Hyppää sisältöön

Vakuutukset

Jokaisella kilpailuun osallistuvalla urheilijalla tulee olla kilpaurheilun kattava vakuutus.

Vakuutuksen hankinta

Jokaisella liiton alaisiin kilpailuihin osallistuvalla voimistelijalla on oltava voimassa oleva tapaturmavakuutus. Lisenssin yhteyteen on ostettavissa Sporttiturva-vakuutus. Vakuutuksen hinnat on koottu vieressä olevaan taulukkoon.

Voimisteluliiton kumppani vakuutuksissa on Pohjola Vakuutus. Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvasta korvataan, kun loukkaantuminen tapahtuu äkillisen tapaturman seurauksena – esimerkiksi akillesjänne repeää tai polvi menee sijoiltaan.

Tutustuthan Sporttiturvan tuoteoppaaseen, tuotetietoasiakirjaan, ja vakuutusehtoihin ennen vakuutuksen ostamista ja maksamista.

Taso Lisenssi Vakuutus
Stara 11 € 5 €
Harraste 22 € 12 €
Kilpa B 55 € 52€ / 97€
Kilpa A 75 € 52€ / 97€

Vakuutuksen hinta perustuu lajivalintaan

Harraste- ja Stara-lisenssien osalta vakuutukset ovat kaikille lajeille samanhintaiset. Kilpa A ja kilpa B -lisenssien osalta vakuutukset on jaettu kahteen lajiryhmään, joilla on eri hinnat.

Kalliimpaan (97 €) lajiryhmään (lajiryhmä 1 aikuiset ja nuoret) kuuluvat seuraavat lajit: 
Akrobatiavoimistelu (AKRO), 
Kilpa-aerobic (KA), 
Miesten telinevoimistelu (MTV),
Naisten telinevoimistelu (NTV),
TeamGym (TG) ja 
Trampoliinivoimistelu (TRA).

Halvempaan (52 €) lajiryhmään (lajiryhmä 2 aikuiset ja nuoret) kuuluvat seuraavat lajit: 
Joukkuevoimistelu (JV),
Rytminen voimistelu (RV),
Tanssillinen voimistelu (TANVO).

Omavastuu 100 € jokaista äkillistä tapaturmaa kohti.

Huom. Stara-lisenssissä ei ole omavastuuta.

Huom. Lajiryhmä 1 ja 2 nuoret – Sporttiturvassa ei ole omavastuuta ja se on Sporttiturvan tuoteoppaassa mainituissa tilanteissa voimassa myös muiden lajiliittojen alaisissa urheilulajeissa.

Hoitokorvaus 15 000 €, haittakorvaus 30 000 €, kuolinkorvaus 8 500 €. 

Vakuutuksen voimaantulo

Sporttiturva (nro 06-21857) tulee voimaan 1.9.2023, kun maksat sen syyskuun 2023 aikana. Jos maksat myöhemmin, se tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Sporttiturva päättyy 31.8.2024.

Vahingon sattuessa

Ota yhteyttä Pohjola Terveysmestari -palveluun sovelluksessa tai puhelimitse 0100 5225. Palvelu on avoinna joka päivä klo 7-23.

Saat Pohjola Terveysmestarilta maksutonta terveysneuvontaa ja hoidon tarpeen arviointia. Terveydenhuollon asiantuntija varaa sinulle tarvittaessa ajan etälääkärille tai lääkärikumppanin vastaanotolle. Terveysmestari varmistaa maksullisten lääkäripalvelujen yhteydessä mitä vakuutuksesi kattaa ja hoitaa korvausasian puolestasi. Maksat korvattavasta hoidosta paikan päällä vain mahdollisen omavastuun. Jos lääkärikäyntiä ei tarvita, saat selkeät kotihoito-ohjeet, joiden avulla hoidat itsesi kuntoon. Palveluaikojen ulkopuolella tai kiireellisissä tapauksissa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan saadaksesi ensiapua. Maksa kulut ensin itse ja tee sitten vahinkoilmoitus OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.

Tutustu Sporttiturvaan

Jumppaturva

Jumppaturva on harrastevoimistelijoille tarkoitettu vakuutus, joka on seurojen ostettavissa jäsenistölleen.

HUOM! Jumppaturva ei ole voimassa Staroissa, sekä muissa liiton tapahtumissa, joihin vaaditaan osallistujille lisenssi. Tämä muutos astuu voimaan 1.9.2023.

Jumppaturvasta lisätietoa täältä.

Vakuutukseton lisenssi

Mikäli urheilijalla on oma urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman lisenssin eli ostaa pelkän lisenssin ilman vakuutusta. Vakuutuksen kattavuus tulee selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen lisenssin hankkimista. Maksamalla vakuutuksettoman lisenssin lisenssinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.

Jo ostetun lisenssin voi vakuuttaa myös jälkikäteen milloin tahansa kauden aikana. Lue lisää täältä.

Lisätietoa: 

Tutustuthan ensin usein kysyttyihin kysymyksiin

Ongelmatilanteet ja muut lisäkysymykset: lisenssit@voimistelu.fi.

Lisätietoa vakuutuksesta 

Haku