Hyppää sisältöön
Home » Ohjaajille ja valmentajille » Ohjaajan ja valmentajan polku » Aikuisten ohjaajien koulutusjärjestelmä

Aikuisten ohjaajien koulutusjärjestelmä

 

Ohjaajan ja valmentajan koulutuspolku

Voimisteluliitto järjestää aikuisten ja ikääntyvien ohjaajille koulutusta pääasiassa 1-tasolla. Koulutus painottuu vahvasti verkko- ja etäkoulutuksiin.

Aikuisten ryhmäliikunnan ohjaajat aloittavat kouluttautumisen Ryhmäliikunnan ohjaajan startti -koulutuksesta (8 h), jonka jälkeen kouluttautumista voi jatkaa oman kiinnostuksen mukaan esimerkiksi Kehonhuolto-, Tanssitreeni- tai Tehotreeni -koulutuksissa. Omaa osaamista voi täydentää esim. Convention -tapahtumissa ja muissa täydennyskoulutuksissa.

1-tason suorittaminen

1-tason suorittamiseen vaaditaan yhteensä 50 tunnin koulutuskokonaisuus (Ryhmäliikunnan ohjaajan startti sekä muu koulutus) ja vähintään yhden vuoden ohjaajakokemus (min. 1h/viikko). Tämän jälkeen kouluttautumista voi jatkaa 2-tasolle Taitavaksi ohjaajaksi -koulutukseen.

Voimisteluseurojen ohjaajien oppimista tuetaan myös sähköisen Voimisteluklubin maksuttomilla sisällöillä, liikeohjeilla ja valmistuntimateriaaleilla. Voimisteluliiton Opitaan yhdessä toimintamalli on myös erinomainen tapa tukea oppimista arjen ohjaustyössä.

Ammatillinen kouluttautuminen

Aikuisten ohjaajana voi kouluttautua ammatillisella tasolla esimerkiksi liikuntaneuvojaksi, liikunnanohjaajaksi (AMK). Työn ohella suoritettavassa liikunnan ammattitutkinnossa on myös mahdollisuus painottaa opiskelussa aikuisten liikuntaa.

Tasotodistukset

Voimisteluliitto myöntää aikuisten ohjaajille 1-2 -tason tasotodistuksia. Lisätietoa tasotodistuksista löydät täältä.

Naisia ryhmäliikuntatunnilla

Haku