Home » Uutiset » Emmi Piiroinen sijalle 28 ja Suomen maajoukkue sijalle 12 rytmisen voimistelun maailmancupissa Sofiassa
14.04.2024

Rytmisen voimistelun maailmancup alkoi Sofiassa, Bulgariassa perjantaina 12.4.2024 ensimmäisellä karsintapäivällä ja jatkui lauantaina 13.4. toisella karsintapäivällä. Suomea kisoissa edustivat Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat) sekä maajoukkue. Suomalaiset eivät jatka sunnuntain finaaliin.

Perjantaina 12.4.2024 rytmisen voimistelun maailmancupkilpailussa Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat) voimisteli pallo-ohjelmalla upeasti sijalle 22 pistein 30,150. Vanneohjelmalla hän sijoittui puolestaan sijalle 23 pistein 31,300. Lauantaina 13.4. Piiroinen voimisteli keilaohjelmalla sijalle 26 pistein 29,000 ja nauhaohjelmallaan hän ylsi sijalle 40 pistein 26,400. Neliottelussa Piiroinen sijoittui upeasti sijalle 28 pistein 116,850, kun osallistujia neliottelussa oli yhteensä 57. Piiroinen nähdään kisaamassa myös ensi viikonloppuna Bakun maailmancupissa.

“Ensimmäisenä päivänä sujui paremmin kuin lauantaina. Virheitä sattui ja tiedän pystyväni parempaan. Odotan innolla ensi viikon kisaa”, kommentoi Piiroinen.

Piiroisen lisäksi Sofian maailmancupissa Suomea oli edustamassa myös rytmisen voimistelun maajoukkue. Naisten maajoukkueen kokoonpano on Elisabeth Jamil (Olarin Voimistelijat), Emilia Kärkkäinen (Olarin Voimistelijat), Anni Olkkonen (Elise Gymnastics), Nea Kapiainen (Sports Club Olymp) ja Anastasiia Polishchuk (Elise-Vantaa). Joukkueet kilpailivat perjantain karsintapäivänä vanneohjelmalla, millä Suomen maajoukkue voimisteli sijalle 14 pistein 30,750. Lauantain nauha-pallo-ohjelmalla joukkue ylsi hienosti sijalle 9 pistein 27,350. Finaalipaikka jäi vain 0,30 pisteen päähän ja joukkue on ensimmäisellä varasijalla finaaliin. Kaksiottelussa joukkue voimisteli sijalle 12 pistein 58,100, kun joukkueita oli kisassa yhteensä 15.

“Nauha-pallo-ohjelma sujui lauantaina paremmin kuin perjantain vanneohjelma. Ohjelmaan mahtui muutama virhe, mutta niistä huolimatta pystyimme jatkamaan hyvin ohjelman loppuun asti”, kertoo Jamil.

Sofian maailmancupkilpailu tuli suomalaisten osalta päätökseen, sillä sunnuntain finaaliin jatkaa jokaisen välineen kahdeksan parasta. Seuraava maailmancup kilpaillaan Bakussa, Azerbaidžanissa ensi viikonloppuna 19.-21.2.2024, mihin Suomea lähtee edustamaan Emmi Piiroinen. Maajoukkueen kilpailukausi jatkuu Tashkentin maailmancupissa 26.-28.4.2024.