Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Bulgarian MC ja IFAGG Championship edustuspaikat jaettiin lauantaina
09.05.2021

Bulgarian MC ja IFAGG Championship edustuspaikat jaettiin lauantaina

 

OVO Kevät Cupin yhteydessä kilpailtiin lauantaina naisten valintakilpailu Bulgarian Sofiassa 25.-27.6.2021 järjestettävään MC ja IFAGG Championship -kilpailuun. Naisten valintakilpailu pidettiin virtuaalisena Vikis-sovelluksen kautta.

Valintakilpailuista edustuspaikan lunastivat Minetit (Tampereen Sisu), OVO Team (Olarin Voimistelijat), Gloria (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat, Tapiolan Voimistelijat) ja Sanix Valens (Lahjan Tytöt).

Minetit suoritti vahvasti valintakilpailussa ja nappasi ensimmäisen sijan.

-Saimme tehtyä valintakilpailussa suorituksen, johon voimme olla kokonaisuudessaan tyytyväisiä. Seuraava tavoitteemme on ensi viikolla käytävät EM-kilpailut, joihin lähdemme luottavaisin fiiliksin. Ensi viikolla keskitymme vielä hiomaan pienimmätkin epätarkkuudet pois ja tuomaan ohjelman tarinan entistä enemmän esille, Minettin kapteeni Camilla Berg kertoo joukkueen valmistautumisesta kohti seuraavaa kilpailua.

OVO Team on tehnyt viime kilpailuista pieniä muutoksia ja tarkennuksia ohjelmaan. Valintakilpailuissa tarkennukset saatiin näytettyä onnistuneesti.

-Tämän päivän kisasuoritus ei ollut meidän parasta ja tuli vielä pieniä virheitä. Onnistuttiin silti tekemään täysillä ja eläytyen. Ensi viikonloppuna kisattaviin EM-kisoihin lähdemme todella innoissamme. Nyt viimeisellä viikolla työstämme erityisesti eläytymistä ja ilmaisua sekä joukkueen rytmiä. EM-kisoissa tavoitteena on tehdä kaksi sen hetken parasta suoritusta ja sitä kautta voittaa EM-kulta, OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen kertoo.

Gloria on pystynyt viemään ohjelmaansa eteenpäin viime viikkoina.

-Ohjelma on nyt paremmalla tasolla aiempaan verrattuna. Vaikka suorituksessa oli vielä selkeitä virheitä, onnistuimme vahvassa ilmaisussa. Nyt keskitymme ensi viikon EM-kilpailuihin, jonne lähdemme näyttämään entistä tarkempaa ja itsevarmempaa tekemistä, kertoo Glorian kapteeni Laura Airila.

Sanix Valens ansaitsi onnistuneella suorituksellaan neljännen edustuspaikan Bulgariaan.

– Tehtiin ohjelmaan pieniä lisäyksiä bulgarialaisten koreografiemme kanssa ennen kisaa. Jatkamme niiden työstöä ja paremman suoritusvarmuuden treenaamista vielä ennen Bulgarian World Cupia. Olemme tyytyväisiä saavutetusta edustuspaikasta ja odotamme innolla jatkuvaa kisakautta, kertoo Kiia Karppinen Sanix Valensista.

Lopulliset tulokset:

1.       Minetit, Tampereen Sisu 19,600

2.       OVO Team, Olarin Voimistelijat 19,500

3.       Gloria, Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat, Tapiolan Voimistelijat 19,100

4.       Sanix Valens, Lahjan Tytöt 18,650

5.       Team Vantaa, Vantaan Voimisteluseura, 17,850

6.       Illusion, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion 17,450

7.       Team Freyat, Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta, Järvenpään Voimistelijat, Mäntsälän Voimistelijat 16,950

 

Joukkuevoimistelun EM-kilpailut käydään Moskovassa 13.-17.5.2021. Suomesta kilpailuun lähtee EM-valintakilpailun perusteella kolme naisten ja kolme nuorten joukkuetta.

Voimistelu liikuttaa. Myös seuraavat 125 vuotta.

Jo yli 125 vuoden ajan voimistelu on tarjonnut erilaisia polkuja liikunnallisesta elämäntavasta huippu-urheiluun. Voimistelun 125-vuotisjuhlavuosi on jokaisen voimistelijan juhla, joka huipentuu kesäkuussa 2022 Gymnaestrada Tampere -tapahtumaan.

Nyt on aika juhlia. Osallistu juhlavuoteen jakamalla sosiaalisessa mediassa oma voimisteluliikkeesi, temppusi tai tervehdyksesi #onnittelutemppu #voimistelu125

Suomalaisen voimistelun 125-vuotista liittotaivalta juhlitaan yhdessä Suomen Voimisteluliiton, Finlands Svenska Gymnastikförbund FSG:n ja Suomen Työväen Urheiluliiton TUL:n kanssa.

kuva: Susanna Hiljander

Haku