Hyppää sisältöön

Talous ja maksut

Järjestämismaksut 

Kilpailun järjestäjän tulee maksaa Voimisteluliitolle järjestämismaksu liiton myöntämistä kilpailuista, maksu sisältää mm käyttöoikeudet kilpailujen tulospalvelu- ja ilmoittautumisjärjestelmiin. Lue lisää järjestämismaksuista täältä.

Kansainvälisten arvokilpailujen, lajien yhteisten Voimistelun SM-kilpailujen, Voimistelupäivien  järjestämismaksujen suuruudet määritellään erillisissä Voimisteluliiton ja järjestäjien välisissä sopimuksissa.  

Kilpailujen osallistumismaksut 

Kilpailujen osallistumismaksu on tarkoitettu kilpailujen järjestämisen liittyvien kulujen kattamiseen. Osallistumismaksun järjestävä seura voi periä joko etukäteen tai osallistumisen mukaan jälkikäteen. Mikäli maksu peritään etukäteen voi maksun palauttaa osallistumisen peruuntuessa lääkärintodistusta vastaan ja silloinkin voidaan periä peruutusmaksu, joka on 15€/lasku. Peruutusmaksu on tarkoitettu järjestävälle taholle peruutuksesta koituvaan työhön ja/tai kuluihin. Lääkärin- tai sairaanhoitajan todistus tulee palauttaa järjestävälle seuralle 7 vrk kuluttua peruutuksesta.

Kutsussa pitää olla selkeästi mainittu mihin päivämäärään mennessä osallistumismaksu tulee olla maksettuna, että kilpailuihin voi osallistua.

katso osallistumismaksutiedot tästä

Peruutusehdot

Ilmoittautumisen voi perua ilman maksua ilmoittautumisajan puitteissa. Myöhemmistä peruutuksista vaaditaan lääkärintodistus (hoitajan tai kouluterveydenhoitajan todistus kelpaa myös). Tällöin voidaan periä myös majoitus-, ruokailutilauksista tms. aiheutuneiden kulujen lisäksi 15 € peruutusmaksu / lasku. Jos urheilija jättää osallistumatta kilpailuun perumatta ilmoittautumistaan tai ilman lääkärintodistusta, voidaan periä koko ilmoittautumismaksu. 

Lääkärin- tai sairaanhoitajan todistus tulee palauttaa järjestävälle seuralle 7 vrk kuluttua peruutuksesta.

Kilpailun peruuntuessa kokonaan järjestäjä hyvittää osallistumismaksujen laskut, mutta voi periä toimistokuluja 15€/hyvityslasku. 

Kilpailujen budjetointi 

Kilpailuiden järjestäjän tulee laatia tapahtumalle budjetti heti kilpailujen järjestämisen alkuvaiheessa. Budjetissa tulee ottaa huomioon mm. Seuraavat asiat 

  • Liitolle menevä järjestämismaksu 
  • Seuralla jäävä osallistumismaksu 
  • Tilavuokrat, mahdolliset tekniikkakulut (valaistus, äänentoisto, striimi) 
  • Mahdolliset ruokailu- ja kioskituotot 
  • Pääsylipputuotot, striimituotot (ja kulut) 
  • Mahdollinen oheistuotemyynti 
  • Mahdolliset sponsorituotot ja yhteistyökumppanuudet 
  • Mitalit / palkinnot 
  • Mahdolliset tuomarikulut (esim. tarjoilut, mahdollinen erillinen tuomaritila, kilpailusta riippuen majoitus- ja matkakulut) 

Tuomarisakot 

Kilpailujen järjestäjillä on mahdollisuus periä tuomarisakkoja lajin sääntöjen / tuomariohjeiden puitteissa. Tuomarivelvoitteen ja -sakon määrä tulee ilmoittaa selkeästi kilpailukutsussa. Tuomarivelvoite säilyy jos kilpailija peruu ilmoittautumisensa ilmoittautumisajan umpeutumisen jälkeen. Tuomarisakkomaksu on tarkoitettu puuttuvien tuomareiden hankkimisesta johtuvien kulujen kattamiseen.

