Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun vuoden 2024 valmennusringit on nimetty
27.02.2024

Rytmisen voimistelun vuoden 2024 valmennusringit on nimetty

Lajin kehittämisryhmä (LAR) on vahvistanut rytmisen voimistelun valmennusringit vuodelle 2024.

Voimisteluliiton valmennusrinkeihin N-ryhmä (nuoret) ja Miniringit 1 ja 2 nimetyille voimistelijoille järjestetään viisi leiriä Kisakallion urheiluopistolla vuoden 2024 aikana.

Lisätietoja Voimisteluliiton rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmästä, johon kuuluvat maajoukkuetoiminta, rinkitoiminta (Minirinki, N-ryhmä), talenttiryhmä Urheassa ja kaikille avoimet leirit sekä treenipäivät, löytyy valmennuksen sivuilta. Ensimmäinen kaikille avoin leiri järjestetään Kisakallion Urheiluopistolla 14.-16.6.2024 ja sen ilmoittautuminen aukeaa maaliskuun aikana. Lisäksi Kisakalliossa järjestetään avoin leiri syyskuussa ja kaksi treenipäivää Urhean olympiavalmennuskeskuksessa.

 

Vuoden 2024 valmennusrinkeihin ja niiden varasijoille nimetyt voimistelijat

N-ryhmä ja Miniringit 2024
(liite tarkistettu ja päivitetty 18.3.2024)
Paikan vastaanottaminen vuodeksi 2024

Vuoden 2024 valmennusrinkeihin tai niiden varasijalle nimettyjen voimistelijoiden paikka ringissä  tai sen varasijalla tulee vahvistaa keskiviikkoon 6.3.2024 mennessä. Myös, jos voimistelija ei ota paikkaa vastaan ringissä tai sen varasijalla, pyydetään tästä ilmoittamaan linkin kautta.

 
Ilmoittautuminen 22.-24.3.2024 leirille

Valmennusrinkeihin nimettyjen voimistelijoiden tulee ilmoittautua maaliskuun 22.-24.3.2024 leirille viimeistään keskiviikkona 6.3.2024 alla olevien linkkien kautta.

Varasijalle nimetylle voimistelijalle lähetetään kutsu sähköpostitse heti 6.3. jälkeen, jos paikka leirille vapautuu. Kutsu voidaan lähettää vain, jos paikka varasijalla on vahvistettu yllä olevan ”paikan vastaanottaminen” linkin kautta. 

 

Valmentajat

Jokaisen seuran tulee ilmoittaa rinkivalintojen tultua nimeltä yksi valmentaja, joka osallistuu voimistelijoiden kanssa jokaiselle leirille. Valmentajaa voi vaihtaa vuoden aikana eri leireillä, mutta suositus on, että sama valmentaja osallistuu useammalle leirille. Kaikkien leirien yhteydessä järjestetään valmentajakoulutusta eri teemoilla ja vuoden 2024 ensimmäisenä jatkuu viime vuoden puolella alkanut teema ”voimistelijoiden itseluottamuksen vahvistaminen”. Valmentajille leirit ovat mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan seuraamalla harjoituksia ja muiden valmentajien työskentelyä sekä verkostoitua. Valmentajien hinta leireillä on 170€ / 2vrk ja 110€ / 1vrk.

Seuran sitoutuminen toimintaan 2024 ja valmentajien ilmoittaminen 22.-24.3.2024 leirille tulee tehdä alla olevien linkkien kautta keskiviikkoon 6.3.2024 mennessä:

 

Valmennusrinkien valinnat on tehty etukäteen ilmoitettujen valintakriteerien mukaisesti. Valintakriteerit löytyvät valmennuksen sivuilta sekä ennen leiriä julkaistun uutisen kautta.

Valmennusrinkitoiminnan yhtenä tavoitteena on lajitoiminnan kehittyminen eri puolilla Suomea. Tämän vuoksi tasapäisessä valintatilanteessa on voitu  lisäkriteerinä katsoa eduksi, jos voimistelija tulee pienestä / uudesta lajiseurasta. Vuosittain valintaan vaikuttaa luonnollisesti myös kyseisen ikäluokan koko ja se, minkä tasoisia voimistelijoita minäkin vuonna ryhmiin on pyrkimässä.

Valitsijoina ovat toimineet rytmisen voimistelun maajoukkueen valmennustiimi Larisa Gryadunova (NOV), Iryna Klymenko (NOV), Klara Kodra ja lajipäällikkö Emma Tast. Lisäksi valmennusjärjestelmän toiminnassa ja sen kehittämisessä mukana olevat leirikouluttajat Sanna Aarrelampi (Minirinki 1), Jouki Tikkanen (Minirinki 2), Sirja Lepistö (Minirinki 2) ja Ege Soidla (Minirinki 1 ja 2) ovat antaneet oman asiantuntija-arvionsa valintoihin. Vastuuvalmentajan arviota oman valmennettavan kohdalla ei ole huomioitu pisteytyksessä. Testaukseen ovat osallistuneet kaikki halukkaat valmentajat eri seuroista. Lajin kehittämisryhmä (LAR) on vahvistanut rinkivalinnat maajoukkueen valmennustiimin esityksen mukaisesti.

 

Kuva: Heikki Mitikka

Haku