Voimistelukoulu ja Voimistelupassi

Voimisteluseurojen Voimistelukouluryhmissä lapset opettelevat liikkumisen perustaitoja leikkien. Voimistelukouluryhmiä järjestetään monenikäisille lapsille aina kolmesta kahteentoista ikävuoteen, ja mukaan voivat tulla sekä tytöt että pojat. Voimistelukoulussa liikkuminen on iloinen asia! Jokainen lapsi saa harjoitella omien taitojensa ja toiveidensa mukaisesti – oli tavoitteena sitten harrastaminen tai kilpailuihin tähtääminen.

Voimistelukoulu on voimistelutaitojen pohja, josta lapsi voi jatkaa voimistelua valitsemansa kilpalajin parissa tai voimistelun tai tanssin harrasteryhmässä. Lajeihin voi tutustua kilpavoimistelun sivuilla. Lue alta lisää syksyn 2017 Voimistelukoulu-konseptista.

Löydä lähin Voimistelukoulu-ryhmä

Voimistelupassi on lapselle konkreettinen osoitus taitojen karttumisesta. Passin liikkeet ja liikesarjat ovat ikäryhmälle sopivia voimistelun perusliikkeitä. Voimistelupassin liikkeet ohjaavat laadukkaaseen ja turvalliseen perusvoimisteluun. Lisätietoja Voimistelupassista ja tilauslomakkeen löydät täältä.

Etsi tulevat voimisteluohjaajan Startti-koulutukset koulutushaun avulla!

Voimisteluseurat voivat ladata Voimistelukoulun logon, julisteen ja muita materiaaleja materiaalipankista. Myös Ohjaajaklubista voi etsiä ideoita ja materiaalia lasten voimistelun ohjaamiseen.

 

Voimistelukoulu-konsepti laatuseuroissa syksystä 2017

Voimistelukoulu on Voimisteluliiton uusi konseptikokonaisuus, joka auttaa seuroja laadukkaan lasten toiminnan järjestämisessä ja kehittämisessä sekä lasten voimistelun laatutekijöiden jalkautumisessa seuroihin. Konseptin osa-alueet on kehitetty yhteistyössä lasten voimistelun ammattilaisten kanssa. Voimistelukoulun materiaalit on laadittu ohjaajien tarpeet ja toiveet huomioiden. Uutuutena Voimistelukoulu-konseptissa on valtakunnalliset ja alueelliset tukitoimet suoraan ohjaajille ja seuroille. Konseptin avulla varmistetaan ja vahvistetaan seurojen välistä yhteistyötä sekä kannustetaan hyvien käytäntöjen jakamiseen. Syksystä 2017 Voimisteluliitto edellyttää Voimistelukoulu-konseptin käyttöä kaikilta Sinetti- ja Huippuseuroilta. 

Lasten ja nuorten laatuseuroilla on siirtymäaikaa Voimistelukoulun käyttöön seuraavaan auditointiin saakka ja uudet Sinettiseurat ottavat konseptin käyttöönsä heti sertifikaatin saatuaan. Halutessaan seura voi luonnollisesti ottaa Voimistelukoulu-konseptin käyttöön välittömästi! Voimistelukoulu-seuroissa kaikkien uusien voimistelukouluohjaajien tulee olla kouluttautuneita. Näin takaamme mahdollisimman lapsilähtöisen ja laadukkaan ohjauksen. Koulutuksen minimivaatimuksena on startti + voimistelukoulu-koulutus (vanha jumppakoulukoulutus hyväksytään).

Voimistelukoulu lisenssi - vain jäsenseuroille

50€/vuosi seurat, joissa alle 200 0-12-vuotiasta jäsentä
100€/vuosi seurat, joissa yli 200 0-12-vuotiasta jäsentä
250€/vuosi seurat, joissa yli 700 0-12-vuotiasta jäsentä

Laatuseurat voivat tilata Voimistelukoululisenssin täältä.

Lisenssillä seura saa:
- Oikeuden käyttää Voimistelukoulun valmiita sisältöjä ja tuotenimeä
- Laajemman Voimistelukoulu materiaalin (suunnitelmat, oppaat, voimistelupassit sekä sähköinen materiaali)
- Alueellisen maksuttoman ”Update”-tapaamisen (matkakustannukset omakustanteiset)
- Mahdollisuuden tilata tutor-käynti lasten voimistelunsparraukseen
- Ohjaajaklubijäsenyyden
- Pääsyn Silta-materiaaleihin + enemmän webinaareja
- Mahdollisuuden tilata oheistuotteita (asusteita, julisteita, passeja)
- Käyttöoikeuden logoon ja voimistelukoulu-tunnuksiin
- Mahdollisuuden osallistua Voimisteluliiton koulutuksiin (sis. Voimistelukoulu)
- Maksuttoman arvi-koulutuksen
- Edullisemmat materiaalit (Ohjaajan oppaat 5€ (paperi + sähköinen), liikekortit 5€/pkt ja voimistelukoulupassit 1€/kpl)

Voimistelukoulu ilman lisenssiä

Ohjaajan oppaat (6€/kpl), liikekortit (6€/pkt) ja voimistelukoulupassit (2,5€/kpl)

Haluatko Voimisteluliiton laatuseuraksi? Lue lisää lasten ja nuorten laatuseuratoiminnasta.

Voimistelukoulun logo