Hyppää sisältöön

Vakuutukset

Jokaisella kilpailuun osallistuvalla urheilijalla tulee olla kilpaurheilun kattava vakuutus

Vakuutuksen hankinta

Jokaisella liiton alaisiin kilpailuihin osallistuvalla voimistelijalla on oltava voimassa oleva tapaturmavakuutus. Lisenssin yhteyteen on ostettavissa Sporttiturva-vakuutus. 

Voimisteluliiton kumppani vakuutuksissa on Pohjola Vakuutus. Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvasta korvataan, kun loukkaantuminen tapahtuu äkillisen tapaturman seurauksena. Esimerkiksi akillesjänne repeää tai polvi menee sijoiltaan.

Ostamalla vakuutukset hyväksyt vakuutuksen oston ehdot

Taso Lisenssi Vakuutus
Stara 10,50 € 3,50 €
Harraste 20 € 10 €
Kilpa B 50 € 42€/79€
Kilpa A 70 € 42€/79€

Vakuutuksen hinta perustuu lajivalintaan

Vakuutukset on jaettu kahteen lajiryhmään, joilla on eri hinnat.

Kalliimpaan (79€) lajiryhmään (Lajiryhmä 1 aikuiset ja nuoret) kuuluvat seuraavat lajit: 
Akrobatiavoimistelu (AKRO), 
Kilpa-aerobic (KA), 
Miesten telinevoimistelu (MTV),
Naisten telinevoimistelu (NTV),
TeamGym (TG) ja 
Trampoliinivoimistelu (TRA).

Halvempaan (42€) lajiryhmään (lajiryhmä 2 aikuiset ja nuoret) kuuluvat seuraavat lajit: 
Joukkuevoimistelu (JV),
Rytminen voimistelu (RV),
Tanssillinen voimistelu (TANVO).

Harraste- ja staralisenssien vakuutukset ovat kaikille lajeille samanhintaiset. 

Omavastuu 100€ jokaista tapaturmaa kohti.
Hoitokorvaus 15 000€, haittakorvaus 30 000€, kuolinkorvaus 8 500 €. 
Huom. Alle 12-vuotiaiden  kilpalisenssien vakuutuksessa ei ole omavastuuta ja se on voimassa myös muissa urheilulajeissa.

Vakuutuksen voimaantulo

Kilpalisenssiin sisältyvä vakuutus (nro 06-21857) tulee voimaan uusin turvin kauden alusta 1.9. mikäli maksu on maksettu syyskuun aikana. Myöhemmin maksettaessa vakuutus tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai heti maksuhetkellä, kun henkilöllä on esittää maksutosite ostotapahtumasta. Vakuutus päättyy 31.8.

Vahingon sattuessa

Ota yhteyttä Pohjola Terveysmestari -palveluun puhelimitse tai sovelluksen chatissa. Palvelu on avoinna joka päivä klo 7-23. Soita 0100 5225

Saat Pohjola Terveysmestarilta maksutonta terveysneuvontaa ja hoidon tarpeen arviontia. Terveydenhuollon asiantuntija varaa sinulle tarvittaessa ajan etälääkärille tai lääkärikumppanimme vastaanotolle. Terveysmestari varmistaa maksullisten lääkäripalvelujen yhteydessä mitä vakuutuksesi kattaa ja hoitaa korvausasian puolestasi. Maksat korvattavasta hoidosta paikan päällä vain mahdollisen omavastuun. Jos lääkärikäyntiä ei tarvita, saat selkeät kotihoito-ohjeet, joiden avulla hoidat itsesi kuntoon. Palveluaikojen ulkopuolella tai kiireellisissä tapauksissa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan saadaksesi ensiapua. Maksat kulut ensin itse ja tee sitten vahinkoilmoitus OP-mobiilissa tai Op.fi-palvelussa.

Tutustu Sporttiturvaan

Jumppaturva

Jumppaturva on harrastevoimistelijoille tarkoitettu vakuutus, joka on seurojen ostettavissa jäsenistölleen. Jumppaturvasta lisätietoa täältä.

Vakuutukseton lisenssi

Mikäli urheilijalla on oma urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman lisenssin. Vakuutuksen kattavuus tulee selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen lisenssin hankkimista. Maksamalla vakuutuksettoman lisenssin lisenssinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.

Jo ostetun lisenssin voi vakuuttaa myös jälkikäteen milloin tahansa kauden aikana. Lue lisää täältä.

Lisätietoa: 

Tutustuthan ensin usein kysyttyihin kysymyksiin

Ongelmatilanteet ja muut lisäkysymykset: lisenssit@voimistelu.fi.

Lisätietoa vakuutuksesta 

Haku