Lajin kehittämisryhmä tiedottaa

17.11.2021

Rytmisen voimistelun SM – kilpailut 27.-28.11.2021.

Tuomareiden lista on päivittynyt poisjääntien vuoksi. SM - kilpailuissa arvostelevat seuraavat tuomarit (tiedoksi ja tarkennuksena 30.8.2021 tiedotukseen):

Nuorten 4-ottelu: Saila Pitkänen, Alexandra Mavrakis, Iida Ritokoski, Svetlana Evchina, Mira Koskinen, Laura Ahonen, Irina Yushina, Johanna Vikkula, Ege Soidla, Inessa Rif, Vera Zimina, Eveliina Rajajärvi, Mari Tienhaara, Kiia Huotari

Naisten 4-ottelu: Saila Pitkänen, Alexandra Mavrakis, Iida Ritokoski, Mira Koskinen, Laura Ahonen, Irina Yushina, Johanna Vikkula, Ege Soidla, Inessa Rif, Vera Zimina, Eveliina Rajajärvi, Mari Tienhaara, Kiia Huotari

Duot/Triot SM ja pre-nuorten joukkuekilpailu:  Svetlana Evchina, Iida Ritokoski, Irina Yushina, Mira Koskinen, Laura Ahonen, Johanna Vikkula, Ege Soidla, Kiia Huotari, Eveliina Rajajärvi, Vera Zimina

Välinefinaalit: Iida Ritokoski, Mira Koskinen, Irina Yushina, Laura Ahonen, Johanna Vikkula, Ege Soidla, Inessa Rif, Eveliina Rajajärvi, Kiia Huotari, Vera Zimina, Svetlana Evchina (vain nuoret)

---

 

8.11.2021

Lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä rytmisen voimistelun kilpailujärjestelmästä poistuu kilpailumuoto ”luokkakilpailu” 1.8.2022 alkaen. Uudessa järjestelmässä kilpaillaan alustavan suunnitelman mukaisesti iän ja tason sekä tavoitteiden mukaan sarjoissa A, B ja C. Uudesta järjestelmästä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

 

A, B, C – sarjojen vastaavuus nykyiseen järjestelmään (suuntaa antava):

A= kansainvälinen/korkea kansallinen taso, ikäkausikilpailut

B= kansallinen taso, ikäkausikilpailun B – sarjat, luokkakilpailutaso, osittain myös välinekilpailua vastaava taso

C = nykyinen välinekilpailu, osittain myös luokkakilpailua vastaava taso

Uudessa kilpailujärjestelmässä säilyvät joukkueet, duot/triot ja yksilöt ja  merkkijärjestelmä kuuluu edelleen tiiviisti kilpailujärjestelmään. Myös joukkuepainotus säilyy (kilpailukalenterissa huomioidaan nuorten joukkueiden arvokilpailujen aikataulutus).

 

 

 

---27.10.2021 

Syksyn SM - karsinnat ja SM - kilpailut


Rytmisen voimistelun Kilpailusääntöjen mukaisesti naisten SM-kilpailuihin ilman karsintaa voivat osallistua edellisen vuoden SM-kilpailujen kahdeksan (8) parasta voimistelijaa. Nuorten SM-kilpailuun ilman karsintaa voivat osallistua edellisen vuoden nuorten SM-kilpailun kuusi (6) parasta voimistelijaa edellyttäen, että he täyttävät ikävaatimukset. Loput kilpailupaikat täytetään karsintakilpailujen perusteella.

Syksyn 2021 osalta tilanne on seuraava: 

Nuorten SM – kilpailuun vuoden 2020 SM – kilpailun perusteella ovat päässeet ja osallistuvat Emmi Piiroinen (OVO), Aurora Pohjanvirta (OVO),  Linnea Louvanto (TaSi) ja Lia Kallio (OVO). Ilmoittautuminen/osallistumisen vahvistus 27.-28.11.2021 järjestettävään SM – kilpailuun tulee tehdä Kisanetissä jo 30.10.2021 mennessä. Loput paikat (11) täytetään karsintakilpailun 6.11.2021 tulosten perusteella.

Naisten SM – kilpailuun vuoden 2020 SM – kilpailun perusteella ovat päässeet ja osallistuvat Elisabeth Jamil (OVO), Elli Virtanen (TuPy), Saana Heikkilä (Elise), Erika Räsänen (Elise) ja Jenny Hämäläinen (Elise). Koska SM – karsintaan  6.11.2021 on ilmoittautunut edellä mainittujen lisäksi 10 voimistelijaa, ei karsintakilpailua tarvita. Kaikki SM – karsintaan 6.11. ilmoittautuneet voimistelijat pääsevät suoraan 27.-28.11.2021 järjestettävään SM – kilpailuun. Ilmoittautuminen tulee tehdä SM – kilpailukutsussa ilmoitetussa aikataulussa.

 

---


15.10.2021

Luokkakilpailu 7.11., muutos suoritettavien välineohjelmien määrään luokassa 4.

Lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä luokkakilpailussa 3 luokasta 4 poistetaan yksi välineohjelma. Kaikki voimistelijat suorittavat siis poikkeuksellisesti vapaaohjelman ja yhden välineohjelman. Näin kilpailu on mahdollista viedä läpi yhden päivän aikana.

 


7.10.2021

 

Kevään 2022 Ikäkausikilpailu ja PM – karsinta avoimessa haussa

5.-6.2.2022 nuorten ja naisten yksilöiden, nuorten ja naisten joukkueiden sekä nuorten ja naisten duo/triojen Ikäkausikilpailu, joka toimii samalla karsintakilpailuna Pohjoismaiden mestaruuskilpailuun, on avoimessa haussa.

Kilpailun järjestämisestä kiinnostuneita seuroja pyydetään lähettämään vapaamuotoinen hakemus lajipäällikön sähköpostiin viimeistään maanantaina 18.10.2021. HUOM! Hakua ei tehdä Kisanetin kautta.

 

 

Kilpailujärjestelmän uudistuksen kolmas sparraus ja ideointi

Ilmoittaudu mukaan rytmisen voimistelun kilpailujärjestelmän uudistuksen toiseen ideointisessioon! Pääpaino on yksilöpuolen kansallisissa sarjoissa (nykyiset välinekisojen sarjat) ja niiden suoritettavissa ohjelmissa.

Työpaja järjestetään etätapaamisena tiistaina 19.10. klo 19-20. Zoom tapaamisen alussa käydään läpi tämänhetkinen alustava versio uudesta kilpailujärjestelmästä (noin 10 min), minkä jälkeen loppuaika käytetään kansallisten yksilösarjojen ideointiin. Tapaamiseen voi osallistua myös vain kuuntelemalla.

Ilmoittaudu mukaan 18.10. mennessä Lyyti-järjestelmän kautta. Osallistuminen on maksuton.  

  

 

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 2022

PM - kilpailut 2022 järjestetään Ruotsissa Upsalassa 4.-6.3.2022. Ikärajoissa noudatetaan PM - kilpailujen sääntöjä, poikkeukset normaalista on kirjattu alle ja ne ovat voimassa Suomessa vain PM – karsinnassa, eivät muissa kevään kilpailuissa.

Kilpailusarjat ja valintakriteerit:

Naisten ja nuorten yksilöt: FIG:n ikärajat ja välineet.

Valintakriteerit:

1) Lähetetään kilpailuun PM – karsintakilpailun tulosten perusteella 4 naisten yksilöä (kaikki tekevät neliottelun) ja 5 nuorten yksilöä. Nuorista voimistelijat 1,2 ja 3 suorittavat PM – kilpailussa 4-ottelun, voimistelijat 4 ja 5 kumpikin kaksi ohjelmaa. Mikäli joku nuorten sarjaan nimetyistä voimistelijoita on estynyt osallistumaan kilpailuun (loukkaantuminen, sairastuminen tms.), suorittavat kaikki neljä muuta voimistelijaa 4- ottelun.

2) Mikäli voimistelija osallistuu karsintaan sekä yksiönä että duossa/triossa ja saavuttaa paikan molemmissa, tulee valmentajan ilmoittaa heti karsintakilpailun jälkeen kilpailupaikalla lajipäällikölle, kumman paikan voimistelija ottaa vastaan.

 

Naisten joukkueet: FIG:n välineet, ikärajat: vuonna 2006 ja aiemmin syntyneet sekä poikkeuksena enintään 2 vuonna 2007 syntynyttä voimistelijaa

Valintakriteerit:

1) Lähetetään kilpailuun ilman karsintaa naisten maajoukkue (kokoonpano 1) sekä karsintakilpailun tulosten perusteella toinen joukkue (yhteensä kaksi joukkuetta).

2) Karsintakilpailuun voi osallistua myös yhdellä ohjelmalla. Tulokset lasketaan ensin 2-ottelun perusteella, mutta mikäli 2-otteluun osallistuvia joukkueita ei ole kahta, voidaan PM – kilpailuun lähettää yhdellä ohjelmalla parhaiten sijoittunut joukkue.


Nuorten joukkueet: väline: pallot, ikärajat: vuosina 2007, 2008 ja 2009 syntyneet sekä poikkeuksena enintään 2 vuonna 2006 syntynyttä voimistelijaa

Valintakriteeri: 

1) Lähetetään kilpailuun kaksi joukkuetta karsintakilpailun tulosten perusteella.


Naisten duot/triot (tai seka duo/trio, jossa nuoria ja naisia): vapaavalintainen väline, ikärajat kuten joukkueilla

Valintakriteeri:

1) Lähetetään 2 duo/trioa karsintakilpailun tulosten perusteella.

2)  Mikäli voimistelija osallistuu karsintaan sekä yksilönä että duossa/triossa ja saavuttaa paikanmolemmissa, tulee valmentajan ilmoittaa heti karsintakilpailun jälkeen kilpailupaikalla lajipäällikölle, kumman paikan voimistelija ottaa vastaan.

3) Duossa/triossa voi olla enintään yksi voimistelija, joka kilpailee myös joukkueessa (koko duo/trio – kokoonpano ei siis voi kilpailla myös joukkueessa)

4) Kokoonpanon tulee sekä karsinnassa että PM – kilpailussa olla sama.


Nuorten duot/triot; vapaavalintainen väline, ikärajat FIG:n ikärajojen mukaiset: 2007-2009 syntyneet

Valintakriteerit:

1) Lähetetään 2 duo/trioa karsintakilpailun tulosten perusteella.

2) Mikäli voimistelija osallistuu karsintaan sekä yksilönä että duossa/triossa ja saavuttaa paikan molemmissa, tulee valmentajan ilmoittaa heti karsintakilpailun jälkeen kilpailupaikalla lajipäällikölle, kumman paikan voimistelija ottaa vastaan.

3) Duossa/triossa voi olla enintään yksi voimistelija, joka kilpailee myös joukkueessa (koko duo/trio – kokoonpano ei siis voi kilpailla myös joukkueessa).

4) Kokoonpanon tulee sekä karsinnassa että PM – kilpailussa olla sama.

 

Ilmoittautuminen ja yhteydenpito järjestäjiin tapahtuu lajipäällikön kautta. Kilpailu on omakustanteinen ja tuomareiden (4 / maa) kulut jaetaan voimistelijoiden kesken. Tuomarit nimeää lajin kehittämisryhmä. 

 

PM – kilpailuun osallistuvalla voimistelijalla tulee olla:

1) Suomen passi

2) tai voimistelijan tulee olla asunut pysyvästi Suomessa viimeisen 12 kuukauden ajan ja olla hakenut Suomen kansalaisuutta. Tässä tapauksessa voimistelija ei myöskään ole saanut edustaa muuta maata viimeisen 12 kk:n aikana. Passi/todistus kansalaisuuden hakemisesta tarkistetaan kilpailupaikalla. Valmentajia, joiden voimistelijoita koskee kriteeri 2, pyydetään olemaan yhteydessä lajipäällikköön mahdollisimman pian ennen karsintakilpailua.

 

Kilpailu ei ole FIG:n kilpailu eli FIG:n lisenssiä ei välttämättä tarvitse olla. Osallistumalla karsintakilpailuun, voimistelija sitoutuu ottamaan paikan vastaan kilpailussa, mikäli tulee kilpailun tulosten perusteella valituksi. Jos voimistelija haluaa osallistua vain Ikäkausikilpailuun, mainitaan tästä Kisanetissä ilmoittautumisen yhteydessä (kohta lisätiedot).

Ensimmäinen kisatiedote.

 


Välinetarkastus SM – kilpailuissa, SM – karsinnoissa ja PM - karsintakilpailussa

Valmentajia pyydetään huomioimaan Kilpailusäännön mukainen 1.1.2021 Suomessakin voimaan tullut sääntö FIG:n logoista välineissä.

 

Kilpailusäännön mukaisesti Logot tarkistetaan alkaen 1.1.2021. Kansainvälisiin kilpailuihin osallistuvien tulee huomioida FIG:n logoja koskeva sääntö ja voimistelijat ovat itse vastuussa sääntöjen mukaisten välineiden hankkimisesta/käyttämisestä.

 

Valmentajia pyydetään olemaan yhteydessä lajipäällikköön mahdollisimman pian, mikäli välineiden logot ovat kuluneet osittain tai kokonaan pois tai välineiden toimituksessa valmistajan/toimittajan taholta on ollut haasteita. Mahdollisen poikkeusluvan kilpailla välineellä, josta FIG:n logo on kulunut pois, voi saada esittämällä FIG:n sääntöjen mukaisen välineen ostamisesta kuitin ennen karsintakilpailua.


 

 

----


16.9.2021

 

Lajin kehittämisryhmä (LAR) on vahvistanut yksilöiden toisen MM - karsintakilpailun (11.9.) karsintapisteet ja nimennyt edustajat  Kitakyushussa, Japanissa 25.-31.10.2021 järjestettävään MM - kilpailuun maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerien 2021 mukaisesti.

 

Yksilöedustaja (kahden karsintakilpailun perusteella):

Elisabeth Jamil (86 karsintapistettä)

 

Naisten maajoukkue:

Assi Johansson (Elise), Elisa Liinavuori (Elise), Milja Närevaara (Elise), Emma Rantala (Elise-Järvenpää), Viliina Sipilä (Elise), Amanda Virkkunen (HämVS) 

 

Tuomari: Alexandra Mavrakis (joukkueet)

FIG:n kutsumana referencetuomari toimii Saila Pitkänen (yksilöt ja joukkueet).

 

Lopullinen karsintapistetilanne tästä liitteestä.

 

 

---6..9.2021

Rytmisen voimistelun lajin kehittämisryhmä (LAR) on vahvistanut yksilöiden MM - karsinnan 1 karsintapisteet.

Suomella on MM - kilpailuun yksi yksilöpaikka.

 


31.8.2021


Rytmisen voimistelun lajin kehittämisryhmä (LAR) on kutsunut tuomarit syksyn arvokilpailukarsintoihin ja SM - kilpailuihin liitteen mukaisesti.


Tuomareiden kutsumisessa on huomioitu normaalin käytännön mukaisesti: 

1) tuomarikartoitukseen pyydettyyn päivämäärään mennessä tulleet vastaukset (kartoitus ja muistutus)

2) tuomarikortin taso (Brevet / Taso I) 

3) esteettömyys  ja seuraedustusten tasaisuus. Tuomarilistat löytyvät sivuilta Tuomarointi.

 

Kilpailuaikataulujen varmistuttua, pienet muutokset mahdollisia.---29.6.2021

 

Joukkuevälineet 2022 (ikäkausikilpailut ja SM)

(päivitetään Kilpailusääntöön elokuussa)

Pre-nuoret              pallo             

Nuoret:                   pallo             

Naiset                     vanne

 Lasten joukkueet kilpailevat edelleen vapaaohjelmalla.

  

Tuomariohjesäännöstä löytyvän Tuomarisäännön päivitys

Tuomariohjesääntöä on päivitetty Tuomarisäännön osalta.

 

Luokkanostojen vahvistaminen

Luokkanostot on vahvistettu kevään virtuaalisten luokkakilpailujen tulosten perusteella luokista 1 (luokkakilpailu 9.5.) ja 2 (luokkakilpailu 12.6.).

Nostoprosentit Kilpailusäännön mukaisesti:

I-luokasta II-luokkaan 60 % - kategoriat 1 ja 2
II-luokasta III-luokkaan 60 % - kategoriat 1 ja 2

Tulokset: www.kisanet.fi.

 

Uudestaan avoimessa haussa olleet kilpailut

Joukkueiden SM – kilpailu 11.9.2021 on myönnetty Turun Urheiluliitolle. Kilpailupaikkana Salohalli. Kilpailun yhteydessä myös lasten joukkueiden ja pre-nuorten joukkueiden kilpailu sekä muutama muu sarja Kisanetin mukaisesti (www.kisanet.fi). Ilmoittautuminen kilpailuun aukeaa, kun uusi lisenssikausi alkaa eli ilmoittautumisaika tulee olemaan normaalia lyhyempi.

5.-6.2.2022 Nuorten ja naisten yksilöiden, nuorten ja naisten joukkueiden ja duo/triojen Ikäkausikilpailua (samalla PM – karsinta) ei vielä myönnetty järjestettäväksi. Odotetaan Pohjoismaiden päätöstä siitä, siirtyykö Pohjoismaiden mestaruuskilpailu myöhempään ajankohtaan.

 

Yksilöiden MM - karsintakilpailut

Vuoden 2021 MM - kilpailut (naisten joukkue ja naisten yksilöt) järjestetään Japanissa 27.-31.10.2021. Karsintakilpailut 1 ja 2  järjestetään viikoilla 35 ja 37 (alustavasti 2.9. ja 14.9.). Pienimuotoisten karsintakilpailujen järjestämisestä kiinnostuneita seuroja pyydetään olemaan sähköpostitse yhteydessä lajipäällikköön 2.8. mennessä.

 


Rinkivalintojen vahvistaminen

Lajin kehittämisryhmä (LAR) on vahvistanut rytmisen valmennusrinkien 2021 valinnat.

Koronatilanteesta johtuen, nyt valituille ringeille järjestetään kolme Voimisteluliiton tukemaa leiriä syksyn aikana. Valmennusrinkeihin nimetyille on lähetetty sähköpostia ja ohje vahvistaa rinkipaikka/paikka varasijalla ja osallistuminen elokuun leirille 30.7.2021 mennessä.

N-ryhmä (2006 - 2008 syntyneet)

Minirinki 1 (2008 - 2011 syntyneet)

Minirinki 2 (2011-2013 syntyneet)

 

Valintakriteerit: lajitaidot / vartalotekniikka, lajitaidot / välinetekniikka, fyysiset ominaisuudet ja lajiin soveltuva antropometria sekä keskittymiskyky, yhteistyökyky ja kyky toimia osana ryhmää. Lisäksi leirillä tehtyjä lajinomaisia liikkuvuustestejä  / Timanttimerkkiliikkeitä sekä välinetekniikkatestejä on käytetty valintojen tukena.

 

Ryhmään valituilla ja siinä paikkansa vastaanottavilla voimistelijoilla tulee olla halua kehittyä rytmisessä voimistelussa ja kehittää sekä yksilöllisiä taitoja ja ominaisuuksia että joukkuetaitoja. Tavoitteena on myös lajitoiminnan kehittyminen eri puolilla Suomea. Tämän vuoksi tasapäisessä valintatilanteessa voidaan lisäkriteerinä katsoa eduksi, jos voimistelija tulee pienestä / uudesta lajiseurasta. Valintaan vaikuttaa luonnollisesti myös kyseisen ikäluokan koko ja se, minkä tasoisia voimistelijoita minäkin vuonna ryhmiin on pyrkimässä. Vuoden 2021 valinnoissa on huomioitu se, että seuraavaan nuorten maajoukkueeseen (joukkue) voivat hakea vuosina 2008 – 2010 syntyneet voimistelijat.

 

Valitsijoina toimivat rytmisen voimistelun valmennuksen johtoryhmän jäsenet ja nuorten olympiavalmentajat (NOV) Larisa Gryadunova ja Iida Ritokoski, lajipäällikkö Emma Tast, Klara Kodra (N-ryhmä ja Minirinki 1) ja lajin kehittämisryhmän jäsen Johanna Vikkula (Minirinki 2). Myös leirin kouluttajat Sirja Lepistö, Irina Yushina, Jouki Tikkanen ja Milla Grigoreva ovat pyydetysti antaneet oman asiantuntija-arvionsa valintoihin. Testaajina ovat toimineet leireille osallistuneet valmentajat eri seuroista Iida Ritokosken johdolla. 

 

Vuoden 2022 valmennusrinkien valintaleirit järjestetään 21.-23.1.2022. 

 

----

 

 

28.5.2021

EM - kilpailut, muutos yksilöiden lähettämiseen: 

Koska Elisabeth Jamil  (OVO) ei voi loukkaantumisen vuoksi osallistua EM - kilpailuun, lähetetään tilalle karsintakilpailujen yhteispisteissä seuraavana oleva Emilia Helin (Elise Gymnastics). 6.5.2021 

 

Lajin kehittämisryhmä (LAR) on vahvistanut karsintapisteet ja nimennyt edustajat  Varnassa, Bulgariassa 8.-13.6.2021 käytävään EM – kilpailuun maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerien 2021 mukaisesti.

 

Yksilöt (kahden karsintakilpailun perusteella):

Elisabert Jamil (86 karsintapistettä)

Sofia Egorova (67 karsintapistettä)

 

Nuorten maajoukkue: Nella Aaltonen (Elise-Järvenpää), Miisa Kurvi (ImVo), Anni Olkkonen (Elise)Anastasiia Polischuk (Elise-Vantaa), Mimosa Turunen (TuPy) ja  Amanda Virta (TuPy).Lisäksi Suomeen jääväksi varavoimistelijaksi on nimetty Amanda Äänismaa (Elise-Vantaa). 

Naisten maajoukkue: Assi Johansson (Elise), Elisa Liinavuori (Elise), Milja Närevaara (Elise), Emma Rantala (Elise-Järvenpää), Viliina Sipilä (Elise) ja Amanda Virkkunen (HämVS). 

Mahdollisista muutoksista joukkueiden kokoonpanoissa ennen kilpailua vastaavat joukkueiden valmentajat.

 

Lopullinen karsintapistetilanne tästä liitteestä.


 

 

Lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä Ikäkausikilpailussa 29.-30.5.2021 yksilöiden sarjoissa 12v., nuoret A ja naiset A vähennetään ohjelmien määrää seuraavasti:

 • Sarjasta 12v. poistetaan vapaavalintainen väline ja suoritetaan 2-ottelu
 • Sarjoissa nuoret A ja naiset A poistetaan nauhaohjelma ja suoritetaan 3-ottelu

Näin kilpailu voidaan toteuttaa suunnitelman mukaisesti kaksipäiviäisenä.

 

---

 

28.4.2021


Lajin kehittämisryhmä (LAR) on vahvistanut naisten yksilöiden ensimmäisen EM - karsintakilpailun 23.4.2021 karsintapisteet. Karsintapistetilanne liitteessä.


---


19.4.2021 / täydennys 27.4.2021

 

Lajin kehittämisryhmä kutsuu tuomarit seuraavasti naisten yksilöiden EM - karsintakilpailuihin 1 ja 2
23.4. karsinta 1 (10 tuomaria: Mavrakis Alexandra, Pitkänen Saila, Korotkova Natalia, Evchina Svetlana, Soidla Ege, Koskinen Mira, Vikkula Johanna, Romanyuk Julia, Ridal Nadja, Ahonen Nina)
3.5. karsinta 2 (9 tuomaria: Mavrakis Alexandra, Pitkänen Saila, Korotkova Natalia, Soidla Ege, Koskinen Mira, Vikkula Johanna, Romanyuk Julia, Ridal Nadja, Lavikainen Laura) Täydennetty 27.4.2021 kutsumalla myös Svetlana Evchina.

Tuomareiden kutsumisessa on huomioitu normaalin käytännön mukaisesti: 

1) tuomarikartoitukseen pyydettyyn päivämäärään mennessä tulleet vastaukset (kartoitus ja muistutus), 2) tuomarikortin taso (Brevet / Taso I) 3) esteettömyys  ja seuraedustusten tasaisuus. Tuomarilistat löytyvät sivuilta Tuomarointi.

 

 

---


31.3.2021


1) LUOKKAKILPAILUT

Koronatilanteesta johtuen luokkakilpailuja voidaan järjestää myös virtuaalisesti (järjestäjä sopii asiasta lajipäällikön kanssa). Ajankohtainen tilanne päivittyy kilpailukohtaisesti Kisanetissä.

Lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä kevään luokkakilpailuista voidaan tehdä luokkanostot luokissa 1. ja 2., mikäli kaikilla alueilla on harjoittelu – ja kuvausmahdollisuus kaupunkien saleissa noin viikkoa ennen kyseistä kilpailua. Ylemmistä luokista (3.-6.) ei keväällä tehdä luokkanostoja. Päätös koskee sekä virtuaalisesti että mahdollisesti myöhemmin kevätkaudella koronatilanteen salliessa livenä järjestettyjä kilpailuja.

Kilpailusäännön mukaisesti lajin kehittämisryhmä (LAR) vahvistaa luokkanostot puolivuosittain (kesäkuu ja joulukuu). Luokkanostot ovat virallisia vasta tämän vahvistuksen jälkeen. Seuroja, valmentajia ja vanhempia pyydetään huomioimaan tämä erityisesti nyt vallitsevassa koronatilanteessa.

 


2) Ikäkausikilpailu 24.-25.4.2021 on muutettu virtuaaliseksi, siirretty ajankohtaan 29.-30.5.2021. Ilmoittautumisaikaa on pidennetty ja kilpailukutsu päivitetty. EM – karsinnoista tiedotetaan erikseen.

 

Lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä kyseinen Ikäkausikilpailu ei toimi mahdollisten tulevien KV – kilpailujen valintakilpailuna (esim. Miss Valentine), vaan haku- ja valintakriteereistä tiedotetaan erikseen myöhemmin, kun koronatilanne jälleen sallii kansainvälisen toiminnan.

 

Lue myös 31.3.2021 päivitty uutinen Voimisteluliiton koronatilanteeseen liittyvistä linjauksista mm. kansainväliseen kilpailutoimintaan liittyen.

 

 

 

Tarkennus Tuomarisääntöön

 

Lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä Tuomarisäännön 100km:n sääntöä on päivitetty virtuaalikisojen osalta seuraavasti:

– Kaikkien tuomareiden on oltava käytettävissä kaikkina kilpailupäivinä. Vain jos matkaa kilpailuihin on yli 100 km, riittää, että tuomari on käytettävissä sinä päivänä, kun seuran voimistelijat kilpailevat.

Päivitys: Virtuaalikilpailuissa tuomareiden on oltava käytettävissä kaikissa sarjoissa kaikkina päivinä.

 

Lisäksi arvisääntö on aiemman päätöksen mukaisesti poistettu Tuomarisäännöstä, mutta suosituksena kuitenkin on, että seurat lähettävät kilpailuun vähintään yhden arvin. Näin mahdollistetaan Staran sujuva toteutus ja Staran järjestämisohjeiden mukainen palaute kaikille. Seuroja pyydetään huomioimaan, että ilman arveja ei Staratapahtumia ole mahdollista toteuttaa.

Päivitetty tuomarisääntö löytyy Tuomariohjesäännöstä.

 

 

Rajatuomarit virtuaalikilpailuissa

Lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä Kilpailusäännöstä poiketen, kontaktien vähentämiseksi, virtuaalikilpailuissa ei missään sarjoissa/luokissa käytetä rajanylityksiä eikä näin ollen huomioida rajanylityksiä toistaiseksi.


 


SM – kilpailut 2021

Rytmisen voimistelun SM – kilpailut 2021 järjestetään seuraavasti lajien yhteisen SM – kilpailun peruunnuttua toukokuulta:

 

 • Nuorten ja naisten joukkueiden SM – kilpailu siirretään alkusyksyyn ja uusi ajankohta on 11./12.9.2021. Kilpailu on avoimessa haussa Kisanetissä huhtikuun. Mahdollisia muita sarjoja kisan yhteyteen voi toivoa hakemuksessa.
 • Naisten yksilöiden SM – kilpailu siirretään marraskuun jo kalenterissa olevan SM – kilpailun yhteyteen ajankohtaan 27.-28.11.2021. Järjestäjä SVS Espoo.

 

Lisäksi seuroja pyydetään huomioimaan, että kaikki kilpailut tulee hakea Voimisteluliiton kautta. Syksyn 2021 seurojen toivomat kilpailut joita ei vielä ole jaettu, tulee hakea huhtikuun loppuun mennessä. Haku tapahtuu Lyyti - järjestelmän kauttaJatkossa kaikki kilpailut myönnetään samassa aikataulussa eikä niitä tulla myöntämään pitkin vuotta mihin tahansa viikonloppuun. Näitä seurakilpailuja voidaan myöntää myös yksipäiväisiksi

 

 

Lue myös tiedote kevään 2022 kilpailujen hausta (haku auki 1.4.-30.4.2021).


---

30.3.2021

Voimisteluliiton rytmisen voimistelun kevään 2022 kilpailut ovat avoimessa haussa 1.4.-30.4.2021 Kisanetissä. Haussa olevat kilpailut löytyvät myös tästä uutisesta.


Kilpailuja hakevien seurojen tulee lukea myös lajien yhteinen uutinen kilpailujen järjestämishausta ja perehtyä uutisen kautta löytyviin lajien yhteisiin ohjeisiin sekä rytmisen voimistelun lajikohtaisiin sääntöihin Kilpailusääntö ja sen liite sekä Tuomariohjesääntö.

Seuroja pyydetään huomioimaan, että haussa ovat myös kevään 2022 kilpailut, joihin seurat voivat toivoa järjestettäväksi tiettyä kilpailutyyppiä ja niiden sarjoja (ikäkausikilpailu, välinekilpailu, duo/trio, yksilöt, joukkueet). Kyseisiä kilpailuja kutsutaan tässä avoimessa haussa ”seurakilpailuiksi”. Haussa tulee mainita kilpailun nimi, toivottu kilpailutyyppi ja sarjat sekä toive KV - kilpailusta. sekä  Jatkossa kaikki kilpailut myönnetään samassa aikataulussa eikä niitä tulla myöntämään pitkin vuotta mihin tahansa viikonloppuun. Näitä seurakilpailuja voidaan myöntää myös yksipäiväisiksi.Rytmisen voimistelun kilpailujen jaossa huomioidaan seuraavat kriteerit:

- mahdollista kilpailupäivämäärää hakenut seura 

- järjestysvuorossa muita edellä oleva seura 

- kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde kyseiselle kilpailulle (erityisesti arvokilpailukarsinnat, SM- kilpailut ja joukkuekilpailut)

- Voimisteluliiton ja lajin kehittämisryhmän arvio (mm. laatu, jolla seura on aiemmin järjestänyt kilpailuja ja hoitanut kilpailun järjestäjän velvoitteet, kuten kisajärjestäjän palautteiden täyttämisen, järjestettyjen kilpailujen taso, esim. onko seura järjestänyt aiemmin tai järjestää myös SM – kilpailuja, muiden kilpailujen järjestämishistoria, mahdollisuuksien mukaan seuran ilmoittama prioriteettijärjestys useampaa kilpailua haettaessa)

- viimeiseen hakupäivään mennessä tulleet hakemukset

- Voimisteluliiton lajien yhteiset kriteerit

 

 

Hakemuksissa Kisanetiin tulee kuvailla kilpailupaikan soveltuvuus kyseiseen kilpailuun (katon korkeus, harjoitustilojen koko yms.) ja nimetä seuran yhteyshenkilö sekä tuomarivastaava. Tuomarivastaavalla tulee olla kilpailun järjestämisen kannalta olennainen sääntötuntemus (esim. tietää, mitä lomakkeita missäkin luokassa/sarjassa tarvitaan arvostelussa). Tuomarivastaava huolehtii tuomaritoimintaan liittyvistä etukäteisjärjestelyistä ja järjestelyistä kilpailun aikana ylituomarin apuna.

 

Mikäli seura hakee järjestettäväkseen useampaa kilpailua, tulee hakemuksissa priorisoida, mitä kilpailua haetaan ensisijaisesti, mitä toissijaisesti jne. Lajien yhteisen ohjeistuksen mukaisesti, seuroja pyydetään huolellisesti arvioimaan, mitä kilpailuja ne voivat järjestää. Ei ole tarkoituksenmukaista hakea kaikkia kilpailuja, vaan niitä, mitä on oikeasti paikkakunnalla mahdollista ko. ajankohtana ja riittävissä olosuhteissa järjestää.

 

Staratapahtumat haetaan aina erikseen Staratapahtuman ohjeen mukaisesti. 

 

 

Lisäksi samassa aikataulussa avoimessa haussa Kisanetissä on Special Olympics rytmisen voimistelun kilpailu ajankohdalle 13.11.2021 TAI 4.12.2021. Kilpailusarjoina yksilö levelit 1-4. Kilpailun järjestämisestä kiinnostuneet seurat voivat tehdä haun Kisanetissä haluamalleen viikonlopulle. Hakuaika 1.4.-30.4.2021.

 

 

 

Rytmisen voimistelun kilpailukalenteri kevät 2022


Muutokset kilpailusarjoissa ovat mahdollisia myöhemmin, esimerkiksi luokkakilpailujen luokkia voidaan tarvittaessa lajin kehittämisryhmän päätöksellä jakaa toisin luokkakilpailujen kesken.


Kevään 2022 osalta huomioitavaa on, että Tokion olympialaisten jälkeen rytmisen voimistelun säännöt vaihtuvat ja kaikki tuomarit uusivat tuomarikortin. Voimisteluliitto kouluttaa tuomareita tammi-, helmi-  ja maaliskuussa kansainvälisten tuomarikoulutusten jälkeen. Kilpailukausi alkaa PM - karsintaa lukuun ottamatta normaalia hieman myöhemmin, jotta kaikilla toimijoilla (tuomarit, valmentajat, voimistelijat) on aikaa kouluttautua ja omaksua sääntömuutoksia.


