Vikis virtuaalikisajärjestelmä

Vikis on virtuaalikilpailujärjestelmä akrobatiavoimistelun, joukkuevoimistelun, kilpa-aerobicin ja rytmisen voimistelun kilpailuiden järjestämiseen. Vikis-järjestelmän on kehittänyt myös Kisanet-ilmoittautumis- ja tulospalvelujärjestelmästä vastaava Maggia Finland Oy. Järjestelmää on testattu viime syksynä seurojen omissa pilottikilpailuissa sekä kansainvälisen joukkuevoimisteluliitto IFAGG:n ystävyyskilpailussa tammikuussa. Järjestelmän käyttöönotolla pyritään mahdollistamaan voimistelijoiden kilpaileminen myös poikkeustilanteessa, sillä kilpaileminen onnistuu omissa harjoituksissa ilman ylimääräisiä kontakteja.

Järjestelmän avulla akrobatiavoimistelun, joukkuevoimistelun, kilpa-aerobicin ja rytmisen voimistelun kilpailut on mahdollista järjestää virtuaalisesti. Virtuaalikilpailuissa joukkueet ja voimistelijat videoivat oman kilpailusuorituksensa etukäteen ja lähettävät sen kilpailun järjestäjälle. Varsinaisena kilpailupäivänä tuomarit arvostelevat kaikki kilpailusuoritukset striimin välityksellä. Kilpailu striimataan myös yleisölle.Suosittelemme Stara-tapahtumien järjestämistä muiden alustojen kautta. Mikäli seura haluaisi Stara-tapahtumaansa Vikiksen, olethan yhteydessä Stara-tapahtumien vastaavaan Satu Åkerlundiin (satu.akerlund(a)voimistelu.fi).

Kilpailuun osallistuva joukkue saa ladattua Vikis-sovelluksen ilmaiseksi puhelimelle, Android ja IOS käyttöjärjestelmille, puhelimen sovelluskaupasta. Sovellukseen kirjaudutaan kilpailun järjestäjän lähettämällä koodilla ja sen kautta joukkueet ja voimistelijat kuvaavat oman kilpailusuorituksensa ja lähettävät sen kisajärjestäjälle kilpailukohtaisesti. Kuvauskerrat on rajoitettu sovelluksen avulla tiettyyn ajanjaksoon ja vain yhteen kuvauskertaan/suoritus, jotta kuvaus muistuttaisi mahdollisimman paljon normaalia kilpailua.