Hyppää sisältöön
Home » Ohjaajille ja valmentajille » Osaamisen kehittäminen » Tasotodistuksen hakeminen

Tasotodistuksen hakeminen

Voimisteluliitto myöntää tasotodistuksia 1-3 -tasoilla. Tasotodistusta voi hakea, kun koulutus- ja kokemusvaatimukset täyttyvät. Alla olevat ohjeet koskevat nykyistä koulutusjärjestelmää, joka on otettu käyttöön vuonna 2017. Mikäli koulutukset on suoritettu pääosin ennen tätä, kannattaa tutustua koulutusten korvaavuuksiin ennen tasotodistuksen hakemista. 

Tasotodistusta haetaan sähköisellä lomakkeella. Tasotodistus toimitetaan noin kuukauden sisällä hakulomakkeen lähettämisestä.

Tasotodistuksen hakulomake

Korvaavuudet

Tasotodistusvaatimukset

Lasten ja nuorten ohjaajat sekä lajivalmentajat

I-tason tasotodistusta voi hakea, kun suoritettuna on Voimisteluohjaajan startti -koulutus sekä 40 h muita koulutuksia. Lisäksi tasotodistukseen vaaditaan vähintään 1 vuoden ohjaaja-/valmentajakokemus sekä Oppimispassin suorittaminen.

Huom! Mikäli tavoitteena on hakeutua 2-tason koulutukseen tulee sinne haettaessa olla suoritettuna Voimisteluohjaajan startin lisäksi Lajitaidon peruskoulutus, Fyysisen valmennuksen peruskoulutus, Valmennuksen suunnittelun ja seurannan peruskoulutus verkkokoulutuksena sekä oman lajin alin tuomarikoulutus. 

II-tason tasotodistusta voi hakea, kun suoritettuna on 1-tason suoritusten lisäksi Voimisteluvalmentajan jatkokoulutus tai Lasten ja nuorten jatkokoulutus sekä vähintään 1 vuosi ohjaaja-/valmentajakokemusta.

Aikuisten ohjaajat

I-tason tasotodistusta voi hakea kun suoritettuna on Ryhmäliikunnan ohjaajan startti -koulutus sekä 40 h muita koulutuksi. Lisäksi tasotodistuksen saamiseen vaaditaan vähintään 1 vuoden ohjaajakokemus.

II- tason tasotodistukseen vaaditaan 1-tason suoritusten lisäksi 100 h koulutusta sekä yhden vuoden ohjaajakokemus.

Tasotodistuksia haettaessa valtaosan koulutuksista tulee olla Suomen Voimisteluliiton järjestämiä.

 

Nainen ohjaa tuntia

Haku