 

5. - 6.2. Pohjoismaiden mestaruuskilpailun karsinta ja Ikäkausikilpailu: naisten ja nuorten joukkueet sekä duot/triot, yksilöiden nuorten A ja B sarjat sekä naisten A ja B sarjat. Mahdollinen vaihtoehtoinen viikonloppu 29.-30.1.2022. Pohjoismaiden mestaruuskilpailut järjestetään 4.-6.3.2022 Upsalassa, Ruotsissa.

 

Vko 7/8/9    RV seurakilpailu 1 (yhdelle viikonlopulle)

 

12.-13.3.     RV seurakilpailu 2

 

26.-27.3.     Luokkakilpailut 1: Yksilöt 3, 6, duot/triot ja Stara                 

2.-3.4.         Luokkakilpailut 2: Yksilöt 2, 5, kaikki joukkueiden luokat

9.-10.4.       Välinekilpailut 1: Kaikki välinekilpailun sarjat ja duot/trio - kilpailu sekä Stara

 

16.-17.4.     RV seurakilpailu 3

 

23. - 24.4.   Luokkakilpailut 3: Yksilöt 1, 4, JM, M (JM - A luokka on alustavasti samalla nuorten yksilöiden EM – karsinta 1)

 

7.-8.5.         SM - karsinta, nuorten ja naisten yksilöt (kilpailu on alustavasti samalla nuorten yksilöiden EM – karsinta 2) 

 

14.-15.5.     RV seurakilpailu 4

 

20.-22.5.     Rytmisen voimistelun ja joukkuevoimistelun yhteinen SM – kilpailu (RV sarjoina nuorten ja naisten yksilöt)

 

28.-29.5.     RV seurakilpailu 5

 

Lisäksi Gymnaestradan 2022 yhteydessä järjestettävillä Voimistelupäivillä 9.-12.6. kilpaillaan rytmisessä seuraavissa sarjoissa: Lasten yksilöiden (8v.-12v.) Ikäkausikilpailu, Välinekilpailun kaikki sarjat ja duot/triot.

 

 

Syksyn 2022 kilpailut tulevat avoimeen hakuun syyskuussa 2021.


---


11.3.2021

Lajin kehittämisryhmä (LAR) on nimennyt tuomariksi EM – kilpailuun kaikkiin sarjoihin (nuorten joukkueet, naisten joukkueet, naisten yksilöt) Saila Pitkänen, (Brevet I).
---

 


19.2.2021


Koronatilanteeseen liittyen rytmisen voimistelun kilpailujen järjestämiseen, toimintatapoihin ja kilpailukalenteriin on tehty tarkennuksia. Kaikki mahdolliset muutokset
 (kilpailun siirto uuteen ajankohtaan, kilpailun muuttaminen virtuaaliseksi, peruutus) tehdään kilpailukohtaisesti yhteistyössä lajipäällikön kanssa.


1) VOIMISTELUPÄIVIEN RYTMISEN VOIMISTELUN SARJAT

11.-13.6.2021 Kuopiossa järjestettävien Voimistelupäivien sarjoihin tehdään lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä seuraavat muutokset: lisätään kaikkien luokkien yksilöiden luokkakilpailun sarjat (luokat 1.-6., JM A/B ja M A/B) ja poistetaan aikataulusyistä ikäkausikilpailun sarjat ja duo/trio - kilpailu.

Luokkakilpailun joukkueiden sarjat pysyvät kilpailussa edelleen.

 

2) LUOKKAKILPAILUT 1, 2 ja 3

Kevään luokkakilpailut voidaan järjestää niille myönnettyinä ajankohtina, mikäli alueiden/sairaanhoitopiirien rajoitukset sen mahdollistavat. Rajoitukset tulee aina huomioida ja niitä noudattaa.

Lajin kehittämisryhmä (LAR) päätöksellämikäli koronatilanteeseen liittyviä rajoituksia on voimassa joillakin alueilla/sairaanhoitopiireissä jonkin luokkakilpailun aikana, eikä kaikilta alueilta voi matkustaa kyseiseen kilpailuun (esimerkiksi tällä hetkellä leviämisalueelta), voidaan kilpailun järjestää, mutta kyseisestä kilpailusta ei tehdä luokkanostoja.

 

3) MUUT KILPAILUT

Kevään kilpailut voidaan järjestää niille myönnettyinä ajankohtina, mikäli alueiden/sairaanhoitopiirien rajoitukset sen mahdollistavat. Rajoitukset tulee aina huomioida ja niitä noudattaa.


Jo myönnetyn kilpailun mahdollisesta järjestämisestä virtuaalikilpailuna Vikis – järjestelmän kautta tulee ensin keskustella ja sopia lajipäällikön kanssa. Myös mahdollisesta kilpailun siirrosta tai perumisesta tulee sopia lajipäällikön kanssa.


Virtuaalikilpailut mahdollistavasta Vikis – järjestelmästä löydät tarkempia tietoja Voimisteluliiton uutisesta. Ilmoittautumalla koulutukseen saat lisätietoja siitä, miten järjestelmä toimii. Tarkemmat ohjeet järjestäjille, kilpailijoille ja tuomareille päivitetään tänne. Samalta sivulta löytyvät myös ohjeet uudesta tuomarikohtaisesta pisteensyötöstä ja koulutuksen tallenne. Kilpailujen järjestäjät sopivat lajipäällikön kautta kilpailukutsun tarkistamisen yhteydessä, käytetäänkö kilpailussa perinteisiä pistelappuja arvioinnissa vai uutta pisteensyöttöjärjestelmää.

 

Seuroja pyydetään huomioimaan, että kaikki uudet kilpailut tulee hakea Kilpailusäännön mukaisesti lajipäällikön kautta. Vuoden 2022 Voimisteluliiton myöntämien SM – kilpailujen, luokkakilpailujen, ikäkausikilpailujen ja välinekilpailujen haku aukeaa Kisanetissä huhtikuussa. Muut syksyn 2021 seurojen toivomat kilpailut tulee hakea huhtikuun 2021 loppuun mennessä. Haku tapahtuu Lyyti - järjestelmän kautta ja lajiasiantuntijaryhmä koordinoi kilpailujen jaon huomioiden muut myönnetyt kilpailut. Jatkossa kaikki kilpailut myönnetään samassa aikataulussa eikä niitä tulla myöntämään pitkin vuotta mihin tahansa viikonloppuun. Näitä seurakilpailuja voidaan myöntää myös yksipäiväisiksii. Tavoitteena on mm. välttää päällekkäisyyksiä kilpailukalenterissa ja vätllää liian montaa samaa kilpailumuotoa kalenterissa.

 

---


Lisäksi rytmisen

--- voimistelun kilpailujen järjestämiseen, toimintatapoihin ja kilpailukalenteriin on tehty tarkennuksia. Kaikki mahdolliset muutokset (kilpailun siirto uuteen ajankohtaan, kilpailun muuttaminen virtuaaliseksi, peruutus) tehdään kilpailukohtaisesti yhteistyössä lajipäällikön kanssa.

 


1) VOIMISTELUPÄIVIEN RYTMISEN VOIMISTELUN SARJAT

11.-13.6.2021 Kuopiossa järjestettävien Voimistelupäivien sarjoihin tehdään lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä seuraavat muutokset: lisätään kaikkien luokkien yksilöiden luokkakilpailun sarjat (luokat 1.-6., JM A/B ja M A/B) ja poistetaan aikataulusyistä ikäkausikilpailun sarjat ja duo/trio - kilpailu.

Luokkakilpailun joukkueiden sarjat pysyvät kilpailussa edelleen.

 

2) LUOKKAKILPAILUT 1, 2 ja 3

Kevään luokkakilpailut voidaan järjestää niille myönnettyinä ajankohtina, mikäli alueiden/sairaanhoitopiirien rajoitukset sen mahdollistavat. Rajoitukset tulee aina huomioida ja niitä noudattaa.

Lajin kehittämisryhmä (LAR) päätöksellämikäli koronatilanteeseen liittyviä rajoituksia on voimassa joillakin alueilla/sairaanhoitopiireissä jonkin luokkakilpailun aikana, eikä kaikilta alueilta voi matkustaa kyseiseen kilpailuun (esimerkiksi tällä hetkellä leviämisalueelta), voidaan kilpailun järjestää, mutta kyseisestä kilpailusta ei tehdä luokkanostoja.

 

3) MUUT KILPAILUT

Kevään kilpailut voidaan järjestää niille myönnettyinä ajankohtina, mikäli alueiden/sairaanhoitopiirien rajoitukset sen mahdollistavat. Rajoitukset tulee aina huomioida ja niitä noudattaa.

Jo myönnetyn kilpailun mahdollisesta järjestämisestä virtuaalikilpailuna Vikis – järjestelmän kautta tulee ensin keskustella ja sopia lajipäällikön kanssa. Myös mahdollisesta kilpailun siirrosta tai perumisesta tulee sopia lajipäällikön kanssa.

Virtuaalikilpailut mahdollistavasta Vikis – järjestelmästä löydät tarkempia tietoja Voimisteluliiton uutisesta. Ilmoittautumalla koulutukseen saat lisätietoja siitä, miten järjestelmä toimii. Tarkemmat ohjeet järjestäjille, kilpailijoille ja tuomareille päivitetään tänne. Samalta sivulta löytyvät myös ohjeet uudesta tuomarikohtaisesta pisteensyötöstä ja koulutuksen tallenne. Kilpailujen järjestäjät sopivat lajipäällikön kautta kilpailukutsun tarkistamisen yhteydessä, käytetäänkö kilpailussa perinteisiä pistelappuja arvioinnissa vai uutta pisteensyöttöjärjestelmää.

 

Seuroja pyydetään huomioimaan, että kaikki uudet kilpailut tulee hakea Kilpailusäännön mukaisesti lajipäällikön kautta. Vuoden 2022 Voimisteluliiton myöntämien SM – kilpailujen, luokkakilpailujen, ikäkausikilpailujen ja välinekilpailujen haku aukeaa Kisanetissä huhtikuussa. Muut syksyn 2021 seurojen toivomat kilpailut tulee hakea huhtikuun 2021 loppuun mennessä. Haku tapahtuu Lyyti - järjestelmän kautta ja lajiasiantuntijaryhmä koordinoi kilpailujen jaon huomioiden muut myönnetyt kilpailut. Tavoitteena on mm. välttää päällekkäisyyksiä kilpailukalenterissa ja vätllää liian montaa samaa kilpailumuotoa kalenterissa.

 

Lisäksi rytmisen voimistelun kilpailujen järjestämiseen, toimintatapoihin ja kilpailukalenteriin on tehty tarkennuksia. Kaikki mahdolliset muutokset (kilpailun siirto uuteen ajankohtaan, kilpailun muuttaminen virtuaaliseksi, peruutus) tehdään kilpailukohtaisesti yhteistyössä lajipäällikön kanssa.

 


1) VOIMISTELUPÄIVIEN RYTMISEN VOIMISTELUN SARJAT

11.-13.6.2021 Kuopiossa järjestettävien Voimistelupäivien sarjoihin tehdään lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä seuraavat muutokset: lisätään kaikkien luokkien yksilöiden luokkakilpailun sarjat (luokat 1.-6., JM A/B ja M A/B) ja poistetaan aikataulusyistä ikäkausikilpailun sarjat ja duo/trio - kilpailu.

Luokkakilpailun joukkueiden sarjat pysyvät kilpailussa edelleen.

 

2) LUOKKAKILPAILUT 1, 2 ja 3

Kevään luokkakilpailut voidaan järjestää niille myönnettyinä ajankohtina, mikäli alueiden/sairaanhoitopiirien rajoitukset sen mahdollistavat. Rajoitukset tulee aina huomioida ja niitä noudattaa.

Lajin kehittämisryhmä (LAR) päätöksellämikäli koronatilanteeseen liittyviä rajoituksia on voimassa joillakin alueilla/sairaanhoitopiireissä jonkin luokkakilpailun aikana, eikä kaikilta alueilta voi matkustaa kyseiseen kilpailuun (esimerkiksi tällä hetkellä leviämisalueelta), voidaan kilpailun järjestää, mutta kyseisestä kilpailusta ei tehdä luokkanostoja.

 

3) MUUT KILPAILUT

Kevään kilpailut voidaan järjestää niille myönnettyinä ajankohtina, mikäli alueiden/sairaanhoitopiirien rajoitukset sen mahdollistavat. Rajoitukset tulee aina huomioida ja niitä noudattaa.

Jo myönnetyn kilpailun mahdollisesta järjestämisestä virtuaalikilpailuna Vikis – järjestelmän kautta tulee ensin keskustella ja sopia lajipäällikön kanssa. Myös mahdollisesta kilpailun siirrosta tai perumisesta tulee sopia lajipäällikön kanssa.

Virtuaalikilpailut mahdollistavasta Vikis – järjestelmästä löydät tarkempia tietoja Voimisteluliiton uutisesta. Ilmoittautumalla koulutukseen saat lisätietoja siitä, miten järjestelmä toimii. Tarkemmat ohjeet järjestäjille, kilpailijoille ja tuomareille päivitetään tänne. Samalta sivulta löytyvät myös ohjeet uudesta tuomarikohtaisesta pisteensyötöstä ja koulutuksen tallenne. Kilpailujen järjestäjät sopivat lajipäällikön kautta kilpailukutsun tarkistamisen yhteydessä, käytetäänkö kilpailussa perinteisiä pistelappuja arvioinnissa vai uutta pisteensyöttöjärjestelmää.

 

Seuroja pyydetään huomioimaan, että kaikki uudet kilpailut tulee hakea Kilpailusäännön mukaisesti lajipäällikön kautta. Vuoden 2022 Voimisteluliiton myöntämien SM – kilpailujen, luokkakilpailujen, ikäkausikilpailujen ja välinekilpailujen haku aukeaa Kisanetissä huhtikuussa. Muut syksyn 2021 seurojen toivomat kilpailut tulee hakea huhtikuun 2021 loppuun mennessä. Haku tapahtuu Lyyti - järjestelmän kautta ja lajiasiantuntijaryhmä koordinoi kilpailujen jaon huomioiden muut myönnetyt kilpailut. Tavoitteena on mm. välttää päällekkäisyyksiä kilpailukalenterissa ja vätllää liian montaa samaa kilpailumuotoa kalenterissa.

 

1.2.2021

Staran vapaaohjelman suorittaminen Voimisteluliiton etästaralla 14.2. ja muilla virtuaalisesti järjestettävillä Staroilla

Koska koronarajoitukset jatkuvat edelleen, eikä tapahtumia ei voida toistaiseksi järjestää, voi Staran valmiin vapaaohjelman suorittaa kotoa tai salilta Voimisteluliiton etästaralla 14.2.2021. Tällä helmikuun etästaralla suoritettu Staran valmis vapaaohjelma hyväksytään suoritukseksi, jonka jälkeen voimistelija voi valmentajan harkinnan mukaan aloittaa luokassa 1. Myös muilla mahdollisilla Voimisteluliiton myöntämillä etänä/virtuaalisesti järjestettävillä Staroilla suoritettu Staran valmis vapaaohjelma hyväksytään suoritukseksi ennen 1.luokkaa. Päätös on koronatilanteeseen liittyvä poikkeus ja voimassa kevään 2021.


Pilotti - lyhyen valmisohjelman sarja 

Kentältä nousseen toiveen mukaisesti joidenkin kevään kilpailujen yhteyteen on myönnetty pilottina "lyhyen ohjelman sarja". Sarjaan osallistuva voimistelija voi suorittaa luokkakilpailujen valmisohjelmista vapaavalintaisesti yhden lyhyen ohjelman (= 1.luokan vapaa, 2.luokan vapaa tai 2.luokan naru). Alaikäraja on 8 vuotta. Tulokset julkaistaan luokkakilpailun 1./2.luokkien mukaisissa kategorioissa. 

Lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä pilotoinnin eli kevään 2021 aikana kyseinen sarja pidetään irrallisena sarjana eikä siihen osallistuminen rajoita osallistumista muihin kilpailumuotoihin. Lyhyen ohjelman sarjaan osallistuva voimistelija voi siis keväällä pilotoinnin aikana osallistua myös joko ikäkausikilpailuun tai välinekilpailuun. Sarjasta ei tehdä luokkanostoja (ei ole luokkakilpailu).

---

15.1.2021

Koronatilanteesta johtuen 30.-31.1.2021 Luokkakilpailu 3 (syksyltä 2020 siirretty kilpailu) siirretään vielä kerran ja uusi ajankohta on 21.2.2021.

 

Jotta kilpailu on mahdollista viedä läpi yhdessä päivässä, toteutetaan se lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä seuraavasti:

 

 • 1.luokka: järjestetään normaalisti, ei muutoksia
 • 4.luokka: poistetaan yksi väline eli suoritetaan 2 - ottelu (vapaaohjelma + 1 välineohjelma)
 • JM/M – luokat: perutaan

 

Mikäli kyseistä kilpailua ei voida järjestää helmikuussa, peruuntuu se kokonaan ja järjestäjä palauttaa osallistumismaksut seuroille.


---

21.12.2020

Lasten vapaaohjelman ohjeen päivitys

Lasten vapaaohjelman ohjetta on päivitetty ja vaatimuksiin lisätty kaksi vaihtoa (ilman välinettä) ja yksi tanssiaskelsarja (= yhteensä 3 S. Päivitetty ohje löytyy Voimisteluliiton rytmisen nettisivuilta KILPAILU/MATERIAALIT (Ikäkausikilpailun alta, koska ohjelmaa suoritetaan ikäkausikilpailussa).

Vaihdoista löydät myös videot kuvat.fi - palvelusta

https://voimistelu.kuvat.fi/kuvat/ (rv2018)

 

Maajoukkue- ja arvokilpailukriteerit 2021

Valmennuksen asiantuntijaryhmä (VAR) on vahvistanut rytmisen voimistelun maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit vuodelle 2021.

 

Syksyn Luokkanostot

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut syksyn 2021 luokkanostot niiden luokkien osalta, joiden kilpailut järjestettiin. 

30.-31.1.2021 viikonloppuun siirretyn Luokkakilpailun 3 luokkanostot vahvistetaan heti kilpailun jälkeen (luokat 1 ja 4).

 

Kansainvälisiin kilpailuihin osallistuminen

Voimisteluliiton hallitus on linjannut kansainvälisiin kilpailuihin osallistumista toistaiseksi (koronatilanteeseen liittyen). Lue tarkemmin uutisesta

 

 

---10.12.2020

Syksyn 2021 SM - kilpailu

Toista kertaa avoimessa haussa ollut nuorten yksilöiden ja duojen/triojen SM – kilpailu 27.-28.11.2021 on myönnetty SVS Espoolle. Kilpailun yhteydessä myös lasten joukkueiden ja pre-nuorten joukkueiden kilpailu.

 

Rytmisen voimistelun Tuomari- ja arvisäännön päivitys

Tuomari – ja arvisäännöstä poistetaan vuoden 2021 alusta alkaen lajien yhteisen ohjeistuksen mukaisesti arvisakko. Suosituksena on, että  seurat lähettävät silti kilpailuun vähintään yhden arvin. Näin mahdollistetaan Staran sujuva toteutus ja Staran järjestämisohjeiden mukainen palaute kaikille. Seuroja pyydetään huomioimaan, että ilman arveja ei Staratapahtumia ole mahdollista toteuttaa.

Arvikoulutuksen voi tehdä netissä omassa aikataulussa. Lisätietoja täältä. Ilmoittautuminen ja lisäohjeita Hoikassa.

 

Naisten maajoukkueen kokoonpanon täydennys

Naisten maajoukkueeseen on nimetty maajoukkueen haastajaryhmästä Assi Johansson (Elise) ja Viliina Sipilä (Elise) aiemman kokoonpanon Elisa Liinavuori (Elise), Olivia Nissinen (Elise), Milja Närevaara (Elise), Inka Ora (Elise), Emma Rantala (Elise - Järvenpää) ja Amanda Virkkunen (HämVS) lisäksi.

 

Valmennusrinkien valintakriteerien tarkistus, ikärajat

Nuorten valmennusryhmän (N-ryhmä) ja Minirinkien 1 ja 2 ikärajat on tarkistettu vuodelle 2021 vastaamaan paremmin joukkueiden vuosittaisia ikärajoja. Seuraavaan nuorten maajoukkueen hakuvaiheeseen 2022 - 2023 ja arvokilpailuun 2023 voivat osallistua vuosina 2008 - 2010 syntyneet voimistelijat.


N-ryhmä ja Minirigit 2021:

N-ryhmä, 2006 – 2008 syntyneet 

Minirinki 1,  2008 – 2010 syntyneet

Minirinki 2, 2011 – 2013 syntyneet

 

Vuonna 2008 syntyneet voimistelijat voivat valita, hakevatko Minirinkiin vai Nuorten ryhmään eli N-ryhmään. Suosituksena on, että mikäli tavoitteena on rytmisen voimistelun nuorten / naisten maajoukkue (joukkue), hakee voimistelija Minirinkiin 1.  Mikäli tavoitteena on korkea kansallinen ja kansainvälinen taso yksilönä, hakee voimistelija N – ryhmään. Suosituksena on keskustella vaihtoehdoista ja tavoitteista henkilökohtaisen valmentajan kanssa ennen leirille ilmoittautumista. Asiantuntija-arvion perusteella N-ryhmään hakeva voimistelija voidaan tapauskohtaisesti valita myös Minirinkiin 1.


Kansallisten ja kansainvälisten seurakilpailujen myöntäminen ja Stara - tapahtumat

Jatkossa lajiasiantuntijaryhmä myöntää Voimisteluliiton kilpailujärjestelmän mukaisten kilpailujen lisäksi myös seurakilpailut (sekä kansalliset että kansainväliset). Syksyn 2021 seurakilpailut tulee hakea huhtikuun 2021 loppuun mennessä lajipäällikön kautta. Kansainvälisten kilpailujen järjestämistä ei toistaiseksi koronatilanteesta johtuen suositella. Vuoden 2022 seurakilpailujen ja Voimisteluliiton kilpailujen hausta tiedotetaan erikseen.

Stara-tapahtumat tulee aina hakea erillisen linkin kautta. Linkki keväälle 2021:

Jos seura toivoo Staraa lisättäväksi jo myönnetyn Voimisteluliiton kilpailun yhteyteen, tulee ennen Staran hakua varmistaa lajipäälliköltä mahdollisuus Staran lisäämiseen. Kaikkien kilpailujen yhteydessä ei ole aikataulusyistä mahdollista järjestää Staraa.


---


24.11.2020

Pääkaupunkiseudun koronatilanteen ja uusien rajoitusten johdosta luokkakilpailua 3 ei järjestetä tulevana viikonloppuna 28.-29.11.,.2020.

vaan se siirretään  tammikuun loppuun 30.-31.1.2021.

Kilpailun ilmoittautumiset ja niiden pohjalta laaditut suoritusjärjestykset säilyvät ennallaan ja siirtyvät sellaisenaan uuteen kilpailuajankohtaan. Kilpailu järjestetään Lumossa. Lajiasiantuntijaryhmä vahvistaa luokkanostot kilpailun jälkeen ja luokkanostot tulevat voimaan heti kevään 2021 kisoihin.

 

---

11.11.2020

Rytmisen joukkueiden ja duo/triojen SM - kilpailun 21.11.2020 tuomarit päivitetty.

---

3.11.2020

Rytmisen voimistelun syksyn 2021 kilpailut on jaettu (lajiasiantuntijaryhmän päätös). 

 

Seuroja, joille on myönnetty kilpailu järjestettäväksi, pyydetään vahvistamaan kilpailun järjestäminen ja kilpailupaikka lajipäällikölle (emma.tast(at)voimistelu.fi) mahdollisimman pian tai viimeistään 16.11.2020 mennessä.  Mikäli jollain kaupungilla on mahdollisuus vahvistaa syksyn sali vasta myöhemmin, olethan yhteydessä lajipäällikköön samassa aikataulussa.  Mikäli seura ei voi ottaa vastaan myönnettyä kilpailua, tulee kyseinen kilpailu uudelleen avoimeen hakuun.

 

SYKSY 2021

 

25.-26.9. RV Ikäkausikilpailut: nuorten yksilöt, pre-nuorten ja lasten joukkueet, duot/triot ja Stara

Myönnetty: Imatran Voimistelijat, Imatran Liikuntahalli

 

8.-9.10. RV Luokkakilpailut 1: yksilöiden luokat 3, 6, duot/triot ja Stara 

Myönnetty: Tampereen Sisu, Tesoman Palloiluhalli

 

16.-17.10. RV Välinekilpailut ja duot/triot

Myönnetty: Hämeenlinnan Voimisteluseura, Tavastia Areena

 

23.-24.10. RV Luokkakilpailut 2: yksilöiden luokat 2 ja 5, joukkueiden kaikki luokat 

Myönnetty: Sport Club Olymp, Monitoimikeskus Lumo, Vantaa

 

6.-7.11. RV Luokkakilpailut 3: yksilöiden luokat 1 ja 4, JM- A/B ja M – A/B. JM A - luokka on samalla nuorten yksilöiden SM - karsintakilpailu.

Myönnetty: Olarin Voimistelijat, OVO Training Center, Espoo

 

27.-28.11. RV Nuorten yksilöiden ja duojen/triojen SM - kilpailu sekä pre-nuorten ja lasten joukkueet

Uudellen avoimessa haussa. Haku sähköpostitse lajipäällikön kautta viimeistään 16.11.2020 (emma.tast(at)voimistelu.fi)

 

4.-5.12.RV Välinekilpailut ja Stara

Myönnetty: Elise – Vantaa, Monitoimikeskus Lumo

 

Kilpailut on jaettu ilmoitettujen kriteerien mukaisesti:

 • mahdollista kilpailupäivämäärää hakenut seura 
 • järjestysvuorossa muita edellä oleva seura 
 • kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde kyseiselle kilpailulle
 • asiantuntijaryhmän arvio (mm. laatu, jolla seura on aiemmin järjestänyt kilpailuja ja hoitanut kilpailun järjestäjän velvoitteet, kuten kisajärjestäjän palautteiden täyttämisen, järjestettyjen kilpailujen taso, esim. onko seura järjestänyt aiemmin tai järjestää myös SM – kilpailuja tai arvokilpailukarsintoja, muiden kilpailujen järjestämishistoria, mahdollisuuksien mukaan seuran ilmoittama prioriteettijärjestys useampaa kilpailua haettaessa)
 • viimeiseen hakupäivään mennessä tulleet hakemukset
 • Voimisteluliiton kaikkien lajien yhteiset kriteerit

 

Tasaisessa tilanteessa lajiasiantuntijaryhmä on priorisoinut kriteeriä ”kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde” (erityisesti hallin korkeus/kanveesi niiden kilpailujen osalta, joissa kilpaillaan nuorten ja/tai naisten sarjoissa) sekä aiempien SM – kilpailujen/karsintojen järjestämishistoriaa.

 

Seuroja pyydetään huomioimaan, että mahdollisista muista sarjoista/Starasta myönnetyn kilpailun yhteydessä on sovittava lajipäällikön kanssa ennen kilpailukutsun julkaisemista. Tavoitteena on, että kilpailuaikataulut pysyvät inhimillisinä kaikille toimijoille. Kaikki Stara - tapahtumat haetaan/ilmoitetaan lisäksi erikseen Kilpailusäännön linkin kautta.

 

Seurakilpailut ja niiden sarjat tulee hyväksyttää lajipäälliköllä kevään 2021 kilpailujen osalta marraskuun loppuun mennessä ja syksyn 2021 kilpailujen osalta viimeistään toukokuun loppuun mennessä. Voimisteluliiton lajiasiantuntijaryhmän myöntämät kilpailut/tapahtumat ovat aina kalenterissa ensisijaisia ja tavoitteena on välttää päällekkäisyyksiä ja liian montaa samanlaista kilpailutyyppiä kilpailukalenterissa saman vuoden aikana. Kilpailuissa suositellaan noudatettavan rytmisen voimistelun kilpailujärjestelmää ja kilpailusääntöä.


Koronatilanteesta johtuen seuroja pyydetään pohtimaan erityisesti kevään kansainvälisten kilpailujen järjestämistä vastuullisuuden näkökulmasta, ensisijaisesti suositus on järjestää kansallisia kilpailuja.


---


1.10.2020

Nuorten yksilöiden EM - karsintapisteet 1

Lajiaisiantuntijaryhmä on vahvistanut nuorten yksilöiden ensimmäisen EM - karsinnan (SM 4-ottelu) karsintapisteet

---

31.8.2020

Rytmisen voimistelun Voimisteluliiton alaiset syksyn 2021 kilpailut ovat avoimessa haussa 1.9.-30.9.2020.

Kaikkien seurojen tulee tehdä hakemukset Kisanetiin uudestaan, vaikka hakemus olisi tehty jo huhtikuun haussa (vanhat hakemukset on poistettu Kisanetistä).

Syksyn 2021 kilpailut löytyvät Kisanetin (www.kisanet.fi) lisäksi tästä liitteestä.
Kilpailut jaetaan seuraavien kriteerien mukaan:

- mahdollista kilpailupäivämäärää hakenut seura 

- järjestysvuorossa muita edellä oleva seura 

- kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde kyseiselle kilpailulle (erityisesti arvokilpailukarsinnat, SM- kilpailut    ja joukkuekilpailut)

- asiantuntijaryhmän arvio (mm. laatu, jolla seura on aiemmin järjestänyt kilpailuja ja hoitanut kilpailut järjestäjän velvoitteet, kuten kisajärjestäjän palautteiden täyttämisen, järjestettyjen kilpailujen taso, esim. onko seura järjestänyt aiemmin tai järjestää myös SM – kilpailuja tai arvokilpailukarsintoja, muiden kilpailujen järjestämishistoria, mahdollisuuksien mukaan seuran ilmoittama prioriteettijärjestys useampaa kilpailua    haettaessa)

- viimeiseen hakupäivään mennessä tulleet hakemukset

- Voimisteluliiton lajien yhteiset kriteerit

Lue myös lajien yhteinen uutinen kilpailujen järjestämishausta.

 

Yleisten lajien voimistelukilpailujen järjestämisohjeiden mukaisesti, Voimisteluliiton alaisia kilpailuja voivat järjestää Voimisteluliiton jäsenseurat, jotka ovat suorittaneet Voimisteluliiton säännöissä mainitut velvoitteet. Seurojen tulee perehtyä voimistelulajien yleisiin kilpailujen järjestämisohjeisiin, kilpailujen ja Staratapahtumien järjestämismaksuihin sekä rytmisen voimistelun kilpailusääntöön ja tuomariohjesääntöön  hakuvaiheessa sekä varmistaa riittävät toiminnalliset ja taloudelliset resurssit kilpailun järjestämiselle ennen kilpailujen hakemista. 

Järjestämisoikeutta myönnettäessä valinta tehdään voimistelijoiden etua ajatellen ja voimistelua sekä voimistelutapahtumien kehittymistä edistäen.  Myös Kisanetin käyttöön kannattaa tutustua etukäteen, jos järjestelmä ei ole tuttu kilpailun järjestäjän näkökulmasta.

 

Hakemuksissa Kisanetiin tulee kuvailla kilpailupaikan soveltuvuus kyseiseen kilpailuun (katon korkeus, harjoitustilojen koko yms.) ja nimetä seuran yhteyshenkilö sekä tuomarivastaava. Tuomarivastaavalla tulee olla kilpailun järjestämisen kannalta olennainen sääntötuntemus (esim. tietää, mitä lomakkeita missäkin luokassa/sarjassa tarvitaan arvostelussa). Tuomarivastaava huolehtii tuomaritoimintaan liittyvistä etukäteisjärjestelyistä ja järjestelyistä kilpailun aikana.

 

Mikäli seura hakee järjestettäväkseen useampaa kilpailua, tulee hakemuksissa priorisoida, mitä kilpailua haetaan ensisijaisesti, mitä toissijaisesti jne. Mikäli samalle kilpailulle on merkitty kaksi vaihtoehtoista päivää tai kaksi vaihtoehtoista viikonloppua, voi seura valita niistä sopivimman salivuoroista riippuen.

 

Seuroilla on mahdollisuus järjestää karsintakilpailujen tai SM - kilpailun yhteyteen esimerkiksi Stara - tapahtuma, mutta ne eivät saa vaikuttaa pääkilpailun aikatauluun. Järjestettävistä sarjoista sovitaan lajipäällikön kanssa ennen kutsun julkaisemista.  Seurat voivat myös järjestää omia erillisiä Stara – tapahtumia ja kilpailuja, joissa suositellaan noudatettavan rytmisen voimistelun kilpailujärjestelmää ja kilpailuohjeita. Starat haetaan aina erikseen Staratapahtuman ohjeen mukaisesti. Seurakilpailujen sarjat ja kutsut sekä ajankohta tulee hyväksyttää etukäteen lajipäälliköllä mahdollisimman pian sen jälkeen, kun avoimessa haussa olevat Voimisteluliiton kilpailut on jaettu.

 

 

Päivitetyt maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit

Valmennuksen asiantuntijaryhmä (VAR) on hyväksynyt päivitetyt maajoukkue- ja arvokilpailukriteerit.

 

 

Syksyn SM – kilpailujen ja arvokilpailukarsintojen tuomarit

Lajiasiantuntijaryhmä on kutsunut tuomarit syksyn kilpailuihin liitteen mukaisesti.

