Hyppää sisältöön

Joukkuevoimistelun valmennustoiminta

Voimisteluliiton joukkuevoimistelun valmennustoiminnan tavoitteena on kehittää ja ylläpitää suomalaista valmennusjärjestelmää, joka luo edellytykset kansainväliseen menestykseen.

Joukkuevoimistelun valmennusjärjestelmä

Valmennusjärjestelmän merkittävänä osana on valmennusrinkitoiminta, joka jakautuu maajoukkue-, talent- ja haastajarinkeihin sekä alue-, kilpa- ja harrasterinkeihin. Leiritoimintaa toteutetaan eri urheiluopistoilla.

Lue lisää

Maajoukkuerinki

Joukkuevoimistelun maajoukkueryhmät (nuoret ja naiset) valitaan vuosittain ja päivitetään valintakilpailujen jälkeen kansainvälisellä tasolla A-kategorian kilpailuissa kilpailevista joukkueista.

Lue lisää

Talent-rinki 

Talent-ringit koostuvat 10-12-vuotiaiden ja 12-14-vuotiaiden kansainväliseen toimintaan tähtäävistä ikäluokkiensa kärkijoukkueista. Ringit muodostetaan vuosittain valintaleiritysten kautta.

Lue lisää

Haastajarinki 

Haastajaringit koostuvat 10-12-vuotiaiden,12-14-vuotiaiden ja nuorten sarjan ikäluokkiensa kärjen tuntumassa olevista joukkueista. Ringit muodostetaan vuosittain valintaleiritysten kautta.

Lue lisää

Aluerinki 

Aluerinkitoiminta on lähellä tapahtuvaa kansalliseen kilpailuun tähtäävää 8-12-vuotiaiden valmennustoimintaa. Rinkeihin on avoin haku vuosittain.

Lue lisää

Kilpa- ja harrasterinki

Kilpa-ja harrasteringit ovat lähellä tapahtuvaa kansalliseen kilpailuun tähtäävää yli 12-vuotiaiden valmennustoimintaa. Rinkeihin on avoin haku vuosittain.

Lue lisää

Yläkoululeiritys

Voimisteluliiton yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Se on suunnattu 7.-9. luokkalaisille. Leiritykseen on avoin haku vuosittain.

Lue lisää

Leirien ohjeet ja käytänteet

Tutustu valmennusrinkien yleisiin ohjeisiin ja toimintatapoihin.

Lue lisää

Tutustu maajoukkuetoimintaan

Joukkuevoimistelun maajoukkueryhmät kootaan seurajoukkueista. Joukkueet valitaan ryhmiin vuosittain syksyllä valintakilpailuiden perusteella.

Lue lisää

Kärrynpyörän avustustus

Valmennukseen liittyviä materiaaleja

Joukkuevoimistelun valmennukseen liittyviä materiaaleja on koottu materiaalipankkiin. 

Materiaaleihin

Haku