Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Hae mukaan rytmisen voimistelun alatyöryhmiin kehittämään lajia!
14.12.2023

Hae mukaan rytmisen voimistelun alatyöryhmiin kehittämään lajia!

Haku rytmisen voimistelun lajin kehittämisryhmän (LAR) alatyöryhmiin on auki

Rytmisen voimistelun lajin kehittämisryhmä avaa haun seuraaviin alatyöryhmiin: kilpailutyöryhmä, tuomarityöryhmä ja Special Olympics rytmisen voimistelun kehittämisryhmä. Alatyöryhmien toiminta käynnistyy alkuvuoden 2024 aikana. Alatyöryhmät kehittävät lajia toimintakauden painopisteet huomioiden ja tekevät ehdotuksia lajin kehittämisryhmälle. Kaikkien ryhmien tarkemmat tavoitteet määritellään kauden alkaessa.

Special Olympics rytmisen voimistelun kehittämisryhmään haetaan lajin kehittämisestä kiinnostuneita toimijoita. Vuoden 2024 päätavoitteita ovat toiminnan jalkautuminen useampaan seuraan ja kilpailutoiminnan kehittäminen. Hakijoilta toivotaan mahdollisuutta sitoutua tapaamisiin noin joka toinen kuukausi (etänä). Maantieteellisyys ja seurojen moninaisuus voidaan huomioida valinnoissa.

Kilpailutyöryhmän tehtäviin kuuluu mm. nykyisen kilpailu- ja merkkijärjestelmän kehittäminen lasten voimistelun linjaukset huomioiden. Onko sinulla ajatuksia siitä, miten 1,5 vuotta sitten uudistettu kilpailu- ja merkkijärjestelmä tai Suomen kilpailukalenteri voisi tukea vielä paremmin kaikkia lajin harrastajia omien tavoitteiden saavuttamisessa harrasteesta huipulle? Tai onko sinulla muita ideoita, miten kilpailutoimintaa voisi kehittää?

Tuomarityöryhmän ydinryhmä muodostuu kansainvälisen tuomarikortin (Brevet) omaavista seurattomista/esteettömistä tuomareista. Ryhmän tehtävänä on mm. kehittää rytmisen voimistelun tuomarijärjestelmää ja olla mukana tuomarikoulutusten suunnittelussa ja toteuttamisessa. Tulevan kauden yhdeksi painopisteeksi on valittu ylituomarijärjestelmän kehittäminen. Haluaisitko mukaan täydentämään ryhmää esimerkiksi kansallisen tason tuomarin näkökulmasta? Voit hakea ryhmään, vaikka toimisit jonkun seuran tuomarina tai valmentajana, mutta kuvaathan hakemuksessa esteellisyytesi/esteettömyyden.

Kilpailu- ja tuomarityöryhmä kokoontuvat n. 4 kertaa vuoden aikana tai tarpeen mukaan ja kokoontumisajat suunnitellaan työryhmien perustamisen jälkeen jäsenten mahdollisuuksien mukaan. Toivomme aktiivisuutta ja sitoutumista lajin kehittämiseen ja sovittuihin luottamustehtäviin koko kaudeksi 2024 – 2026. Jos kuitenkin tiedät, että voit sitoutua tässä vaiheessa lyhyemmäksi aikaa esim. vuodeksi, kerrothan siitä hakemuksessasi. On myös mahdollista, että myöhemmin vuosien 2025-2026 aikana tulee tarpeelliseksi perustaa uusia alatyöryhmiä tai muuttaa nyt haussa olevien ryhmien toimenkuvia.

Haku: Täytä hakemus tämän linkin kautta 13.12.2023 -13.1.2024 välisenä aikana. Valinnoista tiedotetaan tammi-helmikuun aikana.

Vuonna 2023 perustettu lajikulttuurin kehittämisen muutostyöryhmä jatkaa toimintaansa myös keväällä 2024 nykyisellä kokoonpanolla, josta voit lukea täältä. Lisäksi nimetään erikseen valmennuksen johtoryhmä toimintaohjesäännön mukaisesti.

 

Lisätietoja alatyöryhmiin hausta:

RV lajipäällikkö emma.tast(at)voimistelu.fi 

Soveltavan voimistelun asiantuntija (SO kehittämisryhmä) sini.mattila(at)voimistelu.fi

Haku