Tuomareiden kutsumisessa on huomioitu normaalin käytännön mukaisesti seuraava asiat:

tuomarikartoitukseen pyydettyyn päivämäärään mennessä tulleet vastaukset (kartoitus ja muistutus)

tuomarikortin taso (Brevet / Taso 

esteettömyys ja seurakiintiösääntö

 

----

 

17.6.2020

Kilpailusääntö ja Tuomariohjesääntö päivitetty

Rytmisen voimistelun Kilpailusääntö ja sen liite on päivitetty. Kilpailusäännön alle on nyt liitetty myös aiemmin Kilpailuohje – nimellä julkaistu tiedosto. Näin kaikki rytmisen voimistelun lajikohtaiset, kansallisen kilpailujärjestelmään liittyvät säännöt ja ohjeet, löytyvät kahdelta liitteeltä "Kilpailusäännöt ja kilpailusäännön liite".

 • Kilpailusäännöt, osa 1, koskee kilpailumuotoja: Luokkakilpailut, Ikäkausikilpailut, Välinekilpailut, Duo/Trio - kilpailut ja rytmisen lajiasiantuntijaryhmän myöntämät Stara-tapahtumat sekä seurojen omat kilpailut
 • Kilpailusäännöt, osa 2, koskee SM - kilpailuja ja arvokilpailukarsintoja

Myös rytmisen voimistelun tuomaritoimintaa koskevat säännöt ja ohjeistukset löytyvät nyt yhdeltä liitteeltä, jonka nimi on ”Tuomariohjesääntö”. Tuomariohjesääntö sisältää yleiset tuomaritoimintaan ja vastuullisuuteen liittyvät säännöt ja ohjeistukset, tuomarijärjestelmän kuvauksen, varjoarviointiohjeen, kansallisen ylituomarijärjestelmän, ja tuomari – ja arvisäännön. Myös ”Tuomariohjesääntö” koskee kaikkia rytmisen voimistelun toimijoita (ei vain tuomareita).

 

 

Tarkennuksia nuorten ja naisten välineisiin

Olympialaisten siirtymisen vuoksi Kansainvälinen Voimisteluliitto FIG on päivittänyt välinekiertoon liittyvän liitteen ”FIG apparatus list” ja Suomen Kilpailusäännön liitettä on päivitetty sen mukaisesti.

LAR:n päätöksellä syksyn 2020 joukkueiden SM – kilpailuissa naisten sarjassa voi kilpailla joko vanteilla (aiemmin tiedotettu väline) tai palloilla. Muiden sarjojen välineissä ei muutoksia.

2021 joukkueiden välineet kansallisissa kilpailulssa ovat seuraavat:

2021 pre – nuoret, pallo

2021 nuoret, pallo                 

2021 naiset, pallo

 

Yksilöiden osalta noudatetaan FIG:n välinekiertoa eli sekä naisten että nuorten yksilöiden välineet 1.1.2021 alkaen ovat vanne, pallo, keilat ja nauha.

Kaikki Suomen kilpailuissa käytettävät välineet on päivitetty Kilpailusäännön liitteeseen.

 

 

Ylituomarikorvaus

LAR:n päätöksellä rytmisen voimistelun ylituomarikorvaus on 1.1.2021 alkaen 200€ / päivä tuomariohjesäännön mukaisten matkakorvausten lisäksi.

 

 

Duojen/triojen kokoonpanojen muodostaminen, tarkennus

1) Duot/triot luokka-, ikäkausi- ja välinekilpailuissa: Duon muodostaa 2-3 voimistelijaa ja trion 3-4 voimistelijaa. Näin ollen yksi voimistelija voi vaihtua näyttöjen välillä. Jokaisen duon/trion voimistelijan tulee kilpailuissa suorittaa vähintään yksi näyttö.

2) Duot/triot SM – kilpailuissa ja PM – karsinnoissa: Duo muodostuu kahdesta (2) voimistelijasta ja trio kolmesta (3) voimistelijasta. Duossa/Triossa ei voi olla varavoimistelijaa. Voimistelija voi olla jäsen vain yhdessä duossa/triossa ja kilpailla vain yhdessä sarjassa kilpailukohtaisesti.


26.-27.9.2020 kilpailun myöntäminen

Syksyn avoimisessa haussa ollut kilpailu eli  26.-27.9. Ikäkausikilpailut (Joukkueet (lapset, pre-nuoret, nuoret ja naiset), kaikki duo/trio – sarjat) sekä nuorten yksilöiden ja naisten yksilön SM - loppukilpailu on myönnetty lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä Turun Pyrkivälle.

 

---

12.5.2020

Timanttimerkin suorittamiseen lisää siirtymäaikaa

Kevään Timanttitestien peruunnuttua koronavirustilanteen vuoksi, jatketaan timanttimerkin suorittamisen osalta siirtymäaikaa vielä syksyn ajan.

Sääntö: Timanttimerkki suoritetaan Voimisteluliiton alaisissa Timanttimerkkitesteissä. (1.1.2020 alkaen, huomioiden alla oleva jousto/siirtymäaika). Timanttimerkki tulee olla suoritettuna ennen 5.luokkaan osallistumista ja ennen Ikäkausikilpailun 11 – vuotiaiden sarjaan osallistumista.

 

Timanttimerkin suorittamisessa joustetaan seuraavasti kevään ja myös syksyn  2020 osalta seuraavasti: mikäli timanttimerkin liikkeiden harjoittelu ja suorittaminen on aloitettu vuoden 2019 aikana tai keväällä/syksyllä 2020 ja suunnitelma timanttimerkin suorittamisesta on seurassa tehty, voi voimistelija osallistua Ikäkausikilpailuun ja 5.luokan kilpailuun keväällä ja syksyllä, vaikka merkkisuoritus olisi kesken. Timanttimerkki tulee kokonaisuudessaan olla vaatimusten mukaisesti suoritettu vuoden 2020 aikana. 1.1.2021 alkaen Timanttimerkkisuoritus on osa kilpailujärjestelmää ilman joustoja.

 


 

---

6.2.2020

Tarkennus edustajien nimeämiseen PM – kilpailuun 7.-8.3.2020


Naisten yksilöt

Lajiasiantuntijaryhmän 2.12.2019 tekemän päätöksen mukaisesti naisten yksilöiden kilpailuun lähetetään 4 – 5 voimistelijaa. Moskovan GP/IT – kilpailuun osallistuvat yksilömaajoukkueen jäsenet ja naisten maajoukkue saavat paikan PM – kilpailussa ilman karsintaa ja ovat PM – kilpailuissa voimistelijat 1 ja 2.


Tätä 2.12.2019 päätöstä on LAR:n päätöksellä tarkennettu 5.2.2020 seuraavasti: loukkaantumisen vuoksi Rebecca Gergalo ei voi osallistua GP – kilpailuun Moskovassa, mutta nimetään silti edustajaksi PM – kilpailuun (voimistelija nro 1). Toinen ilman karsintaa nimettävä voimistelija on Moskovan GP – kisaan osallistuva Aurora Arvelo. Loput paikat jaetaan 2.12.2019 päätöksen mukaisesti helmikuun karsintakilpailussa eli karsinnassa paikkoja PM – kilpailuun on jaossa 3. Rebecca Gergalo ja Aurora Arvelo suorittavat PM – kilpailussa 4-ottelun, karsintakilpailun paras voimistelija samoin 4 – ottelun ja voimistelijat 4 ja 5 kumpikin kaksi ohjelmaa. Mikäli joku nimetyistä voimistelijoita on estynyt osallistumaan PM - kilpailuun (loukkaantuminen, sairastuminen tms.), suorittavat kaikki neljä voimistelijaa 4- ottelun. Päätös on tehty Suomen parhaan menestyksen saavuttamiseksi PM – kilpailuissa 7.-8.2.2020.

 

Duot/triot

Tarkennettujen Pohjoismaiden mestaruuskilpailuja koskevien sääntöjen mukaan paikkoja duoille/trioille on PM – kilpailuissa seuraavasti: nuorten duot/triot 1 / maa ja naisten duot/triot 2 / maa.

 

Muiden sarjojen osalta aiemmin tiedotettu on voimassa.

 

-----

19.12.2019

Luokkanostot

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut syksyn 2020 luokkanostot.Rytmisen voimistelun maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit

Valmennuksen asiantuntijaryhmä (VAR) on hyväksynyt vuoden 2020 maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit.

 


Naisten maajoukkueen haastajaryhmä

Haastajaryhmään on nimetty Viliina Sipilä (Elise).

 


Merkkijärjestelmän materiaalit

Merkkijärjestelmän materiaaleihin on lisätty uutena kunniakirjapohjat, joita voi käyttää seurassa. Kaikki materiaalit ja ohjeet merkkisuoritusten aikataulutuksesta löytyvät merkkijärjestelmän sivuilta.

 


Maria Gatevan valmentajien osaamisen kehittämisen jakso tammikuussa

Lue uutinen ja ilmoittaudu mukaan.

 


Seuraprosessi "Rytmisen voimistelun tulevaisuuden tiekartta"

Seuraverkoston tapaamisessa marraskuussa sovittu seuraprosessi käynnistyy 13.2.2020 ensimmäisellä tapaamisella (aamupäivä). Tapaamiseen kutsutaan N-ryhmään ja Minirinkiin kuuluvien seurojen seurajohdon edustajia ja valmentajia (1/seura molempia). Tarkempaa tietoa prosessista ja kutsu julkaistaan tammikuussa. Päivämäärä kannattaa kuitenkin laittaa kalenteriin jo nyt. Kehitetään rytmistä voimistelua yhdessä!Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä Miss Valentine - kilpailun 2020 edustajat on nimetty seuraavasti:


Naisten joukkueiden non FIG - kilpailu:

Esvolin naisten joukkue

 

Nuorten joukkueiden non FIG - kilpailu:

Elise-Järvenpään Sarabit

 

Naisten yksilöiden FIG – kilpailu: 

Aurora Arvelo, OVO

Elisabeth Jamil (ImVo)
  

Nuoret / 2005s.

Egorova Sofia, SC Vantaa ja Alisa Karpenko, ImVo

 

Nuoret / 2006s.

Aurora Pohjanvirta, OVO ja Linnea Louvanto, Coco Sport

Nuoret / 2007s.

Lia Kallio, OVO ja Milla Savolainen, ImVo

 

Pre-nuoret / 2008s.

Julia Paasikivi, OVO ja Emilia Kärkkäinen, Esvoli

 

Pre-nuoret / 2009s.

Anastasia Egorova, SC Vantaa ja Isabel Järvinen, OVO

 

Lapset / 2010s.

Emilia Berkozova, ImVo ja Anastasia Kunavina, OVO

 

Lapset  / 2011s. 

Olivia Fedoroff (OVO)

 

Minit / 2012s.

Linnea Liljavirta, JyVo ja Karolina Shelepaeva, SC Vantaa

 

Valinnoissa on huomioitu tulleet hakemukset, ilmoitetut valintakriteerit sekä järjestäjien asettamat osallistujamäärät sarjoittain. 

 

Mikäli vuonna 2021 järjestettävässä Miss Valentine - kilpailuissa kilpaillaan muissa, kuin nuorten ja naisten sarjoissa, tapahtuu valinta kilpailuihin suunnilleen samoilla kriteereillä, kuin edellisinä vuosina (kuuluminen Minirinkiin ja leireille osallistuminen, yksilöiden ikäkausikilpailut ja asiantuntija-arvio). Vuoden 2020 kilpailu, jonka tulokset ainakin huomioidaan valinnassa, on Voimisteluliiton virallinen yksilöiden ikäkausikilpailu, joka järjestetään 8.-9.2.2020. Lajiasiantuntijaryhmä tarkistaa kriteerit vuoden 2020 aikana.

 

Nimettyjen voimistelijoiden valmentajien tulee vahvistaa voimistelijoiden osallistuminen lajipäällikölle sähköpostitse viimeistään 12.1.2020 mennessä. Kilpailu on omakustanteinen ja tuomareiden kulut jaetaan kaikkien osallistujien kesken. Tarkemmat ohjeet on lähetetty valmentajien sähköpostiin.

 

2.12.2019

Ikäkausikilpailujen, luokkakilpailujen ja joukkueiden välineet vuoden 2020 syksystä alkaen.

Ikäkausikilpailun välineet

8v.              naru + vapaavalintainen väline

9v.              pallo + vapaavalintainen väline

10v.            vanne + vapaavalintainen väline

11v.            keilat + vapaavalintainen väline

12v.            keilat, nauha + vapaavalintainen väline

 

Luokkakilpailut

Syksystä 2020 alkaen 2.luokassa kilpaillaan valmiin vapaaohjelman lisäksi valmiilla naruohjelmalla (pituus noin 45s.). Valmis naruohjelma julkaistaan alkuvuodesta 2020. Myös valmis naruohjelma suoritetaan puolikkaalla matolla, kaksi voimistelijaa samaan aikaan, kuten vapaaohjelma.

 

Joukkueiden välineet

Pre - nuoret:                  keilat

Nuoret:                        nauha

Naiset:                         vanne


Päätöksessä on huomioitu tulevan olympiadin muutokset välineiden osalta (tarkistetaan, mikäli FIG tekee muutoksia).


Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 2020

PM - kilpailut 2020 järjestetään Ruotsissa Kristianstadissa 7.-8.3.2020 ja karsintakilpailu 8./9.2.2019. Karsintakilpailussa noudatetaan PM - kilpailun ikärajoja.

PM - kilpailusarjat:

Naisten yksilöt (FIG:n ikärajat ja välineet):

Lähetetään 4 – 5 voimistelijaa.

1) Moskovan GP/IT – kilpailuun osallistuvat yksilömaajoukkueen jäsenet ja naisten maajoukkue saavat paikan PM – kilpailussa ilman karsintaa ja ovat PM – kilpailuissa voimistelijat 1 ja 2.

2) Loput paikat jaetaan helmikuun karsintakilpailussa. Voimistelijat 1,2 ja 3 suorittavat PM – kilpailussa 4-ottelun, voimistelijat 4 ja 5 kumpikin kaksi ohjelmaa. Mikäli joku nimetyistä voimistelijoita on estynyt osallistumaan kilpailuun (loukkaantuminen, sairastuminen tms.), suorittavat kaikki neljä voimistelijaa 4- ottelun.

3) Mikäli voimistelija osallistuu karsintaan sekä yksiönä että duossa/triossa ja saavuttaa paikan molemmissa, tulee valmentajan ilmoittaa heti karsintakilpailun jälkeen kilpailupaikalla lajipäällikölle, kumman paikan voimistelija ottaa vastaan.


Nuorten yksilöt (FIG:n ikärajat ja välineet):

Lähetetään 4 – 5 voimistelijaa nuorten karsintakilpailun tulosten perusteella.

1) Voimistelijat 1,2 ja 3 suorittavat PM – kilpailussa 4-ottelun, voimistelijat 4 ja 5 kumpikin kaksi ohjelmaa. Mikäli joku nimetyistä voimistelijoita on estynyt osallistumaan kilpailuun (loukkaantuminen, sairastuminen tms.), suorittavat kaikki neljän voimistelijaa 4- ottelun.

2) Mikäli voimistelija osallistuu karsintaan sekä yksiönä että duossa/triossa ja saavuttaa paikan molemmissa, tulee valmentajan ilmoittaa heti karsintakilpailun jälkeen lajipäällikölle, kumman paikan voimistelija ottaa vastaan.


Naisten joukkueet (FIG:n välineet (5 palloa ja vanteet/keilat), vuonna 2004 ja aiemmin syntyneet sekä poikkeuksena enintään kaksi (2) vuonna 2005 syntynyttä voimistelijaa):

1) Lähetetään kilpailuun ilman karsintaa Moskovan GP – kilpailuun samaan aikaan osallistuva naisten maajoukkue sekä karsintakilpailun tulosten perusteella toinen joukkue.

 

Nuorten joukkueet (väline: nauha, vuosina 2007, 2006 ja 2005 syntyneet sekä poikkeuksena maksimissaan 2 vuonna 2004 syntynyttä voimistelijaa):

1) Lähetetään kilpailuun 2 joukkuetta karsintakilpailun tulosten perusteella.

 

Naisten duot/triot tai seka duo/trio, jossa nuoria ja naisia (vapaavalintainen väline, ikärajat kuten joukkueilla):

1) Mikäli voimistelija osallistuu karsintaan sekä yksilönä että duossa/triossa ja saavuttaa paikan molemmissa, tulee valmentajan ilmoittaa heti karsintakilpailun jälkeen kilpailupaikalla lajipäällikölle, kumman paikan voimistelija ottaa vastaan.

2) Duossa/triossa voi olla enintään yksi voimistelija, joka kilpailee myös joukkueessa (koko duo/trio – kokoonpano ei siis voi kilpailla myös joukkueessa).

3) Kokoonpanon tulee sekä karsinnassa että PM – kilpailussa olla sama.


Nuorten duot/triot (vapaavalintainen väline, 2005 - 2007 syntyneet)

1) Mikäli voimistelija osallistuu karsintaan sekä yksilönä että duossa/triossa ja saavuttaa paikan molemmissa, tulee valmentajan ilmoittaa heti karsintakilpailun jälkeen kilpailupaikalla lajipäällikölle, kumman paikan voimistelija ottaa vastaan.

2) Duossa/triossa voi olla enintään yksi voimistelija, joka kilpailee myös joukkueessa (koko duo/trio – kokoonpano ei siis voi kilpailla myös joukkueessa).

3) Kokoonpanon tulee sekä karsinnassa että PM – kilpailussa olla sama.

 

Ilmoittautuminen ja yhteydenpito järjestäjiin tapahtuu lajipäällikön kautta. Kilpailu on omakustanteinen ja tuomareiden (3 / maa) kulut jaetaan voimistelijoiden kesken. Tuomarit nimeää lajiasiantuntijaryhmä. PM – kilpailuun osallistuvalla voimistelijalla tulee olla Suomen passi. Kilpailu ei ole FIG:n kilpailu eli FIG:n lisenssiä ei välttämättä tarvitse olla.

 

2020 Miniringin ja N-ryhmän valintakriteerien tarkennus

Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä valintakriteereihin on tehty seuraavat tarkennukset: 

1) sairastapauksessa (=mikäli voimistelija ei voi sairastumisen vuoksi osallistua valintaleirille) voi edellisenä vuonna rinkiin valittu/kuulunut voimistelija tulla (tapauskohtaisesti) valituksi ryhmään asiantuntija-arviolla ja lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä. Sairastapauksessa tulee esittää lääkärintodistus. N-ryhmän valintaan osallistuvat vuonna 2008 syntyneet voimistelijat voivat tulla valituksi myös Minirinkiin 1 (vuonna 2008 - 2009 syntyneet). 

2) N-ryhmän valintaleirille osallistuva vuonna 2008 syntynyt voimistelija voi tulla nimetyksi myös Minirinkiin 1.


 


12.11.2019

Naisten maajoukkueen haastajaryhmä

Naisten maajoukkueen haastajaryhmään on nimetty kokeilujaksojen perusteella Elina Jyrkönen (OVO) ja Nelli Snell (Elise). Haastajaryhmässä jo nimettynä Assi Johansson (Elise). 


Nuorten ja naisten duot/triot SM - kilpailun sarjaksi

Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä nuorten ja naisten duo/trioilla on SM – kilpailu vuodesta 2020 alkaen eli jatkossa myös duo/trioilla on SM – arvo. Vuoden 2020 duojen/triojen ensimmäinen SM – kilpailu järjestetään syksyllä 21.-22.11.2020 joukkueiden SM – kilpailun yhteydessä.

 

Voimistelupäivien 2020 sarjat

Voimistelupäiville on lisätty kilpailusarjaksi myös nuoret B ja naiset B – sarjat, 3-ottelu. Muut sarjat aiemman päätöksen ja vuoden 2019 mukaisesti: yksilöiden ikäkausikilpailun 8 -12v. sarjat, luokkakilpailun joukkueiden kaikki luokat ja kaikki duo/trio-sarjat.

 

Merkkijärjestelmä, tarkennus TIMANTTIMERKIN suorittamisen aikataulutukseen.

Timanttimerkin suorittamisessa joustetaan seuraavasti kevään 2020 osalta: mikäli timanttimerkin liikkeiden harjoittelu ja suorittaminen on aloitettu vuoden 2019 aikana tai keväällä 2020 ja suunnitelma timanttimerkin suorittamisesta on seurassa tehty, voi voimistelija osallistua Ikäkausikilpailuun ja 5.luokan kilpailuun keväällä, vaikka merkkisuoritus olisi kesken. Timanttimerkki tulee kokonaisuudessaan olla vaatimusten mukaisesti suoritettu kevään 2020 aikana, syksyn 2020 ilmoittautumisten alkamiseen mennessä.

Lue myös merkkijärjestelmän päivitetyt nettisivut, joilta löydät linkit pronssi-, hopea-, kulta-, ja timanttimerkkien materiaaleihin, linkin videoihin ja ohjeen seuroissa tehtävien testien järjestämisestä ja palkitsemisesta.

 

11.11.2019

Rytmisen voimistelun SM-kilpailut 23.-24.11.2019 / Kutsuttavat tuomarit

23.11.2019 Nuorten 4-ottelu

Saila Pitkänen (Brevet), Alexandra Mavrakis (Brevet),  Mira Koskinen (Brevet), Natalia Korotkova (Brevet),  Laura Ahonen (Brevet), Johanna Vikkula (Brevet),  Irina Petukhova (Brevet), Selma Smolander (1-taso), Laura Lavikainen (1-taso), Nadja Ridal (1-taso), Inessa Rif (1-taso) , Nina Ahonen (1-taso), Taru Kankainen (1-taso), Julia Romanyuk (1-taso)          

23.11.2019 Pre-nuorten joukkueet

Saila Pitkänen (Brevet), Alexandra Mavrakis (Brevet),  Mira Koskinen (Brevet), Natalia Korotkova (Brevet), Laura Ahonen (Brevet), Johanna Vikkula (Brevet), Selma Smolander (1-taso), Laura Lavikainen (1-taso),  Inessa Rif  (1-taso),  Julia Romanyuk (1-taso), Taru Kankainen (1-taso)

24.11.2019 Nuorten välinefinaalit 

Alexandra Mavrakis (Brevet), Mira Koskinen (Brevet), Natalia Korotkova (Brevet) , Laura Ahonen (Brevet), Johanna Vikkula (Brevet), Irina Petukhova (Brevet), Selma Smolander (1-taso), Nadja Ridal  (1-taso), Inessa Rif (1-taso), Nina Ahonen (1-taso), Taru Kankainen, (1-taso), Julia Romanyuk (1--taso)     

 

Tuomareiden kutsumisessa on huomioitu normaalin käytännön mukaisesti seuraava asiat:

 • tuomarikartoitukseen pyydettyyn päivämäärään mennessä tulleet vastaukset (kartoitus ja muistutus)
 • tuomarikortin taso (Brevet / Taso I)
 • esteettömyys ja seurakiintiösääntö

 

6.11.2019

Lajiasiantuntijaryhmä on myöntänyt vuoden 2020 kilpailut järjestettäväksi.

Seuroja, joille on myönnetty kilpailu järjestettäväksi, pyydetään vahvistamaan kilpailun järjestäminen ja kilpailupaikka lajipäällikölle (emma.tast(at)voimistelu.fi) mahdollisimman pian tai viimeistään 19.11.2019. Mikäli jollain kaupungilla on mahdollisuus vahvistaa syksyn sali vasta myöhemmin, olethan yhteydessä lajipäällikköön samassa aikataulussa.  Mikäli seura ei voi ottaa vastaan myönnettyä kilpailua, tulee kyseinen kilpailu uudelleen avoimeen hakuun.

 

 

KEVÄT:

 

8.-9.2.       RV Ikäkausikilpailut (yksilöt) ja Pohjoismaiden mestaruuskilpailun karsinta

Kilpailu on PM - karsintakilpailu sarjoissa: nuorten yksilöt A ja naisten yksilöt A, nuorten ja naisten joukkueet, nuorten ja naisten duot/triot. HUOM! Kilpailun aikataulu ja kilpailupäivät tulee sopia lajipäällikön kanssa, jotta KV – aikataulut tulevat huomioiduksi.

Myönnetty: Olarin Voimistelijat, OVO Training Center

 

28.-29.3.        Luokkakilpailut 1: Yksilöt 1, 4, JM, M (JM - A luokka on samalla nuorten yksilöiden EM – karsinta 1) 

Myönnetty: Voimisteluseura Sirius, Mikkeli

 

4.-5.4.        Luokkakilpailut 2: Yksilöt 3, 6, duot/triot ja Stara 

Myönnetty: Jyväskylän Voimistelijat, Monitoimitalo (ensisijainen LAR:n toive) tai Vaajakosken liikuntahalli

 

18.-19.4.     SM - karsinta, nuorten ja naisten yksilöt (kilpailu on samalla nuorten yksilöiden EM – karsinta 2) 

Myönnetty: Voimistelu- ja urheiluseura Elise, Töölön Kisahalli, Helsinki

 

9.-10.5.       Yksilöiden SM – loppukilpailu, nuoret ja naiset

Myönnetty: Elise – Vantaa, Monitoimikeskus Lumo, Vantaa

 

16.-17.5.     Luokkakilpailut 3:  Yksilöt 2, 5, kaikki joukkueiden luokat

Myönnetty: Coco Sport ry, Kupittaan Urheiluhalli, Turku

 

23.-24.5.        Välinekilpailut ja duot/triot ja Stara

Myönnetty:  Turun Urheiluliitto voimistelu- ja liikuntajaosta, Lietohalli, Lieto

 

SYKSY

 

26.-27.9.        Ikäkausikilpailut: Joukkueet (pre-nuoret, nuoret ja naiset), kaikki duo/trio – sarjat ja Stara.

Myönnetty: Turun Naisvoimistelijat, Kupittaan urheiluhalli

 

17.-18.10.      Luokkakilpailut 1: Yksilöiden luokat 2 ja 5, joukkueiden kaikki luokat

Myönnetty: SVS Vantaa, Monitoimikeskus Lumo Vantaa

 

31.10.-1.11.  Luokkakilpailut 2: Yksilöiden luokat 3, 6, duot/triot ja Stara  

Myönnetty SVS Espoo, Opinmäen Liikuntahalli

 

21.-22.11.      Nuorten ja naisten joukkueiden sekä duo/triojen SM - kilpailu ja pre-nuorten joukkueiden kilpailu 

Myönnetty: Turun Naisvoimistelijat, Kupittaan Urheiluhalli

 

28.-29.11.     Luokkakilpailut 3: Yksilöiden luokat 1 ja 4, JM ja M

Myönnetty: Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa

 

12.-13.12.      Välinekilpailut ja duot/triot: Yksilöiden kaikki sarjat, duot/triot kaikki sarja 

Myönnetty Elise - Järvenpää, Järvenpään Liikuntahalli

 

Kilpailut on jaettu ilmoitettujen kriteerien mukaisesti:

 • mahdollista kilpailupäivämäärää hakenut seura 
 • järjestysvuorossa muita edellä oleva seura 
 • kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde kyseiselle kilpailulle
 • asiantuntijaryhmän arvio (mm. laatu, jolla seura on aiemmin järjestänyt kilpailuja ja hoitanut kilpailun järjestäjän velvoitteet, kuten kisajärjestäjän palautteiden täyttämisen, järjestettyjen kilpailujen taso, esim. onko seura järjestänyt aiemmin tai järjestää myös SM – kilpailuja, muiden kilpailujen järjestämishistoria, mahdollisuuksien mukaan seuran ilmoittama prioriteettijärjestys useampaa kilpailua haettaessa)
 • viimeiseen hakupäivään mennessä tulleet hakemukset
 • Voimisteluliiton kaikkien lajien yhteiset kriteerit

Tasaisessa tilanteessa lajiasiantuntijaryhmä on priorisoinut kriteeriä ”kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde” (erityisesti hallin korkeus/kanveesi niiden kilpailujen osalta, joissa kilpaillaan nuorten ja/tai naisten sarjoissa) sekä maantieteellisyyttä (kilpailujen jakautuminen mahdollisuuksien mukaan tasaisesti kaupungeissa).

 

Seuroja pyydetään huomioimaan, että mahdollisista muista sarjoista/Starasta myönnetyn kilpailun yhteydessä on sovittava lajipäällikön kanssa ennen kilpailukutsun julkaisemista. Tavoitteena on, että kilpailuaikataulut pysyvät inhimillisinä kaikille toimijoille.


Seurakilpailut ja niiden sarjat tulee hyväksyttää lajipäälliköllä kevään 2020 kilpailujen osalta marraskuun loppuun mennessä ja syksyn 2020 kilpailujen osalta viimeistään toukokuun loppuun mennessä.  Voimisteluliiton lajiasiantuntijaryhmän myöntämät kilpailut ovat aina ensisijaisia kalenterissa ja tavoitteena on välttää päällekkäisyyksiä ja liian montaa samanlaista kilpailutyyppiä kilpailukalenterissa saman vuoden aikana.


 


28.10.2019

Nuorten SM - karsinnan 10.11.2019 tuomarit

Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä seuraavat tuomarit on kutsuttu nuorten yksilöiden SM - karsintakilpailuuun 10.11.2019:

Saila Pitkänen (Voimisteluliitto, Brevet I), Mira Koskinen (Brevet IV), Natalia Korotkova (SC Vantaa, Brevet III) Laura Ahonen (Elise, Brevet IV), Johanna Vikkula (OVO, Brevet III), Irina Petukhova (OVO, Brevet IV), Nadja Ridal (SC Vantaa, I – taso), Inessa Rif (SVS Espoo, I – taso), Julia Romanjuk (Elise-Vantaa, I – taso).

Tuomareiden kutsumisessa on huomioitu normaalin käytännön mukaisesti seuraava asiat:

 • tuomarikartoitukseen pyydettyyn päivämäärään mennessä tulleet vastaukset (kartoitus ja muistutus)
 • tuomarikortin taso (Brevet / Taso I)
 • esteettömyys ja seuraedustusten tasaisuus

 


2.9.2019

Vuoden 2020 kilpailut avoimeen hakuun

Rytmisen voimistelun vuoden 2020 Voimisteluliiton alaiset kilpailut ovat avoimessa haussa 2.9.2018 alkaen Kisanetin kalenterin mukaisesti. Kilpailut haetaan Kisanetin kautta 30.9.2019 mennessä. Kilpailut löytyvät myös tältä sivulta lajiasiantuntijaryhmän 18.6.päätöksestä (Kisanetiin tehty LAR päätösten mukaiset päivitykset sarjoihin).
Kilpailut jaetaan seuraavien kriteerien mukaan:

 1. Mahdollista kilpailupäivämäärää hakenut seura 
 2. Järjestysvuorossa muita edellä oleva seura
 3. Kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde (erityisesti arvokilpailukarsinnat, SM- kilpailut ja joukkuekilpailut)
 4. Asiantuntijaryhmän arvio (mm. laatu, jolla seura on aiemmin järjestänyt kilpailuja, kilpailun järjestäjän velvollisuudet täytetty, järjestettyjen kilpailujen taso esimerkiksi onko seura järjestänyt aiemmin SM - kilpailuja ja muiden järjestettyjen kilpailujen järjestämishistoria).
 5. Määräaikaan mennessä tulleet ja pyydetysti täytetyt hakemukset
 6. Voimisteluliiton kaikkien lajien yhteiset kriteerit

 

Lue myös uutinen kilpailujen järjestämishausta täältä.

 

Yleisten lajien voimistelukilpailujen järjestämisohjeiden mukaisesti, Voimisteluliiton alaisia kilpailuja voivat järjestää Voimisteluliiton jäsenseurat, jotka ovat suorittaneet Voimisteluliiton säännöissä mainitut velvoitteet. Seurojen tulee perehtyä voimistelulajien yleisiin kilpailujen järjestämisohjeisiin sekä rytmisen voimistelun kilpailuohjeisiinkilpailusääntöihin ja tuomarisääntöön hakuvaiheessa sekä varmistaa riittävät toiminnalliset ja taloudelliset resurssit kilpailun järjestämiselle ennen kilpailujen hakemista. Järjestämisoikeutta myönnettäessä valinta tehdään voimistelijoiden etua ajatellen ja voimistelua sekä voimistelutapahtumien kehittymistä edistäen.

Hakemuksissa Kisanetiin tulee kuvailla kilpailupaikan soveltuvuus kyseiseen kilpailuun (katon korkeus, harjoitustilojen koko yms.) ja nimetä seuran yhteyshenkilö sekä tuomarivastaava. Tuomarivastaavalla tulee olla kilpailun järjestämisen kannalta olennainen sääntötuntemus (esim. tietää, mitä lomakkeita missäkin luokassa/sarjassa tarvitaan arvostelussa). Tuomarivastaava huolehtii tuomaritoimintaan liittyvistä etukäteisjärjestelyistä ja järjestelyistä kilpailun aikana.

Mikäli seura hakee järjestettäväkseen useampaa kilpailua, tulee hakemuksissa priorisoida, mitä kilpailua haetaan ensisijaisesti, mitä toissijaisesti jne. Mikäli samalle kilpailulle on merkitty kaksi vaihtoehtoista päivää tai kaksi vaihtoehtoista viikonloppua, voi seura valita niistä sopivimman salivuoroista riippuen.

Seuroilla on mahdollisuus järjestää karsintakilpailujen tai SM - kilpailun yhteyteen esimerkiksi Stara - tapahtuma, mutta ne eivät saa vaikuttaa pääkilpailun aikatauluun. Järjestettävistä sarjoista sovitaan lajipäällikön kanssa ennen kutsun julkaisemista.  Seurat voivat myös järjestää omia erillisiä Stara – tapahtumia ja kilpailuja, joissa suositellaan noudatettavan rytmisen voimistelun kilpailujärjestelmää ja kilpailuohjeita. Seurakilpailujen sarjat ja kutsut tulee hyväksyttää etukäteen lajipäälliköllä ja toivottavaa on, että vuoden 2020 seurakilpailuista esitetään toiveet lajipäällikölle jo syyskuun 2019 aikana tai viimeistään sen jälkeen, kun avoimessa haussa olevat Voimisteluliiton kilpailut on jaettu.

