Hyppää sisältöön
Home » Kilpailutoiminta » Voimistelun kilpalajit » Joukkuevoimistelu » Valmennus » Leirien ohjeet ja käytänteet

Haku joukkuevoimistelun valmennusjärjestelmään 2022-2023

Valintaleireille ilmoittautuminen on 1.-31.5.2022. Valintaleirit järjestetään heinäkuussa.

Haku alue-, kilpa- ja harrasteleireille tapahtuu touko-kesäkuussa 2022. Hakuohjeet ja -lomake julkaistaan toukokuun alussa.

Suomen Voimisteluliiton joukkuevoimistelun valmennustoiminnan tavoitteena on kehittää ja ylläpitää suomalaista valmennusjärjestelmää, joka luo edellytykset kansainväliseen menestykseen. Valmennusjärjestelmän yhtenä osana on valmennusrinkitoiminta. Kansainvälisten A-kategorian kilpailujen ja B-kategorian kilpailujen edustuspaikkojen hakeminen edellyttää osallistumista Voimisteluliiton valmennustoimintaan. World cup ja challenge cup kilpailuihin edustajat valitaan valintakilpailuilla.

Suomen Voimisteluliitto järjestää kansallisia ja alueellisia valmennusrinkejä useilla urheiluopistoilla. Valmennusrinkitoiminnalla halutaan tarjota joukkueille apua ja huippuvalmentajien neuvoja sekä tukea valmentajia ja voimistelijoita pitkäjänteiseen ja tulokselliseen työhön koko maan laajuudelta kaikissa ikäluokissa ja sarjoissa.

Kaudella 2022-2023 jatketaan edellisinä kausina käytössä ollutta valintaleirimenettelyä Talent- ja haastajaringeissä. Valintaleirien osalta joukkuevoimistelun valmennusjärjestelmän valinnat päättää leireillä läsnäoleva asiantuntijaryhmä ennalta määriteltyjen kriteerien ja testien mukaan. Nuorten ja naisten rinkeihin valinnat suoritetaan syksyn 2022 MM-karsinnan perusteella. Muut joukkuevoimistelun valmennusjärjestelmän valinnat päättää lajiasiantuntijaryhmä voimistelun leirikoordinaattorin esityksen pohjalta.

Valmennusrinkien toiminta tapahtuu leirien kautta kesästä seuraavan vuoden kevääseen sisältäen 2 leiriä ja leirikauden ulkopuolisen toiminnan. Osallistuminen valmennustoimintaan merkitsee taloudellista sitoutumista valmennusringin kaikkiin leireihin osallistumiseen.

Lisätietoja hausta ja valmennusjärjestelmästä saat Terve voimistelija asiantuntijalta ja joukkuevoimistelun leirikoordinaattorilta. Yhteystiedot löydät täältä.

Valmennusleirien peruutusehdot

Joukkuevoimistelun valmennusjärjestelmän rinkileireillä on yhtenäiset peruutusehdot. Kauden 2022-2023 peruutusehdot päivitetään tänne kesän 2022 aikana. 

Valmennusleirien hinnat 2022-2023

1vrk leiri = 128€ (sisältää opistotasoisen majoituksen, saapumispäivänä päivällinen ja iltapala sekä lähtöpäivänä aamiainen ja lounas)

2vrk leiri = 186€ (sisältää opistotasoisen majoituksen, saapumispäivänä päivällinen ja iltapala, kakkospäivänänä aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala, lähtöpäivänä aamiainen ja lounas)

Nuorten ja naisten A-maajoukkueleireissä erillinen hinnoittelu / liiton tukemat leirivuorokaudet.

Haku