Hyppää sisältöön

Osallistumisoikeus 

Jokaisella kilpailuihin osallistuvalla tulee olla Voimisteluliiton lisenssi. Stara-tapahtumaan saa osallistua staralisenssillä. 

Lue lisää lisensseistä 

Voimisteluliiton kilpailujen ilmoittautumisjärjestelmä tarkistaa kilpailuihin osallistuvien voimistelijoiden, valmentajien ja tuomareiden lisenssit. Kilpailun järjestäjän on velvollisuus käyttää Voimisteluliiton ilmoittautumisjärjestelmää. Järjestäjän tulee evätä osallistumisoikeus lisenssittömiltä urheilijoilta. Mikäli järjestäjä ei noudata tarkistamis- ja eväämisvelvollisuuttaan, evätään järjestäjältä seuraavan vuoden kilpailujen järjestämisoikeus tai langetetaan sopimuksessa erikseen sovittu sanktio.  

Kilpailuihin osallistuvat urheilijat noudattavat Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK:in (Suomen Antidopingtoimikunta ADT) sääntöjä ja määräyksiä. Jokaisella Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin osallistuvalla urheilijalla pitää olla voimassa oleva tapaturmavakuutus. Vakuutuksista löydät lisätietoa täältä. 

Kilpailuissa voi olla ikäsarjoja, jotka rajoittavat osallistumista. Seura, jota urheilija edustaa, on vastuussa urheilijan kilpailemisesta oikeassa sarjassa. Sääntöjen vastaisesta osallistumisesta seuraa kilpailutuloksen mitätöiminen. Kunkin lajin ikä- ja tasovaatimukset ovat lajikohtaisissa kilpailujen järjestämisohjeissa / lajin säännöissä. 

Edustusoikeus 

Urheilijan edustusoikeus määritellään Yleisissä kilpailu- ja kurinpitosäännöissä. Urheilija voi vaihtaa edustamaansa seuraa kilpailu-/lisenssikauden päätyttyä tai kesken kauden seurojen sopimuksesta. 

Haku