Voimisteluseurat tarjoavat monipuolisia liikuntaharrastuksia nuorille

Liitu-tutkimuksen (2016) mukaan vain kolmasosa lapsista ja nuorista saavuttaa liikuntasuosituksen. On myös havaittu, että liikunta-aktiivisuus vähenee entisestään iän myötä. Urheiluseurat tavoittavat lähes yhdeksän kymmenestä 9–15-vuotiaasta lapsesta ja nuoresta, ja lähes kaksi kolmasosaa osallistuu toimintaan parhaillaan. Voimisteluseurat tarjoavat nuorille erilaisia liikuntaharrastuksia ja näin ovat osaltaan mukana nuorten liikuttamisessa. 

Nuorten liikuntaharrastus vaikuttaa keskittymiskykyyn ja parantaa muistia. Myös nukahtaminen helpottuu ja unen laatu parantuu. Näin nuorten liikunta tukee uusien, myös tiedollisten asioiden oppimista sekä auttaa jaksamaan koulussa ja harrastuksissa. Liikunta kohentaa mielialaa ja parantaa itsetuntoa. Liikunnan kautta tutustuu myös uusiin ihmisiin ja oppii toimimaan erilaisissa ryhmissä.

Voimisteluseurojen tarjoamat nuorten jumpat ovat sellaisia, joita voi harrastaa yhdessä kaverin tai kavereiden kanssa. Voimisteluseurat tarjoavat runsaasti erilaisia liikuntaharrastuksia nuorille. Nuorille on tarjolla seuroissa esimerkiksi tanssia, tanssillista voimistelua, Freegymiä, rope skippingiä sekä voimistelun kilpailulajien harrasteryhmiä. Halutessaan nuoret voivat mennä jumppaamaan myös aikuisille suunnatuille ryhmäliikuntatunneille

Usein voimisteluseuroissa liikkuville nuorille löytyy myös mielekkäitä tehtäviä myös liikunnan lisäksi. Monet voimisteluseurat osallistavat nuoria kehittämään juuri nuorten jumppatarjontaa siten, että se vetoaisi myös vielä liikuntaharrastustaan etsiviin nuoriin. Nuorilla on seuroissa myös mahdollisuus päästä ohaamaan vaikkapa nuorten tanssitunteja tai vaihtoehtoisesti lasten voimistelun ryhmiä ensin apuohjaajana, edeten koulutusten ja kokemuksen kautta vastuuohjaajaksi. 

Hyppää mukaan voimistelun monipuoliseen maailmaan ja löydä lähin seurasi, joka tarjoaa sinulle sopivaa liikuntaa Löydä Seura - sivuilta!