Hyppää sisältöön
Home » Ohjaajille ja valmentajille » Tietoa ohjaamisesta ja valmentamisesta

Tietoa ohjaamisesta ja valmentamisesta

Ohjaajat ja valmentajat ovat laadukkaan toiminnan perusta ja seurojen keskeinen voimavara. Ohjaajan ja valmentajan tehtävä on arvokas ja antoisa, mutta se vaatii myös monipuolista osaamista ja halua kehittyä ja oppia uutta.
Mies ohjaa ryhmäliikuntaa

Miten mukaan ohjaus- ja valmennustoimintaan?

Ohjaajat ja valmentajat tekevät työtään pääosin seuroissa; mikäli ohjaaminen tai valmentaminen kiinnostaa, niin kysy mahdollisuuksista omasta seurastasi tai lähiseuroista. Ohjaajaksi ja valmentajaksi kehitytään askel kerrallaan. Hyvä aloituspiste omalle ohjaajan- ja valmentajanuralle on koulutuspolun ensimmäisen askeleen ottaminen startti-koulutuksissa.

Nainen ohjaa voimistelijoita

Ohjaajana ja valmentajana kehittyminen

Ohjaajana ja valmentajana ei tule koskaan valmiiksi, vaan kehittyminen osaavammaksi on aina mahdollista. Kehittymishalu ja into jatkuvaan oppimiseen ovatkin ohjaajien ja valmentajien tärkeimpiä ominaisuuksia.

Lue lisää

 

Nainen voimistelee nojapuilla

Tutkittua tietoa voimistelusta

Ohjaajana ja valmentajana on tärkeää pysyä ajantasalla voimistelun kehityksestä. Olemme koonneet tutkittua tietoa voimistelusta samalle sivulle, jotta ajantasalla pysyminen olisi mahdollisimman helppoa.

Lue lisää

Valmentaja puhumassa iloiselle voimistelijalle.

Vastuullisuus valmentamisessa ja ohjaamisessa

Jokainen ohjaaja ja valmentaja on merkittävässä roolissa turvallisen ja arvostavan toimintakulttuurin luomisessa. Vastuullinen ohjaus- ja valmennustoiminta antaa jokaiselle liikkujalle ja voimistelijalle mahdollisuuden kehittyä ja oppia omassa tahdissa harjoittelusta ja liikunnasta nauttien.

Lue lisää

Valmentaa puhuu urheilijalle

Voimisteluvalmentaja­kerho on valmentajien oma yhteisö

Suomen Voimisteluliitolla on oma valmentajayhteisö Suomen Valmentajissa. Kerhon jäseneksi voivat liittyä kaikki voimisteluvalmentajat. Yhteisön tavoitteena on edistää valmentajien arvostusta ja lisätä osaamista.

Lue lisää

Polku ohjaajaksi tai valmentajaksi on aina yksilöllinen

Jokaisen ohjaajan ja valmentajan polku on erilainen. Millaiseksi sinä haluat polkuasi rakentaa?

Ohjaajan ja valmentajan polku

Haku