Hyppää sisältöön
Home » Ohjaajille ja valmentajille » Ohjaajan ja valmentajan polku

Ohjaajan ja valmentajan polku

Jokaisen ohjaajan ja valmentajan polku on yksilöllinen. Omaa polkuaan kannattaa suunnitella ja rakentaa omien tavoitteiden suuntaisesti, olipa tavoitteena sitten ammattivalmentajuus tai mukava harrastus perheliikunnan ohjaajana.
Ohjaajan ja valmentajan oppimisen polku

Yksilölliset polut

Ohjaajan ja valmentajan oppimisen polku koostuu koulutuksesta, yksilöllisistä oppimisen keinoista ja seurassa tapahtuvasta oppimisesta. Voimisteluliiton koulutuspolku jakautuu kohderyhmän mukaan kolmeen osioon: lasten ja nuorten ohjaajat, lajivalmentajat ja aikuisten ohjaajat.

Lue lisää

Lasten ja nuorten ohjaajien koulutusjärjestelmä

Lasten ja nuorten ohjaajille on tarjolla runsaasti erilaisia koulutuksia. Koulutus aloitetaan Voimisteluohjaajan startti -koulutuksesta.

Lue lisää

 

Lajivalmentajien koulutusjärjestelmä

Lajivalmentajien koulutuspolulla on lasten ja nuorten ohjaajien kanssa yhteinen aloitus eli Voimisteluohjaajan startti. Tämän jälkeen polut vaihtelevat riippuen esimerkiksi valmennettavien iästä.

Lue lisää

Aikuisten ohjaajien koulutusjärjestelmä

Aikuisten ohjaajista valtaosa ohjaa erilaisia ryhmäliikuntatunteja. Koulutuspolku aloitetaan Ryhmäliikunnan ohjaajan startti -koulutuksesta.

Lue lisää

Nainen ohjaa lapsia

Korvaavuudet

Koulutuspoluilla pyritään huomioimaan aiemmin käyty koulutus tai muutoin hankittu osaaminen. Yleisimmät korvaavuudet liittyvät Voimisteluliiton aiemmilla koulutusjärjestelmillä käytyihin koulutuksiin tai liikunnan ammattikoulutuksiin. Korvaavuuksia räätälöidään tarvittaessa henkilökohtaisesti.

Lue lisää

Haku