Hyppää sisältöön
Home » Kilpailutoiminta » Voimistelun kilpalajit » Rytminen voimistelu

Rytminen voimistelu

Rytmisen voimistelun sanotaan olevan maailman kaunein urheilulaji. Kilpailuohjelmassa voimistelija suorittaa musiikin tahtiin ohjelman, jossa vartalovaikeusosat ja välineen liike yhdistyvät sujuvaksi kokonaisuudeksi.

Huippuvoimistelijan urapolku

Suositus kansainväliselle huipulle tähtäävän rytmisen voimistelijan urapolusta. Polku kertoo konkreettisesti, mitä taitoja, harjoitusmääriä ja harjoittelun painopisteitä kuuluu eri ikävaiheiden valmennukseen sekä miten toimintaympäristö voi tukea urheilijan kasvua.

Lue lisää

Gym for Life -tapahtuma myös rytmisellevoimistelulle

Gym for Life -tapahtuma on voimistelun ja tanssin harrastajien hyvänmielen kisailu, johon osallistutaan koreografioilla, jotka ovat esitys- ja/tai näytösohjelmia. Kisailu, joka haastaa luovuuteen, omaperäisyyteen ja viihdyttävyyteen – turvallisesti ja laadukkaasti. Koreografia valmiina esim. oman seuran kevät- tai joulunäytökseen tai juuri tähän tapahtumaan. Kisailla voi monipuolisilla esim. seuran yhteisesityksillä, lajirajat ylittävillä, tai perheliikunnan ohjelmilla – kaikkilla kokoonpanoilla, matalalla kynnyksellä. Ohjelmissa voi myös käyttää välineitä tai telineitä hyödyksi. 

Lue lisää

Kilpailu- ja tuomaritoiminta

Tutustu rytmisen voimistelun kansalliseen ja kansainväliseen kilpailutoimintaan sekä lajin tuomarointiin.

Lue lisää

Valmennus

Tutustu rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmään. 

Lue lisää

Merkkijärjestelmä

Tutustu rytmisen voimistelun merkkijärjestelmään. Tätä kautta löydät kaikki merkkijärjestelmän materiaalit ja Timanttitestien ajankohdat sekä valmisohjelmien videot ja musiikit.

Lue lisää

Säännöt ja ohjeet

Suomen kansallisen kilpailujärjestelmän säännöt ja ohjeet pohjautuvat rytmisen voimistelun kansainvälisiin sääntöihin.

Lue lisää

Lajin luottamusryhmät

Lajin kehittämisestä vastaa seurakokouksen valitsema lajin kehittämisryhmä LAR. Lisäksi apuna toimii eri luottamusryhmiä, joilla kullakin on oma vastuualueensa.

Lue lisää

Löydä lähin rytmistä voimistelua tarjoava seura

Lue lisää

Terve voimistelija

Terve Voimistelija -maailman päätavoitteena on lisätä valmentajien osaamista terveyttä tukevasta harjoittelusta ja juurruttaa se pysyväksi käytänteeksi heidän valmennukseensa. Kokonaisvaltaisen valmennuksen, terveellisten elämäntapojen, monipuolisen harjoittelun sekä ennaltaehkäisevän terveydenhuollon materiaalien lisäksi, Terve Voimistelija -maailmasta löytyy materiaaleja turvallisen harjoitteluympäristön sekä -kulttuurin luomiseen.  

Lue lisää

Rytmisen voimistelun kulttuurinmuutos

Rytmisen voimistelun seurat on haastettu yhteistyöhön rakentamaan lajikulttuurimuutosta.
 

Rytmistä voimistelua tukemassa

RV maajoukkue_Indrek Kask_Miss Valentine2023

Maajoukkue

Rytmisen voimistelun naisten maajoukkueeseen kuuluu naisten joukkue sekä enintään neljä yksilövoimistelijaa. 

Lue lisää

Voimistelijat kuuntelemassa ohjeita harjoituksissa.

Special Olympics -toiminta

Voimistelu haluaa tarjota kaikille liikkujille yhdenvertaiset mahdollisuudet harrastaa. Voimistelu lajina mahdollistaa erityisen tuen tarpeiden huomioimisen osaavien seurojen ohjaajien ja valmentajien ohjauksessa.

Tutustu Special Olympics toimintaan

Et ole yksin -päivystysajat

Et ole yksin -palvelu

Et ole yksin -palvelu tarjoaa apua, tukea ja neuvontaa epäasiallista käyttäytymistä, seksuaalista tai muuta väkivaltaa urheiluharrastuksessa kohdanneille. Palveluun voivat ottaa yhteyttä nimettömästi niin urheilua harrastavat nuoret kuin aikuiset, vanhemmat, valmentajat, huoltajat ja seurojen sekä lajiliittojen työntekijät.

Etoleyksin.fi

Liity rytmisten voimistelijoiden Facebook-ryhmään!

Liity nyt

Haku