Hyppää sisältöön

Nuorten valmennusryhmä

N-ryhmä on rytmisen voimistelun nuorten valmennusryhmä 14 – 15 vuotiaille nuorille. Ryhmään valitaan vuosittain noin 15 nuorten ikäistä voimistelijaa ja noin 5 voimistelijaa varasijoille. Voimisteluliitto järjestää ryhmälle kevään ja syksyn aikana viisi Voimisteluliiton tukemaa leiriviikonloppua. Vuonna 2024 ryhmään voivat hakea vuosina 2009 ja 2010 syntyneet voimistelijat osallistumalla tammikuun 2024 valintaleirille.

Ryhmään valittavilla voimistelijoilla tulee olla halua kehittyä rytmisessä voimistelussa ja parantaa sekä yksilöllisiä taitoja ja ominaisuuksia että joukkuetaitoja. Lisäksi N-ryhmään hakevalla voimistelijalla tulee olla halua kasvaa ja kehittyä huippu-urheilijaksi. N-ryhmään ja sen varasijalle voi tulla valituksi vain, jos päälaji on rytminen voimistelu ja tavoitteiden tulee olla rytmisen voimistelun nuorten tai naisten maajoukkueessa tai yksilönä korkealla. Myös seuran tulee olla sitoutunut RV – valmennusjärjestelmään.

N-ryhmän valintakriteerit: lajitaidot / vartalotekniikka, lajitaidot / välinetekniikka, fyysiset ominaisuudet sekä keskittymiskyky, yhteistyökyky ja kyky toimia osana ryhmää. Leirillä tehtyjä lajinomaisia liikkuvuustestejä / Timanttimerkkiliikkeitä sekä välinetekniikkatestejä käytetään valintojen tukena. Lisäksi N-ryhmään hakevalla voimistelijalla tulee olla halua kasvaa ja kehittyä huippu-urheilijaksi. 

Vuosittain valintaan vaikuttaa luonnollisesti myös kyseisen ikäluokan koko ja se, minkä tasoisia voimistelijoita minäkin vuonna ryhmään on pyrkimässä. Valintaleiri järjestetään vuosittain tammikuussa. Valitsijoina toimivat rytmisen voimistelun maajoukkueen valmennustiimin ja lajipäällikön lisäksi valmennusjärjestelmän kehittämisessä mukana olevat, erikseen leirille kutsutut valmentajat ja mahdollisuuksien mukaan lajin kehittämisryhmän (LAR) jäsenet. Valinnoissa seurataan leirin harjoituksia ja lisäksi testiliikkeinä valintojen tukena käytetään erikseen määriteltyjä testiliikkeitä (vartalo/väline).

Sairastapauksessa (=mikäli voimistelija ei voi sairastumisen vuoksi osallistua valintaleirille) voi edellisenä vuonna rinkiin valittu/kuulunut voimistelija tulla (tapauskohtaisesti) valituksi ryhmään asiantuntija-arviolla ja lajin kehittämisryhmän päätöksellä.  Valmentajan tulee lähettää sähköpostitse perustelut mahdollista valintaa ajatellen ennen leirin päättymistä.

Lisäksi on hyvä huomioida, että FIG:n ja EG:n kilpailuihin voi osallistua vain Suomen kansalainen ja näin esimerkiksi nuorten/naisten maajoukkueeseen tai edustamaan Suomea FIG:n alaisissa kilpailuissa ei voi päästä, jos suomen kansalaisuus ja näin myös FIG:n lisenssi puuttuvat. Maajoukkuetoiminnasta kiinnostuneiden kannattaa huomioida kansalaisuusasia ja mahdollinen hakuprosessi ajoissa.

N-ryhmään kuuluvat voimistelijat 2024

N-ryhmä (2009-2010 syntyneet)

 

Rytminen voimistelija Jouki Tikkanen kilpailemassa vanteella

Urhean toimintaympäristössä toimivan Talenttiryhmän toiminta täydentää N-ryhmän toimintaa ja tukee polkua kohti naisten maajoukkuetta (joukkue).  Lue lisää täältä.

Leirit

Rytmisen voimistelun N-ryhmän vuoden 2024 leirit järjestetään Kisakallion urheiluopistolla seuraavasti: 
19.-21.1.2024 Minirinkien 1 ja 2 sekä N-ryhmän valintaleiri, Kisakallion Urheiluopisto
22.-24.3.2024 Minirinki ja N-ryhmä, leiri 1
12.-14.6.2024 Minirinki ja N-ryhmä, leiri 2
23.-25.8.2024 Minirinki ja N-ryhmä, leiri 3
14.-15.9.2024, HUOM! Uusi ajankohta! Minirinki ja N-ryhmä, leiri 4
13.-14.12.2024 Minirinki ja N-ryhmä, leiri 5 
Lisäksi järjestetään seuraavat avoimet treenipäivät halukkaille:

10.3.2024 Avoin treeni Kisakalliossa PM – kilpailun yhteydessä (2016 ja aiemmin syntyneet). ”Tule treenaamaan huippu-valmentajien ja huippuvoimistelijoiden kanssa ja näe samalla Pohjoismaiden huippuja finaalipäivänä”. Hinta 25€ / osallistuja (sisältää pääsylipun sunnuntain finaaleihin).

13.10.2024 Avoin treenipäivä pre-junioreille, junioreille ja senioreille Urhean olympiavalmennuskeskuksessa (painotuksena kilpailukauden valmistautuminen ja säännöt, mahdollisuus tuomarikonsultaation saamiseen, kaikille tasoille A,B,C). Päivä sisältää kaksi harjoitusta. Hinta 60€ / osallistuja. Osallistua voi duona/triona, joukkueen kanssa tai yksilönä.

Kesän ja syksyn kaikkien ikäluokkien avoimet leirit löytyvät täältä.

Haku