Hyppää sisältöön
Home » Ajankohtaista » Heitä kuperkeikka, ylitä itsesi!

Heitä kuperkeikka, ylitä itsesi!

Huhtikuu on kuperkeikkakuukausi. Silloin kampanjoimme liikkumisen puolesta sloganilla ”Heitä kuperkeikka, ylitä itsesi!”

Kuperkeikka on kokonaisvaltaista liikuntaa, joka kehittää ketteryyttä, tasapainoa, liikkuvuutta, lihasvoimaa ja kestävyyttä. Kuperkeikka on osana jokaista voimistelulajia joko lattialla tai ilmassa tehtynä. Kuperkeikka on myös yksi ensimmäisistä liikkeistä, joita lasten voimistelukoulussa opetellaan.

Tule mukaan ja heitä kuperkeikka, ylitä itsesi!

Huhtikuun aikana kuperkeikka on esillä Voimisteluliiton kanavissa ja kaikki seurat, voimistelijat, joukkueet, ohjaajat ja yhteistyökumppanit haastetaan mukaan heittämään kuperkeikkoja. 

Seurat ja harrastajat voivat ilmoittaa tehtyjen kuperkeikkojen määrän ja lähettää samalla kuvia ja videoita omista taidonnäytteistään. Osallistujien kesken arvotaan Pohjola Vakuutuksen sponsoroimia tuotepaketteja. 

Kuperkeikkojen tekoon meitä innostaa Pellekaija Pum -yhtyeen kuperkeikkalaulu, jonka seurat saavat ladata omaan käyttöönsä. Kappaleen käyttöön ja jakamiseen on yhtyeen lupa. Slogan on biisin kertosäe ja sen käyttöön on tekijöiden lupa.

Keräämme kuukauden aikana heitettyjen kuperkeikkojen määrän yhteen – kuinka monta saamme heitettyä kuukauden aikana yhteensä? 

Kuperkeikkakampanja näkyy digitaalisten ja some-kanavien lisäksi myös Sporttitalolla Pitäjänmäessä sekä Lapsimessuilla Messukeskuksessa.

Tule mukaan ja heitä kuperkeikka, ylitä itsesi! 

Osallistu kuperkeikkahaasteeseen

Näin osallistut: 

  • Laita Pellekaija Pumin Kuperkeikka-kappale soimaan (Jäsenseuroille ladattavissa täältä (seurojen kuvapankki).)
  • HAASTE: Heitä kuperkeikka! Laske, kuinka monta kappaleen aikana teit. Kaikenlaiset kuperkeikat lasketaan – sivuttain, etuperin, takaperin… Tärkeintä on hyvä fiilis! 
  • Ilmoita tuloksesi tällä lomakkeella 1.4.-30.4. aikana. Voit ilmoittaa tuloksen aina, kun suoritat haasteen. Jos suoritatte haasteen ryhmässä, ilmoittakaa yhteenlaskettu tulos. 
  • Halutessasi nappaa kuva tai lyhyt video kuperkeikoistanne – jaamme huhtikuun aikana taidonnäytteitä Voimisteluliiton somekanavissa! Kuvat ja videot voit myös lähettää lomakkeen kautta. 
  • Voit myös jakaa haastetunnelmia omilla somekanavillasi tunnisteella #HeitäKuperkeikka ja tägäämällä julkaisuun @voimistelu. Somekehykset ja muut materiaalit löydät seurojen kuvapankista. 

Yksikin kuperkeikka on super! Mahtavaa, että olette mukana haasteessa.

Kuperkeikkojen tekemistä vauhdittaa PelleKaija Pumin vauhdikas Kuperkeikka-kappale. Osallistujien keskeen arvotaan Pohjola Vakuutuksen sponsoroimia tuotepaketteja! Voimisteluliitto osallistuu kuperkeikkakampanjalla Toimintakykyinen Suomi -konseptiin.

Kuperkeikkakoulu

Kuperkeikkaennätykset

Eniten kuperkeikkoja yhden mailin pituudella

Ashrita Furman teki kuperkeikkoja yhden mailin (1609 metriä) matkalla ajassa 19 minuuttia 11 sekuntia. Guinnessin maailmanennätys tehtiin 25.11.2000 New Yorkissa, Yhdysvalloissa.

Eniten kuperkeikkoja peräkkäin

Ashrita Furman heitti 8 341 kuperkeikkaa 10 tunnissa 30 minuutissa. Guinnessin maailmanennätys tehtiin välillä Lexingtonista Charlestoniin, Massachusettsissa, USA:ssa 30.4.1986.

 

Eniten kuperkeikkoja minuutissa

Eniten kuperkeikkoja minuutissa on tehnyt Ashley Wallis Iso-Britanniasta. Hänen ennätyksensä on 75 kuperkeikkaa minuutissa ja hän teki ennätyksenä 5.5.2013.

Nopein 100 metriä kuperkeikkoja tehden

Nopein 100 metriä kuperkeikkoja tehden on 42,64 sekuntia, ja sen saavutti Bethany Lodge Iso-Britanniasta. Guinnessin maailmanennätys tehtiin 8.3.2021.

Eniten kuperkeikkoja tunnissa

Eniten kuperkeikkoja yhdessä tunnissa on 2 776 kappaletta. Ennätyksen teki intialainen Deeksha Girish 22.10.2016.

Lähde: Guinness World Records

Kiitos yhteistyöstä! 

Haku