Hyppää sisältöön

Voimistelukoulu-tunti

Voimistelukoulu-tunnilla alle 12-vuotias lapsi oppii perusliikunta- ja voimistelun alkeistaitoja koulutetun ohjaajan avustuksella. Tavoitteena on kehittää lasten koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta ja perusvoimaa voimistelullisin keinoin sekä tarjota lapselle liikunnallisia elämyksiä. Harjoittelu on monipuolista ja antaa erinomaiset taidot sekä voimistelu-uralle että muihin lajeihin.

Voimistelukoulu-tunti alkaa läsnäolijoiden tarkistamisen jälkeen energisellä liikuntaleikillä, jossa saadaan hiki pintaan. Sen jälkeen syvennytään taitojen ja ominaisuuksien harjoitteluun. Tunti huipentuu loppuleikkiin ja loppujäähdyttelyyn ja/tai -rentoutukseen. Tunneilla lapset toimivat itsenäisesti ilman vanhempaa. Avustajan läsnäolosta voi keskustella seuran kanssa. Monissa seuroissa Voimistelukoulu-tunneilla on käytössä lapsille Voimistelukoulun passi, jonka kautta vanhemmat ja huoltajat voivat seurata lapsen uusien taitojen kehittymistä.

Voimisteluliiton jäsenseurat tarjoavat Voimistelukoulu-tunteja eri-ikäisille lapsille. Usein löydätkin voimisteluseuran tuntivalikoimasta syntymävuoden ja ikähaarukan mukaan jaoteltuja Voimistelukoulu-tunteja, kuten 3-5-vuotiaiden Voimistelukoulun. Osa seuroista saattaa nimetä Voimistelu-koulutunteja myös ryhmien nimillä (esim. Keijubaletti), lajien nimillä (esim. 10-12-vuotiaiden joukkuevoimistelu) tai muiden harrastusmuotojen (esim. Ninjagym) nimillä.

Löydä lähin seura

Voimisteluseurat lähelläsi tarjoavat laadukkaita, edullisia ja monipuolisia tunteja voimistelun, tanssin ja ryhmäliikunnan parissa!

Löydä seura

Haku