15.8.2019

MM - edustajat on nimetty


Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut yksilöiden karsintapisteet ja nimennyt edustajat Bakun MM - kilpailuun 16.-23.9.2019 seuraavasti:

 

Yksilöt, kolme voimistelijaa (kahden karsintakilpailun perusteella):

Rebecca Gergalo 82 karsintapistettä

Jouki Tikkanen 70 karsintapistettä

Aurora Arvelo 68 karsintapistettä


Yksilöiden koko karsintapistetilanne tästä liitteestä.

Arvokilpailuvalintakriteerien mukaisesti karsintapisteet, tulokset ja maan etu huomioiden, jaetaan suoritettavat ohjelmat seuraavasti: Gergalo neljä (4) ohjelmaa, Tikkanen neljä (4) ohjelmaa ja Arvelo kaksi (2) ohjelmaa (keilat ja nauha). Mahdollisissa sairas- tai loukkaantumistapauksissa ennen kilpailua, valmentajia pyydetään olemaan yhteydessä lajipäällikköön pikaisesti, jotta mahdolliset muutokset voidaan tehdä tapauskohtaisesti Suomen parhaan menestyksen saavuttamiseksi.

 

Naisten maajoukkue kilpailee MM – kilpailussa kokoonpanolla Emma Rantala / Elise - Järvenpää, Elisa Liinavuori / Voimistelu- ja urheiluseura Elise, Juulia Vainio / Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Milja Närevaara / Voimistelu- ja urheiluseura Elise, Inka Ora / Voimistelu- ja urheiluseura Elise ja Amanda Virkkunen / Hämeenlinnan Voimisteluseura).

 

 

Valmentajien osaamisen kehittäminen, mentorointiprosessi, Maria Gatevan kanssa

 

Yhteistyö bulgarialaisen rytmisen voimistelun valmentajan ja valmentajakouluttaja Maria Gatevan kanssa on jatkunut jo kaksi vuotta ja Maria on vieraillut säännöllisesti minirinkien ja n-ryhmän leireillä Kisakalliossa.

Haluatko mukaan syyskuun Miniringin ja N-ryhmän leirillä 13.-15.9.2019 pidettävälle jaksolle kehittämään osaamistasi rytmisen voimistelun valmentajana? 

Välinetekniikan opettamisen teema jatkuu ja lisäksi syyskuun jaksolla aiheena on musiikin käyttö/koreografioiden tekeminen. Yhteistyö jatkuu myös vuoden 2020 puolella.

 

Haku ja ilmoittautuminen syyskuun jaksolle tapahtuu seuraavasti:

1)   Miniringin tai nuorten valmennusryhmän (N-ryhmä) toimintaan vuodelle 2019 sitoutuneiden valmentajien tulee ilmoittautua tälle jaksolle lajipäällikölle 2.9.2019 mennessä.

 

2)    Muiden kiinnostuneiden valmentajien tulee lähettää vapaamuotoinen hakemus lajipäällikölle 2.9.2019 mennessä.

 

Seuran kanssa sovitusti joko seura tai valmentaja kustantaa ylläpidon Kisakalliossa perjantaista sunnuntaihin 95€ / vrk /valmentaja (sis. majoituksen, ruokailut, leirien sisällöt ja osaamisen kehittämisen osiot). Mukaan mahtuvien valmentajien määrä riippuu Kisakallion majoituskapasiteetista. Mikäli kaikkia jaksosta kiinnostuneita ei voida tällä kertaa ottaa mukaan, ovat etusijalla rinkitoimintaan sitoutuneet valmentajat. Mikäli et tarvitse majoitusta, voit laittaa tiedon hakemukseen (päiväkohtainen hinta ilmoitetaan erikseen).
 

Maria Gatevalla on vahva rytmisen voimistelun pohja voimistelijana ja valmentajana. Hän on Sofian yliopiston opettaja rytmisen voimistelun tiedekunnassa, jossa koulutetaan rytmisen voimistelun valmentajia. Gatevalla on työn alla myös rytmisen voimistelun kirja valmentajille.

 

 

Syksyn SM – kilpailun 23.-24.11.2019 sarjat

Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä syksyn SM – kilpailun yhteyteen lisätään kilpailusarjoiksi nuorten yksilöiden loppukilpailun ja pre-nuorten joukkuekilpailun lisäksi duo/trio – kilpailu kuten edeltävinä vuosina (pre-nuoret, nuoret ja naiset/sekasarja). Kilpailu on suunnattu Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin 2020 / korkeamman tason duo/trio - kisoihin tähtääville duoille/trioille.

 

Tarkennus merkkijärjestelmän merkkisuoritusten aikatauluihin, KULTAMERKKI

Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä Kultamerkin osalta aikataulutuksessa joustetaan syksyllä seuraavasti:

 • mikäli kultamerkin suorittaminen on aloitettu keväällä tai syksyllä 2019 ja suunnitelma liikkeiden harjoittamisesta ja suorittamisesta on seurassa tehty, voi voimistelija osallistua syksyn 3.luokan kilpailuun, vaikka merkkisuoritus olisi kesken.  Kultamerkki tulee kokonaisuudessaan olla vaatimusten mukaisesti hyväksytysti suoritettu syksyn 2019 aikana, kevään 2020 ilmoittautumisten alkamiseen mennessä. Kultamerkki suoritetaan ohjeen mukaisesti seuroissa. Listat suorittaneista tulee toimittaa lajipäällikölle vuoden 2019 loppuun mennessä nettisivuilla julkaistavalla lomakkeella sähköpostiin emma.tast@voimistelu.fi
 • Muiden merkkien osalta tulee noudattaa maaliskuussa tiedotettua aikataulutusta eli kauden 1.8.2019 alkaessa vaaditaan tietyt merkkisuoritukset, esim. pronssi- ja hopeamerkit 1. luokkaan osallistuvilta. Tarvittavat merkit tulee olla suoritettu vähintään kilpailujen ilmoittautumiseen mennessä. Timanttimerkki tulee osaksi kilpailujärjestelmää vuoden 2020 alusta, jolloin timanttimerkki tulee olla suoritettuna muiden merkkien tapaan. Pilotoinnin ja syksyn 2019 aikana suoritettu merkit hyväksytään.

Lue merkkijärjestelmän ohje täältä (sivut päivityksessä).

https://www.voimistelu.fi/fi/L%C3%B6yd%C3%A4-voimistelu/Rytminen-voimistelu/Kilpailu/J%C3%A4rjestelm%C3%A4/Merkkij%C3%A4rjestelm%C3%A4

 

---


31.7.2019

Naisten MM – karsinta 2, 6.8.2019, tuomarit

Lajiasiantuntijaryhmä on nimennyt tuomarit naisten toiseen MM - karsintakilpailuun seuraavasti:

Saila Pitkänen (Brevet I), Alexandra Mavrakis (Brevet I), Svetlana Evchina (Brevet II), Minna Karhu (Brevet III), Johanna Vikkula (Brevet III), MIra Koskinen (Brevet IV), Ege Soidla (Brevet IV), Laura Lavikainen (I - taso), Nadja Ridal (I - taso), Julia Romanjuk (I - taso) ja Nina Ahonen (I - taso).

 

Tuomareiden kutsumisessa on huomioitu normaalin käytännön mukaisesti: 

1) tuomarikartoitukseen pyydettyyn päivämäärään mennessä tulleet vastaukset (kartoitus ja muistutus), 2) tuomarikortin taso (Brevet / Taso I) 3) esteettömyys  ja seuraedustusten tasaisuus. Tuomarilistat löytyvät sivuilta Tuomarointi.

.

 

 

 

18.6.2019

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut naisten MM – karsinnan 1 karsintapisteet.

Tilanne ensimmäisen karsinnan (SM 4-ottelu) jälkeen:

Rebecca Gergalo, OVO, 42 karsintapistettä

Aurora Arvelo, OVO, 35 karsintapistettä

Jouki Tikkanen, ReRa, 33 karsintapistettä

Nelli Snell, Elise, 21 karsintapistettä

Elina Jyrkönen, OVO, 18 karsintapistettä

Karsintapistetilanne kokonaisuudessaan löytyy tästä linkistä.

Toinen MM – karsintakilpailu järjestetään 6.8.2019 OVO Training Centerissä. Osallistumisen vahvistus tehdään poikkeuksellisesti lajipäällikön sähköpostiin emma.tast(at)voimistelu.fi 19.7.2019 mennessä. Kilpailu on iltakilpailu ja aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

 

Naisten yksilömaajoukkueen nimeäminen

Lajiasiantuntijaryhmä on nimennyt maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerien mukaisesti naisten yksilömaajoukkueeseen SM – kilpailun 4 – ottelun kolme parasta voimistelijaa; Rebecca Gergalo (OVO), Jouki Tikkanen (ReRa) ja Aurora Arvelo (OVO).


Nuorten MM – kilpailun välinejako

Lajiasiantuntijaryhmä on nimennyt nuorten MM - edustajiksi sähköpostipäätöksellä (9.6.2019) Elisabeth Jamilin ja Sofia Egorovan. Arvokilpailuvalintakriteerien mukaisesti kaikki karsintapisteet, tulokset ja maan etu huomioiden, suoritettavat ohjelmat jaetaan seuraavasti: Jamil kolme (3) ohjelmaa (pallo, keilat, nauha) ja Egorova yksi (1) ohjelma (naru).

 

Arvokilpailuvalintakriteerien 2019 tarkennus

Maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteereihin on tehty seuraava tarkennus: mikäli yksilö tai yksilöt saavuttavat MM - kilpailusta maapaikan olympialaisiin, määritellään olympiapaikan jakoperusteet vuoden 2020 arvokilpailuvalintakriteereihin.

 

KILPAILU

Vuoden 2020 kilpailut 

Kilpailukalenteri liitteessä tiedoksi seuroille. PIenet muutokset mahdollisia. Kilpailut tulevat avoimeen hakuun syyskuussa 2019.

 

Luokkanostojen vahvistaminen

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut kevään luokkanostot.

Lajiasiantuntijaryhmä pyytää kaikkia huomioimaan, että luokkanostot ovat virallisia vasta sen jälkeen, kun asiantuntijaryhmä on tarkistanut ja vahvistanut kauden luokkanostot (kevät - vahvistus kesäkuussa, syksy - vahvistus joulukuussa).


Luokkakilpailut

JM - A ja M – A – luokista poistetaan vapaaohjelma. B – luokkien vaatimuksiin ei muutoksia.


Ikäkausikilpailut

Yksilöiden ikäkausikilpailuista poistetaan 13v. sarja, koska nuoret (13-15v.) on jaettu A- ja B-sarjoihin.


Tarkennus osallistumiseen A/B – sarjoissa ikäkausikilpailussa ja luokkakilpailuissa

SM – loppukilpailupaikkaa tavoittelevien tulee saman kauden aikana kilpailla A – sarjoissa/luokissa eli JM - A, M - A tai IK – A. Myös arvokilpailukarsintoihin (EM, MM) osallistuvien voimistelijoiden tulee saman kauden aikana kilpailla A – sarjoissa/luokissa eli JM – A, M – A ja IK – A.

 

Joukkueiden D-lomakkeet (pilotti syksy 2019)

Otetaan käyttöön pilottina D-lomakkeet (D1/D2 ja D3/D4) kaikkiin syksyn kansallisiin joukkuekilpailuihin. Syksyn alussa julkaistaan mallilomake ja tarkempi ohje.

 

Osallistuminen PM – kilpailuihin 2020 yksilöt ja duot/triot

PM – kilpailuihin voi osallistua joko yksilönä tai duo/triossa(ei molemmissa). Näin useampi voimistelija saa mahdollisuuden osallistua kilpailuun. PM - kilpailun kaikki sarjat löytyvät LAR:n tiedotteesta 16.4.2019 LAR - tiedottaa sivuilta.


Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä

Seuroja ja valmentajia pyydetään perehtymään merkkijärjestelmään ja huomioimaan, että tietyt merkkisuoritukset tulee olla suoritettuna syksyllä kilpailuilmoittautumisten alkaessa. Seuroja, jotka eivät ole osallistuneet merkkijärjestelmään liittyvään koulutukseen, pyydetään olemaan yhteydessä lajipäällikköön sähköpostitse 1.8.2019 mennessä.

 

----

 

 

Muokkaa

Lajiasiantuntijaryhmä tiedottaa

18.6.2019 |

Alla olevat ajankohtaiset tiedotteet löytyvät myös sivuilta Lajiasiantuntijaryhmä tiedottaa. 


Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut naisten MM – karsinnan 1 karsintapisteet.

Tilanne ensimmäisen karsinnan (SM 4-ottelu) jälkeen:

 • Rebecca Gergalo, OVO, 42 karsintapistettä
 • Aurora Arvelo, OVO, 35 karsintapistettä
 • Jouki Tikkanen, ReRa, 33 karsintapistettä
 • Nelli Snell, Elise, 21 karsintapistettä
 • Elina Jyrkönen, OVO, 18 karsintapistettä

Karsintapistetilanne kokonaisuudessaan löytyy tästä linkistä.

Toinen MM – karsintakilpailu järjestetään 6.8.2019 OVO Training Centerissä. Osallistumisen vahvistus tehdään poikkeuksellisesti lajipäällikön sähköpostiin emma.tast(at)voimistelu.fi 19.7.2019 mennessä. Kilpailu on iltakilpailu ja aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

 

Naisten yksilömaajoukkueen nimeäminen

Lajiasiantuntijaryhmä on nimennyt maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerien mukaisesti naisten yksilömaajoukkueeseen SM – kilpailun 4 – ottelun kolme parasta voimistelijaa; Rebecca Gergalo (OVO), Jouki Tikkanen (ReRa) ja Aurora Arvelo (OVO).


Nuorten MM – kilpailun välinejako

Lajiasiantuntijaryhmä on nimennyt nuorten MM - edustajiksi sähköpostipäätöksellä (9.6.2019) Elisabeth Jamilin ja Sofia Egorovan. Arvokilpailuvalintakriteerien mukaisesti kaikki karsintapisteet, tulokset ja maan etu huomioiden, suoritettavat ohjelmat jaetaan seuraavasti: Jamil kolme (3) ohjelmaa (pallo, keilat, nauha) ja Egorova yksi (1) ohjelma (naru).

 

Arvokilpailuvalintakriteerien 2019 tarkennus

Maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteereihin on tehty seuraava tarkennus: mikäli yksilö tai yksilöt saavuttavat MM - kilpailusta maapaikan olympialaisiin, määritellään olympiapaikan jakoperusteet vuoden 2020 arvokilpailuvalintakriteereihin.

 

KILPAILU

Vuoden 2020 kilpailut 

Kilpailukalenteri liitteessä tiedoksi seuroille. PIenet muutokset mahdollisia. Kilpailut tulevat avoimeen hakuun syyskuussa 2019.

 

Luokkanostojen vahvistaminen

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut kevään luokkanostot.

Lajiasiantuntijaryhmä pyytää kaikkia huomioimaan, että luokkanostot ovat virallisia vasta sen jälkeen, kun asiantuntijaryhmä on tarkistanut ja vahvistanut kauden luokkanostot (kevät - vahvistus kesäkuussa, syksy - vahvistus joulukuussa).


Luokkakilpailut

JM - A ja M – A – luokista poistetaan vapaaohjelma. B – luokkien vaatimuksiin ei muutoksia.


Ikäkausikilpailut

Yksilöiden ikäkausikilpailuista poistetaan 13v. sarja, koska nuoret (13-15v.) on jaettu A- ja B-sarjoihin.


Tarkennus osallistumiseen A/B – sarjoissa ikäkausikilpailussa ja luokkakilpailuissa

SM – loppukilpailupaikkaa tavoittelevien tulee saman kauden aikana kilpailla A – sarjoissa/luokissa eli JM - A, M - A tai IK – A. Myös arvokilpailukarsintoihin (EM, MM) osallistuvien voimistelijoiden tulee saman kauden aikana kilpailla A – sarjoissa/luokissa eli JM – A, M – A ja IK – A.

 

Joukkueiden D-lomakkeet

Otetaan käyttöön pilottina D-lomakkeet (D1/D2 ja D3/D4) kaikkiin syksyn kansallisiin joukkuekilpailuihin. Syksyn alussa julkaistaan mallilomake ja tarkempi ohje.

 

Osallistuminen PM – kilpailuihin 2020 yksilöt ja duot/triot

PM – kilpailuihin voi osallistua joko yksilönä tai duo/triossa(ei molemmissa). Näin useampi voimistelija saa mahdollisuuden osallistua kilpailuun. PM - kilpailun kaikki sarjat löytyvät LAR:n tiedotteesta 16.4.2019 LAR - tiedottaa sivuilta.


Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä

Seuroja ja valmentajia pyydetään perehtymään merkkijärjestelmään ja huomioimaan, että tietyt merkkisuoritukset tulee olla suoritettuna syksyllä kilpailuilmoittautumisten alkaessa. Seuroja, jotka eivät ole osallistuneet merkkijärjestelmään liittyvään koulutukseen, pyydetään olemaan yhteydessä lajipäällikköön sähköpostitse 1.8.2019 mennessä.

 

Kuva: Sami Ilvonen

Muokkaa

Lajiasiantuntijaryhmä tiedottaa

18.6.2019 |

Alla olevat ajankohtaiset tiedotteet löytyvät myös sivuilta Lajiasiantuntijaryhmä tiedottaa. 


Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut naisten MM – karsinnan 1 karsintapisteet.

Tilanne ensimmäisen karsinnan (SM 4-ottelu) jälkeen:

 • Rebecca Gergalo, OVO, 42 karsintapistettä
 • Aurora Arvelo, OVO, 35 karsintapistettä
 • Jouki Tikkanen, ReRa, 33 karsintapistettä
 • Nelli Snell, Elise, 21 karsintapistettä
 • Elina Jyrkönen, OVO, 18 karsintapistettä

Karsintapistetilanne kokonaisuudessaan löytyy tästä linkistä.

Toinen MM – karsintakilpailu järjestetään 6.8.2019 OVO Training Centerissä. Osallistumisen vahvistus tehdään poikkeuksellisesti lajipäällikön sähköpostiin emma.tast(at)voimistelu.fi 19.7.2019 mennessä. Kilpailu on iltakilpailu ja aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

 

Naisten yksilömaajoukkueen nimeäminen

Lajiasiantuntijaryhmä on nimennyt maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerien mukaisesti naisten yksilömaajoukkueeseen SM – kilpailun 4 – ottelun kolme parasta voimistelijaa; Rebecca Gergalo (OVO), Jouki Tikkanen (ReRa) ja Aurora Arvelo (OVO).


Nuorten MM – kilpailun välinejako

Lajiasiantuntijaryhmä on nimennyt nuorten MM - edustajiksi sähköpostipäätöksellä (9.6.2019) Elisabeth Jamilin ja Sofia Egorovan. Arvokilpailuvalintakriteerien mukaisesti kaikki karsintapisteet, tulokset ja maan etu huomioiden, suoritettavat ohjelmat jaetaan seuraavasti: Jamil kolme (3) ohjelmaa (pallo, keilat, nauha) ja Egorova yksi (1) ohjelma (naru).

 

Arvokilpailuvalintakriteerien 2019 tarkennus

Maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteereihin on tehty seuraava tarkennus: mikäli yksilö tai yksilöt saavuttavat MM - kilpailusta maapaikan olympialaisiin, määritellään olympiapaikan jakoperusteet vuoden 2020 arvokilpailuvalintakriteereihin.

 

KILPAILU

Vuoden 2020 kilpailut 

Kilpailukalenteri liitteessä tiedoksi seuroille. PIenet muutokset mahdollisia. Kilpailut tulevat avoimeen hakuun syyskuussa 2019.

 

Luokkanostojen vahvistaminen

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut kevään luokkanostot.

Lajiasiantuntijaryhmä pyytää kaikkia huomioimaan, että luokkanostot ovat virallisia vasta sen jälkeen, kun asiantuntijaryhmä on tarkistanut ja vahvistanut kauden luokkanostot (kevät - vahvistus kesäkuussa, syksy - vahvistus joulukuussa).


Luokkakilpailut

JM - A ja M – A – luokista poistetaan vapaaohjelma. B – luokkien vaatimuksiin ei muutoksia.


Ikäkausikilpailut

Yksilöiden ikäkausikilpailuista poistetaan 13v. sarja, koska nuoret (13-15v.) on jaettu A- ja B-sarjoihin.


Tarkennus osallistumiseen A/B – sarjoissa ikäkausikilpailussa ja luokkakilpailuissa

SM – loppukilpailupaikkaa tavoittelevien tulee saman kauden aikana kilpailla A – sarjoissa/luokissa eli JM - A, M - A tai IK – A. Myös arvokilpailukarsintoihin (EM, MM) osallistuvien voimistelijoiden tulee saman kauden aikana kilpailla A – sarjoissa/luokissa eli JM – A, M – A ja IK – A.

 

Joukkueiden D-lomakkeet

Otetaan käyttöön pilottina D-lomakkeet (D1/D2 ja D3/D4) kaikkiin syksyn kansallisiin joukkuekilpailuihin. Syksyn alussa julkaistaan mallilomake ja tarkempi ohje.

 

Osallistuminen PM – kilpailuihin 2020 yksilöt ja duot/triot

PM – kilpailuihin voi osallistua joko yksilönä tai duo/triossa(ei molemmissa). Näin useampi voimistelija saa mahdollisuuden osallistua kilpailuun. PM - kilpailun kaikki sarjat löytyvät LAR:n tiedotteesta 16.4.2019 LAR - tiedottaa sivuilta.


Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä

Seuroja ja valmentajia pyydetään perehtymään merkkijärjestelmään ja huomioimaan, että tietyt merkkisuoritukset tulee olla suoritettuna syksyllä kilpailuilmoittautumisten alkaessa. Seuroja, jotka eivät ole osallistuneet merkkijärjestelmään liittyvään koulutukseen, pyydetään olemaan yhteydessä lajipäällikköön sähköpostitse 1.8.2019 mennessä.

 

Kuva: Sami Ilvonen


What do you want to do ?
New mail

What do you want to do ?
New mail

What do you want to do ?
New mail

What do you want to do ?
New mail

What do you want to do ?
New mail

What do you want to do ?
New mail

What do you want to do ?
New mail

What do you want to do ?
New mail

What do you want to do ?
New mail

9.6.2019

Nuorten MM - karsintakilpailujen karsintapisteet ja edustajien nimeäminen

  

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut  nuorten yksilöiden toisen karsintakilpailun karsintapisteet sekä kahden karsinnan yhteispisteet ja lopputuloksen.

Edustajat nuorten MM - kilpailuun 19.-21.7.2019 on nimetty seuraavasti:

 

Yksilöt (kahden karsintakilpailun perusteella):

Elisabeth Jamil (87 karsintapistettä)

Sofia Egorova (65 karsintapistettä)

 

Nuorten maajoukkue: (Linnea Haikarainen / Elise, Emilia Helin / Elise, Viliina Sipilä / Elise), Nuppu Tapaninen / Elise, Jenni Tarkiainen / Elise ja Polyxeni Ioannidou / SC Vantaa). Lopullinen kilpailukokoonpano tarkentuu.

 

Yksilöiden valmentajat: Marina Petrakova ja Irina Yushina 

Joukkueen valmentajat: Iida Ritokoski ja Sirja Lepistö

Tuomari: Svetlana Evchina

Delegaation johtaja: Emma Tast

 

Rytmisen voimistelun maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerien 2019 mukaisesti yksilövoimistelijoiden välineohjelmat jaetaan joko 2 – 2 tai 3 – 1 maan etu huomioiden. Lajiasiantuntijaryhmä on nimennyt yllä olevat voimistelijat MM - edustajiksi sähköpostipäätöksellä ja tekee päätöksen välineohjelmien jaosta kesäkuun kokouksessa.

 

Kaikki 6.6.2019 tulokset löytyvät Kisapalvelusta  ja lopullinen karsintapistetilanne tästä liitteestä.

 

---

 

7.5.2019

Nuorten MM - karsinnan 1 karsintapisteet

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut nuorten yksilöiden ensimmäisen MM - karsintakilpailun 4.5.2019 karsintapisteet.

1. Elisabeth Jamil (ImVo) 42 karsintapistettä

2. Sofia Egorova (SC Vantaa) 35 karsintapistettä

3. Lili Arvelo (OVO) 30 karsintapistettä

4. Aurora Pohjanvirta (OVO) 22 karsintapistettä

5. Ulla Helin (OVO) 17 karsintapistettä

6. Elsa Anttila (SC Vantaa) 14 karsintapistettä

 

Moskovassa 17.-21.7.2019 järjestettäviin nuorten MM - kilpailuihin lähetetään nuorten maajoukkueen lisäksi kaksi nuorten yksilöä kahden karsintakilpailun perusteella. Toiseen  6.6.2019 järjestettävään karsintakilpailuun kutsutaan kuusi ensimmäisessä karsinnassa eniten karsintapisteitä kerännyttä voimistelijaa.

Koko karsintapisteetilanne ensimmäisen karsintakilpailun jälkeen tästä liitteestä

 

...3.5.2019


Tarkennus Arvokilpailuvalintajärjestelmään 2019, nuorten MM - karsintaan 2 kutsuminen


Arvokilpailuvalintajärjestelmän 2019 mukaisesti ensimmäinen karsintakilpailu on avoin kaikille, jotka tavoittelevat paikkaa nuorten MM – kilpailussa. Toiseen karsintakilpailuun kutsutaan ensimmäisen karsinnan tulosten perusteella 6 parasta voimistelijaa. Tämä tarkoittaa lajiasiantuntijaryhmän tarkennuksella sitä, että toiseen karsintakilpailuun kutsutaan 6 ensimmäisessä karsinnassa eniten karsintapisteitä kerännyttä voimistelijaa. LAR vahvistaa karsintapisteet viikolla 19. Karsintapisteiden laskeminen tapahtuu arvokilpailuvalintajärjestelmän mukaisesti  .

 

---


16.4.2019


Voimistelupäivät 2019

Mikäli aiemmin päätettyjen sarjojen lisäksi kilpailuun mahtuu myös nuorten B – sarja, voidaan se ottaa mukaan kilpailuun. Edellytyksenä on, että muiden sarjojen ohjelmia ei tarvitse vähentää ja aikataulu pysyy inhimillisenä (ei päällekkäisiä sarjoja). Järjestäjän tiedottaa siitä, toteutuuko sarja vai ei, heti ilmoittautumisajan päätyttyä.Tuomaripaneelien muodostaminen Luokka- ja ikäkausikilpailuissa, välinekilpailuissa ja duo/trio – kilpailuissa

D1/D2 paneelin voi jatkossa muodostaa niin, että korkeamman tason D1 tuomarin lisäksi starttituomareita voi olla kaksi (D2 a ja b). Starttituomarit normaalin käytännön mukaisesti arvostelevat itsenäisesti ja antavat yhteisen (D2) pisteen. Näin saadaan useampi tuomari paneeliin.Tuomariseminaarit 2019

 • 15.6. Kisakalliossa kesäleirien yhteydessä teknisen suorituksen seminaari (TE) Startti E ja II – tason tuomareille, Myös I – tason tuomarit voivat osallistua. 
 • 18.8. seminaari Startti 1 – osa-alue D, Kisakallion rinkien leirin yhteydessä.
 • 31.8. joukkueen ja duo/triojen seminaari (kaikki osa-alueet) Helsingissä. Suositus II tason tuomarit, mutta myös I – tason tuomarit voivat osallistua.
 • 2020 vain Startti D ja/tai E - koulutus, jos on kysyntää. Muuten koulutukset olympiadin vaihduttua vuoden 2020 alussa.


Syksyn luokkakilpailun 2 myöntäminen (uudelleen haku)

Kilpailu myönnettiin SC Vantaalle 16.-17.11.2019.Pre-nuorten joukkueväline 2019 

Mikäli nuorilla on jatkossakin EM – kilpailuissa kaksi välinettä, kilpaillaan Suomessa edelleen SM – kisoissa ja pre-nuorten kilpailussa yhdellä välineohjelmalla. Vuoden 2019 pre-nuorten väline on nauha noudattaen FIG:n välinejärjestystä (2020 nuorten joukkueen välineet nauha ja pallo).


Merkkijärjestelmään liittyvä aikataulutus

Merkkien suoritukset (pronssi, hopea ja kulta) tulevat osaksi kilpailujärjestelmää syksyllä 2019. Kauden 1.8.2019 alkaessa vaaditaan kyseiset merkkisuoritukset, esim. pronssi- ja hopeamerkit 1. luokkaan osallistuvilta ja kultamerkki ennen 3.luokkaan osallistumista. Tarvittavat merkit tulee olla suoritettu vähintään kilpailujen ilmoittautumiseen mennessä. Pilotoinnin (eli kevään 2019) aikana suoritetut merkit hyväksytään.


Timanttimerkki tulee osaksi kilpailujärjestelmää vuoden 2020 alusta, jolloin timanttimerkki tulee olla suoritettuna muiden merkkien tapaan. Pilotoinnin ja syksyn 2019 aikana suoritettu merkit hyväksytään.


Lue myös tiedote!Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 2020

PM - kilpailut 2020 järjestetään Ruotsissa Kristianstadissa 7.-8.3.2020.


Kilpailusarjat (Huom! Ikärajoissa nuodatetaan PM - kilpailujen sääntöjä):

 • Naisten ja nuorten yksilöt: FIG:n ikärajat ja välineet
 • Naisten joukkueet: FIG:n välineet, ikärajat: vuonna 2004 ja aiemmin syntyneet sekä poikkeuksena maksimissaan 2 vuonna 2005 syntynyttä voimistelijaa
 • Nuorten joukkueet: väline: nauha, ikärajat: vuosina 2007, 2006 ja 2005 syntyneet sekä poikkeuksena maksimissaan 2 vuonna 2004 syntynyttä voimistelijaa
 • Naisten duot/triot (tai seka duo/trio, jossa nuoria ja naisia): vapaavalintainen väline, ikärajat kuten joukkueilla
 • Nuorten duot/triot; vapaavalintainen väline, ikärajat: 2005 - 2007 syntyneet


---

25.3.2019

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut  naisten yksilöiden toisen EM - karsinnan karsintapisteet ja nimennyt Bakun EM – kilpailuun 16.-19.5.2019 edustajat seuraavasti:

 

Yksilöt (kahden karsintakilpailun perusteella):

Rebecca Gergalo (88 karsintapistettä)

Jouki Tikkanen (69 karsintapistettä)

 

Nuorten maajoukkue: (Linnea Haikarainen / Elise, Emilia Helin / Elise, Viliina Sipilä / Elise), Nuppu Tapaninen / Elise, Jenni Tarkiainen / Elise ja Polyxeni Ioannidou / SC Vantaa). Lopullinen kilpailukokoonpano tarkentuu.

 

Kaikki 23.3.2019 tulokset löytyvät Kisapalvelusta  ja lopullinen karsintapistetilanne tästä liitteestä.

 

 

----

 

19.3.2019

EM - karsintakilpailun karsintapisteet

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut  12.3.2019 järjestetyn naisten yksilöiden ensimmäisen EM - karsintakilpailun karsintapisteet.


12.3.2019

19.3.2019 Päivitetty LAR:n päätöksellä "EM - karsinnan 2" tuomaristoa.


Lajiasiantuntijaryhmä on kutsunut tuomarit naisten yksilöiden EM - karsintakilpailuihin ja SM - karsintaan seuraavasti.

Naisten yksilöiden EM – karsinta 1 ja nuorten joukkueen näyttö

Saila Pitkänen, Alexandra Mavrakis, Svetlana Evchina, Natalia Korotkova, Irina Yushina, Johanna Vikkula, Irina Petukhova, Ege Soidla, Laura Ahonen, Nadja Ridal, Julia Romanjuk,  Varalla: Sanna Järvinen ja Minna Karhu

Naisten yksilöiden EM – karsinta 2 ja nuorten joukkueen näyttö

Saila Pitkänen,  Svetlana Evchina, Johanna Vikkula, Irina Petukhova, Ege Soidla, Laura Ahonen, Mira Koskinen, Sanna-Maija Ansio, Nadja Ridal, Julia Romanjuk. Varalla: Sanna Järvinen (Brevet, JyVo). Päivitys 19.3.2019. Laura Ahosen tilalle tuomariksi Irina Yushina.

Naisten yksilöiden SM – karsinta 30.3.2019

Iida Ritokoski, Svetlana Evchina, Natalia Korotkova, Irina Petukhova, Ege Soidla, Laura Lavikainen, Selma Smolander,  Nadja Ridal, Mari Tienhaara,  Maiju Korpela, Taru Kankainen, Julia Romanjuk, Effi Anttila. Varalla: Sanna Järvinen

 Tuomareiden kutsumisessa on huomioitu normaalin käytännön mukaisesti seuraava asiat: 1) tuomarikartoitukseen pyydettyyn päivämäärään mennessä tulleet vastaukset (kartoitus ja muistutus), 2) tuomarikortin taso (Brevet / Taso I) 3) esteettömyys  ja seurakiintiösääntö. Tuomarilistat löytyvät sivuilta Tuomarointi.

 

----


2.1.2019

Luokkanostot

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut syksyn 2018 luokkanostot.

 

Maajoukkuevalintoja

Nuorten maajoukkue

Nuorten maajoukkueeseen (joukkue) on syyskauden harjoittelun ja joulukuun kokeilujakson perusteella nimetty seuraavat voimistelijat: 

 

Emilia Helin, Elise

Linnea Haikarainen, Elise

Polyxeni Ioannidou, SC Vantaa

Sini Janhunen, Elise

Viliina Sipilä, Elise

Nuppu Tapaninen, Elise

Jenni Tarkiainen, Elise


Naisten maajoukkueen haastajaryhmä

Naisten maajoukkueen haastajaryhmään on nimetty kokeilujakson perusteella Olivia Nissinen, Elise.

