Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Yhteisten valintojen vuosi 2024
12.03.2024

Yhteisten valintojen vuosi 2024

Puheenjohtaja Mira Keräsen ensimmäisen blogin aiheita ovat strategiatyön lähtökohdat ja osallistamisen tärkeys.

Vuosi 2024 tulee olemaan voimistelulle ja Voimisteluliitolle monella tavalla merkittävä. Samaan aikaan kun liikutamme yli sataatuhatta suomalaista ympäri Suomea ja urheilijamme tavoittelevat omia unelmiaan, työstämme yhdessä myös voimistelun uutta strategiaa.

Strategiatyöhön lähdemme tilanteesta, jossa samanaikaisesti odotamme itseltämme uudistumiskykyä ja resurssimme uhkaavat supistua. Vaikka työtä liikuntaan ja urheiluun kohdistuvien taloudellisten leikkausten minimoiseksi tehdään väsymättä, vastuullinen toimija varautuu resurssien supistumiseen ennalta. Emme voi sulkea silmiämme muutoksilta myöskään strategiatyön yhteydessä.

Mitä muutokset sitten tarkoittavat voimistelulle? Ennen kaikkea yhdessä tehtäviä valintoja ja priorisointeja. Strategiatyö edellyttää meiltä jokaiselta rohkeutta tehdä valintoja ja tarkastella toimintaamme uudella tavalla. Mitä palveluita voitaisiin esimerkiksi tuottaa alueellisesti seurakentällä ja mitkä asiat on hyvä säilyttää liittotasolla? Toivonkin, että suhtaudumme strategiatyöhön avoimin ja idearikkain mielin, sillä nyt on erinomainen hetki meille jokaiselle vaikuttaa voimistelun tulevaisuuteen.

Tulevina vuosina meidän on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota myös osallistamisessa onnistumiseen. Tänä keväänä käsitellyn kilpailumaksu-uudistuksen yhteydessä olemme käyneet hyviä keskusteluita siitä, miten kehitämme valmistelu- ja päätöksentekoprosessejamme entistä osallistavimmiksi ja avoimemmiksi. Kiinnittämällä huomiota osallistamisen kehittämiseen tartumme myös yhteiskunnallisesti merkittävään kokonaisuuteen. Demokratian kamppailun koveneminen on nimittäin yksi viidestä suomalaisen tutkimustalo Sitran tunnistamasta megatrendistä.

Megatrendeillä tarkoitetaan usein globaalin tason kehityssuuntia, joiden ratkaisemiseksi tarvitsemme uudenlaisia innovaatioita. Samaan aikaan, kun vahvistamme perinteisiä ja jo olemassa olevia osallistumisen tapoja on meidän syytä pysähtyä miettimään, mitä uudet vaikuttamisen tavat ovat liikunnan ja urheilun kentällä. Kyse ei ole vähäpätöisestä asiasta, sillä isossa kuvassa puhumme demokratian vahvistamisesta. Lisäksi se, että onnistumme tulevaisuudessa entistä paremmin päätöksentekoprosesseissa, lisää myös keskinäistä luottamustamme. Se on yksi voimistelunmenestymisen edellytyksistä. Voisimmeko tulevaisuudessa olla yksi osallistamisen edelläkävijöistä?

Strategiatyö tarjoaakin meille erinomaisen tilaisuuden pysähtyä tulevaisuuden äärelle – hyödynnetään mahdollisuus yhdessä!

Kiitän jokaisesta palautteesta ja yhteydenotosta, joita olen alkuvuodesta saanut. Jos puheenjohtajan työn arki kiinnostaa löydät minut myös somesta: erityisesti Instagramissa (@mira.keranen) jaan pj-arkeen liittyviä asioita. Lisäksi kierrän tulevana keväänä muun muassa seuraavissa tapahtumissa, joissa minulle saa tulla vapaasti juttelemaan!

  • 17.3. Joukkuevoimistelun MC Espoo
  • 23.3. liiton kevätkokous Helsinki
  • 3.4. Instagram-live liiton Instagram-tilillä (@voimistelu) (peruttu)
  • 7.4. Lahja-Cup Turku
  • 4.5. Oulu mm. seuraverkoston tapaaminen
  • 8-9.6. Voimistelupäivät Kuopio
  • Lisäksi olen kevään 2024 aikana mukana useammassa strategiatyötä käsittelevässä tilaisuudessa. 

Elämyksellistä Voimisteluvuotta 2024 meille kaikille!

Mira

Voimisteluliiton puheenjohtajan blogi ilmestyy neljä kertaa vuodessa seurakirjeiden yhteydessä ja liiton nettisivuilla. Blogin tarkoituksena on avata ajankohtaisia asioita puheenjohtajan näkökulmasta ja katsahtaa myös tulevaan. 

Kuva: Antti Ranki

Haku