Kuulutus osaamisen kehittämisestä kiinnostuneille. Jatkokoulutusta on luvassa 2024 syksyllä!
Nyt olisi mahdollisuus syventää osaamista 2. tason koulutuksessa ja verkostoitua muiden valmentajien kanssa. Jatkokoulutukset alkavat syksyllä 2024 seuraavien ryhmien osalta:
- kilpa- ja harrastesarjojen joukkuevoimisteluvalmentajat
- tanssillisen voimistelun valmentajat
- harrastetuntien ohjaajat ja valmentajat (tanssi, voimistelu, Gym-tuoteperheen tunnit)
- HUOM, harrastevoimistelun koulutukseen voivat hakea niin lattia- kuin telinelajien harrasteryhmien ohjaajat ja valmentajat. Koulutus ei telinelajien harrasteohjaajille vastaa suoraan kilpapuolen telinelajien 2. tasoa lajitekniikan osalta (eli avustuksissa ei mennä syventäviin osiin vaan pysytään perustasolla ja perusliikkeissä).
Haku koulutuksiin on käynnissä ja päättyy 8.8.2024
Kenelle?
Valmentajilla, jotka toimivat seuroissa aktiivisesti valmennus- ja ohjaustehtävissä. Ennen koulutusta tulee olla 1. tason tasotodistus tai vastaava osaaminen eli riittävä määrä opiskelua takana ja vähintään 2 vuoden valmentajakokemus.
HUOM, jos 1. taso tulee valmiiksi vasta syksyllä, hae koulutukseen ja mukaan ja ole yhteydessä Liisa Lappalaiseen.
Lajivalmentaja tarkista, ennen hakua, että olet käynyt:
- starttikoulutuksen ja/tai voimistelukoulun koulutuksen (tai vastaavan)
- lajitaidon peruskoulutuksen
- fyysisen valmennuksen koulutuksen
- valmennuksen suunnittelu ja seurannan verkkokoulutuksen
- lajin tuomarikoulutuksen (jos toimit lajivalmentajana)
Harrasteohjaajan pohjakoulutus voi olla erilainen eli ei vaadita mm. tuomarikoulutusta.
Lisää tietoa tasotodistuksen hakemisesta löytyy täältä.
Millaisesta koulutuksesta on kyse?
Voimisteluliiton koulutustoiminnan tavoitteena on lisätä valmentajien osaamista niin teoria kuin käytännön tasolla sekä vaikuttaa positiivisen lajikulttuurin kehittämiseen.
Kokonaisvaltaisessa valmennusosaamisessa oppimista rakennetaan nimenomaan oman arkiharjoittelun kautta. Omien valmennettavien kanssa toteutetut oppimistehtävät vievät koulutuksen käytäntöön jo koulutusprosessin aikana ja mahdollistavat palautteen saamisen myös urheilijoilta prosessin aikana.
Koulutukset ovat myös mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja osaamisen jakamiseen muiden valmentajien kesken. Yhteiskehittelemällä harjoitteita ja kokemuksia voi vertaisiltaan saada tukea omaan kasvuun valmentajana. Osa koulutuksen sisällöistä suoritetaan osittain leiritoiminnan yhteydessä, jotta toimintaympäristössä tapahtuvalla oppimisella ja havainnoinnilla voidaan vahvistaa osaamista.
Koulutuksessa keskitytään kokonaisvaltaiseen valmennukseen eli lajitekniikan lisäksi opiskellaan suunnittelua, fyysistä ja psyykkistä valmennusta, vanhempien kanssa tehtävää yhteistyötä ja vastuullista valmennusta huomioiden ravinto, kuormitus ja vuorovaikutus oppisisältöjä.
HUOM, minimi määrä opiskelijoita on 10, maksimi 40.
Valmentajat, jotka eivät mahdu opiskeluryhmään 2024, pyritään huomioimaan seuraavassa haussa etusijalla.
Aikataulut
- 30.8.-1.9.2024
- 27.-29.9.2024
- 13.-15.12.2024
Jatkokoulutuksen hinta on 996 € (sis. koulutuksen, majoituksen ja ylläpidon).
Vielä ehdit hakea apurahaa 10.4. mennessä, jos seuranne ei ole vielä sitä hakenut.
Matkakuluista Kisakallioon jokainen opiskelija vastaa itse.Koulutus vaatii läsnäoloa koulutuspäivissä eivät omien valmennettavien leirit taikka kisamatkat ole syy poissaololle. Koulutusta ei myöskään voi suorittaa etänä.
Huom, koulutukseen on ollut mahdollista hakea jo aiemmin apurahaa Suomen Naisten Liikuntakasvatussäätiöstä (SNLS). Muista mainita ilmoittautumisen lisätiedoissa apurahastasi, mikäli seurallenne on sellainen myönnetty.
Lisätietoja: Liisa Lappalainen@voimistelu.fi
- Lapset |
- Nuoret |
- Ohjaajat |
- Pääuutinen |
- Seuratoimijat |
- Valmentajat