Hyppää sisältöön

Voimistelua kouluihin

Voimistelu on monipuolista ja tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia. Tutustu kouluihin ja varhaiskasvatukseen suunnattuihin materiaaleihin, joita voi hyödyntää liikuntatunneilla, välitunneilla ja muiden oppiaineiden tunneilla.

Temppusankarit-kouluskaba

Uusi Temppusankarit-kouluskaba on 1–9-luokkalaisille suunniteltu, perinteisen voimistelun rajoja rikkova matalankynnyksen tuntimalli ja kisailukonsepti kouluihin ja iltapäiväkerhoihin! Päätavoite on saada lisää monipuolista liikettä kouluarkeen.

Lue lisää

Materiaalit kouluille

Kaikki kouluille sopivat materiaalit löydät materiaalipankista. Tutustu alta muutamiin koululaisille sopiviin materiaaleihin. Sivun alaosasta löydät erikseen varhaiskasvatuksen materiaaleja.

Temppusankarit sisältävät vinkkejä erilaisten voimisteluliikkeiden kehittelyihin sekä vaihtoehtoja opetuksen eriyttämiseen. Voimisteluliiton ja Koululiikuntaliiton yhdessä tuottama Temppusankarit on maksuton materiaalikokonaisuus opetustyötä tekevien käyttöön. Ohjeet löytyvät videomuodossa sekä kirjallisina.

Rope Skipping eli naruhyppely on hauskaa. Rope Skipping sopii välitunneille ja liikuntatunneille. Hyppiä voi isolla porukalla, kaverin kanssa tai yksikseen. Materiaaleja on videomuodossa, ohjevihkona sekä tulostettavina QR-koodeina. QR-koodien takaa löytyvät video-ohjeet sopivat esimerkiksi QR-koodisuunnistuksen tai välituntiliikunnan toiminnallisiksi pisteiksi.

Opetukseen välilehden alta löytyy valmiita tuntisuunnitelmia liikuntatunneille, toiminnalliseen opetukseen sekä ilmiötunteja. Freegym rikkoo perinteisen voimistelun rajoja ja siinä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Freegym sopii hyvin koulujen liikuntatunneille ja sitä voi harjoitella sisällä liikuntasalissa sekä ulkona. Voimistelukoulun koululiikuntaan suunnatut tunnit tarjoavat ideoita perusmotoristen taitojen harjoitteluun. Liikuntatunneille sopivat myös pariakrobatian alkeet sekä rope skipping -harjoitteet.

Energiset liikkujat -videosarja tarjoaa vinkkejä energisten lasten ohjaukseen. Tutustu videosarjaan Voimisteluliiton Youtubessa (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Dance 4 Fun on lapsille ja nuorille suunnattu monipuolinen tanssikonsepti, jossa liikkeet maustetaan eri tanssityylein. Eri tyylilajien vivahteilla perusliikettä saa varioitua monipuolisesti. Harjoittele ensin yksittäisiä liikkeitä ja tee niistä sen jälkeen sarja.

Dance 4 Fun kouluille Dance 4 Fun liikkeistä sarjoiksi

Välkkäritreenit-videosarjasta löydät vauhtia ja ideoita välitunneille. Kaikki videot löydät YouTubesta:

Välkkäritreenit

Materiaaleja varhaiskasvatukseen

Voimistelun materiaalipankki tarjoaa vinkkejä varhaiskasvatukseen. Tutustu alta muutamiin varhaiskasvatukseen sopiviin materiaaleihin.

Ninjagymissä yhdistyvät voimistelu, temppuilu, voimaharjoittelu ja parkour. Ninjagym kehittää etenkin lasten motorisia- ja perusliikuntataitoja ja sopii hyvin varhaiskasvatukseen. Ninjagymistä on 16 valmistuntia, joita voi hyödyntää omaan tarpeeseen sopivalla tavalla yhdistäen eri harjoitteita.

Dance 4 Fun konseptiin kuuluva Kepparitanssi on innostava matalan kynnyksen liikuntamuoto, jossa liikutaan luovasti keppihevosen kanssa erilaisia musiikkeja, rytmejä ja tanssityylejö yhdistäen. Kepparitanssi kehittää etenkin koordinaatiota, tapapainoa ja luovaa liikettä. Kepparitanssi on Voimisteluliiton ja Ratsastajainliiton yhdessä tuottama sisältö.

 

Haku