Hyppää sisältöön
Home » Kilpailutoiminta » Voimistelun kilpalajit » Rytminen voimistelu » Rytmisen voimistelun maajoukkue

Rytmisen voimistelun maajoukkue

Rytmisen voimistelun naisten maajoukkueen (joukkue) kokoonpanosta vastaa vastuuvalmentaja. Lisäksi naisten yksilöiden maajoukkueeseen nimetään vuosittain enintään neljä voimistelijaa nuorten ja naisten SM-kilpailujen neliottelun perusteella.

Tutustu maajoukkueeseen 

Naisten maajoukkue, joukkue

Maajoukkue 2024

Kokoonpano Elisabeth Jamil (Olarin Voimistelijat), Emilia Kärkkäinen (Olarin Voimistelijat), Anni Olkkonen (Elise Gymnastics), Nea Kapiainen (Elise Gymnastics), Anastasiia Polishchuk (Elise-Vantaa) ja Miisa Kurvi (Imatran Voimistelijat). 

RV maajoukkue_syksy 2024

Haku naisten maajoukkueeseen on auki vuosittain arvokilpailujen jälkeen. Vuoden 2024 avoimet kokeiluharjoitukset järjestettiin kesäkuussa. Koska olympiadin viimeisenä vuonna (2024) ei järjestetä MM – kilpailua syksyllä, voivat maajoukkueesta kiinnostuneet, vuonna 2009 tai aiemmin syntyneet, olla yhteydessä lajipäällikköön myös joustavasti. Avoin haku järjestetään viimeistään keväällä 2025.

Yksilömaajoukkue:

Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat) kausi 2024-2025. Valmentaja Larisa Gryadunova.

Lia Kallio (Olarin Voimistelijat) kausi 2024-2025. Valmentaja Larisa Gryadunova.

Anastasia Rogozhina (Tampereen Sisu) kausi 2024-2025. Valmentaja Jouki Tikkanen.

Yksilömaajoukkueen urheilijat edustavat omia seurojaan ja harjoittelevat edustamansa seuran valmennuksessa. Kansainväliset WC/WCC/GP – kilpailut jaetaan yksilöiden maajoukkueen urheilijoiden kesken Maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerien mukaisesti. Muut mahdolliset tuet muodostuvat tapauskohtaisesti ja vuosittain. 

Joukkueen valmennus

Kokonaisvastuussa maajoukkueen valmennuksesta Urhean olympiavalmennuskeskuksessa on Larisa Gryadunova (nuorten olmpiavalmentaja NOV, Urhea). Valmennustiimiin kuuluvat Iryna Klymenko (nuorten olympiavalmentaja, NOV, Urhea) ja Klara Kodra (balettivalmennus).

Tärkeä osa valmennustiimiä ovat Urhean asiantuntijat (mm. psyykkinen, ravitsemus, fysio, fysiikkavalmennus, lääkäri ja hieroja).

Tuomarikonsultaatiot: KV-tason Brevet tuomarit Alexandra Mavrakis ja Saila Pitkänen ja myös muita tuomareita voidaan kutsua tarpeen mukaan.

Rytmisen voimistelun maajoukkueen toimintakäsikirja

Rytmisen voimistelun maajoukkueen toimintakäsikirja on laadittu vuoden 2023 aikana osana rytmisen voimistelun laji- ja valmennuskulttuurin kehittämistyötä.  Valmis toimintakäsikirja löytyy yllä olevan linkin kautta.

Työn tavoitteena on mm. selkiyttää maajoukkueen toimintaa ohjaavia toimintatapoja ja arvoja sekä kehittää toimintakulttuuria ja vuorovaikutusta. Koska tavoitteena on myös lisätä yhteistä ymmärrystä rytmisestä voimistelusta ja lajin vaatimuksista, sisältää toimintakäsikirja lajianalyysiä ja esimerkiksi tietoa urheilijan kaksoisuramahdollisuuksista.

Toimintakäsikirja kohdistuu rytmisen voimistelun maajoukkueen (joukkue) toimintaan ja Urheassa toteutettavaan moniammatilliseen yhteistyöhön. Toimintakäsikirja on tarkoitettu käyttöön rytmisen voimistelun valmentajille, voimistelijoille, vanhemmille sekä rytmisen voimistelun parissa toimiville asiantuntijatahoille toiminnan tueksi.

RV Maajoukkueen toimintakäsikirja

 

Kansainväliset kilpailut 2024

(muutokset ja täydennykset mahdollisia)

Miss Valentine, Tarto 29.2.-3.3.2024

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut, Kisakallion Urheiluopisto  8.-10.3.2024

World Cup, Ateena 22.-24.3.2024 (maajoukkue ja Lia Kallio)

Grand Prix Thiais 28.-31.3.2024 (maajoukkue ja Emmi Piiroinen)

World Cup, Baku 18.-21.4.2024 (Emmi Piiroinen)

World Cup, Tashkent 25.-28.4.2024 (maajoukkue ja Emmi Piiroinen)

SM – kilpailut 11.-12.5.2024, Vantaa (naisten ja nuorten yksilöt), Maajoukkueella esiintyminen SM – kilpailussa

EM – kilpailut, Baku, 22.-26.5.2024

SM – kilpailut 23.-24.11.2024, Turku

 

Maajoukkuevoimistelijoiden nimeäminen

Rytmisen voimistelun lajin kehittämisryhmä (LAR) nimeää naisten yksilöiden maajoukkueeseen vuosittain enintään 4 voimistelijaa nuorten ja naisten SM-kilpailujen neliottelun perusteella. Lisäksi nimetään naisten maajoukkue (joukkue), jonka kokoonpanosta vastaa vastuuvalmentaja. Joukkuemaajoukkueen tilanne arvioidaan vuosittain olympialaisten tai MM-kilpailun jälkeen. Lajin kehittämisryhmän/valmennuksen johtoryhmän valmistelemat maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit vahvistaa vuosittain valmennuksen asiantuntijaryhmä (VAR).

RV maajoukkuetta (joukkue) nimettäessä arvioidaan seuraavia asioita:
Paras mahdollinen kokoonpano kilpailee arvokilpailuissa hyvässä kunnossa (fyysinen, psyykkinen, taidollinen).
-Väline- ja vartalotekniikan osaaminen
-Halu kasvaa ja kehittyä huippu-urheilijaksi, sitoutuminen huippu-urheilijan elämäntapoihin
-Positiivinen vaikuttaminen harjoituskulttuuriin ja ilmapiiriin
-Motivaatio

Maajoukkueeseen (joukkue) nimettävät  voimistelijat siirtyvät  Suomen Voimisteluliiton maajoukkueen ja Urhean urheilijoiksi edustaen omia seurojaan (maksuvelvoite valmennusmaksuista omaan seuraan päättyy).

Maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit 2024 löytyvät täältä.

FIG:n ja EG:n kilpailuihin voi osallistua vain Suomen kansalainen ja näin naisten maajoukkueeseen tai edustamaan Suomea FIG:n alaisissa kilpailuissa ei voi päästä, jos suomen kansalaisuus ja näin myös FIG:n lisenssi puuttuvat. Maajoukkuetoiminnasta kiinnostuneiden kannattaa huomioida kansalaisuusasia ja mahdollinen hakuprosessi ajoissa.

Lue myös Urhean toimintaympäristössä järjestettävästä talenttileirityksestä, joka täydentää N-ryhmän toimintaa ja tukee polkua kohti naisten maajoukkuetta.

Rytmisen voimistelun maajoukkuetta tukemassa

Haku