 

Lisäksi naisten yksilömaajoukkueeseen on Youth Olympic Games – kilpailun jälkeen nimetty nuorten Suomenmestari Aurora Arvelo (OVO). Maajoukkueeseen on jo aiemmin naisten SM – kilpailun 4-ottelun perusteella nimetty Rebecca Gergalo (OVO), Jouki Tikkanen (ReRa) ja Inessa Rif (SVSE).

 

Maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit vuodelle 2019

Valmennuksen asiantuntijaryhmä VAR on vahvistanut rytmisen voimistelun maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit vuodelle 2019.

 

Nuorten MM- kilpailut

FIG on vahvistanut nuorten MM - kilpailun ajankohdan. Kilpailu järjestetään 19.-21.7.2019 Moskovassa. Lisätietoja kilpailusta löytyy nyt FIG:n sivuilta.

dd Content...

20.11.2018

Rytmisen voimistelun joukkueiden SM - kilpailun ja pre-nuorten joukkuekilpailun tuomarit

Lajiasiantuntijaryhmä on kutsunut tuomarit seuraavasti:

Saila Pitkänen (Brevet I, Voimisteluliitto), Alexandra Mavrakis (Brevet I, Voimisteluliitto), Natalia Korotkova (Brevet II, SC Vantaa), Irina Yushina (Brevet III, SC Vantaa), Svetlana Evchina (OVO, Brevet III), Nina Ahonen (Elise, I - taso), Selma Smolander (Esvoli, I - taso), Taru Kankainen (Elise-Vantaa, I taso), Minna Lepistö (Elise, I - taso), Julia Romanjuk (Elise - Vantaa, I - taso)

Tuomareiden kutsumisessa on huomioitu normaalin käytännön mukaisesti seuraava asiat:

 • tuomarikartoitukseen pyydettyyn päivämäärään mennessä tulleet vastaukset (kartoitus ja muistutus)
 • tuomarikortin taso (Brevet / Taso I)
 • esteettömyys ja seurakiintiösääntö
 

13.11.2018

LAR on tehnyt tarkennuksen 25.6.2018 tehtyyn päätökseen 4.luokan ja Välinekilpailujen tulosten julkaisemisesta. 

Päätös 25.6.2018 Välinekilpailun ja 4.luokan tulosten julkistaminen

Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä Välinekilpailun tulokset julkaistaan jatkossa kategorioissa: 25% jokaiseen neljään kategoriaan. Myös luokkakilpailun 4.luokan tulokset julkaistaan kategorioissa, 20% kategoria 1, 20% kategoria 2, 30% kategoria 3, 30% kategoria 4.

Tarkennus päätökseen 13.11.2018 Tulosten julkaiseminen kategorioissa tulee käyttöön tarkistuksen jälkeen 1.1.2019. 

 

5.11.2018

Seuraverkostojen tapaaminen 24.11.2018

Rytmisen voimistelun lajiasiantuntijaryhmä kutsuu valmentajat, tuomarit ja muut kiinnostuneet lajitoimijat seuraverkostojen tapaamisen, jossa käydään läpi rytmisen voimistelun ajankohtaisia asioita (kesto n.1h). Seminaari alkaa palkintojen jaon jälkeen noin klo 15.45 Lumossa.

 

1.10.2018

Lajiasiantuntijaryhmä on tarkentanut Kilpailuohjetta tuomaripaneelien muodostamisen osalta seuraavasti:

Mikäli kilpaluissa ei ole mahdollista muodostaa täysiä paneeleja (mikä on tavoite), pyritään aina ensisijaisesti täysiin TE-paneeleihin (2 paneelia).

Lisäksi Luokkakilpailuissa:

 • D3/D4 -paneelin voi muodostaa yhdestä tai kahdesta tuomarista kategorisoitavissa luokissa (1-4) 
 • TA - ei arvostella kategorisoitavissa luokissa vaan TE-paneeli huomioi lopetuksen ilman musiikkia väline- ja vapaaohjelmissa (0,5), sekä vapaaohjelmissa lisäksi rytmin (max 1,0) ja connections (max 1,0) 

Lisäksi Välinekilpailuissa D3/D4 tuomariston voi muodostaa yhdestä tai kahdesta tuomarista, mikäli täyttä paneelia ei ole mahdollista muodostaa.

Ohje kokonaisuudessaan löytyy täältä.

 

Luokkakilpailun joukkueiden teknisen suorituksen pistemäärä (TE):

Luokkakilpailujen joukkueissa teknisen suorituksen maksimipisteet ovat 13.00 (lopullisiin pisteisiin lisätään + 3.00). Ylituomari ohjeistaa tuomarit tuomaripalaverissa. Koskee kaikki joukkueiden luokkia luokkakilpailussa. 

 

17.8.2018

Lajiasiantuntijaryhmä on nimennyt Jouki Tikkasen (ReRa) 12.8. annetun näytön perusteella MM - kilpailuun. 

 

9.8.2018

Suomen edustajat naisten MM – kilpailussa ja nuorten YOG - kilpailussa

 

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut naisten yksilöiden toisen MM – karsintakilpailun karsintapisteet, kahden karsinnan yhteispisteet (liite) ja MM – edustajat seuraavasti:

 

Yksilöt:

Rebecca Gergalo (OVO) 84 karsintapistettä. Nimetty MM – kilpailuun.

Inessa Rif (SVSE) 61 karsintapistettä. Nimetty MM – kilpailuun.
Alesia Kolomainen (OVO) 59 karsintapistettä.

 

Jouki Tikkanen (ReRa) antaa näytön erikseen (päätös 24.7.2018).

 

Team kilpailussa jokaisen maan Team suorittaa yhteensä 10 ohjelmaa. Mikäli Jouki Tikkanen kuntoutuu ja tulee valituksi kilpailuun, jaetaan ohjelmat siten, että Inessa Rif suorittaa 2 ohjelmaa (vanne, pallo) ja Rebecca Gergalo sekä Jouki Tikkanen suorittavat 4 – ottelun.

Suomen suoritusjärjestys:
vanne ja pallo:                  1. Rif, 2. Tikkanen, 3. Gergalo

keilat ja nauha:                1. Tikkanen, 2. Gergalo

 

Joukkuekilpailussa Suomea edustaa naisten maajoukkue kokoonpanolla Elisa Liinavuori (Elise), Milja Närevaara (Elise), Ada Oikari (Elise), Emma Rantala (Elise – Järvenpää), Juulia Vainio (Elise) ja Amanda Virkkunen (HämVS).

  

MM – tuomareiksi on nimetty yksilökilpailuun Iida-Maria Ritokoski (Brevet II) ja joukkuekilpailuun Alexandra Mavrakis (Brevet I).

 

Saila Pitkänen (Brevet I) toimii MM – kilpailuissa FIG:n kutsumana Superior Juryssa.

 

Lisäksi MM – karsinnan 2 yhteydessä annetun näytön perusteella, lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut, että Suomea Youth Olympic Games - kilpailussa Buenos Airesissa lokakuussa edustaa Aurora Arvelo (OVO).

 

------

 

24.7.2018

 

MM – karsintakilpailu 2, poikkeuspäätös, Jouki Tikkanen


Syyskuun MM – kilpailuihin lähetetään VAR:n eli Valmennuksen asiantuntijaryhmän hyväksymien Arvokilpailuvalintakriteerien 2018 mukaisesti kolme (3) voimistelijaa kahden karsintakilpailun perusteella. Arvokilpailuvalintakriteerien mukaisesti lajiasiantuntijaryhmä pidättää oikeuden muutoksiin ja voi esimerkiksi sairas- ja loukkaantumistapauksissa katsoa tilanteen tapauskohtaisesti Suomen parhaan menestyksen saavuttamiseksi ko. kilpailuissa.

Koska Jouki Tikkanen ei sairastapauksen vuoksi pysty osallistumaan 25.7. järjestettävään toiseen karsintakilpailuun, antaa hän erillisen näytön lajipäällikön kanssa erikseen sovitusti ja voi tulla valituksi MM – kilpailuun. Päätös perustuu urheilijan tasoon, SM2018 tulokseen ja MM-karsintakilpailun 1 tulokseen. Mikäli Jouki Tikkanen ei voi antaa näyttöä ja osallistua MM – kilpailuun, lähetetään MM - kilpailuun kahden karsinnan yhteistuloksissa kolmantena oleva voimistelija (yhteensä kolme voimistelijaa).

SM – kilpailun 2018 4-ottelun tulokset https://voimistelu.kisapalvelu.fi/c842_scvantaa/index.web?pg=discs&disc=8&clsid=10

Arvokilpailuvalintajärjestelmä 2018 

Karsintapistetilanne ensimmäisen karsinnan jälkeen tiedotettu 16.6.2018 (tiedote alla).


----

 

25.6.2018

Osaamisen kehittäminen

Tuomarikoulutuksia

Startti 1, osa-alue D 12.8. Helsingissä. Koulutus on rytmisen voimistelun tuomarijärjestelmän ensimmäinen koulutus uusille tuomareille ja kiinnostuneille valmentajille. Kouluttajat Mira Koskinen ja Johanna Vikkula. Ilmoittautuminen on käynnissä ja auki 1.8.2018 asti (paikkoja rajoitetusti).

Tuomariseminaari 19.8.2018 Kisakalliossa. Tuomariseminaari on tarkoitettu Startti 2 ja II – tason tuomareille. Kouluttaja Alexandra Mavrakis. Aiheena teknisen ja taiteellisen suorituksen arvostelu. Tavoitteena on lisätä tuomareiden osaamista ja sisällössä huomioidaan keväällä 2018 kilpailuista saatua palautetta. Osallistumista suositellaan kaikille tämän tason tuomareille ja erityisesti niille, jotka haluavat edetä seuraavalle tasolle keväällä 2019. Ilmoittautuminen 8.8.2018 mennessä.


Muut tuomarikoulutukset

 • I ja II taso, alkuvuosi 2019 (alustavasti 1.-3.2.2019)
 • Startti 2 (osa-alue E), kevät 2019
 • Startti 1 (osa-alue D), syksy 2019

Lisäksi syksyllä 2018 valmistellaan ja pidetään webinaareja, joiden avulla tuomarit voivat kerrata, harjoitella ja näin kehittää omaa osaamistaan.

Lue lisää rytmisen voimistelun tuomarijärjestelmästä täältä.

 

Kilpailu

Lajien yhteiset SM - kilpailut 2019

Lajien yhteisen SM – kilpailun 17.-19.5.2019 kilpailusarjat rytmisessä voimistelussa ovat naisten yksilöt, naisten joukkue ja nuorten joukkue.


Naisten yksilöiden MM – karsinta 2

Järjestetään iltakilpailuna 25.7.2018 OVO Training centerissä. Ilmoittautuminen on auki Kisapalvelussa 25.6.-10.7.2018.

 

Uusi joukkueohjelma luokkakilpailuun

2.luokkaan julkaistaan uusi joukkueohjelma (pallot) kesän aikana. Koreografit Ege Soidla ja Heleri Kolkkanen Ohjelma on käytössä syksyn 2018 luokkakilpailuissa. Videot ja musiikki julkaistaan Voimisteluliiton Sillassa ja muut ohjeet Voimisteluliiton nettisivuilla. Seuraa tiedotusta!

 

Luokkanostot

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut kevään 2018 Luokkanostot.


Vuoden 2019 kilpailut avoimeen hakuun

Rytmisen voimistelun vuoden 2019 Voimisteluliiton alaiset kilpailut ovat avoimessa haussa 1.9.2018 alkaen liitteen mukaisesti. Kilpailut haetaan Kisapalvelun kautta ja hakuaikaa on 1.10.2018 asti.

Kilpailut jaetaan seuraavien kriteerien mukaan:

 1. Mahdollista kilpailupäivämäärää hakenut seura 
 2. Järjestysvuorossa muita edellä oleva seura
 3. Kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde (erityisesti arvokilpailukarsinnat, SM- kilpailut ja joukkuekilpailut)
 4. Asiantuntijaryhmän arvio (mm. laatu, jolla seura on aiemmin järjestänyt kilpailuja, kilpailun järjestäjän velvollisuudet täytetty, järjestettyjen kilpailujen taso esimerkiksi onko seura järjestänyt aiemmin SM - kilpailuja ja muiden järjestettyjen kilpailujen järjestämishistoria).
 5. Määräaikaan mennessä tulleet ja pyydetysti täytetyt hakemukset

 

Yleisten lajien voimistelukilpailujen järjestämisohjeiden mukaisesti, Voimisteluliiton alaisia kilpailuja voivat järjestää Voimisteluliiton jäsenseurat, jotka ovat suorittaneet Voimisteluliiton säännöissä mainitut velvoitteet. Seurojen tulee perehtyä voimistelulajien yleisiin kilpailujen järjestämisohjeisiin sekä rytmisen voimistelun kilpailuohjeisiinkilpailusääntöihin ja tuomarisääntöön hakuvaiheessa sekä varmistaa riittävät toiminnalliset ja taloudelliset resurssit kilpailun järjestämiselle ennen kilpailujen hakemista. Järjestämisoikeutta myönnettäessä valinta tehdään voimistelijoiden etua ajatellen ja voimistelua sekä voimistelutapahtumien kehittymistä edistäen.

Hakemuksissa Kisapalveluun tulee kuvailla kilpailupaikan soveltuvuus kyseiseen kilpailuun (katon korkeus, harjoitustilojen koko yms.) ja nimetä seuran yhteyshenkilö sekä tuomarivastaava. Tuomarivastaavalla tulee olla kilpailun järjestämisen kannalta olennainen sääntötuntemus (esim. tietää, mitä lomakkeita missäkin luokassa/sarjassa tarvitaan arvostelussa). Tuomarivastaava huolehtii tuomaritoimintaan liittyvistä etukäteisjärjestelyistä ja järjestelyistä kilpailun aikana.

Mikäli seura hakee järjestettäväkseen useampaa kilpailua, tulee hakemuksissa priorisoida, mitä kilpailua haetaan ensisijaisesti, mitä toissijaisesti jne. Mikäli samalle kilpailulle on merkitty kaksi vaihtoehtoista päivää tai kaksi vaihtoehtoista viikonloppua, voi seura valita niistä sopivimman salivuoroista riippuen.

Seuroilla on mahdollisuus järjestää karsintakilpailujen tai SM - kilpailun yhteyteen esimerkiksi Stara - tapahtuma, mutta ne eivät saa vaikuttaa pääkilpailun aikatauluun. Järjestettävistä sarjoista sovitaan lajipäällikön kanssa ennen kutsun julkaisemista.  Seurat voivat myös järjestää omia erillisiä Stara – tapahtumia ja kilpailuja, joissa suositellaan noudatettavan rytmisen voimistelun kilpailujärjestelmää ja kilpailuohjeita. Seurakilpailujen sarjat ja kutsut tulee hyväksyttää etukäteen lajipäälliköllä (kevään 2019 kilpailujen osalta marraskuun loppuun mennessä ja syksyn 2019 kilpailujen osalta toukokuun loppuun mennessä).


Tuomari- ja arvisäännön päivitys

Tuomarisakko ja ilmoitettavien tuomareiden määrä suhteessa ilmoitettavien voimistelijoiden määrään on päivitetty. Sääntö on Voimassa 1.1.2019 alkaen.


Kilpailuihin tulee ilmoittaa tuomareita seuraavasti:

 • 1-7 osallistujaa: 1 tuomari (II -taso tai korkeampi ja yksi Startti 1 tai 2)
 • 8 - 14 tai enemmän osallistujia: 2 tuomaria (vähintään yksi II -taso tai korkeampi ja yksi Startti 1 tai 2)
 • 15 tai enemmän 3 tuomaria (vähintään kaksi II taso tai korkeampi ja yksi Startti 1 tai 2)

 

Stara - tapahtuma

 •  1-7 osallistujaa: 1 arvi                
 •  8 – 14 tai enemmän osallistujia: 2 arvia
 •  15 tai enemmän osallistujia: 3 arvia

 

Sakko 150 € jokaisesta puuttuvasta tuomarista / arvista (per kilpailupäivä)

Seuroja pyydetään lukemaan 16.6.2018 päivitetty Tuomari ja arvisääntö, johon on lisätty myöhästymissakko aiemman tiedotuksen mukaisesti (voimassa 1.8.2018 alkaen).


Ikäkausikilpailun välineiden tarkistus (yksilöt)

Välineohjelmat yksilöiden ikäkausikilpailuissa 1.1.2019 alkaen ovat seuraavat:

 • 8v.     naru + vapaavalintainen väline
 • 9v.     naru + vapaavalintainen väline
 • 10v.   naru + vapaavalintainen väline
 • 11v.    keilat + vapaavalintainen väline
 • 12v.   keilat + nauha + vapaavalintainen väline
 • 13v.   keilat + nauha + vapaavalintainen väline

Välineet tarkistetaan ja tarpeen mukaan päivitetään vuosittain.

Koska nuorten välineet muuttuvat vuonna 2019 (naru, pallo, keilat ja nauha) ja vanne poistuu, on sarjoissa 12v. ja 13v. mahdollista suorittaa jo syksyllä 2018 keilat + nauha + vapaavalintainen väline. Nuorten sarjaan vuonna 2019 tähtääville tämä on myös suositus. Kilpailuohjeiden liite päivitetään elokuun aikana.


Duo/Trio - kilpailun nuorten ja naisten sarjan jakaminen

Nuorten ja naisten duo/trio- sarjat jaetaan erikseen. Muutos on voimassa 1.8.2018 alkaen. Naisten sarjaan voi osallistua myös nuorten & naisten ”seka” duo/triolla.

 

Välinekilpailun ja 4.luokan tulosten julkistaminen

Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä Välinekilpailun tulokset julkaistaan jatkossa kategorioissa: 25% jokaiseen neljään kategoriaan. Myös luokkakilpailun 4.luokan tulokset julkaistaan kategorioissa, 20% kategoria 1, 20% kategoria 2, 30% kategoria 3, 30% kategoria 4.

 

Voimistelupäivien sarjat 2019 ja alustavasti myös 2020

Pilotoidaan seuraavia sarjoja vuoden 2019 Voimistelupäivillä: Duo/triot, Yksilöiden ikäkausikisat 8v. -12v., Joukkueiden luokat 1.-6., JM ja M

 

Vapaaohjelmien valmisohjelmien/pakollisten osien ja liikkeiden arvostelu (luokat 1.-6.), tarkennus

Sääntöjen mukaisesti vapaaohjelmien pakollisia osia/liikkeitä ei voi muuttaa (kilpailuohje). Tarkennus

 • Mikäli pakollista osaa ei suoriteta tai osa on muutettu, TE – tuomari vähentää -0.5, vaikka virheitä olisi vähemmän.
 • Suoritetuista pakollisista osista TE – tuomarin vähennys on enintään -0.5, vaikka virhettä olisi enemmän
 • TE – tuomarin tulee tietää kunkin luokan pakolliset osat ja merkitä ne arvostellessaan paperille.


Nuorten ja naisten ikäsarjojen jakaminen kahteen osaan (A/B)

Keväällä 2018 pilotoitiin nuorten ja naisten ikäsarjojen jakamista kahteen osaan. Nämä sarjat pysyvät myös jatkossa ja ovat osa kilpailujärjestelmää. Lajiasiantuntijaryhmä suosittelee, että luokkaan/sarjaan A osallistuvat nuorten SM – loppukilpailupaikkaa tavoittelevat voimistelijat

Luokkakilpailussa luokat JM – luokka A (vapaa + 4 välineohjelmaa ja JM – luokka B (vapaa + 3 välineohjelmaa) ja M – luokka A (vapaa + 4 välineohjelmaa ja M – luokka B (vapaa + 3 välineohjelmaa). Ikäkausikilpailussa Nuoret sarja A (4 – ottelu) ja Nuoret sarja B (3-ottelu).

 

 

Naisten yksilömaajoukkueen nimeäminen

Naisten yksilöiden maajoukkueeseen kaudelle 2018 syksy – 2019 kevät on Kilpailusääntöjen mukaisesti, SM – kilpailun 4-ottelun perusteella, nimetty Rebecca Gergalo (OVO), Jouki Tikkanen (ReRa) ja Inessa Rif (SVSE). Tarvittaessa yksilömaajoukkuetta voidaan täydentää MM - kilpailun tai Youth Olympic Games – kilpailun jälkeen (yksilömaajoukkueen kokoonpano on Kilpailusääntöjen mukaisesti enintään neljä urheilijaa).

 

MM – karsinta 2, tuomarit

Lajiasiantuntijaryhmä on kutsunut tuomarit seuraavasti 25.7.2018 järjestettävään karsintakilpailuun:

Alexandra Mavrakis (Brevet I, Voimisteluliitto), Svetlana Evchina (Brevet III, OVO), Iida Ritokoski (Brevet III, Elise), Johanna Vikkula (Brevet III, OVO), Minna Karhu (Brevet III, TaSi), Laura Ahonen (Brevet IV, Elise/Voimisteluliitto), Irina Petukhova (Brevet IV), Mira Koskinen (Brevet IV), Sanna Järvinen (Brevet IV, JyVo), Sanna – Maija Ansio (TLS, I – taso) ja Nina Ahonen (Elise, I taso).

Tuomareiden kutsumisessa on huomioitu normaalin käytännön mukaisesti seuraava asiat:

 • tuomarikartoitukseen pyydettyyn päivämäärään mennessä tulleet vastaukset (kartoitus ja muistutus)
 • tuomarikortin taso (Brevet / Taso I)
 • esteettömyys ja seurakiintiösääntö

 

Valmennus

UEG leiri 1.-6.7.2018, Obertraun, Itävalta

Leirille on valittu hakemuksen perusteella seuraavat Esvolin voimistelijat ja valmentajat: Emmi Piiroinen ja Emilia Kärkkäinen ja valmentaja Ana Guadalupe.


Nuorten EM & MM – joukkue 2019

Nuorten maajoukkue on seurojen ja Voimisteluliiton yhdessä sopiman toimintatavan mukaan muodostettava seurayhteistyöjoukkue. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa joukkueiden EM - kilpailuissa Suomea edustava maajoukkue toimii liittojohtoisesti, kuten vuosina 2014 - 2015 tai sitä ennen seurojen ja Voimisteluliiton yhteistyöllä. Kevään 2018 aikana on järjestetty 5 avointa treenipäivään Laura Ahosen ja Klara Kodran johdolla kaikille nuorten joukkueesta kiinnostuneille 2006 – 2004 syntyneille voimistelijoille ja heidän valmentajilleen.

Vuoden 2019 joukkueen vastuuvalmentajana toimii Iida Ritokoski, apuna Sirja Lepistö. Mukana valmennustiimissä on myös nuorten olympiavalmentaja Klara Kodra. Nauhaohjelman koreografian tekevät Iida Ritokoski ja Sirja Lepistö ja ohjelma on kaikkien seurojen käytössä. Joukkue harjoittelee pääsääntöisesti Helsingissä ja leireilee Kisakallion Urheiluopistolla. Vuonna 2019 nuorten joukkueet ovat mukana EM - kilpailuissa toukokuussa ja MM - kilpailuissa (alustavan tiedon mukaan kesäkuussa).

Aikataulutus:

 • 17.-19.8. N-ryhmän leiri toimii kokeilujaksona EM – joukkueprojektista kiinnostuneille. Ilmoittautuminen erillisen kutsun/ohjeen mukaisesti. Joukkueeseen on mahdollista tulla valituksi jo elokuussa tai SM – kilpailun 24.-25.11. jälkeen. Syksyn valinnoista tiedotetaan N-ryhmän leirin jälkeen ja harjoittelu käynnistyy (harjoitusryhmä n. 8 voimistelijaa). Voimistelijat joukkueessa edustavat omia seuroja (seurayhteistyöjoukkue/nuorten maajoukkue).

 

 • 19.8. järjestetään Kisakalliossa opetustilaisuus seuroille, jotka haluavat opetella yhteisen nauhaohjelman, jolla voi kilpailla syksyn kilpailuissa ja nuorten SM – kilpailussa. Ilmoittautuminen lajipäällikölle emma.kurki(at)voimistelu.fi 7.8.2018 mennessä valmentajan/seuran toimesta. Ohjelmasta ei tehdä opetusvideota eli opetus tapahtuu vain Kisakalliossa.

 

 • Joukkueiden SM – kilpailun 24./25.11. jälkeen järjestetään viimeinen kokeilujakso, jolloin myös seurajoukkueessa olleilla voimistelijoilla on vielä mahdollisuus pyrkiä mukaan nuorten EM – joukkueeseen. Kokeilujakson jälkeen nimetään nuorten maajoukkue (harjoitusryhmä, n.8 voimistelijaa).

 

Lisätietoja lajipäälliköltä emma.kurki(at)voimistelu.fi ja/tai naisten maajoukkueen päävalmentajalta laura.ahonen(at)elise.fi.


16.6.2018

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut naisten yksilöiden ensimmäisen MM - karsintakilpailun (SM 4-ottelu 21.4.2018) karsintapisteet LIITE.

 

26.4.2018

Lajiasiantuntijaryhmä on 22.4.2018 vahvistanut EM-kilpailuihin lähtijät kahden karsintakilpailun tulosten perusteella. 1.-3. kesäkuuta Espanjassa järjestettäviin EM-kilpailuihin on nimetty:

Aurora Arvelo, OVO, 85 karsintapistettä

Elina Jyrkönen, OVO, 69 karsintapistettä

Elisabeth Jamil, ImVo, 57 karsintapistettä

Välineohjelmat on LAR:n päätöksellä jaettu seuraavasti:

Aurora Arvelo 4 ohjelmaa, Elina Jyrkönen 2 ohjelmaa ja Elisabeth Jamil 2 ohjelmaa.


12.4.2018

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut nuorten yksilöiden ensimmäisen EM - karsintakilpailun (7.4.2018) karsintapisteet LIITE.

Maaliskuu 2018


EM – kilpailuihin lähetettävien nuorten yksilöiden määrä (ks. Kilpailusäännöt / Arvokilpailuvalintajärjestelmä 2018)

Nuorten EM – kilpailuun lähetetään kolme (3) voimistelijaa kahden karsintakilpailun perusteella. Jokaisen maan Team suorittaa kilpailussa yhteensä 8 ohjelmaa, joista 6 parasta ohjelmaa lasketaan Team – tulokseen. Suomalaisten suoritettavat välineohjelmat jaetaan joko 3 - 3 – 2 tai 4- 2 – 2. Lajiasiantuntijaryhmä tekee päätöksen jaosta heti SM – finaalien jälkeen perustuen siihen, onko kilpailu ollut tasainen vai onko joku voimistelija ollut selvästi parempi kuin muut. Tämän jälkeen lajipäällikkö, Brevet – tuomari Saila Pitkänen ja EM – kilpailuun nimettyjen voimistelijoiden valmentajat tekevät yhdessä lajiasiantuntijaryhmälle ehdotuksen välineohjelmien jakamisesta voimistelijoiden kesken maan etu eli paras mahdollinen team tulos huomioiden.

 

Tarkennuksia Kilpailuohjeeseen ja Tuomarisääntöön

1) Kilpailuohjetta on tarkennettu musiikkien toimittamisen osalta seuraavasti:

Järjestävälle seuralle suositellaan musiikkien keräämistä etukäteen sähköpostitse / pilvipalveluun, jolloin voimistelijalla tulee olla mukana kilpailuissa myös CD – levyt. Tarkennus: Mikäli järjestävä seura kerää musiikit etukäteen, tulee ne pyytää 2 viikkoa ennen kilpailua. Tarkemmat ohjeet kirjataan kilpailukutsuun. Seuran yhteyshenkilö/valmentaja lähettää musiikit mp3 - muodossa kilpailukutsun ohjeiden mukaisesti ja Kilpailuohjeen mukaisesti nimettynä.

2) Tuomarisääntöä ja kilpailuohjetta tarkennetaan tuomareiden ilmoittautumisten osalta seuraavasti (sääntö voimassa 1.8.2018 alkaen):

Mikäli tuomari-ilmoittautumista ei tehdä ajoissa virallisen ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä, vaan ilmoittautuminen tehdään myöhässä, tulee seuran maksaa myöhästymismaksu 50€.  Myöhästymismaksulla ilmoittautumisen voi tehdä 3vkoa ennen kilpailua. Tämän jälkeen järjestävä seura ei ota tuomari-ilmoittautumisia vastaan, vaan puuttuvasta tuomari-ilmoittautumisesta veloitetaan tuomarisäännön mukainen tuomarisakko. Sääntö on voimassa syksystä 2018 alkaen. Voimisteluliiton alaisissa kilpailuissa tulee noudattaa tuomarisääntöä. Sakko tuomarisäännön mukaan on 100€ / päivä / puuttuva tuomari, eikä summaa voi muuttaa.

Valmentajia, tuomareita ja kilpailujen järjestäjiä pyydetään lukemaan päivitetty Kilpailuohje ja niiden liite.


Lajiasiantuntijaryhmän alatyöryhmät on nimetty

Kehittämisryhmä (valmennus, kilpailu, osaamisen kehittäminen ja ilmiö)

Suvi Niemi, Nea Jeromaa (TuUl), Irina Khartian (ImVo), Nina Ahonen (Elise), Jutta Kankaanpää (Esvoli) ja Klara Kodra. Nimetyille lähetetään sähköpostia ensimmäiseen tapaamiseen liittyen.

” Ryhmän toiminta painottuu kansallisen toiminnan kehittämiseen, kansainvälisten tavoitteiden suunnassa. Kehittämistyöryhmä toimii lajiasiantuntijaryhmän alla ja tekee ehdotuksia lajiasiantuntijaryhmälle, joka tekee päätökset.”

Tuomarityöryhmä: Saila Pitkänen (Voimisteluliitto, Brevet I), Alexandra Mavrakis (Voimisteluliitto, Brevet I), Minna Karhu (TaSi, Brevet III/IV), Johanna Vikkula (OVO, Brevet III/IV) ja lajipäällikkö Emma Kurki (Brevet II). PJ Minna Karhu.

 Lisäksi toimintaa jatkaa Valmennuksen johtoryhmä.


Facebook – ryhmä

Rytmiselle voimistelulle on luotu facebook - ryhmä, jossa tiedotetaan ajankohtaisista lajiasioista ja tapahtumista. Ryhmän nimi on ”Suomen Voimisteluliitto – rytminen voimistelu” ja sitä ylläpitää lajiasiantuntijaryhmä. Ryhmä on tarkoitettu kaikille lajista kiinnostuneille. Käy liittymässä ja kutsu kavereitakin mukaan!


EM – kilpailun 1.-3.6.2018 tuomarit

Tuomarit EM – kilpailuun on nimetty seuraavasti: naisten joukkuekilpailuun Alexandra Mavrakis ja nuorten yksilökilpailuun Iida Ritokoski.


Naisten maajoukkueen ja haastajaryhmän tarkistus

Naisten maajoukkueeseen on nimetty Inka Ora (Elise). Haastajaryhmään on nimetty Sofia Emelianov (Elise) ja Assi Johansson (Elise).

Rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmän mukaisesti, haku naisten maajoukkueeseen tapahtuu haastajaryhmän toiminnan kautta. Haastajaryhmässä jokaisella voimistelijalla on joukkueharjoittelun lisäksi yksilöllinen valmennussuunnitelma. Suunnitelma voi sisältää myös yksilöharjoittelua /-kilpailuja tai muuta vastaavaa henkilökohtaisia taitoja kehittävää toimintaa.  Haastajaryhmässä voimistelemisen pitkän tähtäimen tavoite on saavuttaa paikka maajoukkueen edustuskokoonpanossa.

Haku haastajaryhmään on seuraavan kerran auki EM – kilpailun jälkeen, jolloin ryhmään voivat hakea vuonna 2003 syntyneet ja sitä vanhemmat. Haastajaryhmän haun aukeamisesta tiedotetaan Voimisteluliiton nettisivuilla EM – kilpailun1.-3.6.2018 jälkeen.

 

SM – karsinnan, SM – kilpailujen ja arvokilpailukarsintojen tuomarit

Asiantuntijaryhmä on kutsunut tuomarit seuraavasti:

 1. Nuorten SM – karsintakilpailu 7.4.2018 (kilpailu on samalla nuorten EM – karsinta 1):

Saila Pitkänen (Brevet I, Voimisteluliitto), Alexandra Mavrakis (Brevet I, Voimisteluliitto), Natalia Korotkova (SC Vantaa, Brevet III), Irina Petukhova (Brevet IV), Mira Koskinen (Brevet IV), Anna Halonen (OVO, Brevet IV), Ege Soidla (Esvoli, Brevet IV), Nina Ahonen (Elise, I – taso), Silja Ahonen (SVS, I -taso), Katariina Hollström (OVO, I- taso),  Selma Smolander (Esvoli, I – taso), Sanna-Maija Ansio (TLS, I – taso), Nadja Ridal (SC Vantaa, I – taso), Taru Kankainen (Elise-Vantaa, I-taso) ja Vera Zimina (Elise-Järvenpää, I – taso).

 1. Nuorten SM – kilpailu (4-ottelu ja finaalit) 21.-22.4.2018 (4 – ottelu on samalla nuorten EM – karsinta 2):

Saila Pitkänen (Brevet I, Voimisteluliitto), Alexandra Mavrakis (Brevet I, Voimisteluliitto), Natalia Korotkova (SC Vantaa, Brevet III), Johanna Vikkula (OVO, Brevet III), Anna Halonen (OVO, Brevet III), Minna Karhu (TV, Brevet III – vain 4-ottelu), Irina Petukhova (Brevet IV), Mira Koskinen (Brevet IV), Ege Soidla (Esvoli, Brevet IV), Nina Ahonen (Elise, I – taso),  Selma Smolander (Esvoli, I – taso), Sanna-Maija Ansio (TLS, I – taso), Nadja Ridal (SC Vantaa, I – taso, Taru Kankainen (Elise-Vantaa, I-taso), Susan Salmela (OVO, I – taso) ja Silja Ahonen (SVS, I – taso) sekä Svetlana Evchina (Brevet III, OVO) ja Iida Ritokoski (Elise, Brevet III), mikäli he ovat esteettömiä SM – karsintakilpailun jälkeen.

