Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Naisten telinevoimistelun Euroopan mestaruuksista kilpaillaan Italian Riminissä 2.-5.5.2024
25.04.2024

Naisten telinevoimistelun Euroopan mestaruuksista kilpaillaan Italian Riminissä 2.-5.5.2024

Naisten telinevoimistelun Euroopan mestaruuskilpailut käydään Italian Riminissä 2.-5.5.2024. Kilpailuissa ratkotaan Euroopan mestaruuksien lisäksi eurooppalaisten viimeinen menolippu Pariisin olympialaisiin.

Suomen naisten joukkueessa kilpailevat Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat), Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat -79), Olivia Vättö (Espoon Telinetaiturit), Misella Antila (Oulun Pyrintö) ja Saara Kokko (Oulun Pyrintö).

EM-kisoissa jaetaan Euroopan voimistelijoiden osalta viimeinen paikka tulevan kesän Pariisin olympialaisiin. Henkilökohtaisen olympiapaikan saa yksi neliottelija eli se, joka on lopputuloksissa paras niistä urheilijoista, joilla ei vielä ole paikkaa.

Maisa Kuusikko, Olivia Vättö ja Kaia Tanskanen ovat arvokisoissa jo tuttuja kasvoja. Tätä kolmikkoa lähtevät täydentämään arvokisojen ensikertalaiset, Oulun Pyrinnön Saara Kokko ja Misella Antila.

Maajoukkueen päävalmentaja Pauliina Savolan mukaan ensikertalaiset pääsevät kovatasoisille kisa-areenoille.

”Saara on arvokisojen ensikertalainen. Misella ei ole vielä päässyt kilpailemaan arvokisoissa, mutta hän oli varalla viime vuoden MM-kilpailuissa, ja molemmat olivat Universiadien joukkueessa viime vuonna. Kilpailun taso tulee olemaan olympiakarsinnan takia kova. Tasaisen hyvää joukkuetekemistä odotetaan”, kuvailee Savola joukkueen tunnelmia.

Savolan mukaan alkuvuoden sairastelusta parantuneella Kaia Tanskasella on mahdollisuudet pärjätä hyvin permannolla. Maaliskuussa permannon ja neliottelun Suomen mestariksi kruunattu Tanskanen odottaakin itseltään tasokasta kilpailua.

”Valmistautuminen on sairastelun jälkeen sujunut hyvin. Toivon tietenkin, että saisin itselleni olympiapaikan. Lähden kuitenkin pitämään hauskaa ja nauttimaan jokaisesta suorituksesta ja koko kilpailusta”, kuvailee tuore Suomen mestari Tanskanen.

Naisten joukkue on valmistautunut EM-kilpailuihin Kuortaneella. Naisten telinevoimistelun uutena kumppanina toimii Quatro, jonka kisa-asuissa naiset nähdään EM-areenalla.

Maisa Kuusikolta odotetaan vahvaa suoritusta nojapuilla

Suomen joukkueesta katseet suuntautuvat arvokisakonkari Maisa Kuusikkoon. Kuusikko on kuntouttanut viime syksynä loukkaantunutta polveaan ja laittanut kaiken keskittymisensä tällä kertaa nojapuihin.

Vuoden 2023 EM-kilpailuissa Kuusikko teki jälleen historiaa voimistelemalla ensimmäisenä suomalaisena naisten neliottelun finaaliin toista kertaa. Suomen telinevoimistelulupaus lähtee tämän vuoden kilpailuihin määrätietoisena.

”Olen kiertänyt kaikki neljä maailmancupia ja kilpaillut vain nojapuita, eli niitä on tullut tehtyä aika paljon. Toivon joukkueelle mahdollisimman hyvää tulosta, ja että itse saisin tehtyä onnistuneen kisan”, kertoo Kuusikko päättäväisenä.

Päävalmentaja Savola uskoo Kuusikon yltävän parhaimmillaan finaalisuorituksiin eli kahdeksan parhaan joukkoon.

“Maisan nojapuut tulevat olemaan tähtihetki yksittäisillä telineillä, johon kohdistuu odotuksia. Maisa pystyy jopa finaalitasoon. Kaikki riippuu toki siitä, millaiseksi taso muodostuu”, kommentoi Savola.

Tyttöjen EM-kilpailut

Samaan aikaan Riminissä käydään myös tyttöjen EM-kilpailut.

Suomen joukkueessa edustavat Anni Pääkkönen (Oulun Pyrintö), Ekaterina Podobed (HIFK Gymnastics), Iiris Nyyssönen (Espoon Telinetaiturit), Jade Riekki (Taipumattomat) ja Maija Taskinen (Jyväskylän Voimistelijat -79).

Kilpailun aikataulu

Ajat ovat Suomen aikaa, Riminissä kello on tunnin jäljessä Suomea (UTC +2)

TO 2.5.2024

  • Naisten neliottelu, karsinnat teline- ja joukkuekilpailun finaaleihin klo 11.00–21.00
  • Suomi divisioonassa 1 klo 11.00–13.05

PE 3.5.2024

  • Tyttöjen neliottelu ja joukkuekilpailu klo 11.45–21.00
  • Suomi divisioonassa 2 klo 13.30–15.35

LA 4.5.2024

  • Naisten telinefinaalit klo 17.25–20.45

SU 5.5.2024

  • Naisten joukkuefinaali klo 16.00–18.04
  • Tyttöjen telinefinaalit klo 11.00–14.20

 

Näin seuraat kilpailuja

 

 

 

 

Haku