskeskukset, maajoukkuevalmentajia, LARien puheenjohtajia sekä huippu-urheilun seuraverkoston jäseniä kokoontuivat huippuvoimistelun strategiapäivään Helsinkiin. Päivän aikana osallistujat arvioivat huippuvoimistelun nykyisen strategiakautta, työstivät yhteistä tavoitetta ja strategisia valintoja sekä resurssien kohdentamista.

 

Yhteisenä tavoitteena pidettiin arvokisamenestystä ja sitä, että huippuvoimistelu on haluttava ja kannattava valinta sekä voimistelijoille että valmentajille. Resurssien kohdentamisesta oltiin yhtä mieltä, että niiden pitäisi mennä valmentajille ja urheilijoille. 

 
16.4. Lajien kehittämisryhmille huippu-urheiluun keskittyvä workshop, etä

Lajien kehittämisryhmien LARien jäsenet kokoontuivat yhteiseen Teams-työpajaan. Työpajassa käytiin keskustelua huippuvoimistelun määritelmästä, kilpailujärjestelmien kehittämisestä sekä resursseista. Paikalla oli noin 30 henkilöä.

 

29.5. Luottamusryhmien strategia workshop, etä
17.8. Soveltavan voimistelun verkosto
28.8. Seuratyöntekijöiden verkosto

Viestintä

Strategiaprosessista viestitään tällä sivulla, seuratiedotteessa, eri Facebook-sivuilla sekä Instagramissa. Pääasialliset kanavat ovat eri tilaisuuksien lisäksi tämä sivu sekä seuratiedote.

Lisätietoa

Jos strategiaprosessista herää kysymyksiä, voit olla yhteydessä joko Susanna Porolaan tai Tiina Saulilaan (etunimi.sukunimi@voimistelu.fi)
 

Strategiaprosessiin liittyvät uutiset

Haku