 1. Naisten SM – kilpailu (4-ottelu ja finaalit) 21.4.2018 (4-ottelu on samalla MM – karsinta 1):

Saila Pitkänen (Brevet I, Voimisteluliitto), Alexandra Mavrakis (Brevet I, Voimisteluliitto), Natalia Korotkova (SC Vantaa, Brevet II), Johanna Vikkula (OVO, Brevet IV), Svetlana Evchina (OVO, Brevet III), Iida Ritokoski (Elise, Brevet III), Anna Halonen (OVO, Brevet III),  Irina Petukhova (Brevet IV), Minna Karhu (TV, Brevet IV – vain 4-ottelu), Mira Koskinen (Brevet IV),  Irina Yushina (SC Vantaa, Brevet III), Ege Soidla (Esvoli, Brevet IV), Nina Ahonen (Elise, I – taso), Silja Ahonen (SVS, I – taso), Sanna – Maija Ansio (TLS, I – taso), Nadja Ridal (SC Vantaa, I – taso), Taru Kankainen (Elise-Vantaa, I-taso, Susan Salmela (OVO, I- taso), Selma Smolander (Esvoli, I – taso).  

Sekä naisten että nuorten finaalien arvonnoissa etusijalla ovat Brevet – tuomarit. I – tason tuomarit arvotaan vapaille paikoille seurakiintiöt huomioiden ja myös rajatuomareiksi (FIG – käytännön mukaisesti). Mahdolliset tarkennukset tähän ilmoitetaan lähempänä kilpailua.

Tuomareiden kutsumisessa on huomioitu normaalin käytännön mukaisesti seuraava asiat:

·         tuomarikartoitukseen pyydettyyn päivämäärään mennessä tulleet vastaukset (kartoitus ja muistutus)

·         tuomarikortin taso (Brevet / Taso I)

·         esteettömyys ja käytettävyys kaikkiin kilpailun sarjoihin / mahdollisimman moneen kilpailun sarjaan ja seurakiintiösääntö

2.2.2018

Poikkeuspäätös koskien naisten PM – karsintaa

Sairastapauksen vuoksi lauantaina 3.2.2018 pidettävästä naisten PM - karsinnasta lähetetään PM – kilpailuun 4 voimistelijaa. Rebecca Gergalo (sairaana) antaa kilpailunäytön kunnostaan kahden viikon kuluessa. Näyttö annetaan lajipäällikön kanssa sovitulle Voimisteluliiton tuomarille ja lajipäällikölle/lajiasiantuntijaryhmän puheenjohtajalle.

Myös naisten haastajaryhmän joukkue, joka loukkaantumisen vuoksi kilpailee PM – karsinnassa poikkeuksellisella kokoonpanolla ja vain toisella ohjelmalla, antaa ennen PM-kilpailua uuden näytön oikealla kokoonpanolla ja molemmilla ohjelmilla. PM – kilpailuihin naisten joukkueet voivat osallistua joko yhdellä tai kahdella ohjelmalla.

Päätös on tehty Suomen parhaan menestyksen saavuttamiseksi PM – kilpailuissa 3.-4.3.2018.

 

----

 

20.12.2017

Lajiasiantuntijaryhmän ajankohtaisia tiedotteita

KILPAILU

Päivityksiä kilpailujärjestelmään:

JM ja M luokan sekä nuorten sarjan jako A ja B sarjoihin, pilotti

Keväällä 2018 pilotoidaan nuorten ja naisten ikäsarjojen jakamista kahteen osaan seuraavasti:

 • Luokkakilpailussa luokkiin JM – luokka A (vapaa + 4 välineohjelmaa  ja JM – luokka B (vapaa + 3 välineohjelmaa) ja M – luokka A (vapaa + 4 välineohjelmaa  ja M – luokka B (vapaa + 3 välineohjelmaa)
 • Ikäkausikilpailussa Nuoret sarja A (4 – ottelu) ja Nuoret sarja B (3-ottelu)

 

Lajiasiantuntijaryhmä suosittelee, että luokkaan/sarjaan A osallistuvat nuorten SM – loppukilpailupaikkaa tavoittelevat voimistelijat.

 

Välinekilpailut, pilotti

Välinekilpailuun on lisätty sarja 9 vuotiaat.

 

Merkkijärjestelmä

Keväällä 2018 pilotoidaan merkkijärjestelmää, joka liitetään osaksi rytmisen voimistelun kilpailujärjestelmää vuoden 2018 aikana. Tavoitteena on mm. auttaa valmentajia valmennuksen suunnittelussa ja ohjata oikeiden asioiden harjoitteluun sekä myös tuoda kilpailujärjestelmään uudenlaisia haasteita ja monipuolisuutta merkkiliikkeiden suorittamisen / testaamisen avulla.

Merkkiliikkeitä työstetään parhaillaan ja niitä pilotoidaan kevään aikana seuroissa.  Tarkempi tiedotus vuoden 2018 puolella. Kilpailujärjestelmän kuva (luonnos) liitteessä.

Kannattaa myös tutustua lajien yhteiseen, jo julkaistuun, Stara-merkkiin Stara – merkkiä voi jo nyt suorittaa kotisaleilla. Suorittamiselle ei ole alaikärajaa.

 

Valmis duo- ohjelma

Valmis duo – ohjelma julkaistaan tammikuun aikana. Ohjelma on tarkoitettu halukkaiden käyttöön lasten sarjassa ja sitä on mahdollista käyttää myös muissa sarjoissa. Ohjelman voi itse muokata trio – ohjelmaksi säännöt huomioiden.

 

Kilpailuohjeiden päivitys

Luokka- ja ikäkausikilpailuja, välinekilpailuja ja duo/trio – kilpailuja ja sarjoja koskevat Kilpailuohjeet on päivitetty. Mahdolliset FIG:n sääntömuutosten vaikutukset luokkien/sarjojen sääntöihin päivitetään tammikuun alussa.

 

PM – kilpailuihin lähetettävien voimistelijoiden määrä

Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä PM – kilpailuihin Norjaan lähetetään 4 – 5 yksilöä nuorten ja naisten sarjaan 3.2.2018 pidettävän karsintakilpailun tulosten perusteella. PM – karsinnassa sijoille 1. – 3. sijoittuneet voimistelijat suorittavat jokainen 4 – ottelun. Sijoille 4. – 5.sijoittuneet voimistelijat suorittavat kumpikin 2 ohjelmaa ja ovat näin mukana Team kilpailussa. Mikäli sijalle 5. sijoittunut voimistelija ei ota PM – paikkaa vastaan, suorittaa myös neljänneksi sijoittunut voimistelija 4 – ottelun.

Joukkueita sekä duoja/trioja lähetetään PM - sääntöjen mukaisesti (joukkueet 2 / maa / sarja, nuorten duo/trio 1/maa ja naisten duo/trio 2/maa).

HUOM! Joukkueiden ikärajat PM - kilpailuissa ovat seuraavat:

Nuoret: vuosina 2005 - 2003 (lisäksi enintään 2 voimistelijaa voi olla syntynyt vuonna 2002), välineenä nauha. Naiset: vuonna 2002 ja aikaisemmin syntyneet (enintään 2 voimistelijaa voi olla syntynyt vuonna 2003)

Kilpailu on omakustanteinen ja tuomareiden (3 / maa) kulut jaetaan voimistelijoiden kesken. Osallistumalla karsintaan, voimistelija sitoutuu ottamaan paikan vastaan PM – kilpailuissa.

 

Arvokilpailuvalintajärjestelmä 2018

Rytmisen voimistelun arvokilpailuvalintajärjestelmä vuodelle 2018 on hyväksytty valmennuksen asiantuntijaryhmän (VAR) kokouksessa ja julkaistu nettisivuilla.

 

OSAAMISEN KEHITTÄMINEN ja VALMENNUS

Tuomarit, säännöt ja seminaarit

Kansainvälinen Voimisteluliitto FIG on päivittänyt rytmisen voimistelun säännöt (RG Code of Points 2017 – 2020).  Errata, josta muutokset löytyvät, näistä linkeistä: 

Seuroja ja tuomareita pyydetään huomioimaan, että 1.2.2018 voimaan tulevat sääntömuutokset ovat huomattavan suuria ja kaikkien tuomareiden on tärkeää päivittää oma osaaminen ennen kevään kilpailuissa arvostelemista. Kaikkien tasojen tuomareille suositellaan alkuvuonna järjestettäviä seminaareja.

1)    Uusien sääntöjen päivityskoulutus 7.1.2018 tuomariseminaarit!

Voimisteluliitto järjestää jo tuomarikortin omaaville (tasot Brevet, I ja II) tuomareille päivityskoulutuksen sunnuntaina 7.1.2018 klo 13 – 17. Koulutuksen paikkana on Voimisteluliiton toimisto. Ilmoittautuminen on käynnissä 3.1.2018 asti Hoikassa .

2)    Tuomariseminaari, käytännön harjoittelu 27.1.2018

Seminaari on kaikille tasoille avoin tilaisuus, jossa keskitytään sääntömuutoksiin käytännön harjoittelun kautta. Seminaariin osallistuminen on mahdollista myös niille, jotka osallistuvat Miniringin ja N-ryhmän valintaleireille valmentajana.

Seminaarin alustava ajankohta on klo 12 – 14.00. Aika tarkentuu leirin lukujärjestyksen valmistuttua. Jos osallistut vain tuomariseminaariin, ilmoittaudu Hoikassa 15.1.2018 mennessä. Jos osallistut leirille valmentajana, ilmoita sähköpostitse leirin ilmoittautumisen yhteydessä lajipäällikölle, että osallistut myös tuomariseminaariin.

3)    Maaliskuun tuomariseminaari

Järjestetään Minringin ja N-ryhmän ensimmäisen leirin yhteydessä sunnuntaina 25.3.2018. Aihe tarkentuu kevään käytyjen kilpailujen perusteella tarpeen mukaan. Jos osallistut vain tuomariseminaariin, ilmoittaudu Hoikassa 5.3.2018 mennessä. Jos osallistut leirille valmentajana, ilmoita sähköpostitse leirin ilmoittautumisen yhteydessä lajipäällikölle, että osallistut myös tuomariseminaariin.


Valmentajat:

Maria Gatevan mentorointiprosessi jatkuu vuonna 2018. Ajankohdat tarkentuvat ja lisää infoa vuoden 2018 puolella.

Voimisteluliiton leirit

Kaikki vuoden 2018 leirit löytyvät Voimisteluliiton kalenterista

Miniringin ja Nuorten valmennusryhmien ilmoittautuminen on auki 10.1.2018 asti. Lue lisää uutisista.

 

 

 

 

12.12.2017

Uudelleen haussa olleet kilpailut on jaettu seuraavasti:

3.-4.2. Ikäkausikilpailut ja PM karsinta (Yksilöiden ikäkausikilpailu, kaikki sarjat 8 – 13v., nuoret ja naiset. Kilpailu on samalla karsintakilpailu Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin (nuorten ja naisten yksilöt, nuorten ja naisten joukkueet, nuorten ja naisten duot/triot)  HUOM! Nuorten sarjoissa noudatetaan virallista FIG:n ikärajaa alaikärajan osalta eli vuonna 2005 syntynyt on nuorin, joka voi edustaa PM – kilpailuissa. Haussa 2 myönnetty Olarin Voimistelijoille. Kilpailupaikka OVO Training Center, Espoo.


24.-25.11.  Joukkueiden SM – kilpailu (nuoret ja naiset), pre – nuorten joukkuekilpailu sekä duo/trio – kilpailu). Haussa 2 myönnetty Elise Vantaalle. Kilpailupaikka Monitoimikeskus Lumo, Vantaa

 

                                      

8.-9.12. Välinekilpailut ja duo/trio – kilpailu. Haussa 2 myönnetty Olarin Voimistelijoille. Kilpailupaikkana OVO Training Center, Espoo.


12.12.2017

Rytmisen voimistelun lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut syksyn 2017 luokkanostot

 


20.11.2017

Vuoden 2018 kilpailut jaettu.

Kolme kilpailua uudelleen avoimessa haussa.


KEVÄT 2018

3.-4.2. Ikäkausikilpailut ja PM karsinta (Yksilöiden ikäkausikilpailu, kaikki sarjat 8 – 13v., nuoret ja naiset. Kilpailu on samalla karsintakilpailu Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin (nuorten ja naisten yksilöt, nuorten ja naisten joukkueet, nuorten ja naisten duot/triot)  HUOM! Nuorten sarjoissa noudatetaan virallista FIG:n ikärajaa alaikärajan osalta eli vuonna 2005 syntynyt on nuorin, joka voi edustaa PM – kilpailuissa. Kilpailu on uudelleen avoimessa haussa. Hakuaikaa 30.11.2017 asti


17.-18.3.  LUOKKAKILPAILU 1: Yksilöiden luokat 1, 4, JM ja M. Myönnetty Turun Liikuntaseuralle.Kilpailupaikka: Kupittaan Urheiluhalli.

 

7.-8.4.  SM – karsinta: nuorten ja naisten yksilöiden SM – karsinta (samalla EM – karsinta 1).  Myönnetty Voimistelu- ja urheiluseura Eliselle. Kilpailupaikka Töölön Kisahalli.


14.-15.4.  LUOKKAKILPAILU  2: Yksilöiden luokat 3 ja 6 sekä duo/trio- sarjat ja Stara.  Myönnetty SVS Vantaalle. Kilpailupaikka Monitoimikeskus Lumo, Vantaa.

                                           

21.-22.4.  Yksilöiden SM – loppukilpailu: nuoret ja naiset (samalla EM - Karsinta 2). Myönnetty SC Vantaalle. Kilpailupaikka Monitoimikeskus Lumo, Vantaa

 

5.-6.5.  LUOKKAKILPAILU 3: Yksilöiden luokat 2 ja 5, joukkueiden kaikki luokat. Myönnetty Hämeenlinnan Voimisteluseuralle. Kilpailupaikka Tavastia – Areena.

 

26.-27.5. Välinekilpailu ja duo/trio – kilpailu, Stara. Myönnetty Esvolille. Kilpailupaikka Opinmäen liikuntahalli, Espoo.

 

SYKSY 2018

29.-30.9.  Ikäkausikilpailut: Joukkueet (pre-nuoret, nuoret ja naiset), kaikki duo/trio – sarjat ja Stara. Myönnetty SVS Espoolle. Kilpailupaikkana Opinmäen liikuntahalli, Espoo.


20.-21.10. LUOKKAKILPAILU 1: Yksilöiden luokat 2 ja 5, joukkueiden kaikki luokat. Myönnetty Turun Naisvoimistelijoille. Kilpailupaikka Kupittaan Urheiluhalli.


3.-4.11.   LUOKKAKILPAILU 2: Yksilöiden luokat 1, 4, JM ja M. Myönnetty Voimisteluseura Siriukselle. Kilpailupaikka Rantakeidas Urheilutalo, Mikkeli.


24.-25.11.  Joukkueiden SM – kilpailu (nuoret ja naiset), pre – nuorten joukkuekilpailu sekä duo/trio – kilpailu). Kilpailu on uudelleen avoimessa haussa. Hakuaikaa 30.11.2017 asti.

 


1.-2.12.   LUOKKAKILPAILU 3: Yksilöiden luokat 3 ja 6, duo/trio - sarjat sekä Stara. Myönnetty Jyväskylän Voimistelijoille. Kilpailupaikka Vaajakosken Liikuntahalli.


                                           

8.-9.12. / 15.-16.12.        Välinekilpailut ja duo/trio – kilpailu. Kilpailu on uudelleen avoimessa haussa. Hakuaikaa 30.11.2017 asti. Uudelleen haussa ovat 3.-4.2. Ikäkausikilpailu / PM - karsintakilpailu, 24.-25.11. joukkueiden SM - kilpailu ja joulukuun Välinekilpailu ja duo/trio - kilpailu. Hakemukset tulee tehdä 30.11. mennessä Kisapalveluun ja lisäksi lajipäällikölle tulee lähettää sähköpostitse tieto siitä, että hakemus on jätetty. Kilpailuja voivat hakea sekä ne seura, joille ei vielä ole myönnetty kilpailua, että jo kilpailun saaneet seurat.
Kilpailut on jaettu ilmoitettujen kriteerien mukaisesti:

 • mahdollista kilpailupäivämäärää hakenut seura 
 • järjestysvuorossa muita edellä oleva seura 
 • kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde kyseiselle kilpailulle
 • asiantuntijaryhmän arvio (mm. laatu, jolla seura on aiemmin järjestänyt kilpailuja, järjestettyjen kilpailujen taso, esim. onko seura järjestänyt aiemmin SM – kilpailuja ja muiden kilpailujen järjestämishistoria, mahdollisuuksien mukaan seuran ilmoittama prioriteettijärjestys useampaa kilpailua haettaessa)
 • viimeiseen hakupäivään mennessä tulleet hakemukset

Tasaisessa tilanteessa lajiasiantuntijaryhmä on priorisoinut kriteeriä ”kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde” (erityisesti hallin korkeus niiden kilpailujen osalta, joissa kilpaillaan nuorten ja/tai naisten sarjoissa).


 

Seuroja, joille on myönnetty kilpailu järjestettäväksi, pyydetään vahvistamaan kilpailun järjestäminen lajipäällikölle (emma.kurki(at)voimistelu.fi) mahdollisimman pian tai viimeistään torstaina 23.11.2017.


 

Seuroilla on mahdollisuus järjestää karsintakilpailujen tai SM - kilpailun yhteyteen esimerkiksi Stara - tapahtuma, mutta ne eivät saa vaikuttaa pääkilpailun aikatauluun. Mikäli seura haluaa järjestää muita, kuin jo myönnettyjä sarjoja, tulee toiveesta olla yhteydessä lajipäällikölle 23.11.mennessä.


Seurat voivat myös järjestää omia erillisiä Stara – tapahtumia ja kilpailuja, joissa suositellaan noudatettavan rytmisen voimistelun kilpailujärjestelmää ja kilpailuohjeita. Seurakilpailujen sarjat ja kutsut tulee hyväksyttää etukäteen lajipäälliköllä (kevään 2018 kilpailujen osalta 14.12. mennessä ja syksyn 2018 kilpailujen osalta 30.5.2017 mennessä). Tavoitteena on välttää päällekäisyyksiä kilpailukalenterissa.


SM - kilpailun tuomarit

LAR on nimennyt SM – kilpailun 25.-26.11.2017  sekä pre-nuorten joukkuekilpailun tuomarit seuraavasti:

Nuorten SM – loppukilpailu (4-ottelu ja finaalit) 25.-26.11.2017:

Saila Pitkänen (Brevet I, Voimisteluliitto), Alexandra Mavrakis (Brevet I, Voimisteluliitto), Natalia Korotkova (SC Vantaa, Brevet III), Johanna Vikkula (OVO, Brevet III), Svetlana Evchina (Brevet III, OVO), Iida Ritokoski (Elise, Brevet III – esteettömyys varmistuu SM – karsintakilpailun jälkeen), Irina Petukhova (Brevet IV), Selma Smolander (Esvoli, I – taso), Inessa Rif (SVSE, I – taso), Sanna-Maija Ansio (TLS, I – taso), Maiju Korpela (TNV, I-taso), Taru Kankainen (Elise-Vantaa, I-taso), Susan Salmela (OVO, I – taso) ja Julia Romanjuk (Elise-V, I – taso), Essi Huhto (TLS, I – taso, vain 4-ottelu) ja Silja Ahonen (SVS, I – taso).

Naisten joukkueiden SM – kilpailu ja pre-nuorten joukkuekilpailu 26.11.2017:

Saila Pitkänen (Brevet I, Voimisteluliitto), Alexandra Mavrakis (Brevet I, Voimisteluliitto), Natalia Korotkova (SC Vantaa, Brevet II), Johanna Vikkula (OVO, Brevet IV),Irina Yushina (SC Vantaa, Brevet III), Larisa Gryadunova (Brevet III, Voimisteluliitto/Kisakallio), Iiris Rif (Brevet III, SVS Espoo) ja Irina Petukhova (Brevet III).

Lisäksi jo nuorten 4-otteluun ja finaaliin käytössä olevat tuomarit kutsutaan joukkuekilpailun tuomareiksi niin, että arvonnassa etusijalla ovat Brevet – tuomarit ja I – tason tuomarit arvotaan paneeliin, mikäli paikkoja vahvistusten jälkeen jää ja rajatuomareiksi (FIG – käytännön mukaisesti). I – tason tuomarit: Selma Smolander (Esvoli, I – taso), Inessa Rif (SVSE, I – taso), Sanna-Maija Ansio (TLS, I – taso), Maiju Korpela (TNV, I-taso), Taru Kankainen (Elise-Vantaa, I-taso) ja Julia Romanjuk (Elise-Vantaa, I – taso) ja Silja Ahonen (SVS, I – taso).

Tuomareiden kutsumisessa on huomioitu normaalin käytännön mukaisesti seuraavat asiat: tuomarikartoitukseen pyydettyyn päivämäärään mennessä tulleet vastaukset, tuomarikortin taso (Brevet / Taso I) ja esteettömyys kaikkiin kilpailun sarjoihin /mahdollisimman moneen kilpailun sarjaan ja seurakiintiösääntö

 

15.11.2017

Rytmisen voimistelun kansalliset tuomarikoulutukset järjestetään vuonna 2018 seuraavasti:


 • Tasot II ja I 5.-7.1.2018
 • Tasot III seuraavasti:
 • Startti 1 (osa-alue D, vartalonvaikeusosat) 14.1.2018
 • Startti 2 (osa-alue E, tekninen suoritus) 10.3.2018
 • Startti 1 (osa-alue D, vartalonvaikeusosat) elokuu 2018

 

Ilmoittautuminen Hoikan kautta. Lisätietoja rytmisen tuomarijärjestelmästä sivuilta TUOMAROINTI.

2018 tuomariseminaareja järjestetään Miniringin ja N-ryhmän leirien yhteydessä. Leirien ajankohdat löytyvät Voimisteluliiton kalenterista. Seminaarien tarkat ajankohdat ja teemat tarkentuvat myöhemmin.


1.11.2017

Youth Olympic Games - karsintakilpailun paikkojen jakaminen

Youth Olympic Games – kilpailun karsinta järjestetään Moskovan GP:n yhteydessä 14.-19.2.2018. Voimistelijat tähän karsintakilpailuun nimetään SM – kilpailun 4-ottelun tulosten perusteella (25.11.2017). YOG - karsintaan voivat osallistua vuonna 2003 syntyneet voimistelijat, joilla on Suomen kansalaisuus.

Koska virallista kilpailukutsua ei ole vielä julkaistu, tarkentuu nimettävien voimistelijoiden määrä kilpailukutsun julkaisemisen jälkeen.

Lokakuussa 2018 järjestettävän Youth Olympic Games – kilpailun valintakriteerit hyväksytään joulukuussa Valmennuksen asiantuntijaryhmän (VAR) kokouksessa ja julkaistaan sen jälkeen.

 

11.10.2017

Lajiasiantuntijaryhmän alatyöryhmät 2018 alkaen:

  1.  Tuomarityöryhmä

  2.  Lajin kehittämistyöryhmä – UUSI TOIMINTAMALLI!

Kootaan yksi isompi työryhmä, joka käsittelee kokonaisuutta ”valmennus / kilpailu / osaamisen kehittäminen” ja kokoukset, tapaamiset pidetään vaihtelevin teemoin. Kehittäminen ja ideointi painottuvat kansallisen toiminnan kehittämiseen, KV – tavoitteiden suunnassa. Kuten alatyöryhmät aiemminkin, kehittämistyöryhmä ideoi ja kehittää rytmisen voimistelun toimintaa ja tekee ehdotuksia LAR:lle, joka tekee päätökset. Kehittämistyöryhmän tapaamisissa voi olla mukana oman kiinnostuksen ja osaamisen mukaan, jos kaikkien aihealueiden tapaamisiin ei ole mahdollista osallistua. Avoimesta hausta tiedotetaan myöhemmin.

 

29.9.2017

Yhteenveto valmisohjelmien materiaaleista

 • Uutinen päivityksistä 22.8.2017
 • Valmisohjelmien vaatimukset (yksilöt, joukkueet, duo/trio - ohjelma keiloilla)
 • Videot ja musiikit Sillassa (hakusanoina kannattaa käyttää "RV tai Rytminen voimistelu ja ohjelman nimi ja luokka / väline")

Kilpailuohjeet ja niiden liite sekä Kilpailusäännöt tulee myös lukea kilpailukauden alussa ja sen aikana.


11.9.2017

Päivitys 28.9.2017 (Hakuaikaa jatkettu 16.10.asti).

Rytmisen voimistelun vuoden 2018 Voimisteluliiton alaiset kilpailut ovat avoimessa haussa 1.9.2017 alkaen liitteen mukaisesti. Kilpailut haetaan Kisapalvelun kautta ja hakuaikaa on 16.10.2017 asti.

Kilpailut jaetaan seuraavien kriteerien mukaan:
1. Mahdollista kilpailupäivämäärää hakenut seura 
2. Järjestysvuorossa muita edellä oleva seura
3. Kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde (erityisesti arvokilpailukarsinnat, SM- kilpailut ja joukkuekilpailut)

4. Asiantuntijaryhmän arvio (mm. laatu, jolla seura on aiemmin järjestänyt kilpailuja, kilpailun järjestäjän velvollisuudet täytetty, järjestettyjen kilpailujen taso esimerkiksi onko seura järjestänyt aiemmin SM - kilpailuja ja muiden järjestettyjen kilpailujen järjestämishistoria).

5. Määräaikaan mennessä tulleet ja pyydetysti täytetyt hakemukset
 
 
Yleisten lajien voimistelukilpailujen järjestämisohjeiden mukaisesti, Voimisteluliiton alaisia kilpailuja voivat järjestää Voimisteluliiton jäsenseurat, jotka ovat suorittaneet Voimisteluliiton säännöissä mainitut velvoitteet. Seurojen tulee perehtyä voimistelulajien yleisiin kilpailujen järjestämisohjeisiin sekä rytmisen voimistelun kilpailuohjeisiinkilpailusääntöihin ja tuomarisääntöön hakuvaiheessa sekä varmistaa riittävät toiminnalliset ja taloudelliset resurssit kilpailun järjestämiselle ennen kilpailujen hakemista. Järjestämisoikeutta myönnettäessä valinta tehdään voimistelijoiden etua ajatellen ja voimistelua sekä voimistelutapahtumien kehittymistä edistäen.
 
Hakemuksissa Kisapalveluun tulee kuvailla kilpailupaikan soveltuvuus kyseiseen kilpailuun (katon korkeus, harjoitustilojen koko yms.) ja nimetä seuran yhteyshenkilö sekä tuomarivastaava.


Mikäli seura hakee järjestettäväkseen useampaa kilpailua, tulee hakemuksissa priorisoida, mitä kilpailua haetaan ensisijaisesti, mitä toissijaisesti jne. Mikäli samalle kilpailulle on merkitty kaksi vaihtoehtoista päivää tai kaksi vaihtoehtoista viikonloppua, voi seura valita niistä sopivimman salivuoroista riippuen.


Seuroilla on mahdollisuus järjestää karsintakilpailujen tai SM - kilpailun yhteyteen esimerkiksi Stara - tapahtuma, mutta ne eivät saa vaikuttaa pääkilpailun aikatauluun. Seurat voivat myös järjestää omia erillisiä Stara – tapahtumia ja kilpailuja, joissa suositellaan noudatettavan rytmisen voimistelun kilpailujärjestelmää ja kilpailuohjeita. Seurakilpailujen sarjat ja kutsut tulee hyväksyttää etukäteen lajipäälliköllä (kevään 2018 kilpailujen osalta viimeistään 30.11. mennessä ja syksyn 2018 kilpailujen osalta 30.5.2017 mennessä).19.7.2017

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut karsintapisteet ja nimennyt Pesaron (ITA) MM – kilpailun 30.8.-3.9.2017 edustajat seuraavasti:

 

Joukkue:

Naisten maajoukkue kokoonpanolla Emma Rantala (Elise – Järvenpää), Ada Oikari (Elise), Siiri Joronen (Elise), Amanda Virkkunen (HämVS), Milja Närevaara (Elise) ja Juulia Vainio (Elise)

 

Yksilöt (kahden karsintakilpailun perusteella):

Jouki Tikkanen (81 karsintapistettä)

Rebecca Gergalo (76 karsintapistettä)

 

Tuomari:
Saila Pitkänen

 

 

Inessa Rif edustaa Suomea Universiadeissa Taiwanissa 27.-29.8.2017.

 

Kaikki 18.7.2017 tulokset löytyvät Kisapalvelusta ja lopullinen karsintapistetilanne uutisen liitteestä.18.6.2017

Kevään 2017 Luokkanostot

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut kevään 2017 luokkanostot.

 

13.6.2017


Naisten yksilömaajoukkueen nimeäminen (kausi 2017 - 2018)

Lajiasiantuntijaryhmä on nimennyt naisten yksilömaajoukkueeseen Kilpailusääntöjen mukaisesti SM - kilpailun neliottelun (13.5.2017) perusteella neljä (4) voimistelijaa: Jouki Tikkanen (ReRa), Rebecca Gergalo (Elise / 1.6. alkaen OVO), Alesia Kolomainen (SC Vantaa) ja Inessa Rif (SVSE). 


Naisten yksilöiden MM - karsintapisteet, karsintakilpailu 1 (naisten SM 4-ottelu 13.5.2017)

Asiantuntijaryhmä on vahvistanut naisten ensimmäisen MM - karsintakilpailun karsintapisteet.  Karsinpistetilanne on ensimmäisen karsinnan jälkeen seuraava:  Tikkanen 43, Gergalo 35, Kolomainen 29, Rif 27. Kaikki karsintapisteet löytyvät liitteestä.

Toinen karsintakilpailu järjestetään 18.7.2017. MM -kilpailuihin lähetetään kaksi (2) yksilöä kahden karsintakilpailun perusteella sekä naisten maajoukkue. 

 

------


25.4.2017

Asiantuntijaryhmä on kutsunut tuomarit seuraavasti rytmisen voimistelun naisten yksilöiden ja nuorten joukkueiden SM - kilpailuun:

Naisten yksilöt

Saila Pitkänen, Brevet 1 / Voimisteluliitto, Alexandra Mavrakis, Brevet 1, / Voimisteluliitto, Natalia Korotkova, Brevet 3 / SC Vantaa, Minna Karhu, Brevet 3 / Tampereen Voimistelijat, Svetlana Ecvhina, Brevet 3 /  Voimistelu- ja urheiluseura Elise, Johanna Vikkula, Brevet 3 / Olarin Voimistelijat, Iida Ritokoski, Brevet 3 / Voimistelu- ja urheiluseura Elise, Mira Koskinen, Brevet 4, Silja Ahonen, 1-taso / Suomalainen Voimisteluseura

Nuorten joukkueet
Saila Pitkänen, Brevet 1 / Voimisteluliitto, Alexandra Mavrakis, Brevet 1 / Voimisteluliitto, Natalia Korotkova, Brevet 2 / SC Vantaa, Svetlana Ecvhina, Brevet 3 / Voimistelu- ja urheiluseura Elise, Minna Karhu, Brevet 4 /  Tampereen Voimistelijat, Johanna Vikkula, Brevet 4 / Olarin Voimistelijat, Mira Koskinen, Brevet 4, Silja Ahonen, 1-taso / Suomalainen Voimisteluseura, Eveliina Rajajärvi, 1-taso / Suomalainen Voimisteluseura

Tuomareiden kutsumisessa on huomioitu normaalin käytännön mukaisesti seuraava asiat:

·         tuomarikartoitukseen pyydettyyn päivämäärään mennessä tulleet vastaukset

·         tuomarikortin taso ja kokemus (Brevet / Taso I)

·         esteettömyys, seurakiintiösääntö


12.4.2017

Syksyn kilpailut avoimeen hakuun

Syksyn kilpailut ovat avoimessa haussa liitteen mukaisesti. Hakemukset Kisapalveluun  23.5.2017 mennessä. Tarkemmat hakuohjeet tulee lukea nettisivujen uutisesta.

 

UEG – valmentajakoulutus ja leiri Itävallassa 2.-7.7.2017

Valmentajakoulutukseen ja leirille kahden voimistelijan kanssa lähetetään Ege Soidla, Espoon Voimistelu- ja liikuntayhdistys Esvoli. Ege Soidla on aktiivisesti osallistunut Voimisteluliiton rinkileireille ja avoimille leireille voimistelijoidensa valmentajana sekä sitoutunut Maria Gatevan vetämään osaamisen kehittämisen prosessiin.

 

 

30.3.2017

Yksilöiden EM - karsinta 2 ja yksilöiden EM - edustajat

Lajiasiantuntijaryhmän vahvistamat toisen karsintakilpailun 28.3.2017 karsintapisteet sekä lopullinen karsintatilanne löytyvät liitteestä. Kilpailun tulokset Kisapalvelussa. Yksilöiden EM - kilpailuihin Budapestiin on nimetty Jouki Tikkanen (ReRa) ja Rebecca Gergalo (Elise).


 

15.3.2017

Yksilöiden EM - karsinta 1, 14.3.2017

Lajiasiantuntijaryhmän vahvistamat karsintapisteet liitteessä.

 

---------Lajiasiantuntijaryhmä tiedottaa 2016

 

19.12.2016

Syksyn Luokkanostot

Rytmisen voimistelun lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut syksyn 2016 luokkanostot

 

Naisten maajoukkue (joukkue)

Rytmisen voimistelun naisten maajoukkue (joukkue) on nimetty seuraavasti:

 • Emma Rantala (Elise-Järvenpää)
 • Siiri Joronen (Elise)
 • Ada Oikari (Elise)
 • Amanda Virkkunen (HämVS)
 • Juulia Vainio (Elise)
 • Elisa Liinavuori (Elise)
 • Milja Närevaara (Elise-Järvenpää)

 

Naisten maajoukkueen lisäksi on nimetty "Haastajaryhmä"ja siihen Ava Lähteenaro (Elise) ja Juliska Pohjanvirta (Elise).

