Hyppää sisältöön

Rytmisen voimistelun kulttuurinmuutos

Rytmisen voimistelun seurat on haastettu yhteistyöhön rakentamaan lajikulttuurimuutosta.

Muutostyöryhmä koostuu kahdeksasta ydinjäsenestä ja lisäksi seurojen pääyhteishenkilöistä. Ydinryhmän valinnoissa huomioitiin hakijan motivaatio sekä mitä sidosryhmää hakija edustaa (vanhempi, valmentaja, voimistelija). 

Muutostyöryhmää vetävät Julia Romanyuk-Laukia ja Katja Volkova ja seurakiertueen ja muutostyön koordinaattori Metti Pelkonen. 

Julia Romanyuk-Laukia

Katja Volkova

Metti Pelkonen

Muutostyöryhmän päätavoite 2023-2024

Tulevan lukuvuoden aikana 2023-2024 muutostyöryhmän päätavoite on: Nostaa rytmisen voimistelun seurojen ja toimijoiden tietoisuutta lajikulttuurista. Erityisessä fokuksessa ovat valmennus- ja viestintäkulttuurin merkitys.

 

Tavoitteen saavuttamiseksi työryhmän tavoitteena on vierailla jokaisessa rytmisen seurassa seurakiertueen merkeissä. Kiertue on kuvattu pähkinänkuoressa alla ja työryhmä on yhteydessä seuroihin vierailuajan sopimiseksi.

Seuralupaukset

Seurat on haastettu tekemään oma lupaus siitä, mitä ne lupaavat tehdä rytmisen voimistelun lajikulttuurin eteen. Lista seuralupauksista täydentyy sitä mukaan, kun lupauksia valmistuu. 

Olarin Voimistelijat
”Olarin Voimistelijoissa voi harrastaa rytmistä voimistelua laadukkaasti ja oppimista tukevassa ilmapiirissä yksilöllinen tavoitetaso huomioiden sekä huippu-urheilu mahdollistaen.”

Voimisteluseura Mariposa
”Lupaamme toimia vastuullisena voimisteluseurana, jossa jokaisen voimistelijan terveys ja hyvinvointi asetetaan etusijalle. Sitoudumme siihen, että lupauksemme näkyy konkreettisina tekoina jokapäiväisessä toiminnassamme.”

Turun Pyrkivä Voimistelu
”Turun Pyrkivässä jokainen voimistelija saa voimistella omien tavoitteidensa pohjalta. Lupaamme, että toiminnassamme otetaan ensisijaisesti huomioon voimistelijoiden kokonaisvaltainen hyvinvointi. Voimistelijan osallisuus ja keskusteleva valmennuskulttuuri on kaikentasoisen harjoittelun pohjana.”

Elisa Vantaa
”Ensisijainen tavoitteemme on jokaisen harrastajan terveys ja hyvinvointi. Lupauksemme näkyy toiminnassamme konkreettisina tekoina nyt ja jatkossa.”

Elise Järvenpää
”Elise Järvenpäässä rytmistä voimistelua harrastetaan ammattitaitoisen aikuisen valmentajan ohjauksessa lapsen ja nuoren omat tavoitteet huomioiden. Perheet voivat itse vaikuttaa harjoitusten määrään, ja jokaiselle seurassa voimistelevalle pyritään löytämään omien tavoitteiden mukainen ryhmä. Haluamme toimia laji- ja valmennuskulttuurissa tavoitteellisesti huomioiden jokaisen lapsen ja nuoren edun, hyvinvoinnin, tavoitteet ja päämäärät.”

Muutostyöryhmän ydinjäsenet

Haku