Hyppää sisältöön

Talenttiryhmä Urheassa

Urhean Talenttiryhmän toiminta täydentää valmennusjärjestelmään kuuluvan N-ryhmän toimintaa ja tukee polkua kohti naisten maajoukkuetta (joukkue).  Toiminnan tavoitteena on mm. tehostaa yhteistyötä ja osaamisen jakamista Urheassa toimivan naisten maajoukkueen valmennustiimin ja seuravalmentajien välillä, tukea urheilijoiden kasvua ja kehitystä huippu-urheilijaksi sekä mahdollistaa nuorten urheilijoiden pääseminen mukaan Urhea OVK:n toimintaympäristöön ja tutustumaan maajoukkuetoimintaan tehopäivien avulla. Tehopäivien toiminnasta vastaa maajoukkueen valmennustiimi Larisa Gryadunovan johdolla ja sisältöjä on tarkoitus kehittää ja suunnitella tavoitteiden suunnassa yhdessä tehopäiviin osallistuvien valmentajien kanssa. 

Talenttiryhmään kutsutaan voimistelijoita, joilla nähdään olevan potentiaalia ja tavoite nousta naisten maajoukkueeseen (joukkue). Lisäksi ryhmään voidaan kutsua muutamia voimistelijoita, joilla nähdään olevan potentiaalia ja tavoite edustaa Suomea yksilönä korkealla kansainvälisellä tasolla naisten sarjassa. Vuonna 2023 ja vuonna 2024 ryhmään kutsutaan n.10-15 vuosina 2007 – 2010 syntynyttä voimistelijaa maajoukkueen päävalmentajan ja valmennustiimin asiantuntija-arvion mukaan. Ryhmän kokoonpanoa on mahdollista tarkistaa ja täydentää vuoden aikana. Valmentajat voivat myös olla yhteydessä vuoden aikana maajoukkueen päävalmentajaan, jos esimerkiksi kiinnostus naisten maajoukkueeseen hakemista tai Urhea-kotiin muuttoa kohtaan herää tai voimistelijan omat tavoitteet muuttuvat kauden aikana.

Ryhmään kutsutuille järjestetään vuoden aikana n. 5-8 tehopäivää Urheassa. Tehopäivät ovat maksullisia, mutta Voimisteluliiton tukemia. Lisäksi mahdollisia ovat yksilölliset arkiharjoittelun ratkaisut, esimerkiksi vuoden 2023 aikana voimistelijat voivat osallistua 1 x viikossa balettitunnille (arkiaamu) ja jatkaa harjoittelua akatemiavuorolla oman valmentajan kanssa Urheassa. Osallistuminen tähän harjoitteluun on yksilöllistä ja se voi olla säännöllistä tai harvemmin tapahtuvaa ja tarkemmista järjestelyistä/aikatauluista sovitaan Larisa Gryadunovan kanssa. 

Urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien toivotaan olevan mukana toiminnassa ja sen suunnittelussa. Tavoitteena on, että kaikki sitoutuvat yhdessä kehittämään koko Suomen yhteistä rytmisen voimistelun ”Team Finland” – ajattelua ja lajikulttuuria.

Talenttiryhmä Urheassa 2023

(syksyn 2023 toimintaan kutsutut voimistelijat):

Anastasia Egorova (OVO), Saana Hämäläinen (JyVo), Saga Jekunen (JyVo), Isabel Järvinen (OVO) Lia Kallio (OVO), Linda Lehto (JyVo), Miisa Kurvi (ImVo), Emilia Kärkkäinen (OVO), Miira Lahtela (Elise), Emilia Makarov (TuPy), Beatrice Megrikian (TuPy), Anastasia Rogozhina (TaSi), Emmi Piiroinen (OVO), Linnea Piispanen (Elise), Alva Stenbäck (OVO), Aino Törmänen (OVO), Amanda Äänismaa (Elise)

Keväälle 2024 ryhmän kokoonpano tarkistetaan.

Rytminen voimistelija Jouki Tikkanen kilpailemassa vanteella

Haku