Hyppää sisältöön

Talous ja maksut

Järjestämismaksut 

Kilpailun järjestäjän tulee maksaa Voimisteluliitolle järjestämismaksu liiton myöntämistä kilpailuista, maksu sisältää mm käyttöoikeudet kilpailujen tulospalvelu- ja ilmoittautumisjärjestelmiin. Lue lisää järjestämismaksuista täältä.

Kansainvälisten arvokilpailujen, lajien yhteisten Voimistelun SM-kilpailujen, Voimistelupäivien  järjestämismaksujen suuruudet määritellään erillisissä Voimisteluliiton ja järjestäjien välisissä sopimuksissa.  

Kilpailujen osallistumismaksut 

Kilpailujen osallistumismaksu on tarkoitettu kilpailujen järjestämisen liittyvien kulujen kattamiseen. Osallistumismaksun järjestävä seura voi periä joko etukäteen tai osallistumisen mukaan jälkikäteen. Mikäli maksu peritään etukäteen voi maksun palauttaa osallistumisen peruuntuessa lääkärintodistusta vastaan ja silloinkin voidaan periä peruutusmaksu, joka on 15€/lasku. Peruutusmaksu on tarkoitettu järjestävälle taholle peruutuksesta koituvaan työhön ja/tai kuluihin.

katso osallistumismaksutiedot tästä

Peruutusehdot

Ilmoittautumisen voi perua ilman maksua ilmoittautumisajan puitteissa. Myöhemmistä peruutuksista vaaditaan lääkärintodistus (hoitajan tai kouluterveydenhoitajan todistus kelpaa myös). Tällöin voidaan periä myös majoitus-, ruokailutilauksista tms. aiheutuneiden kulujen lisäksi 15 € peruutusmaksu / lasku. Jos urheilija jättää osallistumatta kilpailuun perumatta ilmoittautumistaan tai ilman lääkärintodistusta, voidaan periä koko ilmoittautumismaksu. 

Kilpailun peruuntuessa kokonaan järjestäjä hyvittää osallistumismaksujen laskut, mutta voi periä toimistokuluja 15€/hyvityslasku. 

Kilpailujen budjetointi 

Kilpailuiden järjestäjän tulee laatia tapahtumalle budjetti heti kilpailujen järjestämisen alkuvaiheessa. Budjetissa tulee ottaa huomioon mm. Seuraavat asiat 

  • Liitolle menevä järjestämismaksu 
  • Seuralla jäävä osallistumismaksu 
  • Tilavuokrat, mahdolliset tekniikkakulut (valaistus, äänentoisto, striimi) 
  • Mahdolliset ruokailu- ja kioskituotot 
  • Pääsylipputuotot, striimituotot (ja kulut) 
  • Mahdollinen oheistuotemyynti 
  • Mahdolliset sponsorituotot ja yhteistyökumppanuudet 
  • Mitalit / palkinnot 
  • Mahdolliset tuomarikulut (esim. tarjoilut, mahdollinen erillinen tuomaritila, kilpailusta riippuen majoitus- ja matkakulut) 

Tuomarisakot 

Kilpailujen järjestäjillä on mahdollisuus periä tuomarisakkoja lajin sääntöjen / tuomariohjeiden puitteissa. Tuomarivelvoitteen ja -sakon määrä tulee ilmoittaa selkeästi kilpailukutsussa. Tuomarivelvoite säilyy jos kilpailija peruu ilmoittautumisensa ilmoittautumisajan umpeutumisen jälkeen. Tuomarisakkomaksu on tarkoitettu puuttuvien tuomareiden hankkimisesta johtuvien kulujen kattamiseen.

Tuomarikorvaukset 

Luokka-, cup- ja ikäkausikilpailuissa osallistuvat seurat vastaavat tuomarivelvoitteen mukaisten tuomareidensa kustannuksista. 

Tuomaritehtävä on lähtökohtaisesti luottamustehtävä ja seurojen toivotaan noudattavan maltillisuutta, mikäli maksavat korvauksia tuomaroinnista.

Voimisteluliiton suositus seurojen maksamiin tuomarikorvauksiin: 10€/h, minimissään 40€/päivä. Kilpailupäivän keston katsotaan alkavan tuomarikokouksesta ja päättyvän oman tuomaroinnin loppumiseen. Mahdollisen korvauksen lisäksi suositellaan korvattavaksi mahdolliset matka- ja majoituskulut seuran matkustussäännön mukaisesti.

Ohjeita tuomareiden työkorvauksen maksusta ja verotuksesta (Linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Järjestämisohjeiden mukaan voimisteluliitto vastaa tuomareiden kuluista (matkat ja päiväraha / vastaavan suuruinen työkorvaus) liiton matkustussäännön mukaisesti kaikkien lajien SM-kilpailuissa, joukkuevoimistelun mestaruuskilpailuissa sekä LUMO-finaalissa. Näistä kilpailuista ei makseta erikseen tuntikorvausta.

Pääsyliput 

Kilpailun yleisölle suositellaan pääsylippumyyntiä. 

Suositukset kansallisten kilpailujen pääsymaksuista:  
Aikuinen, finaali 6 – 20 €  
Lapsi, finaali 0 – 15 €  
Aikuinen, karsinta 3 – 15 €  
Lapsi, karsinta 0 – 10 €  

Voimisteluliiton toimihenkilöillä, hallituksen jäsenillä ja ko. lajin kehittämisryhmän jäsenillä on vapaa pääsy Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin ottamalla etukäteen yhteyttä kilpailun järjestäjään (taso 1 – 3).

Teostomaksut  

Voimisteluliiton ja Teoston välinen sopimus kattaa musiikin esittämisen jäsenseurojen järjestämissä kilpailuissa ja tapahtumissa. Sopimus ei kata striimattavia kilpailuja / tapahtumia, vaan niistä seura vastaa itsenäisesti. Lisätietoja tästä linkistä

seteleitä pyykkinarulla

Haku