LAJI Sakko 1.9.2023 lähtien Laskuttaja 2023 HUOM!
AKRO 250/150 kilpailun järjestäjä 1. puuttuva tuomari 250€, seuraava puuttuva tuomari  150€/kilpailu
JV 250 kilpailun järjestäjä   liitto laskuttaa mestaruuskilpailujen ja 12-14v SM-kilpailujen sakon
KA 250 kilpailun järjestäjä  
MTV 150 kilpailun järjestäjä  
NTV 150/100 kilpailun järjestäjä 1. puuttuva tuomari 150€, seuraava puuttuva tuomari 100€/kilpailu
RV 150 kilpailun järjestäjä  
TG 250/150 kilpailun järjestäjä 1. puuttuva tuomaripaikka 250€, seuraava puuttuva tuomaripaikka 150€/tuomaripaikka, lajin velvoitteen määrittelyn mukaan
TRA 250 kilpailun järjestäjä  
TANVO 250 kilpailun järjestäjä  
TANSSI 250 kilpailun järjestäjä

0-1 teosta / seura > ei tuomarivelvoitetta
2 tai useampi teos / seura > 1 tuomari

Kaikille lajeille yhtenäisiä käytäntöjä:

Tuomari-ilmoittautumisen myöhästymismaksu 50€ / tuomari-ilmoittautuminen.

Uusi seura voi halutessaan tulla ilman tuomaria kilpailemaan ensimmäisenä vuotena (ei sakkoa, voimassa yhden vuoden).

Järjestävällä seuralla ei ole tuomarivelvoitetta. Järjestäjältä toivotaan kuitenkin apua tuomaroinnin osalta, mikäli kilpailun läpivieminen on muutoin haasteellista.

Tuomarikorvaukset

Luokka-, cup- ja ikäkausikilpailuissa osallistuvat seurat vastaavat tuomarivelvoitteen mukaisten tuomareidensa kustannuksista. 

Tuomaritehtävä on lähtökohtaisesti luottamustehtävä ja seurojen toivotaan noudattavan maltillisuutta, mikäli maksavat korvauksia tuomaroinnista.

Voimisteluliiton suositus seurojen maksamiin tuomarikorvauksiin: 10€/h, minimissään 40€/päivä. Kilpailupäivän keston katsotaan alkavan tuomarikokouksesta ja päättyvän oman tuomaroinnin loppumiseen. Mahdollisen korvauksen lisäksi suositellaan korvattavaksi mahdolliset matka- ja majoituskulut seuran matkustussäännön mukaisesti.

Ohjeita tuomareiden työkorvauksen maksusta ja verotuksesta (Linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Järjestämisohjeiden mukaan Voimisteluliitto vastaa tuomareiden kuluista (matkat ja päiväraha / vastaavan suuruinen työkorvaus) liiton matkustussäännön mukaisesti kaikkien lajien SM-kilpailuissa, ja joukkuevoimistelun mestaruuskilpailuissa. Näistä kilpailuista ei makseta erikseen tuntikorvausta.

Vastuu- / ylituomarin korvaus

voimaan 1.9.2023 lähtien

Vastuu- / ylituomarin tehtävästä kilpailun järjestäjä maksaa päiväkohtaisen korvauksen alla olevan taulukon mukaan. Tehtävät ovat määritelty erikseen lajikohtaisissa järjestämis- / tuomariohjeissa. Järjestäjä maksaa lisäksi kyseisen tuomarin matka- ja päivärahakulut, mikäli tuomari ei ole osa jonkin osallistuvan seuran tuomarivelvoitetta. Järjestäjä maksaa aina vastuu- / ylituomarin majoituskulut mikäli tarpeen.

AKRO 100€/pvä  
JV 100€/pvä  
KA 100€/pvä  
MTV 100€/pvä  
NTV 100€-150€/pvä* ***
RV 150€/pvä ***
TG 100€/pvä  
TRA 100€/pvä  
TANVO – **  
TANSSI 100€/pvä  
GFL 50€/pvä  

*riippuen päivän pituudesta

**lajissa ei tällä hetkellä kyseistä tehtävää

*** yli/vastuutuomarin korvauksen, matkat ja päivärahan maksaa järjestävä seura

Pääsyliput 

Kilpailun yleisölle suositellaan pääsylippumyyntiä. 

Suositukset kansallisten kilpailujen pääsymaksuista:  
Aikuinen, finaali 6 – 20 €  
Lapsi, finaali 0 – 15 €  
Aikuinen, karsinta 3 – 15 €  
Lapsi, karsinta 0 – 10 €  

Voimisteluliiton toimihenkilöillä, hallituksen jäsenillä ja ko. lajin kehittämisryhmän jäsenillä on vapaa pääsy Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin ottamalla etukäteen yhteyttä kilpailun järjestäjään (taso 1 – 3).

Teostomaksut  

Voimisteluliiton ja Teoston välinen sopimus kattaa musiikin esittämisen jäsenseurojen järjestämissä kilpailuissa ja tapahtumissa. Sopimus ei kata striimattavia kilpailuja / tapahtumia, vaan niistä seura vastaa itsenäisesti. Lisätietoja tästä linkistä

seteleitä pyykkinarulla

Haku