Osaatko jo aasinpotkun? Suorita Stara-merkki!

Voimistelukoulun kaikkien voimistelulajien yhteinen Stara-merkki on julkaistu.

Voimistelukoulun rinnalle on julkaistu Stara-merkki, jonka taustalla on ajatus kehittää voimistelua valtakunnallisesti. Stara-merkki on kaikkien voimistelulajien yhteinen aloitusmerkki, jonka suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Merkki pohjautuu voimistelijoiden urapolun lapsuusvaiheeseen ja liikkeet ovat alkeis- ja alkeisjatkopassista tuttuja liikkeitä.

Stara-merkki aloittaa lajien merkkijärjestelmien kehitystyön ja tavoitteena on, että jatkossa jokaisessa suoritusmerkissä pyritään voimistelussa tarvittavien ominaisuuksia kehittämiseen. Merkkien sisältämät liikkeet vaikeutuvat asteittain. Vartaloliikkeet on valittu siten, että ne antavat motorisia perusvalmiuksia vaikeampien liikkeiden opetteluun.

Stara-merkin voi suorittaa oman ohjaajan tai valmentajan kanssa omalla harjoitusvuorolla tai seuran yhteisessä merkkisuorituspäivässä. Merkkisuoritusta varten on tehty Stara-merkin suoritusohjeet sekä lapselle Stara-merkin suoritusvihko. 

Huomioithan, että Stara-merkin suorittaja tarvitsee voimassa olevan Stara-lisenssin, jonka voit ostaa täältä. Lisenssillä lapsi voi osallistua myös koko kauden Stara-tapahtumiin.

Merkkitilaisuuksissa voidaan merkin suorittanut palkita Stara-tarralla, joka voidaan kiinnittää suoritusvihkoon.  Yhden arkin hinta on 6€ / sisältää 6 tarraa ja minimi arkkitilaus on 20 arkkia (120 tarraa) eli seurojen kannattaa tilata kerralla tarroja varastoon. Tarra ei vaihdu vuosittain. Tarran sijaan voi seura myös tilata Stara-mitalin tai muun vastaavan palkinnon.

 

Ohjeet ohjaajille ja valmentajille Stara-merkin suorittamiseen löydät tämän linkin kautta.


Voit tulostaa voimistelun Stara-merkin suoritusvihkon tämän linkin kautta.

 

Lisätietoja:  liisa.lappalainen@voimistelu.fi 

Stara-merkin tilauslomake

Tilaa täältä

Voit tilata stara-merkkejä valmismateriaalien tilauslomakkeen kautta. 

Tarrat myydään arkeittain ja yksi arkki sisältää 6 Stara-tarraa. Yhden arkin hinta on 6€.