Hyppää sisältöön
Home » Kilpailutoiminta » Voimistelun kilpalajit » Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelun sydän on suomalaisessa naisvoimistelussa. Lajin juuret löytyvät Suomesta, mutta oksat ovat levittäytyneet ympäri maailmaa – naisvoimistelusta on kasvanut vaativaa ja elämyksellistä kansainvälistä huippu-urheilua.

Urapolku

Joukkuevoimistelun huippuvoimistelijan urapolku on kuvaus siitä, kuinka matka kohti maailman kärkeä tulisi parhaimmillaan rakentaa. Polku kertoo konkreettisesti, mitä taitoja, harjoitusmääriä ja harjoittelun painopisteitä kuuluu eri ikävaiheiden valmennukseen sekä miten toimintaympäristö voi tukea urheilijan kasvua.

Lue lisää

 

Gym for Life -tapahtuma myös joukkuevoimistelulle

Gym for Life -tapahtuma on voimistelun ja tanssin harrastajien hyvänmielen kisailu, johon osallistutaan koreografioilla, jotka ovat esitys- ja/tai näytösohjelmia. Kisailu, joka haastaa luovuuteen, omaperäisyyteen ja viihdyttävyyteen – turvallisesti ja laadukkaasti. Koreografia valmiina esim. oman seuran kevät- tai joulunäytökseen tai juuri tähän tapahtumaan. Kisailla voi monipuolisilla esim. seuran yhteisesityksillä, lajirajat ylittävillä, tai perheliikunnan ohjelmilla – kaikkilla kokoonpanoilla, matalalla kynnyksellä. Ohjelmissa voi myös käyttää välineitä tai telineitä hyödyksi. 

Lue lisää

Kilpailu- ja tuomaritoiminta

Tutustu joukkuevoimistelun kansalliseen ja kansainväliseen kilpailutoimintaan sekä lajin tuomarointiin.

Lue lisää

Valmennus

Tutustu joukkuevoimistelun valmennusjärjestelmään.

Lue lisää

Merkkijärjestelmä

Tutustu joukkuevoimistelun merkkijärjestelmään. 

Lue lisää

Säännöt, ohjeet ja materiaalit

Täältä löydät lajin kilpailusäännöt, tuomariohjeen ja lajin omat materiaalit kilpailujen järjestäjille.  

Lue lisää

Lajin luottamusryhmät

Lajin kehittämisestä vastaa seurakokouksen valitsema lajin kehittämisryhmä LAR. Lisäksi apuna toimii eri luottamusryhmiä, kullakin oma vastuualueensa.

Lue lisää

Löydä lähin joukkuevoimistelua tarjoava seura

Lue lisää

Terve voimistelija

Terve Voimistelija -maailman päätavoitteena on lisätä valmentajien osaamista terveyttä tukevasta harjoittelusta ja juurruttaa se pysyväksi käytänteeksi heidän valmennukseensa. Kokonaisvaltaisen valmennuksen, terveellisten elämäntapojen, monipuolisen harjoittelun sekä ennaltaehkäisevän terveydenhuollon materiaalien lisäksi, Terve Voimistelija -maailmasta löytyy materiaaleja turvallisen harjoitteluympäristön sekä -kulttuurin luomiseen.  

Lue lisää

Joukkuevoimistelua tukemassa

Maailmanmestaruuden 2021 voittanut Minetit-joukkue suorittamassa ohjelmaa MM-kisoissa

Maajoukkue

Joukkuevoimistelun maajoukkueryhmät kootaan seurajoukkueista. Joukkueet valitaan ryhmiin vuosittain syksyllä valintamenttelyn kautta. 

Lue lisää

Et ole yksin -palvelu

Et ole yksin -palvelu tarjoaa apua, tukea ja neuvontaa epäasiallista käyttäytymistä, seksuaalista tai muuta väkivaltaa urheiluharrastuksessa kohdanneille. Palveluun voivat ottaa yhteyttä nimettömästi niin urheilua harrastavat nuoret kuin aikuiset, vanhemmat, valmentajat, huoltajat ja seurojen sekä lajiliittojen työntekijät.

Etoleyksin.fi

Liity joukkuevoimisteli­joiden Facebook-ryhmään!

Liity nyt

Haku