Valmennusjärjestelmä

Rytmisen voimistelun liittojohtoinen valmennusjärjestelmä jakautuu avoimiin leireihin ja valmennusrinkeihin. Avoimia leirejä järjestetään pääsääntöisesti viisi kertaa vuodessa kaikille ikäryhmille noin 7 vuotiaista alkaen. Valmennusrinkeihin kuuluvat naisten maajoukkue, nuorten maajoukkue ja N-ryhmä sekä Minirinki.

Nuorten valmennusryhmän (N-ryhmä) ja Miniringin toiminnasta vastaavat nuorten olympiavalmentaja Klara Kodra ja lajipäällikkö yhdessä Voimisteluliiton palkkatukea saavien valmentajien kanssa. 

Nuorten maajoukkue on seurojen ja Voimisteluliiton yhdessä sopiman toimintatavan mukaan muodostettava seurayhteistyöjoukkue. Tavoitteena on, että jatkossa joukkueiden EM - kilpailuissa Suomea edustava maajoukkue toimii liittojohtoisesti, kuten vuosina 2014 - 2015 tai sitä ennen seurojen ja Voimisteluliiton yhteistyöllä.

Naisten maajoukkueryhmän vastuuvalmentajana toimii Laura Ahonen. Naisten yksilömaajoukkueen leiritys on seurojen ja henkilökohtaisten valmentajien vastuulla. 

Valmennusjärjestelmän kuvaus liitteessä.


What do you want to do ?
New mail

Huippuvoimistelijan urapolku

Rytmisen voimistelijan urapolku on kuvaus siitä, kuinka matka kohti maailman huippua tulisi parhaimmillaan rakentaa. Polku kertoo konkreettisesti, mitä taitoja, harjoitusmääriä ja harjoittelun painopisteitä kuuluu eri ikävaiheiden valmennukseen sekä miten toimintaympäristö voi tukea urheilijan kasvua.


Voimistelijan polku liitteineen on ladattavissa Sillasta.