Hyppää sisältöön
Home » Harrastustoiminta » Miksi voimistelu?

Miksi voimistelu?

Monipuolisen voimistelun parissa viihtyy 119 000 liikkujaa ympäri Suomen. Lasten ja nuorten voimistelutunnit antavat hyvän pohjan myös muiden urheilulajien harrastamiseen ja voimistelu innostaa koko perheen elinikäiseen liikuntaan.
Voimistelukoulu lapset yhdessä

Mitä voimistelu on ja kenelle se sopii?

Monipuolisuuden vuoksi voimistelu sopii ihan jokaiselle! Voimistelu tarjoaa elämyksiä niin kerran viikossa harrastajalle, huippu-urheilijalle tai katsomossa kannustavalle. Kilpalajien lisäksi voimisteluseurat tarjoavat laadukkaita, monipuolsia ja edullisia harrastetunteja eri ikäisille ja tasoisille liikkujille. 

voimistelukoulu

Mitkä ovat voimistelun hyödyt?

Voimistelu kasvattaa kokonaisvaltaista hyvinvointia läpi elämän eri vaiheiden. Lapsuusvaiheessa harjoitellaan liikkumisen perustaitoja, joita voidaan kehittää ja ylläpitää aina aikuisuuteen ja vanhuuteen asti. 

Lue lisää voimistelun hyödyistä

Lapsi leikkii

Missä voimistelua voi harrastaa ja miten päästä mukaan?

Voimistelua harrastetaan voimisteluseuroissa ympäri Suomen. Voimisteluseurojen tuntitarjonnoissa on eroja, ja siksi kannattaakin perehtyä alueesi seurojen tunteihin esimerkiksi seuran verkkosivuilta. Kun olet löytänyt sopivan ryhmän, kannattaa ottaa yhteyttä ryhmän ohjaajaan tai valmentajaan, tai vaihtoehtoisesti seuran henkilökuntaan. He kertovat sopivista mahdollisuuksista ja opastavat eteenpäin! 

Löydä lähin seura

Valmentaja puhuu voimistelijalle

Vastuullisuus voimistelussa

Voimistelussa jokaisella on oikeus tulla kohdatuksi ja hyväksytyksi omana itsenään. Turvallinen toimintaympäristö ja avoin sekä positiivinen ilmapiiri ovat toiminnan keskeisiä lähtökohtia. Voimisteluliitto ja sen jäsenseurat tekevät pitkäjänteistä työtä vastuullisen toiminnan edistämiseksi. 

Lue lisää vastuullisuudesta

Usein kysytyt kysymykset

Aloita voimisteluharrastus!

Tutustu tarkemmin voimistelun harrastusmahdollisuuksiin, ja löydä juuri sinulle sopiva tapa harrastaa.

Aloita harrastus

Haku