Hyppää sisältöön
Home » Kilpailutoiminta » Voimistelun kilpalajit » Rytminen voimistelu » Rytmisen voimistelun maajoukkue

Rytmisen voimistelun maajoukkue

Rytmisen voimistelun naisten maajoukkueen (joukkue) kokoonpanosta vastaa vastuuvalmentaja. Lisäksi naisten yksilöiden maajoukkueeseen nimetään vuosittain enintään neljä voimistelijaa nuorten ja naisten SM-kilpailujen neliottelun perusteella.

Tutustu maajoukkueeseen 

Naisten maajoukkue, joukkue

Maajoukkue 2024

Kokoonpano Elisabeth Jamil (Olarin Voimistelijat), Emilia Kärkkäinen (Olarin Voimistelijat), Anni Olkkonen (Elise Gymnastics), Nea Kapiainen (Sport Club Olymp) ja Anastasiia Polishchuk (Elise-Vantaa). 

Haku naisten maajoukkueeseen on auki vuosittain arvokilpailujen jälkeen. Vuoden 2024 haku aukeaa keväällä ja avoimet kokeiluharjoitukset järjestetään EM – kilpailun 22.-26.5.2024 jälkeen (alustavasti 10.-12.6.2024).

Yksilömaajoukkue:

Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat) kausi 2023-2024. Valmentaja Larisa Gryadunova.

Rytminen voimistelija Emmi Piiroinen poseeraa hymyillen punaisessa kisa-asussaan.

 

Joukkueen valmennus

Kokonaisvastuussa maajoukkueen valmennuksesta Urhean olympiavalmennuskeskuksessa on Larisa Gryadunova (nuorten olmpiavalmentaja NOV, Urhea). Valmennustiimiin kuuluvat Iryna Klymenko (nuorten olympiavalmentaja, NOV, Urhea) ja Klara Kodra (balettivalmennus).

Tärkeä osa valmennustiimiä Urhean asiantuntijat (mm. psyykkinen, ravitsemus, fysio, fysiikkavalmennus, lääkäri ja hieroja).

Tuomarikonsultaatiot: KV-tason Brevet tuomarit Alexandra Mavrakis ja Saila Pitkänen ja myös muita tuomareita voidaan kutsua tarpeen mukaan.

Kansainväliset kilpailut 2024

(muutokset ja täydennykset mahdollisia)

Miss Valentine, Tarto 29.2.-3.3.2024

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut, Kisakallion Urheiluopisto  8.-10.3.2024

World Cup, Ateena 22.-24.3.2024 (maajoukkue ja Lia Kallio)

Grand Prix Thiais 28.-31.3.2024 (maajoukkue ja Emmi Piiroinen)

World Cup, Baku 18.-21.4.2024 (Emmi Piiroinen)

World Cup, Tashkent 25.-28.4.2024 (maajoukkue ja Emmi Piiroinen)

SM – kilpailut 11.-12.5.2024, Vantaa (naisten ja nuorten yksilöt), Maajoukkueella esiintyminen SM – kilpailussa

EM – kilpailut, Baku, 22.-26.5.2024

 

Maajoukkuevoimistelijoiden nimeäminen

Rytmisen voimistelun lajin kehittämisryhmä (LAR) nimeää naisten yksilöiden maajoukkueeseen vuosittain enintään 4 voimistelijaa nuorten ja naisten SM-kilpailujen neliottelun perusteella. Lisäksi nimetään naisten maajoukkue (joukkue), jonka kokoonpanosta vastaa vastuuvalmentaja. Joukkuemaajoukkueen tilanne arvioidaan vuosittain olympialaisten tai MM-kilpailun jälkeen. Lajin kehittämisryhmän/valmennuksen johtoryhmän valmistelemat maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit vahvistaa vuosittain valmennuksen asiantuntijaryhmä (VAR).

RV maajoukkuetta (joukkue) nimettäessä arvioidaan seuraavia asioita:
Paras mahdollinen kokoonpano kilpailee arvokilpailuissa hyvässä kunnossa (fyysinen, psyykkinen, taidollinen).
-Väline- ja vartalotekniikan osaaminen
-Halu kasvaa ja kehittyä huippu-urheilijaksi, sitoutuminen huippu-urheilijan elämäntapoihin
-Positiivinen vaikuttaminen harjoituskulttuuriin ja ilmapiiriin
-Motivaatio

Maajoukkueeseen (joukkue) nimettävät  voimistelijat siirtyvät  Suomen Voimisteluliiton maajoukkueen ja Urhean urheilijoiksi edustaen omia seurojaan (maksuvelvoite valmennusmaksuista omaan seuraan päättyy).

Maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit 2024 löytyvät täältä.

FIG:n ja EG:n kilpailuihin voi osallistua vain Suomen kansalainen ja näin naisten maajoukkueeseen tai edustamaan Suomea FIG:n alaisissa kilpailuissa ei voi päästä, jos suomen kansalaisuus ja näin myös FIG:n lisenssi puuttuvat. Maajoukkuetoiminnasta kiinnostuneiden kannattaa huomioida kansalaisuusasia ja mahdollinen hakuprosessi ajoissa.

Lue myös Urhean toimintaympäristössä järjestettävästä talenttileirityksestä, joka täydentää N-ryhmän toimintaa ja tukee polkua kohti naisten maajoukkuetta.

Rytmisen voimistelun maajoukkuetta tukemassa

Haku