Hyppää sisältöön

eTaika tutuksi

Voimisteluliiton koulutusrekisteri, eTaika, helpottaa koulutusten hallinnointia ja kerryttää kaikki koulutukset ja muut osaamisen kehittämisen tilaisuudet samaan rekisteriin.

Kirjautuminen tapahtuu sähköpostilinkillä

eTaika löytyy osoitteesta voimisteluliitto.etaika.fi tai voimistelu.fi nettisivun kautta valitsemalla ylävalikosta ”linkit järjestelmiin”. eTaikaan kirjaudutaan sähköpostiin tulevalla kirjautumislinkillä.

eTaika kirjautumisnäkymä

Tämä kirjautumistapa on tietoturvallinen ja helppo vaihtoehto. Erillisiä tunnuksia ja salasanoja ei tarvitse muistaa, eikä niitä myöskään tallennu ohjelmaan. Mikäli sähköpostia ei saavu, niin kannattaa tarkistaa myös roskaposti. Kirjautumislinkki on voimassa rajoitetun ajan, joten saman linkin käyttäminen useampaan kertaan ei ole mahdollista.

Huom! Jokainen käyttäjä ilmoittautuu koulutuksiin itse ja yhtä sähköpostiosoitetta voi käyttää vain yhden henkilön ilmoittautumisiin. Sähköpostiosoite toimii järjestelmässä henkilökohtaisena tunnisteena, joten suosittelemme kaikkia käyttämään henkilökohtaista sähköpostia esim. seuran yleisen sähköpostin sijaan.

Jos järjestelmässä käyttämäsi sähköposti muuttuu, niin ole yhteydessä Voimisteluliittoon.

Oma palvelu esittelee tärkeimmät toiminnot

Kirjautumisen jälkeen aukeaa käyttäjän henkilökohtainen etusivu eli Oma palvelu. Tältä sivulta löytyvät helposti järjestelmän keskeisimmät toiminnot.

eTaikan oma etusivu

Kalenterin kautta pääsee tarkastelemaan tulevia koulutuksia. Kalenterissa on  sanahaku, josta voi hakea koulutuksia nimeltä, mutta myös muita hakuehtoja kuten kohderyhmä ja toteutustapa. Ilmoittautuminen koulutuksiin onnistuu helposti kalenterin kautta. Koulutushaku löytyy myös nettisivuilta, jolloin tulevia koulutuksia voi tarkastella ilman kirjautumista.

eTaikan kalenterinäkymä

Omat koulutukset osioon on kerätty kaikki tieto käyttäjän kouluttautumisesta. Listasta näkee niin koulutusilmoittautumiset kuin suoritetut koulutuksetkin. Lista on mahdollista myös tulostaa. Koulutus on mahdollista peruuttaa tästä näkymästä, mikäli se peruutusehtojen mukaan on sallittua. Listassa näkyvät pääosin myös aiemmat koulutukset (vuodesta 2011 eteenpäin).

eTaikan omat ilmoittautumiset

Yksittäisen koulutuksen takaa löytyy tarkempaa tietoa koulutuksesta ja tänne kannattaa tulla aina ennen koulutuksen toteutumista. Täältä löytyvät niin koulutuksen paikka, aika, materiaali kuin etäkoulutuksen osallistumislinkkikin.

eTaikan koulutuksen lisätiedot näkymä

Koulutuksen jälkeen näkymään tulee myös mahdollisuus todistuksen tulostamiseen. Todistuksessa näkyvät koulutuksen keskeisimmät tiedot.

eTaika todistuksen hakeminen

Materiaalit ja muut koulutuksen tiedot säilyvät näkymässä ja sinne voidaan tarvittaessa ladata esimerkiksi koulutuksessa käytettyjä lisämateriaaleja, jolloin ne ovat helposti kaikkien saatavilla. Koulutusmateriaalin voi ladata tai avata joko tästä näkymästä tai aiemmasta listauksesta, josta materiaalin voi aukaista erilliseen lukunäkymään. Joissakin koulutuksissa on ennakkotehtävänä jonkin materiaalin lukeminen, jolloin ohjelma vaatii lukukuittauksen materiaalista (merkitse luetuksi).

eTaika materiaalin lukunäkymä

Pätevyydet osiosta löytyvät listattuna tuomaripätevyydet ja tasotodistukset. Vanhat, voimassaolevat pätevyydet on tuotu Hoikasta eTaikaan.

eTaika pätevyydet

Sivuvalikko helpottaa navigointia

Kaikki järjestelmän keskeisimmät toiminnot löytyvät myös vasemman laidan sivuvalikosta. Sieltä löytyvät lisäksi koulutusten peruutus- ja hintaehdot sekä linkki Priima oppimisympäristöön. Priima koulutuksissa käyttäjä saa Priima-tunnukset sähköpostiin ilmoittautumisen jälkeen. Kannattaa jälleen tarkistaa roskaposti, mikäli tunnuksia ei näyttäisi tulevan.

Sivuvalikosta löytyy myös yhteystiedot osio. Omat yhteystiedot on hyvä tarkistaa ja täydentää ensimmäisen käyttökerran yhteydessä. Yhteystiedoissa kysytään mm. laskutustietoja. Mikäli laskun saajana koulutuksissa on liiton jäsenseura, ei tietoja tarvitse täydentää, sillä seurojen laskutustiedot järjestelmä hakee suoraan Hoikasta.

eTaika kannatta ottaa rohkeasti käyttöön ja tutustua sen ominaisuuksiin. Monet toiminnot helpottavat koulutuksiin osallistujien toimintaa sekä ennen koulutuksia että sen jälkeen. Ongelmatilanteissa voi olla yhteydessä liittoon toimisto@voimistelu.fi

Haku