Hyppää sisältöön
Home » Kilpailutoiminta » Voimistelun kilpalajit » Tanssi » Tanssin lajiesittely

Tanssi 

Kun musiikki vie täysin mukanaan, on liikettä mahdoton pysäyttää. Tanssi on parhaimmillaan huikea flow-tila, jossa kuin huomaamatta tulee opittua uusia taitoja ja kohotettua kuntoa.

Tanssia on monenlaista. Se voi olla tarkoin suunniteltua esiintyvää taidetta, improvisaatiota tai pelkästään rentoa hauskanpitoa. Tanssia voi yksin tai yhdessä. Pareittain tai isommalla porukalla. Lajimuotona tanssi on monipuolinen, värikäs ja trendikäs. Jokaiselle löytyy jotakin, sillä valinnanvaraa on runsaasti: street-lajeista aikuisbalettiin ja Lindy hopista nykytanssiin. 

Voimistelupäivät - Naiset tanssimassa

Lasten tanssi

Lasten tanssitunnit liikuttavat ja rikastuttavat lapsen mielikuvitusta!

Lasten tanssitunneilla harjoitellaan perusliikuntataitoja sekä tutustutaan tanssin perusteisiin sekä -tekniikkaan lapsen ikätasolle sopivalla tasolla. Tanssitunnit sisältävätkin hymyjen ja punaisten poskien lisäksi paljon luovia harjoitteita sekä tanssin riemua. Lasten tanssi kuuluu suuren Voimistelukoulun leikkivarjon alle.

Erilaisilla tanssitunneilla lapset harjoittelevat luovia harjoitteita hyödyntäen mielikuvitustaan. Voimisteluseurojen tanssiharjoitukset kehittävät perusliikuntataitojen ja fyysisten ominaisuuksien lisäksi oman kehon, rytmin, rytmiikan ja tilan hahmottamista. Ne luovat hyvää ja monipuolista pohjaa tulevaisuudessa monenlaiseen liikuntaan.

Lasten tanssin tunnit opettavat myös ryhmässä toimimista ja sosiaalisia vuorovaikutustaitoja.  Tanssi on lapselle monipuolinen harrastus ja tanssi vahvistaa opittujen taitojen kautta myös itseluottamusta.

Hyppää mukaan lasten tanssin ihmeelliseen maailmaan, jossa vain mielikuvitus on rajana. Voimisteluseuroissa löytyy paikkakunnittain erilaisia mahdollisuuksia cheer-tanssista katutansseihin ja balettiin sekä show-tunneista esittävien ryhmien tunteihin. Tutustu lähialueesi seurojen tuntiohjelmiin ja löydä uusi harrastus lapselle.

Lapset tanssivat yhdessä

Haku