Hyppää sisältöön
Home » Voimisteluliitto » Vastuullisuus » Terve Voimistelija

Terve Voimistelija

Terve Voimistelija -maailman päätavoitteena on lisätä lasten ja nuorten valmentajien osaamista terveyttä tukevasta harjoittelusta ja juurruttaa se pysyväksi käytänteeksi heidän valmennukseen.

Kokonaisvaltaisen valmennuksen, terveellisten elämäntapojen, monipuolisen harjoittelun sekä ennaltaehkäisevän terveydenhuollon materiaalien lisäksi, Terve Voimistelija -maailmasta löytyy materiaaleja turvallisen harjoitteluympäristön sekä -kulttuurin luomiseen. Materiaalit ovat suunniteltu ensisijaisesti tavoitteellisesti urheilevien voimistelijoiden valmentajille, mutta sopii myös itse voimistelijoille ja heidän vanhemmille. Lapsuusvaihe-osiosta löytyy perustietoa myös  harrastevoimistelun valmentajille sekä harrastevoimistelijoiden vanhemmille.

Terve Voimistelija -materiaalit pohjautuvat osittain Terve Urheilija -ohjelmaan. Materiaalit ovat jaoteltu lapsuusvaiheen, valintavaiheen ja huippuvaiheen -kategorioihin sen mukaisesti, mille ikäryhmälle ne on suunnattu.

Sivuilta löytyy Voimisteluliiton omia materiaaleja, muiden tahojen tekemiä materiaaleja sekä aihealueeseen liittyviä artikkeleita tai tutkimuksia.

Tavoitteena terve voimistelija.

Lapsuusvaihe

Tästä osiosta löydät lisätietoa alle 12-vuotiaiden voimistelijoiden terveyden ylläpitämisestä.

Lue lisää

Valintavaihe

Tästä osiosta löydät lisätietoa 12-15-vuotiaiden voimistelijoiden terveyden ylläpitämisestä.

Lue lisää

Huippuvaihe

Tästä osiosta löydät lisätietoa yli 16-vuotiaiden voimistelijoiden terveyden ylläpitämisestä.

Lue lisää

Haku