Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Millaista on unelmien voimistelu? Strategiatyöpajassa työstettiin voimistelun tulevaisuutta
25.03.2024

Millaista on unelmien voimistelu? Strategiatyöpajassa työstettiin voimistelun tulevaisuutta

Ensimmäisessä strategiatyöpajassa työstettiin voimistelun tulevaisuuskuvaa sekä listattiin voimistelun vahvuuksia, heikkouksia, uhkia ja mahdollisuuksia.

Puheenjohtaja Mira Keränen avasi strategiatyöpajan ja nosti esille strategiatyössä sen, että strategia on rullaava eli se ei ole kiinnitetty tiettyyn ajanjaksoon. Strategiassa vahvistetaan sitä mikä on hyvin ja toimii. Hän piti tärkeänä edelläkävijyyttä sekä uskallusta valita ja priorisoida ydintehtäviä ja työnjakoa liiton ja seurojen välillä.

Työstön satoa

Millaista on voimistelu vuonna 2030? Osallistujien vastauksissa korostui liikunnan ilo läpi elämän, hyvinvointi ja elämykset, yhteinen tekeminen, turvallisuus ja avoimuus, monipuolisuus ja se, että voimistelu on yhteiskunnallisesti tunnustettu kaiken liikkeen alkulähde.

Voimistelun vahvuuksiksi listattiin lajin monipuolisuus ja terveyttä edistävä vaikutus, laaja seurakenttä ja iso harrastajamäärä soveltavasta voimistelusta huippu-urheiluun​.

Mahdollisuuksina puolestaan lueteltiin hyvinvointialue- ja kaupunkiyhteistyö (palvelusetelit)​, yhteisöllisyys ​ja mahdollisuus kehittyä omalla polulla, kaikille löytyy kiva juttu​.

Heikkouksina nähtiin sukupuolittuneisuus​, uudistumattomuus (jäykkä, vanhanaikainen)​ sekä se, että voimistelu ei näy ryhmäliikuntana eikä toiminnallisena treeninä​. Myös voimistelusanan mielikuvaa pidettiin heikkoutena.

Uhkina mainittiin se, että vapaa-aika on kilpailtua​, resurssipula (tilat, ohjaajat, vapaaehtoiset)​ sekä se, että ei pysytä mukana muuttuvassa maailmassa​.

Strategiatyöpajan työstöt viedään hallituksen ja strategiaryhmän edelleen käsiteltäväksi. Jokainen uusi työstö pohjautuu jo tehtyyn työhön.

Mitä seuraavaksi?

Seuraava lähitapaaminen on Seinäjoella 18.4. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä Zoomin välityksellä. Löydät kaikki strategiatyöpajat sekä puheenjohtaja Mira Keräsen huhtikuun Instagram-live-tilaisuuksien päivämäärät ja ilmoittautumislinkit strategian verkkosivuilta.

Haku