Hyppää sisältöön

Talous ja maksut

Järjestämismaksut 

Kilpailun järjestäjän tulee maksaa Voimisteluliitolle järjestämismaksu liiton myöntämistä kilpailuista, maksu sisältää mm käyttöoikeudet kilpailujen tulospalvelu- ja ilmoittautumisjärjestelmiin. Lue lisää järjestämismaksuista täältä.

Kansainvälisten arvokilpailujen, lajien yhteisten Voimistelun SM-kilpailujen, Voimistelupäivien  järjestämismaksujen suuruudet määritellään erillisissä Voimisteluliiton ja järjestäjien välisissä sopimuksissa.  

Kilpailujen osallistumismaksut 

katso osallistumismaksutiedot tästä

Kilpailujen budjetointi 

Kilpailuiden järjestäjän tulee laatia tapahtumalle budjetti heti kilpailujen järjestämisen alkuvaiheessa. Budjetissa tulee ottaa huomioon mm. Seuraavat asiat 

  • Liitolle menevä järjestämismaksu 
  • Seuralla jäävä osallistumismaksu 
  • Tilavuokrat, mahdolliset tekniikkakulut (valaistus, äänentoisto, striimi) 
  • Mahdolliset ruokailu- ja kioskituotot 
  • Pääsylipputuotot, striimituotot (ja kulut) 
  • Mahdollinen oheistuotemyynti 
  • Mahdolliset sponsorituotot ja yhteistyökumppanuudet 
  • Mitalit / palkinnot 
  • Mahdolliset tuomarikulut (esim. tarjoilut, mahdollinen erillinen tuomaritila, kilpailusta riippuen majoitus- ja matkakulut) 

Tuomarisakot 

Kilpailujen järjestäjillä on mahdollisuus periä tuomarisakkoja lajin sääntöjen / tuomariohjeiden puitteissa. Tuomarivelvoitteen- ja sakon määrä tulee ilmoittaa selkeästi kilpailukutsussa. Tuomarivelvoite säilyy jos kilpailija peruu ilmoittautumisensa ilmoittautumisajan umpeutumisen jälkeen.

Tuomarikorvaukset 

Luokka-, cup- ja ikäkausikilpailuissa osallistuvat seurat vastaavat tuomarivelvoitteen mukaisten tuomareidensa kustannuksista. 

Vuokratuomareille tulisi maksaa vähintään matka- ja majoituskustannukset (hotellimajoitus) sekä päiväraha Voimisteluliiton matkustussääntöjen mukaan tai vastaavan suuruinen työkorvaus (sovitaan tapauskohtaisesti).

Ohjeita tuomareiden työkorvauksen maksusta ja verotuksesta (Linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Pääsyliput 

Kilpailun yleisölle suositellaan pääsylippumyyntiä. 

Suositukset kansallisten kilpailujen pääsymaksuista:  
Aikuinen, finaali 6 – 20 €  
Lapsi, finaali 0 – 15 €  
Aikuinen, karsinta 3 – 15 €  
Lapsi, karsinta 0 – 10 €  

Voimisteluliiton toimihenkilöillä, hallituksen jäsenillä ja ko. lajin kehittämisryhmän jäsenillä on vapaa pääsy Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin omalla käyntikortillaan (taso 1 – 3). 

Teostomaksut  

Voimisteluliiton ja Teoston välinen sopimus kattaa musiikin esittämisen jäsenseurojen järjestämissä kilpailuissa ja tapahtumissa. Sopimus ei kata striimattavia kilpailuja / tapahtumia, vaan niistä seura vastaa itsenäisesti. Lisätietoja tästä linkistä

seteleitä pyykkinarulla

Haku