Lauantaina Voimisteluliiton hallitus, toimihenkilöitä ja urheiluvaliokuntalaisia työsti strategiaa eteenpäin Milttonin fasilitoimissa työstöissä. Osallistujat jakoivat ajatuksia voimistelun nykytilasta ja siitä, miltä voimistelu näyttää tulevaisuudessa.
Ennakkotehtävissä oli pureuduttu muun muassa siihen, mitä isoja ilmiöitä ja muutosvoimia on globaalissa toimintaympäristössä, yhteiskunnassa, voimistelun liitto- ja seuratasolla ja voimistelijatasolla nyt ja vuoteen 2030 mennessä.
Päivän tarkoituksena oli muodostaa yhteinen käsitys toimintaympäristön uhista ja mahdollisuuksista voimistelulle ja voimisteluliiton onnistumisen edellytyksistä sekä määrittää millaista voimistelua haluamme ja minkälaista uudistumista se vaatii.
Päivä sisältä paljon yhteistä ideointia ja keskustelua, strategian työstö jatkuu kevään mittaan erilaisissa työpajoissa, joihin toivotaan erityisesti seuroja mukaan, koska uusi strategia tulee vaikuttamaan seuroihin. Lue lisää tulevista työpajoista strategian verkkosivuilta.
Huippuvoimistelun strategiatyö osana koko voimistelun strategiatyötä
Strategiatyö ulottuu samalla myös huippu-urheiluun ja kevään aikana on järjestetty kolme eri kutsutyöpajaa liittyen huippu-urheiluun osana strategiatyönä.
27.3.2024 Voimistelun huippu-urheilun seuraverkosto kokoontui Urheaan työstämään strategiaa. Päivään osallistui 11 seuran edustavat (toiminnanjohtajat ja valmennuksesta vastaavat henkilöt). Päivän aikana työstettiin yhdessä huippuvoimistelun määritelmää, pohdittiin kriteerejä sekä resurssien jakaantumista ja niiden kohdentumista lajin osalta.
3.4.2024 Akatemiat, valmennuskeskukset, maajoukkuevalmentajia, LARien puheenjohtajia sekä huippu-urheilun seuraverkoston jäseniä kokoontuivat huippuvoimistelun strategiapäivään Helsinkiin. Päivän aikana osallistujat arvioivat huippuvoimistelun nykyisen strategiakautta, työstivät yhteistä tavoitetta ja strategisia valintoja sekä resurssien kohdentamista.
Yhteisenä tavoitteena pidettiin arvokisamenestystä ja sitä, että huippuvoimistelu on haluttava ja kannattava valinta sekä voimistelijoille että valmentajille. Resurssien kohdentamisesta oltiin yhtä mieltä, että niiden pitäisi mennä valmentajille ja urheilijoille.
17.4.2024 Lajien kehittämisryhmien LARien jäsenet kokoontuivat yhteiseen Teams-työpajaan. Työpajassa käytiin keskustelua huippuvoimistelun määritelmästä, kilpailujärjestelmien kehittämisestä sekä resursseista. Paikalla oli noin 30 henkilöä.