 

Olympiadin alussa maajoukkueen kokoonpano tarkistetaan kesällä 2017 (sekä naisten maajoukkueen- että haastajaryhmän kokoonpano). Naisten maajoukkueen ensimmäiset arvokilpailut ovat MM - kilpailut Pesarossa, Italiassa 30.8.-3.9.2017. 


----


13.12.2016


Rytmisen voimistelun lasten ja pre-nuorten sarjojen edustajat on nimetty. Kilpailuun lähetetään lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä seuraavat voimistelijat:

2005 - 2006 syntyneet:  Alisa Karpenko (ImVo), Emilia Helin (Elise-Järvenpää), Lili Arvelo (Elise) ja Sissi Levijärvi (SC Vantaa)
2007 - 2008 syntyneet: Toini Antila (TNV), Lia Kallio (Elise) ja Anastasia Rogozhina (TV)
2009 syntyneet: Anni Törmänen (SVSE) ja Anastasia Egorova (SC Vantaa)

Valinnoissa on huomioitu tulleet hakemukset,  ilmoitetut valintakriteerit sekä järjestäjien asettamat osallistujamäärät sarjoittain. Lisäksi valinnoissa on huomioitu kaikkien ikäsarjojen edustus ja laajempi seuraedustus kilpailussa.

Pre-nuorten joukkuekilpailun osallistujat on valittu SM - kilpailun 19.11.2016 yhteydessä käydyn pre-nuorten joukkuekilpailun ja kiinnostuksen perusteella. Pre-nuorten joukkueet Miss Valentine - kilpailussa ovat SC Vantaa ja Elise-Vantaa.

Mikäli vuonna 2018 järjestettävässä Miss Valentine - kilpailuissa kilpaillaan muissa, kuin nuorten ja naisten sarjoissa,  tapahtuu valinta kilpailuihin suunnilleen samoilla kriteereillä kuin edellisinä vuosina. Vuoden 2017 kilpailu, jonka tulokset ainakin huomioidaan valinnassa, on Voimisteluliiton virallinen yksilöiden ikäkausikilpailut, joka järjestetään Imatralla 25.-26.3.2017.Nuorten ja naisten sarjoissa Suomea edustavat kärkivoimistelijat SM - kilpailujen rankingin mukaisesti.

 


------

12.12.2016


Rytmisen voimistelun lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä kevään 2017 kilpailut on myönnetty seuroille järjestettäväksi seuraavasti:

 

1) 25.-26.3.2017 Ikäkausikilpailut / Yksilöiden kaikki sarjat, nuorten joukkueet ja duo/trio – kilpailu. Myönnetty Imatran Voimistelijoille. Kilpailupaikkana Imatran urheilutalo, Imatra.

2) 8.-9.4. Luokkakilpailu 1 / Yksilöiden luokat 1, 4, JM ja M sekä Stara. HUOM! Mestariluokan (M-luokka) kilpailu toimii myös naisten SM - karsintakilpailuna, mikäli karsintakilpailulle on tarvetta. Myönnetty Voimistelu- ja Urheiluseura Eliselle. Kilpailupaikkana Töölön Kisahalli, Helsinki.

3) 22.-23.4. Luokkakilpailu 2 / Yksilöiden luokat 2 ja 5, joukkueiden kaikki luokat ja Stara. Myönnetty Sport Club Vantaalle. Kilpailupaikkana Monitoimikeskus LUMO, Vantaa.

4) 6.-7.5. Luokkakilpailu 3 / Yksilöiden luokat 3 ja 6, duo&trio – kilpailu sekä Stara. Myönnetty Olarin Voimistelijoille. Kilpailupaikkana Tapiolan urheiluhalli/Opinmäen liikuntahalli, Espoo

5) 20. – 21.5. Välinekilpailut ja duo&trio – kilpailu. Myönnetty Elise-Järvenpäälle. Kilpailupaikkana Järvenpään liikuntahalli, Järvenpää. 

 

HUOM ! Naisten yksilöiden EM – karsintakilpailut 1 ja 2 ovat uudelleen avoimessa haussa kansainvälisen kilpailukalenterin tarkennuttua. Seuroja, joilla on mahdollisuus järjestää EM – karsintakilpailu arki-iltana (karsinta 1 viikoilla 11 tai 12, karsinta 2 viikoilla 13 tai 14) pyydetään olemaan yhteydessä lajipäällikköön 16.12.2016 mennessä. Naisten yksilöiden karsinnoissa myös nuorten joukkue antaa kilpailunäytöt. 


Mikäli arki-illoille ei löydy järjestäjiä, järjestetään karsinnat kahtena seuraavista viikonlopuista (jo olemassa olevien tapahtumien yhteydessä, huolimatta päällekkäisistä kansainvälisistä kilpailuista): 25./26.3. Ikäkausikilpailut, 8./9.4. Luokkakilpailut ja/tai 30.3.-1.4. Miniringin ja N-ryhmän leirin yhteydessä Kisakalliossa.

 

 

Kilpailut on jaettu ilmoitettujen kriteerien mukaisesti:

 

 • ensisijaisesti mahdollista kilpailupäivämäärää hakenut seura 
 • järjestysvuorossa muita edellä oleva seura 
 • kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde kyseiselle kilpailulle
 • asiantuntijaryhmän arvio (mm. laatu, jolla seura on aiemmin järjestänyt kilpailuja, järjestettyjen kilpailujen taso, esim. onko seura järjestänyt aiemmin SM – kilpailuja ja muiden kilpailujen järjestämishistoria)
 • viimeiseen hakupäivään mennessä tulleet hakemukset

Tasaisessa tilanteessa lajiasiantuntijaryhmä on priorisoinut kriteeriä ”kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde” (erityisesti hallin korkeus) niiden kilpailujen osalta, joissa mukana luokat JM ja M ja joukkueet.

 

Seuroja, joille on myönnetty kilpailu järjestettäväksi, pyydetään vahvistamaan kilpailun järjestäminen lajipäällikölle torstaihin 15.12.2016 mennessä.


Syksyn 2017 tarkennettu kansallinen kilpailukalenteri pyritään julkaisemaan tammikuun aikana ja kilpailut tulevat avoimeen hakuun viimeistään 1.4.2017. Hakuaikaa on 30.4.2017 asti.


Seurat voivat järjestää myös omia kansallisia kilpailuja, joissa toivotaan noudatettavan rytmisen voimistelun kilpailujärjestelmää ja joista tulee ilmoittaa lajipäällikölle ennen kutsun julkaisemista.

 

-----

 

23.11.2016 

Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä rytmisen voimistelun Luokka- ja Ikäkausikilpailujen sekä Välinekilpailujen Kilpailuohjeita on päivitetty ja omien ohjelmien musiikkia koskevaa sääntöä kevennetty alimpien kilpailusarjojen osalta.

Ikäkausikilpailujen sarjoissa 8 - 11 vuotiaat, Luokkakilpailujen luokissa 2.-4. ja Välinekilpailun sarjassa 10 - 11 vuotiaat noudatetaan jatkossa seuraavaa kevennyttyä sääntöä:

Mikäli aikataulussa toimitettu CD – levy ei toimi, voi voimistelija suorittaa ohjelman ilman musiikkia. Tällöin E-tuomaristo tekee vähennyksen –2.0, joka sisältää sääntöjen mukaiset musiikkivähennykset (Code: Absence of harmony between music-movement at the end of the exercise -0.5 + Absence of harmony between the rhythm and the character of the music and the movements during all exercise-entirely lacking rhythm and character -1.00).

Muilta osin noudatetaan aiempia Kilpailuohjeiden sääntöjä. Järjestävän seuran vastuulla on musiikkilaitteiden testaaminen hyvissä ajoin ennen kilpailun alkua. Tarkat ohjeet musiikkien toimittamisesta kilpailupaikalle tulee lukea kilpailukutsussa ja kilpailuinfossa. 

Valmentajia,  tuomareita ja kilpailujen järjestäjiä pyydetään lukemaan päivitetyt Kilpailuohjeet huolellisesti (Liite Luokka- ja Ikäkausikilpailujen kilpailuohjeisiin ja Välinekilpailujen ohjeet, sääntöosio ja liite).

 

22.11.2016

Muistutus vuoden 2017 SM - kilpailujen sarjoista

 • Lajien yhteisissä SM - kilpailuissa 12.-14.5. sarjoina ovat naisten yksilöt ja nuorten joukkueet.
 • Syksyllä SM - kilpailun sarjoina ovat nuorten yksilöt ja naisten joukkueet sekä kilpailun yhteydessä pre-nuorten joukkuekilpailu.

 

15.11.2016

(tarkennus yksilöiden vapaaohjelmiin 10.12.2016)

Joukkueiden SM – kilpailun ja pre-nuorten joukkuekilpailun tuomarit

Asiantuntijaryhmä on kutsunut tuomarit joukkuekilpailun 19.11.2016 kaikkiin sarjoihin seuraavasti (yksi paneeli 9 tuomaria, käytössä koko kilpailun ajan):

Saila Pitkänen (Brevet II), Natalia Korotkova (Brevet III, SVSE), Alexandra Mavrakis (Brevet III), Mira Koskinen (Brevet IV), Irina Yushina (Brevet IV, SC Vantaa), Johanna Vikkula (I – taso, OVO), Ulla Huhtala (I – taso, TLS), Svetlana Evchina (I – taso, Elise), Minna Karhu (I – taso, TV)

Tuomareiden kutsumisessa on huomioitu normaalin käytännön mukaisesti seuraava asiat:

 • tuomarikartoitukseen pyydettyyn päivämäärään mennessä tulleet vastaukset 
 • tuomarikortin taso (Brevet / Taso I)
 •  esteettömyys, seurakiintiösääntö, seuraedustusten tasaisuus


Nuorten ja naisten joukkueiden arvostelu SM – kilpailuissa 19.11.2016

Nuorten joukkueohjelma, jonka Voimisteluliitto on teettänyt kaikkien halukkaiden seurojen käyttöön, on tehty uusilla 2017 – 2020 säännöillä ajatellen EM – kilpailua 2017. Ohjelmassa on 7 vaikeusosaa, kun 2013 – 2016 sääntöjen mukaan tehdyissä ohjelmissa tulee olla 8 vaikeusosaa. Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä syksyn 2016 kilpailuissa nuorten joukkueilla voi poikkeuksellisesti olla ohjelmassa joko 7 vaikeusosaa tai 8 vaikeusosaa (nykyisten tai uusien sääntöjen mukaisesti).  Ohjelmista, joissa on 7 vaikeusosaa, ei tuomaristo tee -0.5 vähennystä. Myös naisten maajoukkueryhmän vanneohjelma on tehty uusilla säännöillä ja saman logiikan mukaan myöskään naisten joukkueilta ei vähennetä puuttuvasta vaikeusosasta. 


Tuomarikoulutukset keväällä 2017, ilmoittautuminen käynnissä

Tasot I ja II 3.-5.2., Helsinki

Taso I – ilmoittautuminen15.11.2016 – 10.1.2017 

Taso II – ilmoittautuminen 15.11.2016 – 10.1.2017 

Taso III, Starttikurssi 1, osa-alue D (difficulty eli vaikeus) 12.3. Helsinki, vaihtoehtoinen paikka Kisakallion Urheiluopisto

Ilmoittautuminen 15.11.2016 – 23.2.2017


Olympiadin vaihtumiseen ja uusiin sääntöihin liittyvät tuomarijärjestelmän päivitykset ovat työn alla. Päivitykset pyritään saamaan valmiiksi ja tiedotettua vuoden 2016 loppuun mennessä

 

EM – kilpailujen uusi mielenkiintoinen kilpailumuoto, Team kilpailu

UEG on tehnyt päätöksen EM – kilpailujen uudesta kilpailumuodosta. Jatkossa EM – kilpailu on myös Team kilpailu. Parittomina vuosina nuorten joukkueen ja naisten yksilöiden tuloksesta muodostuu team tulos, parillisina vuosina nuorten yksilöiden ja naisten joukkueen tuloksesta. Lisätietoja UEG:n nettisivuilta.


Tarkennus 1.luokan vapaaohjelman arvosteluun syksylle 2016

1.luokan vapaaohjelmassa muut kuin vartalonvaikeusosat ovat 0,10 arvoisia (vartalonvaikeusosien arvot ovat normaalisti sääntökirjan arvojen mukaiset). Päivitetyt D – lomakkeet valmentajille ja tuomareille löytyvät Voimisteluliiton rytmisen voimistelun nettisivuilta, osiosta Kilpailu/materiaalit. Kaikkia tuomareita pyydetään lomakkeiden lisäksi katsomaan myös ohjelman video ennen luokan arvostelua.


Muutoksia yksilöiden luokkiin 2. ja 3. keväälle 2017

1)    Yksilöiden luokkien 2. ja 3. vapaaohjelmat uusitaan keväälle 2017. Uudet ohjelmat julkaistaan joulukuun aikana ja opetustilaisuus pidetään Miniringin leirin yhteydessä 11.12.2016 Kisakalliossa. Tarkempi aikataulu tarkennetaan myöhemmin. 

2)    Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä 2.luokan vapaaohjelma suoritetaan jatkossa kuten 1.luokan vapaaohjelma eli puolikkaalla matolla, kaksi voimistelijaa yhtä aikaa (vain valmis vapaaohjelma). Ohjelman pituus on n.45s. Luokan 3. vapaaohjelma suoritetaan kokonaisella matolla yksi voimistelija kerrallaan, kuten nytkin (valmis tai oma ohjelma). Ohjelman pituus 1,15-1.20min. 

Tarkennus 10.12.2016: 2.luokassa suoritetaan aina 2.luokan valmis vapaaohjelma. 3.luokassa on mahdollista suorittaa myös oma ohjelma, jossa tulee suorittaa kaikki valmiin ohjelman liikkeet/vartalonvaikeusosat, mutta ne voivat olla vapaavalintaisessa järjestyksessä.

3)    3.luokan tulokset julkaistaan keväästä 2017 alkaen kategorioissa, kuten 1.luokan ja 2.luokan tulokset.

HUOM! Joukkueiden ohjelmat uusitaan kevään 2017 aikana ja otetaan käyttöön syksylle 2017. Tavoitteena on julkaista ohjelmat ja järjestää opetustilaisuus viimeistään kesäkuun alussa. Keväällä 2017 käytössä ovat edelleen vanhat ohjelmat. Yksilöiden muiden luokkien vapaaohjelmien osien päivitys on käynnissä ja muutoksista pyritään tiedottamaan joulukuun aikana.


Kilpailukalenteri keväälle 2017

Luokkakilpailut jaetaan kolmelle viikonlopulle jo keväälle 2017 seuraavasti (jako perustuu osallistujamääriin):

 • Luokkakilpailu 1 / 8.-9.4. / LUOKAT 1,4, JM ja M + Stara
 • Luokkakilpailu 2 / 22.-23.4. / LUOKAT 2,5 ja joukkueet + Stara
 • Luokkakilpailu 3 / 6.-7.5. / LUOKAT 3,6 + Stara ja Duo/Trio – kilpailu

Seurat voivat järjestää Staran kaikkien kilpailujen yhteydessä, huomioiden rytmisen Staran rajoitukset ja luokkakilpailujen luokkien osallistujamäärät. 

Kilpailujen jaoista tiedotetaan marras/joulukuun vaihteessa järjestämisoikeutta hakeneille seuroille. 


Voimistelupäivien kilpailusarjat 2017

Voimistelupäivillä 2017 järjestetään yksilöiden luokkien 1.-6. kilpailu sekä joukkuekilpailu. Suurten osallistujamäärien vuoksi kilpailusarjojen rajoittamiselle on painetta ja tästä syystä vuoden 2017 kilpailusta poistetaan yksilöiden JM ja M – luokat.


Vuoden 2017 leirit

Kaikki vuoden 2017 leirit löytyvät kalenterista. Ilmoittautuminen Miniringin ja N-ryhmän valintaleireille aukeaa joulukuun aikana.8.11.2016

Tarton perinteinen Miss Valentine kilpailu järjestetään ensi vuonna 10.-12.2.2017. Kaikki ilmoittautumiset kilpailuun tehdään Voimisteluliiton kautta. 

Kilpailupaikat jaetaan Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä seuraavasti:

1)  FIG - kilpailun paikat jaetaan yksilöiden ja joukkueiden osalta normaalin käytännön mukaisesti voimassa oleva ranking huomioiden. Myös non-FIG - kilpailun yksilöiden paikat jaetaan voimassa olevan rankingin mukaisesti. Pre-nuorten joukkuekilpailun paikat jaetaan 19.11.2016  joukkuekilpailun perusteella. Lajipäällikkö kartoittaa lähtijät erikseen sähköpostitse valmentajien kautta rankingit huomioiden.

2) Muut sarjat

Kilpailussa mukana ovat myös seuraavat yksilöiden pre-nuorten ja lasten sarjat:

Pre-nuoret, vuosina 2005 - 2006 syntyneet

Lapset / Children, vuosina 2007 - 2008 syntyneet

Minit /  vuonna 2009 syntyneet

Valmentajia, jotka ovat kiinnostuneita lähettämään yksilövoimistelijoita pre-nuorten tai lasten sarjoihin, pyydetään lähettämään vapaamuotoinen hakemus lajipäällikölle 27.11.2016 mennessä (HUOM! Korjattu DL päivä) sähköpostiin emma.kurki@voimistelu.fi. Myöhästyneitä tai puutteellisia hakemuksia ei huomioida.

Hakemuksesta tulee löytyä seuraavat tiedot:
Voimistelijan nimi
Voimistelijan syntymävuosi
Perustelut ja toiveet suoritettavista ohjelmista
Valmentajan nimi ja yhteystiedot

Mikäli kiinnostuneita voimistelijoita on enemmän, kuin maa saa kilpailuun lähettää, ovat kriteerit valinnalle samat, kuin edellisinä vuosina eli kuuluminen Minirinkiin ja leireille osallistuminen sekä asiantuntija-arvio ja Voimisteluliiton virallisten ikäkausikilpailujen tulokset (yksilöiden kevään 2016 ikäkausikilpailut). Koska vuonna 2009 syntyneet ovat osallistuneet vain Staroille, eivätkä kuulu Minirinkiin, päätetään lähtijät erikseen sen jälkeen, kun kiinnostus on kartoitettu ja hakemukset saatu.

Ennen hakemuksen lähettämistä jokaisen valmentajan tulee lukea KILPAILUKUTSU. 

Valmentajan tulee tiedottaa perhettä kaikista kilpailuun liittyvistä asioista (mm. aikataulusta, maksuista yms.). Matka on omakustanteinen ja voimistelijoilla tulee olla mukana oma valmentaja (tai sovittuna valmentaja, joka voimistelijasta huolehtii). Tuomarin kulut jaetaan voimistelijoiden kesken.

Lisätietoja emma.kurki(at)voimistelu.fi. 


 

1.9.2016

Rytmisen voimistelun kevään 2017 Voimisteluliiton alaiset kilpailut ovat avoimessa haussa 1.9.2016 alkaen liitteen mukaisesti. Kilpailut haetaan Kisapalvelun kautta ja hakuaikaa on 30.9.2016 asti. Syksyn 2017 kilpailut tulevat avoimeen hakuun viimeistään 1.4.2017.

Kilpailut jaetaan seuraavien kriteerien mukaan:

1. Mahdollista kilpailupäivämäärää hakenut seura 

2. Järjestysvuorossa muita edellä oleva seura

3. Kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde (erityisesti arvokilpailukarsinnat, SM- kilpailut ja joukkuekilpailut)

4. Asiantuntijaryhmän arvio (mm. laatu, jolla seura on aiemmin järjestänyt kilpailuja,  kilpailun järjestäjän velvollisuudet täytetty,  järjestettyjen kilpailujen taso esimerkiksi onko seura järjestänyt aiemmin SM - kilpailuja, muiden järjestettyjen kilpailujen järjestämishistoria esimerkiksi onko kilpailuja hakenut seura saanut järjestettäväkseen usein "pienemmät" kilpailut, kuten ikäkausikilpailut)

5. Määräaikaan mennessä tulleet ja pyydetysti täytetyt hakemukset

 

Yleisten lajien voimistelukilpailujen järjestämisohjeiden mukaisesti, Voimisteluliiton alaisia kilpailuja voivat järjestää Voimisteluliiton jäsenseurat, jotka ovat suorittaneet Voimisteluliiton säännöissä mainitut velvoitteet. Kilpailun järjestäjän tulee perehtyä voimistelulajien yleisiin kilpailujen järjestämisohjeisiin sekä rytmisen voimistelun kilpailuohjeisiinkilpailusääntöihin ja tuomarisääntöönhakuvaiheessa sekä varmistaa riittävät toiminnalliset ja taloudelliset resurssit kilpailun järjestämiselle ennen kilpailujen hakemista. Järjestämisoikeutta myönnettäessä valinta tehdään voimistelijoiden etua ajatellen ja voimistelua sekä voimistelutapahtumien kehittymistä edistäen.

Hakemuksissa Kisapalveluun tulee kuvailla kilpailupaikan soveltuvuus kyseiseen kilpailuun (katon korkeus, harjoitustilojen koko yms.) ja nimetä seuran yhteyshenkilö sekä tuomarivastaava.

Mikäli seura hakee järjestettäväkseen useampaa kilpailua, tulee hakemuksissa priorisoida, mitä kilpailua haetaan ensisijaisesti, mitä toissijaisesti jne. Mikäli samalle kilpailulle on merkitty kaksi vaihtoehtoista päivää tai kaksi vaihtoehtoista viikonloppua, voi seura valita niistä sopivimman salivuoroista riippuen.

Seuroilla on mahdollisuus järjestää karsintakilpailujen yhteyteen esimerkiksi Stara - tapahtumia, mutta ne eivät saa vaikuttaa pääkilpailun aikatauluun. Seurat voivat myös järjestää omia erillisiä Stara – tapahtumia ja kilpailuja, joissa suositellaan noudatettavan rytmisen voimistelun kilpailuohjeita.


 

20.6.2016


Naisten yksilömaajoukkueen nimeäminen (kausi 2016 - 2017)

Lajiasiantuntijaryhmä on nimennyt naisten yksilömaajoukkueeseen Kilpailusääntöjen mukaisesti SM - kilpailun neliottelun (7.5.2016) perusteella neljä (4) voimistelijaa: Ekaterina Volkova (Elise), Jouki Tikkanen (ReRa), Rebecca Gergalo (Elise) ja Alesia Kolomainen (SC Vantaa). Kansainvälisten kilpailujen jakoperusteet tarkistetaan kansainvälisen (FIG/UEG) kilpailujärjestelmän varmistuttua.


Luokkanostot 

 • Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut kevään 2016 Luokkanostot.


1.luokan vapaaohjelman suorittaminen pareittain samalla matolla

 • Keväällä 2016 pilotoitu vapaaohjelman suorittaminen pareittain samalla matolla ja kahdella tuomaripaneelilla oli onnistunut. LAR:n päätöksellä 1.luokan vapaaohjelma suoritetaan myös jatkossa näin. Uusi 1.luokan vapaaohjelma julkaistaan ja opetetaan elokuussa 2016 ja ohjelma on käytössä syksyn 2016 luokkakilpailuissa. Ohjelman pituus noin 45s.


Kilpailusarjat 19.11. joukkueiden SM - kilpailun ja pre-nuorten joukkuekilpailun yhteydessä

19.11. olevien rytmisen joukkueiden SM – kilpailujen ja pre-nuorten joukkuekilpailun yhteydessä järjestetään lisäksi seuraavat sarjat:

 • Duo/Trio lapset
 • Duo/Trio pre-nuoret
 • Duo/Trio nuoret ja naiset
 • Yksilöiden nuoripmpien lasten sarjat, jotka tarkentuvat järjestäjän toimesta myöhemmin


Valmis Duo - ohjelma

 • Seurojen käyttöön valmistuu heinä/elokuun aikana valmis Duo - ohjelma nuorten joukkuevälineellä, keiloillä. Lisätietoja syyskauden alussa.

9.5.2016 (päivitys 19.5.2016)

Rytmisen voimistelun lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut 14.-20.6. Holonissa, Israelissa järjestettävien Euroopan mestaruuskilpailujen edustajat arvokilpailujärjestelmän 2016 mukaisesti.

Naisten yksilökilpailu (päivitetty 19.5.2016)

Ekaterina Volkova (Elise) ja Jouki Tikkanen (ReRa)

Suomi on saanut  toisen maapaikan kilpailuihin (Suomi EM 2015 tuloksissa varasijalla 1). Lajiasiantuntiaryhmän päätöksellä EM - kilpailuihin lähetetään Ekaterina Volkovan lisäksi Jouki Tikkanen.

Naisten joukkue:

Suomen maajoukkue kokoonpanolla Riikka Kangas (Elise), Aino Purje (Elise), Kati Rantsi (Elise-Järvenpää), Iina Linna (Elise), Sonja Kokkonen (Elise) ja Emma Rantala (Elise-Järvenpää)

Nuorten yksilöt, Team - kilpailu:

Sofia Emelianov (SC Vantaa), Elina Jyrkönen (Elise) ja Amanda Virkkunen (HämVS)

Nuorten edustajat on nimetty kahden karsintakilpailun perusteella. Lopullisen pistetilanteen löydät alla olevasta liitteestä.

Nuorten EM - karsintojen 1 ja 2 karsintapisteet

19.4.2016

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut 17.4.2016 järjestetyn  ensimmäisen EM - karsintakilpailun karsintapisteet. Karsintapisteet löytyvät täältä.

Kansainvälisissä arvokilpailuissa Suomea voi edustaa vain Suomen kansalainen.

 

13.4.2016

(Tarkistettu nuorten SM - karsinnan jälkeen 20.4.)

Lajiasiantuntijaryhmä on kutsunut tuomarit kevään SM - karsintakilpailuun ja SM - loppukilpailuun sekä EM - karsintakilpailuihin seuraavasti:

17.4. NUORTEN YKSILÖIDEN SM-KARSINTAKILPAILU ja EM – karsinta 1

Saila Pitkänen (Brevet II), Natalia Korotkova (SVSE, Brevet III), Alexandra Mavrakis (Elise, Brevet III), Anna Halonen (OVO, Brevet III), Mira Koskinen (Brevet IV), Sanna Järvinen (JyVo, Brevet IV), Iiris Rif (SVSE, Brevet IV), Irina Petukhova (SC Vantaa, I – taso), Iida Ritokoski (Elise, I - taso), Susan Salmela (OVO, I - taso), Johanna Vikkula (OVO, I – taso), Silja Ahonen (SVS, I - taso), Sanna-Maija Ansio (TLS, I – taso), Ulla Huhtala (TLS, I – taso)

7.-8.5. NUORTEN YKSILÖIDEN SM-KILPAILU (4-ottelu ja finaalit) ja EM – karsinta 2

Saila Pitkänen (Brevet II), Natalia Korotkova (SVSE, Brevet III), Alexandra Mavrakis (Elise, Brevet III), Mira Koskinen (Brevet IV), Sanna Järvinen (JyVo, Brevet IV), Iiris Rif (SVSE, Brevet IV), Irina Petukhova (SC Vantaa, I – taso), Minna Karhu (TV, I - taso), Iida Ritokoski (Elise, I - taso), Susan Salmela (OVO, I - taso), Johanna Vikkula (OVO, I – taso), Silja Ahonen (SVS, I - taso), Ulla Huhtala (TLS, I – taso), Svetlana Evchina (Elise, I-taso)

 7.-8.5. NAISTEN YKSILÖIDEN SM-KILPAILU (4-ottelu ja finaalit) ja EM – karsinta

Saila Pitkänen (Brevet II), Natalia Korotkova (SVSE, Brevet III), Alexandra Mavrakis (Elise, Brevet III), Mira Koskinen (Brevet IV), Sanna Järvinen (JyVo, Brevet IV), Irina Petukhova (SC Vantaa, I – taso), Minna Karhu (TV, I - taso), Iida Ritokoski (Elise, I - taso), Susan Salmela (OVO, I - taso), Johanna Vikkula (OVO, I – taso), Silja Ahonen (SVS, I - taso), Ulla Huhtala (TLS, I – taso), Svetlana Evchina (Elise, I – taso)

 Tuomareiden kutsumisessa on huomioitu normaalin käytännön mukaisesti seuraavat kriteerit:

 •  tuomarikartoitukseen pyydettyyn päivämäärään mennessä tulleet vastaukset
 •  tuomarikortin taso (Brevet / Taso I)
 • esteettömyys, seurakiintiösääntö, seuraedustusten tasaisuus


Joukkueiden SM – kilpailu ja pre-nuorten joukkuekilpailu

Nuorten ja naisten joukkueiden SM – kilpailu sekä  pre-nuorten joukkuekilpailu on myönnetty Espoon Voimistelu- ja Liikuntayhdistys ESVOLILLE. Kilpailupaikka Opinmäen liikuntahalli ja ajankohta 19.11.2016.


EM – kilpailuihin lähetettävien nuorten yksilöiden määrä (ks. Kilpailusäännöt / Arvokilpailuvalintajärjestelmä 2016)

Nuorten EM – kilpailuun lähetetään kolme (3) voimistelijaa kahden karsintakilpailun perusteella. 

Jokaisen maan Team suorittaa kilpailussa yhteensä 8 ohjelmaa, joista 6 parasta ohjelmaa lasketaan Team – tulokseen. Suomalaisten suoritettavat välineohjelmat jaetaan 3 - 3 - 2.


1.luokan vapaaohjelman pilotti

1.luokan vapaaohjelman pilottia jatketaan myös Voimistelupäivillä. Ohjelma suoritetaan pareittain samalla matolla ja kahdella tuomaripaneelilla.


UEG – valmentajakoulutus ja leiri Itävallassa 3.-8.7.2016

Valmentajakoulutukseen ja leirille kahden voimistelijan kanssa lähetetään NooraPalmroos Turun Naisvoimistelijoista. Noora on kilpailutyöryhmän jäsen ja aktiivisesti mukana valmennusryhmien rinkileireillä ja avoimilla leireillä sekä omien voimistelijoidensa valmentajana että Voimisteluliiton kouluttajana. 


Vuoden 2017 tuomarikoulutukset

Alustavan suunnitelman mukaan vuoden 2017 kansalliset tuomarikoulutukset järjestetään seuraavasti:

 • Tasot I ja II viikolla 7
 • Taso III viikoilla 10 ja/tai 11

 Aikatauluun vaikuttaa Kansainvälisen Voimisteluliiton FIG:n laatima aikataulu, erityisesti Intercontinental tuomarikoulutuksen ajankohta.

HUOM! Vuoden 2017 alusta alkaa uusi Olympiadi, jolloin kaikkien tuomareiden tulee uusia tuomarikortti osallistumalla tuomarikoulutukseen.

 

1.2.2016

Tarkennus päätökseen PM - kilpailuihin lähettämisestä 

Lähetettävät voimistelijat määräytyvät tulosten perusteella, kuten 9.12. tiedotetusta päätöksestä ilmenee. Selkeyden vuoksi LAR tarkentaa, että  kilpailussa ei siis lasketa karsintapisteitä.

 

8.1.2016

Suomen edustajat Miss Valentine - kilpailussa Tartossa 11.-14.2.2016

Yksilöiden pre-nuorten sarjan edustajat on nimetty määräpäivään mennessä tulleiden hakemusten perusteella,  ilmoitettuja kriteereitä ja kilpailukutsua noudattaen (2 voimistelijaa / maa). Kilpailuun lähetetään Jenny Närjä / SC Vantaa ja Emilia Helin / Elise - Järvenpää. 

Mikäli vuonna 2017 järjestettävässä Miss Valentine - kilpailuissa kilpaillaan muissa, kuin nuorten ja naisten sarjoissa,  tapahtuu valinta kilpailuihin suunnilleen samoilla kriteereillä kuin edellisinä vuosina. Vuoden 2016 kilpailut, joiden tulokset ainakin huomioidaan valinnassa, ovat Voimisteluliiton viralliset yksilöiden ikäkausikilpailut, jotka järjestetään Hämeenlinnassa 6.2.2016. Lajiasiantuntijaryhmä tarkentaa kriteerejä vuoden 2016 aikana huomioiden kilpailussa mukana olevat ikäsarjat, jotka vaihtuvat vuosittain.

Miss Valentinessa nuorten joukkuekilpailuun osallistuvat Elise ja Jyväskylän Voimistelijat.  Nuorten ja naisten yksilökilpailussa Suomea edustavat voimassa olevien ranking-listojen perusteella Sofia Emelianov, SC Vantaa ja Erika Lappalainen, SVS Vantaa nuorissa sekä Ekaterina Volkova (Elise) ja Jouki Tikkanen (ReRa). Naisten joukkuekilpailussa kilpailee Suomen naisten maajoukkue.


Lajiasiantuntijaryhmä tiedottaa 2015

 

9.12.2015

Luokkakilpailun ohjelmien lyhentäminen

(1. ja 2.luokan vapaat sekä 2.luokan väline)

 

Muutokset 1.luokkaan keväälle 2016

 • 1.luokan vapaaohjelman pituudeksi on lyhennetty n.1.15min. Lopetus tapahtuu viimeisen pyörivän liikkeen ja polville nousevan aallon jälkeen omavalintaiseen loppuasentoon. Lisäksi keväällä 2016 pilotoidaan ohjelman suorittamista pareittain samalla matolla ja kahdella tuomaripaneelilla. Päivitetty D – lomake ja tarkemmat ohjeet löytyvät nettisivuilta Kilpailut / Materiaalit. Lyhennetty musiikki VOIMISTELUWIKISTÄ.

