Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Saario ja Fanfani lähellä synkrotrampoliinin finaalipaikkaa WAGC-kilpailuissa
28.11.2021

Saario ja Fanfani lähellä synkrotrampoliinin finaalipaikkaa WAGC-kilpailuissa

Suomalaisvoimistelijoiden viimeinen trampoliinivoimistelun World Age Group Competitions -kilpailupäivä käytiin eilen 27.11.2021 Azerbaidžanin Bakussa. Päivän ohjelmaan kuului suomalaisten osalta 17–21-vuotiaiden yksilötrampoliinin naisten ja miesten sarja, 15–16-vuotiaiden naisten synkrotrampoliini ja 13–14-vuotiaiden miesten tuplaminitrampoliini. Finaalipaikkoja ei saavutettu, mutta Veera Saario ja Aida Fanfani (Espoon Telinetaiturit) hipoivat finaalisijaa synkrotrampoliinin alkukilpailuissa.

Azerbaidžanin Bakussa tällä viikolla käynnistyneet World Age Group Competitions -kilpailut päättyivät suomalaisten osalta lauantaina 27.11.2021. Kilpailut jatkuvat vielä sunnuntaina 28.11.2021 muutamien lajien alkukilpailuilla ja finaaleilla. Suomen joukkue ei saavuttanut kilpailuissa finaalisijoja, mutta sitäkin enemmän arvokkaita kokemuksia ja eväitä kansainvälisistä kilpailuista.

Synkrotrampoliinilla menestystä

Espoon Telinetaitureiden Veera Saario ja Aida Fanfani edustivat Suomea 15–16-vuotiaiden synkrotrampoliinilla, jossa he olivat hiuskarvan päässä finaalipaikasta. Kaksikko voimisteli alkukilpailussa sijalle 11 pistein 42,200. Finaaliin pääsi kahdeksan parasta paria: Valko-Venäjä, kaksi Venäjän tiimiä, Bulgaria, Turkki, Japani ja kaksi Saksan tiimiä. Finaalissa kilpailun voiton vei Valko-Venäjä, toiselle ja kolmannelle sijalle voimistelivat Venäjän tiimit.

Venäjä dominoi yksilö- ja tuplaminitrampoliinin finaaleja

Espoon Telinetaitureiden Reea Eräheimo voimisteli 17–21-vuotiaiden naisten yksilötrampoliinin alkukilpailussa sijalle 30 pistein 87,885. Saman ikäluokan miesten sarjassa Suomea edustanut Tampereen Voimistelijoiden Aaro Tavast jäi alkukilpailussa sijalle 49, sillä sekä ensimmäinen että toinen sarja katkesivat kesken. Vaikka tulos ei vastannut tavoitteita, Tavast iloitsee kisakokemuksesta.

– Oli hienoa päästä edustamaan Suomea kansainvälisissä kisoissa ja kilpailla maailman huippujen kanssa, Tavast kertoi.

Sekä naisten että miesten 17–21-vuotiaiden sarjoissa finaalien kärkisijoja tähditti Venäjä. Naisten sarjassa voiton vei Venäjän Meri Golota, toiselle sijalle ylsi Venäjän Aleksandra Bonartseva ja kolmannelle Japanin Yuka Misawa. Miesten sarjassa voittoon voimisteli niin ikään Venäjän Kirill Kozlov, toiselle sijalle Japanin Shunta Iseki ja kolmannelle Valko-Venäjän Sebastsyan Stankevich.

Tuplaminitrampoliinilla 13–14-vuotiaiden miesten sarjassa kisannut Espoon Telinetaitureiden Kaius Kääriäinen voimisteli alkukilpailussa sijalle 17, eikä näin ollen päässyt finaaliin, johon jatkoivat Venäjä, Yhdysvallat, Portugal ja Ruotsi. Lopulta kilpailun voitti Venäjän Lev Busarev, toiselle sijalle ylsi Yhdysvaltain Kai Lawson ja kolmannelle Yhdysvaltain Micah Miner.

Azerbaidžanin kisat kerryttivät arvokkaita kokemuksia

Valmentaja Riikka Saariaho kertoi aiemmin, että WAGC-kilpailuissa paikalla ovat lajien ikäluokkien huiput, joiden seurassa voimistelusta suomalaiset olivat innoissaan jo etukäteen. Lauantaisen 15–16-vuotiaiden naisten yksilötrampoliinin alkukilpailun jälkeen myös Saario kertoi, että kisapaikalla oli vallinnut todella hyvä tunnelma. Maiden välinen kannustus oli ilahduttanut nuorta urheilijaa.

Suomen WAGC-joukkueesta suurin osa oli ensikertalaisia kansainvälisissä kilpailuissa. Valmentaja Ekaterina Sorsan mukaan kilpailut olivatkin Suomen joukkueelle tärkeä näytön paikka erityisesti siksi, että he pääsivät edustamaan Suomessa verrattain pientä lajia kansainvälisille areenoille. Sorsa toivookin, että joukkueen esimerkki kannustaisi myös nuorempia urheilijoita trampoliinivoimistelun pariin.