 

Muutokset 2.luokkaan vuodelle 2016

 • 2.luokan vapaaohjelma on lyhennetty n.1.20min kohdasta. Ohjelman suorittaminen lopetetaan viimeisen tasapainon jälkeen omavalintaiseen loppuasentoon. Viimeinen tanssisarja jätetään pois. Päivitetty D – lomake löytyy nettisivuilta Kilpailut / Materiaalit.  Lyhennetty musiikki VOIMISTELUWIKISTÄ.
 • 2.luokan välineohjelman musiikin pituus on jatkossa 1.05 – 1.20min  (HUOM! Maksimipituuden on oltava 1.20min, minimipituudessa valinnanvaraa).

 

Muutokset yksilöiden ikäkausikilpailujen nuorimpien ikäsarjaan

 • 8 – 10v. sarja jaetaan vuodelle 2016 niin, että jokainen ikäluokka kilpailee erikseen eli sarjat seuraavasti:
 • 8v. eli vuonna 2008 syntyneet
 • 9v. eli vuonna 2007 syntyneet
 • 10v. eli vuonna 2006 syntyneet

Säilytetään samat säännöt ja välineet kuin 2013 - 2016 Kilpailuohjeissa 8-10v. sarjassa, mutta jokainen ikäryhmä kilpailee ja palkitaan erikseen.

 

PM – kilpailuun 11. – 13.3.2016 lähetettävien yksilöiden määrä

Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä PM – kilpailuihin Tanskaan lähetetään 4 – 5 yksilöä nuorten ja naisten sarjaan 7.2.2016 pidettävän karsintakilpailun tulosten perusteella. PM – karsinnassa sijoille 1. – 3. sijoittuneet voimistelijat suorittavat jokainen 4 – ottelun. Sijoille 4. – 5.sijoittuneet voimistelijat suorittavat kumpikin 2 ohjelmaa ja ovat näin mukana Team kilpailussa. Mikäli sijalle 5. sijoittunut voimistelija ei ota PM – paikkaa vastaan, suorittaa myös neljänneksi sijoittunut voimistelija 4 – ottelun. Joukkueita sekä duoja/trioja lähetetään PM - sääntöjen mukaisesti (joukkueet 2 / maa / sarja, nuorten duo/trio 1/maa ja naisten duo/trio 1/maa).

HUOM! Joukkueiden ikärajat PM - kilpailuissa ovat seuraavat:

 • Nuoret: vuosina 2004 - 2001 (enintään 2 voimistelijaa voi olla syntynyt vuonna 2000), välineenä keilat
 • Naiset: vuonna 2000 ja aikaisemmin syntyneet (enintään 2 voimistelijaa voi olla syntynyt vuonna 2001)

 

Kilpailu on omakustanteinen. Mikäli sääntöihin tulee muutos (kutsua ei vielä ole julkaistu), on LAR:lla oikeus tarkistaa päätöstä.


World Cup Espoo -  kilpailun ulkopuolisten paikkojen jakaminen

Espoon World Cupin kilpailupaikat (2 paikkaa) menevät Kilpailusääntöjen mukaisesti Ekaterina Volkovalle ja Jouki Tikkaselle sekä naisten joukkuemaajoukkueelle. Lisäksi Suomella on järjestäjämaana oikeus laittaa kilpailun ulkopuolisille paikoille neljä voimistelijaa. Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä paikat jaetaan seuraavasti:

1.paikka Inessa Rif, SVSE, yksilömaajoukkueen jäsen

2.paikka Siiri Joronen, Elise, SM 2015 sijalla 5. (ranking seuraava)

3. ja 4. paikka vuoden 2016 alussa naisten sarjaan siirtyville Rebecca Gergalolle, Elise ja Alesia Kolomaiselle, SC Vantaa. Perusteluina, hyvä kansainvälinen menestys mm. vuoden 2014 EM – kilpailussa ja nuorten SM – 2015 kilpailujen menestys ja tulokset. Koska kyse on kilpailun ulkopuolisista paikoista, ei erillisen karsintakilpailun järjestämiselle ole tarvetta. Voimistelijoille halutaan myös taata valmistautumisrauha ja aikaa harjoitella. Nimet kilpailuun on ilmoitettava FIG:lle jo 23.1. mennessä. Mikäli joku nimetyistä voimistelijoista ei käytä paikkaa, menee paikka naisten SM 2015 rankingin perusteella Helena Hirvoselle, SVS Espoo.


Vuoden 2016 kilpailujen järjestämisoikeus

Asiantuntijaryhmän päätöksellä vuoden 2016 kilpailut on myönnetty järjestettäväksi liitteen mukaisesti.

Koko vuoden 2016 kilpailukalenteri täällä.

HUOM! Nuorten ja naisten joukkueiden SM – kilpailut ja pre – nuorten joukkuekilpailu 19. – 20.11. on edelleen avoimessa haussa. Tiedustelut lajipäälliköltä.


Syksyn 2015 Luokkanostot

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut syksyn 2015 Luokkanostot.

Tarkennukset Miniringin ja N-ryhmän valintakriteereihin

1) Jokaisen seuran tulee rinkivalintojen vahvistuttua nimetä yksi valmentaja, joka osallistuu voimistelijoiden kanssa leireille. Seura voi vaihtaa valmentajaa vuoden aikana, mutta suositus on, että sama valmentaja osallistuu useammalle leirille.

2) N-ryhmään ja sen varasijalle voi tulla valituksi vain, jos päälaji on rytminen voimistelu. 

Miniringin keskiryhmään (2004 – 2005 syntyneet) voi tulla valituksi, jos päälaji on rytminen voimistelu. Mikäli päälaji on jokin muu laji, voi voimistelija tulla valituksi varasijalle (ei siis varsinaiseen ryhmään). 

Nuorimpien Minirinkiin (2006 – 2008 syntyneet) voi tulla valituksi, vaikka päälaji toistaiseksi olisi joku muu kuin RV.

Ilmoittautuminen Minirinkien ja N-ryhmän tammikuun valintaleireille aukeaa 15. tai 16.12.2015 Voimisteluliiton nettisivuilla.
------

3.12.2015

Asiantuntijaryhmän päätöksellä haku Miss Valentine - kilpailun pre-nuorten yksilökilpailuun (2004 – 2005 syntyneet) on auki.

Valmentajia, jotka ovat kiinnostuneita lähettämään yksilövoimistelijoita kilpailuun, pyydetään lähettämään vapaamuotoinen hakemus lajipäällikölle 10.12.2015 mennessä sähköpostiin emma.kurki@voimistelu.fi. Myöhästyneitä tai puutteellisia hakemuksia ei huomioida.

Hakemuksesta tulee löytyä seuraavat tiedot:
Voimistelijan nimi
Voimistelijan syntymävuosi
Perustelut
Valmentajan nimi ja yhteystiedot

Mikäli kiinnostuneita voimistelijoita on enemmän kuin maa saa kilpailuun lähettää, ovat kriteerit valinnalle kuuluminen Minirinkiin ja leireille osallistuminen sekä asiantuntija-arvio ja Voimisteluliiton virallisten ikäkausikilpailujen tulokset (yksilöiden kevään 2015 ikäkausikilpailut).

Ennen hakemuksen lähettämistä jokaisen valmentajan tulee lukea KILPAILUKUTSU. 

Valmentajan tulee myös tiedottaa perhettä kaikista kilpailuun liittyvistä asioista (mm. aikataulusta, maksuista yms.). Matka on omakustanteinen ja pre-nuorilla tulee olla mukana oma valmentaja (tai sovittuna valmentaja, joka voimistelijasta huolehtii). Tuomarin kulut jaetaan voimistelijoiden kesken. Hakemusten perusteella pre - nuorten kilpailuun valitaan ja ilmoitetaan 1-2 voimistelijaa Voimisteluliiton kautta.

Nuorten joukkuekilpailuun (10 keilaa) lähetetään 1 – 2 joukkuetta 21.11.2015  pre-nuorten kilpailun tulosten perusteella. Nuorten joukkueen voimistelijat voivat olla 2001-2004 syntyneitä. Nuorten ja naisten yksilöiden sarjoihin lähetetään voimistelijat voimassa olevien ranking-listojen mukaisesti. Lajipäällikkö on yhteydessä valmentajiin.

______

19.11.2015

Lajiasiantuntija on kutsunut tuomarit nuorten  yksilöiden ja naisten joukkueiden SM - kilpailuun ja pre-nuorten joukkuekilpailuun seuraavasti:

21. - 22.11. NUORTEN YKSILÖIDEN SM-KILPAILU (4-ottelu ja finaalit)

4-ottelu (1 paneeli, 8 tuomaria)

Saila Pitkänen (Elise-V), Alexandra Mavrakis (Elise), Mira Koskinen, Iiris Rif (SVSE), Minna Karhu (TV), Susan Salmela (OVO), Silja Ahonen (SVS), Iida Ritokoski (Elise) / Svetlana Evchina (Elise) – toinen arvostelee naru/vanne – kierroksen ja toinen pallo/keilat – kierroksen.

 Finaalit (1 paneeli / 8 tuomaria)

Alexandra Mavrakis (Elise), Mira Koskinen, Iiris Rif (SVSE), Minna Karhu (TV), Susan Salmela (OVO), Silja Ahonen (SVS), Iida Ritokoski (Elise), Svetlana Evchina (Elise)

 21.11. PRE - NUORTEN JOUKKUEKILPAILU SEKÄ NAISTEN JOUKKUEIDEN SM-KILPAILU  (1 paneeli, 9 tuomaria)

Saila Pitkänen (Elise-V), Alexandra Mavrakis (Elise), Mira Koskinen, Iiris Rif (SVSE), Irina Yushina (SC Vantaa), Iida Ritokoski (Elise), Susan Salmela (OVO), Silja Ahonen (SVS), Minna Karhu (TV)

Tuomareiden kutsumisessa on huomioitu seuraava asiat:

·         tuomarikartoitukseen pyydettyyn päivämäärään mennessä tulleet vastaukset

·         tuomarikortin taso (Brevet / SM)

·         esteettömät tuomarit ja seurakiintiösääntö sekä seuraedustusten tasaisuus

muutokset ja peruutukset kartoituksen jälkeen

______

23.10.2015

Asiantuntijaryhmän päätöksellä vuoden 2016 kilpailut on myönnetty järjestettäväksi liitteen mukaisesti. Osa kilpailuista on uudelleen avoimessa haussa.

 

Kilpailut on jaettu ilmoitettujen kriteerien mukaisesti:

 • - ensisijaisesti mahdollista kilpailupäivämäärää hakenut seura 
 • - järjestysvuorossa muita edellä oleva seura 
 • - kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde (erityisesti arvokilpailukarsinnat, SM - kilpailut ja joukkuekilpailut) asiantuntijaryhmän arvio (mm. laatu, jolla seura on aiemmin - järjestänyt kilpailuja, järjestettyjen kilpailujen taso, esim. onko seura järjestänyt aiemmin SM - kilpailuja, muiden kilpailujen järjestämishistoria esim. onko kilpailuja - hakenut seura saanut järjestettäväkseen usein "pienemmät" kilpailut, kuten ikäkausikilpailut) 
 • - viimeiseen hakupäivään mennessä tulleet hakemukset.

 

Tasaisessa tilanteessa lajiasiantuntijaryhmä on priorisoinut kriteeriä ”kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde” (erityisesti hallin korkeus) niiden kilpailujen osalta, joissa mukana ovat luokat JM ja M ja jotka ovat valmistavia kilpailuja nuorten yksilöiden EM – kilpailuun ja nuorten ja naisten SM – kilpailuun. 

 

Seuroja, joille on myönnetty kilpailut järjestettäväksi, pyydetään vahvistamaan kilpailun järjestäminen lajipäällikölle 29.10.2015 mennessä. Mikäli seura luopuu järjestämisoikeudesta, siirtyy kilpailu seuraavana vuorossa olevalle seuralle. 

 

Kilpailut, joita ei ole haettu järjestettäväksi, ovat uudelleen haussa 8.11.2015 asti. Seuroja pyydetään jättämään hakemus Kisapalveluun ja lisäksi ilmoittamaan lajipäällikölle sähköpostitse, että hakemus on jätetty. 

 

Kilpailut jaetaan ilmoitettujen kriteerien perusteella, tasaisessa tilanteessa olosuhdetta painottaen. Lajiasiantuntijaryhmä pyytää seuroja huomioimaan, että mikäli SM – kilpailuja tai karsintakilpailuja ei haeta halliin, jossa korkeus vastaa nykyistä FIG – suositusta (10 – 14 m), voidaan kilpailu myöntää myös matalampaan halliin (minimi 8-8,5m). Kilpailujen yhteydessä on mahdollista järjestää myös esimerkiksi Stara – tapahtuma. 

 

 Vuoden 2017 kilpailut tulevat avoimeen hakuun elokuussa 2016. Lajiasiantuntijaryhmä tarkistaa ja tarkentaa kriteereitä kevään 2016 aikana.

______

13.10.2015

D - LOMAKKEIDEN MYÖHÄSTYMINEN / KORJAAMINEN SM - karsintakilpailussa ja SM - loppukilpailussa 2015

 

Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä D-lomakkeita ei oteta vastaan myöhässä. Jos lomakkeiden toimitus myöhästyy tai lomakkeita ei toimiteta, saa voimistelija esittää ohjelmansa, mutta ohjelmista arvostellaan vain suorituksen osa-alue (E). Mikäli valmentajan täytyy korjata D-lomakkeita SM - loppukilpailussa 4-ottelun jälkeen finaalia varten, tulee korjaus tehdä kisapaikalla lauantaina viimeistään 1,5h kuluessa rytmisen voimistelun 4-ottelun päättymisestä. D-lomakkeiden korjaus / vaihto ei ole mahdollista sunnuntaina.

25.8.2015

Voimisteluliiton valmennuksen asiantuntijaryhmä (VAR) on hyväksynyt rytmisen voimistelun vaintajärjestelmän vuoden 2016 arvokilpailuihin.

Voimistelijat Rion olympialaisiin/Test Event - kilpailuun sekä Euroopan mestaruuskilpailuihin valitaan hyväksytyn valintajärjestelmän mukaisesti.

Valintajärjestelmä

Virallinen olympiakarsintajärjestelmä:

http://www.fig-gymnastics.com/site/rules/olympic

13.8.2015

Vuoden 2016 kilpailut avoimeen hakuun

Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä liitteen Voimisteluliiton alaiset kilpailut ovat avoimessa haussa. Kilpailut haetaan Kisapalvelun www.kisapalvelu.fi ja hakuaikaa on 11.9.2015 asti.

Kilpailut jaetaan seuraavien kriteerien mukaan:

1.     mahdollista kilpailupäivämäärää hakenut seura

2.     järjestysvuorossa muita edellä oleva seura

3.     kilpailupaikan soveltuvuus/olosuhde (erityisesti arvokilpailukarsinnat, SM - kilpailut ja joukkuekilpailut)

4.     asiantuntijaryhmän arvio (mm. laatu, jolla seura on aiemmin järjestänyt kilpailuja, järjestettyjen kilpailujen taso, esim. onko seura järjestänyt aiemmin SM - kilpailuja, muiden kilpailujen järjestämishistoria esim. onko kilpailuja hakenut seura saanut järjestettäväkseen usein "pienemmät" kilpailut, kuten ikäkausikilpailut).

5. määräaikaan mennessä tulleet hakemukset

Kisapalvelun kautta tulee hakea kilpailut, joita seura toivoo järjestettäväkseen. Hakemuksissa tulee kuvailla kilpailupaikan soveltuvuus kyseiseen kilpailuun (katon korkeus, harjoitustilojen koko yms.) ja nimetä seuran yhteyshenkilö sekä tuomarivastaava.

Mikäli seura hakee järjestettäväkseen useampaa kilpailua, tulee hakemuksissa priorisoida, mitä kilpailu haetaan ensisijaisesti, mitä toissijaisesti jne. Mikäli samalle kilpailulle on merkitty kaksi vaihtoehtoista päivää tai  kaksi vaihtoehtoista viikonloppua, voi seura valita niistä sopivimman salivuoroista riippuen.

Seuroilla on mahdollisuus järjestää karsintakilpailujen yhteyteen (ja aikataulun salliessa myös muiden kilpailujen yhteyteen) esim. Stara - tapahtumia, mutta ne eivät saa vaikuttaa pääkilpailun aikatauluun. Luokkakilpailujen yhteydessä järjestettävien Stara - tapahtumien kriteereitä on tarkennettu ja kilpailujen järjestäjien tulee ottaa tarkennukset huomioon.

Lisätietoja lajipäälliköltä emma.kurki(a)voimistelu.fi

Kisapalvelua koskevissa kysymyksissä auttaa seura.tuki(a)menacon.fi

 

13.8.2015

Tuomari- ja arvisääntö syksylle 2015

Tuomari- ja arvisääntö on päivitetty syksylle 2015 kentältä tullut palaute huomioiden. Syksyn kokemusten perusteella LAR määrittelee tuomari- ja arvisäännön vuodelle 2016.

29.7.2015

Asiantuntijaryhmä on vahvistanut naisten toisen MM - karsintakilpailun karsintapisteet sekä lopullisen karsintapistetilanteen.


MM - karsintapisteet 28.7.2015 (Karsinta II):

 • Ekaterina Volkova (Elise) 43 karsintapistettä
 • (Vanne 9, pallo 9, keilat 9, nauha 7, ottelu 9)
 • Jouki Tikkanen (ReRa) 37 karsintapistettä
 • (Vanne 7, pallo 7, keilat 7, nauha 9, ottelu 7)
 • Inessa Rif (SVSE) 28 karsintapistettä
 • (Vanne 6, pallo 5, keilat 6, nauha 5, ottelu 6)
 • Siiri Joronen (Elise) 27 karsintapistettä
 • (Vanne 5, pallo 6, keilat 5, nauha 6, ottelu 5)

Lopullinen MM - karsintapistetilanne kahden karsintakilpailun jälkeen:

 1. Ekaterina Volkova 84
 2. Jouki Tikkanen 76
 3. Inessa Rif 50
 4. Siiri Joronen 48

Lisäksi naisten maajoukkue antoi kilpailunäytöt molemmilla ohjelmilla.

Yksilöiden MM - kilpailuun lähetetään 3 voimistelijaa maajoukkueen arvokilpailuvalintajärjestelmän mukaisesti. Vuoden 2015 MM - kilpailussa jokaisen maan Team suorittaa yhteensä 10 ohjelmaa (vanne ja pallo 2 ohjelmaa kullakin välineellä, keilat ja nauha 3 ohjelmaa kullakin välineellä).  Suoritettavat ohjelmat jaetaan voimistelijoiden kesken siten, että 1.sijoittunut voimistelija suorittaa 4 ohjelmaa, 2.sijoittunut 4 ohjelmaa ja kolmanneksi sijoittunut 2 ohjelmaa, keilat ja nauhan (4+4+2=10).

Naisten maajoukkue kilpailee MM - kilpailuissa kahdella ohjelmalla (nauhat ja vanne/keilat).

Suomen tuomariksi MM - kilpailuihin on nimetty Saila Pitkänen.

10.6.2015

Miten rytmisen voimistelun kilpailujärjestelmää voisi kehittää?

Vastaa lajiasiantuntijaryhmän ja kilpailutyöryhmän tekemään kyselyyn 31.7.2015 mennessä, kerro ideoitasi ja vaikuta.

https://my.surveypal.com/RV-kysely

4.6.2015

Naisten maajoukkueet

Lajiasiantuntijaryhmä on nimennyt naisten yksilömaajoukkueeseen kaudelle 2015 - 2016 SM - kilpailun neliottelun (9.5.2015) perusteella kolme (3) voimistelijaa: Ekaterina Volkova (Elise), Jouki Tikkanen (ReRa) ja Inessa Rif (SVSE). Nimeämisen kriteerit löytyvät Kilpailusäännöistä ja Arvokilpailuvalintajärjestelmät 2015 - liitteestä http://voimistelu.fi/fi/Kilpavoimistelu/Rytminen-voimistelu/Kilpailu/S%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t

Naisten joukkuemaajoukkueen kokoonpano Riikka Kangas (Elise), Sonja Kokkonen (Elise), Heleri Kolkkanen (Elise), Elina Koprinen (Elise), Kristina Lapina (Elise), Iina Linna (Elise) ja Aino Purje (Elise) on täydentynyt SM - kilpailun neliottelun pronssimitalistilla Kati Rantsilla (Elise - Järvenpää). Näin naisten joukkueeseen kuuluu kahdeksan (8) voimistelijaa.

15.5.2015

Uusi tuomarikoulutus rytmiseen voimisteluun tasolle III

”Starttikurssi 2, osa-alue E (pilottikoulutus)”

Syksyllä 2015 pilotoidaan uutta tuomarikoulutusta ”Starttikurssi 2 – tuomarikoulutusta”, jossa keskitytään suorituksen osa-alueen (E eli execution) arviointiin. Koulutukseen voivat osallistua nykyiset III – tason tuomarit ja syksyllä 2015 Starttikurssi 1 – koulutuksen käyvät tuomarit. Koulutuksen käyneet ja kokeen hyväksytysti suorittaneet voivat arvioida luokkakilpailuissa kaikkien yksilöluokkien vapaaohjelmien suoritusta eli osa-aluetta E, kuten myös osa-aluetta D (Starttikurssi 1 – sisältöjen mukaisesti). Tuomarin tulee olla vähintään 15 - vuotias.

HUOM! Nykyiset III – tason tuomarit tai syksyllä Starttikurssi 1 – koulutukseen osallistuvat tuomarit, voivat siis syksyllä 2015 osallistua joko suoraan II – tason koulutukseen (2.-4.10.2015) tai Starttikurssi 2 – pilottikoulutukseen (15.11.2015).

Koulutukseen voi ilmoittautua tämän linkin kautta:

https://www.jasentieto.fi/public/PublicTraining.aspx?sid=263&id=1554

 

Välinekilpailujen tulosten julkaiseminen

Välinekilpailussa pisteet julkaistaan tuloksissa yhteispisteinä kaikissa ikäsarjoissa.

__________

11.5.2015

Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut ensimmäisen MM - karsintakilpailun (SM - kilpailun 4-ottelu 9.5.2015) karsintapisteet

 • Ekaterina Volkova (Elise) 41 karsintapistettä (vanne 7, pallo 9, keilat 7, nauha 9, neliottelu 9)
 • Jouki Tikkanen (ReRa) 39 karsintapistettä (vanne 9, pallo 7, keilat 9, nauha 7, neliottelu 7)
 • Kati Rantsi (Elise-J) 26 karsintapistettä (vanne 2, pallo 6, keilat 6, nauha 6, neliottelu 6)
 • Inessa Rif (SVSE)  22 karsintapistettä (vanne 6, pallo 2, keilat 4, nauha 5, neliottelu 5)
 • Siiri Joronen (Elise) 21 karsintapistettä (vanne 5, pallo 3, keilat 5, nauha 4, neliottelu 4)
 • Helena Hirvonen (SVSE) 16 karsintapistettä (vanne 4, pallo 5, keilat 1, nauha 3, neliottelu 3)
 • Emma Rantala (Elise-J) 12 karsintapistettä (vanne 3, pallo 4, keilat 2, nauha 1, neliottelu 2)
 • Nadja Ridal (SVSV) 8 karsintapistettä (vanne 1, pallo 1, keilat 3, nauha 2, neliottelu 1)

Toinen MM - karsintakilpailu järjestetään viikolla 31.

10.5.2015

Voimisteluliiton viime syksyn 2014 syyskokouksessa hyväksyttiin uudet liiton kilpailu- ja kurinpitosäännöt, joiden mukaan kaikki tuomaripisteet ovat julkisia kotimaisissa arvokilpailuissa. Rytmisessä voimistelussa tämä tarkoittaa SM – karsintakilpailuja ja SM - loppukilpailuja sekä EM ja MM – karsintakilpailuja (nuoret ja naiset). Tuomarikohtaiset pisteet julkaistaan jatkossa kilpailujen jälkeen Kisapalvelussa.

Jokaisen tuomarin suositellaan tutustuvan uusiin kilpailu- ja kurinpitosääntöihin ja erityisesti kohtaan 5. tuomaritoiminta

Säännöt löytyvät nettisivuilta www.voimistelu.fi linkistä:

http://voimistelu.fi/LinkClick.aspx?fileticket=-wwCfYRr1x0%3d&portalid=0

Muut Voimisteluliiton alaiset kilpailut:

Luokka- ja ikäkausikilpailuissa sekä Välinekilpailuissa noudatetaan pisteiden/kategorioiden julkaisemisessa kilpailuohjeita. Kilpailun jälkeen tuomareilla on mahdollisuus saada itselleen eritellyt D ja E – pisteet niistä luokista/sarjoista, joissa tuloksissa näytetään kilpailuohjeiden mukaisesti vain yhteispisteet. Näin tuomareilla on mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan. Eriteltyjä pisteitä voi pyytää lajipäälliköltä ja ne on tarkoitettu vain tuomarin omaan käyttöön.

Rytmisen voimistelun tuomarityöryhmä tekee pisteanalyysiä SM-kilpailujen ja arvokilpailukarsintojen pöytäkirjoista sekä mahdollisista muista kilpailuista.

7.5.2015

MM – kilpailun 2015 suoritusjärjestys

MM-kisoissa 2015 Suomen Teamin voimistelijoiden keskinäinen suoritusjärjestys muodostetaan toisen MM – karsintakilpailun jälkeen.  Lähetettävien voimistelijoiden valmentajat, MM – kilpailuun lähtevä tuomari ja lajipäällikkö tekevät maan edun mukaisen ehdotuksen suoritusjärjestyksestä välineittäin asiantuntijaryhmälle heti toisen karsintakilpailun jälkeen.

Suomi lähettää naisten yksilöiden kilpailuun kolme (3) voimistelijaa kahden karsintakilpailun perusteella eli koko tiimin. Team kilpailussa (yhteensä 10 ohjelmaa / team) kaksi parasta voimistelijaa suorittavat 4 -  ottelun ja kolmas voimistelija kaksi ohjelmaa (keilat ja nauhan).

13.3.2015

D - lomakkeiden myöhästyminen / korjaaminen SM - kilpailuissa 9.-10.5.2015

Lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä D-lomakkeita ei oteta vastaan myöhässä. Jos lomakkeiden toimitus myöhästyy tai lomakkeita ei toimiteta, saa voimistelija esittää ohjelmansa, mutta ohjelmista arvostellaan vain suorituksen osa-alue (E).  Mikäli valmentajan täytyy korjata D-lomakkeita 4-ottelun jälkeen finaalia varten, tulee korjaus tehdä kisapaikalla lauantaina klo 17.00 mennessä (tai kilpailuaikataulun viivästyessä viimeistään 2h kuluessa rytmisen voimistelun 4-ottelun päättymisestä). D-lomakkeiden korjaus / vaihto ei ole mahdollista sunnuntaina.

SM - kilpailujen nettisivut: http://www.sm2015.fi/

13.3.2015

Lajiasiantuntijaryhmä on nimennyt alatyöryhmät seuraavasti:

Tuomarityöryhmä: PJ Alexandra Mavrakis (Elise, Brevet III), Saila Pitkänen (Elise-V, Brevet II), Emma Kurki (Lajipäällikkö, Brevet III), Susan Salmela (OVO, I-taso).

"Tuomarityöryhmä valmistelee kaikkien lajien yhteistä tuomaritoiminnan ohjesääntöä, joka sisältää mm. tuomareiden eettiset ohjeet. Tuomaritoiminnan ohjesäännön on tavoite valmistua ennen kesää. Tuomarityöryhmä tekee kartoituksen ja esitykset SM- karsintojen ja SM - kilpailujen sekä arvokilpailukarsintojen tuomareista sekä arvokilpailujen tuomareista. Työryhmä valmistelee myös tuomarikoulutuksia, tekee analyysia puolivuosittain kilpailujen tuomaritoiminnasta (pöytäkirjojen ja palautteiden pohjalta) sekä tekee kartoituksen WC - ja GP - kilpailuihin lähtevistä voimistelijoista ja valmentajista. Yhteistyössä kilpailutyöryhmän kanssa valmistetaan kansallinen kilpailukalenteri vuosittain."

Kilpailutyöryhmä: PJ Suvi Niemi (Flex), Minna Karhu (TV), Noora Palmroos (TNV, kilpa) ja Maiju Korpela (TNV, harraste), Vivia Palviainen (Elise – Järvenpää)

”Työryhmä kehittää kilpailujärjestelmää ja vastaa kilpailuohjeiden sekä -sääntöjen päivittämisestä vastaamaan voimassaolevia kansainvälisiä ja kotimaisia sääntöjä (tekee näistä esityksen LAR:lle). Tehtäviin kuuluvat myös: kansallisen kilpailukalenterin laadinta (KV – kalenteri huomioiden, yhdessä tuomarityöryhmän kanssa), esitykset luokkanousijoista puolivuosittain, esitys Voimisteluliiton alaisten kilpailujen järjestämisoikeuden myöntämisestä seuroille ja SM- rankingin laatiminen tulosten perusteella."

Valmennuksen ja osaamisen kehittämisen (koulutuksen) työryhmä: Valmennuksen PJ Sanna Järvinen (JyVo) ja osaamisen kehittämisen PJ Anne Niemenkari-Kilpi (OVO), Iida Ritokoski (Elise), Iiris Rif (SVS – seurat), Tatjana Golovina NOV, Emma Kurki (Lajipäällikkö)

Valmennuksen ja osaamisen kehittämisen työryhmä toimivat jatkossa yhdessä, tavoitteena Voimisteluliiton rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmän kehittäminen ja valmentajakoulutuksen & mentoroinnin yhdistäminen tiiviimmäksi osaksi valmennusleiritoimintaa. Työryhmä valmistelee avoimien leirien, Miniringin ja N-ryhmien leirien sisällöt yhdessä nuorten olympiavalmentajan ja lajipäällikön kanssa, konsultoiden tarvittaessa maajoukkuevalmentajia ja muita valmennuksen ammattilaisia. Työryhmä ideoi myös mahdollisia muita valmentajakoulutuksia ja ideapäiviä ja osallistuu I – tason koulutuskokonaisuuden päivittämiseen"

Lajiasiantuntijaryhmä nimesi alatyöryhmiin kaikki kiinnostuneet, hakemuksen lähettäneet toimijat. Hakemuksia tuli ilahduttavan paljon ja on hienoa saada toimintaan mukaan lisää aktiivisia laji-ihmisiä. Alatyöryhmät kokoontuvat n. 2-4 kertaa vuodessa ja voivat myös toimia sähköpostitse. Alatyöryhmät ideoivat ja kehittävät rytmisen voimistelun toimintaa ja tekevät ehdotuksia LAR:lle, joka tekee päätökset. Jokaisen alatyöryhmän PJ kutsuu oman ryhmänsä koolle ensimmäiseen tapaamiseen kevään aikana. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Lajiasiantuntijaryhmän sivut: http://voimistelu.fi/fi/Kilpavoimistelu/Rytminen-voimistelu/Lajiasiantuntijaryhm%C3%A4:

Toimintaohjesääntö: http://voimistelu.fi/fi/Liitto/S%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t

5.3.2015

Lajiasiantuntijaryhmä on kutsunut tuomarit kevään karsintakilpailuihin ja SM – kilpailuun seuraavasti:

 

EM-karsintakilpailu 1, 14.3.2015 Kamppi (Yksi paneeli, jossa 8 tuomaria)

 • Saila Pitkänen (Elise-V), Natalia Korotkova (SVSE), Mira Koskinen (-), Minna Karhu (TV), Svetlana Evchina (Elise), Silja Ahonen (SVS), Iida Ritokoski (Elise), Irina Petukhova (SVS Vantaa)

 

EM-karsintakilpailu 2, 20.3.2015 Kisakallio (Yksi paneeli, jossa 8 tuomaria)

 • Saila Pitkänen (Elise-V), Natalia Korotkova (SVSE), Minna Karhu (TV), Susan Salmela (OVO), Svetlana Evchina (Elise), Silja Ahonen (SVS), Irina Petukhova (SVSV), Iida Ritokoski (Elise)

SM-karsintakilpailu 12.4.2015 Tapiola (Yksi paneeli, jossa 9 tuomaria)

 • Natalia Korotkova (SVSE), Alexandra Mavrakis (Elise), Sanna Järvinen (JyVo), Minna Karhu (TV), Anna Hassinen (OVO), Svetlana Evchina (Elise), Silja Ahonen (SVS), Irina Petukhova (SVSV), Mira Koskinen (-)

SM-kilpailut 8.-10.5.2015, Tapiola
NAISTEN YKSILÖT (4D + 4D ja yhteinen E paneeli, jossa 4 tuomaria)

 • Saila Pitkänen (Elise-V), Anna Halonen (OVO), Natalia Korotkova (SVSE), Alexandra Mavrakis (Elise), Sanna Järvinen (JyVo), Mira Koskinen (-), Minna Karhu (TV), Silja Ahonen (SVS), Anna Hassinen (OVO), Svetlana Evchina (Elise), Iida Ritokoski (Elise), Irina Petukhova (SVSV)

NUORTEN JOUKKUEET (Yksi paneeli, jossa 9 tuomaria)

 • Saila Pitkänen (Elise-V), Anna Halonen (OVO), Natalia Korotkova (SVSE), Alexandra Mavrakis (Elise), Sanna Järvinen (JyVo), Mira Koskinen, Iiris Rif (SVSE), Anna Hassinen (OVO), Minna Karhu (TV)

Tuomareiden kutsumisessa on huomioitu seuraava asiat:

·         tuomarikartoitukseen pyydettyyn päivämäärään mennessä tulleet vastaukset

·         tuomarikortin taso (Brevet / SM)

·         esteettömät tuomarit ja seurakiintiösääntö sekä seuraedustusten tasaisuus

Mikäli poisjääntejä tulee,  asiantuntijaryhmä tekee tarvittavat muutokset / kutsuu täydentävät tuomarit yllä olevien kriteereiden mukaan.