Hyppää sisältöön
Home » Ohjaajille ja valmentajille » Koulutus » Ryhmäliikunnan ohjaajien koulutuspolku

Ryhmäliikunnan ohjaajien koulutuspolku

Voimisteluliitto järjestää ryhmäliikunnan ohjaajille koulutusta pääasiassa 1-tasolla. Koulutus painottuu vahvasti verkko- ja etäkoulutuksiin.

Jokaisen ohjaajan polku on erilainen

Ryhmäliikunnan ohjaajien 1-tason koulutuspolku rakentuu omien tavoitteiden ja toimintaympäristön mukaiseksi kokonaisuudeksi, jossa koulutuksesta, seurassa tapahtuvasta oppimisen tukemisesta sekä ohjaajakokemuksesta muodostuu osaamispohja ohjaajana toimimiselle sekä innostus kehittää omaa osaamista eteenpäin.

Polkua määrittelevät omat tavoitteet, toimintaympäristö, resurssit ja esimerkiksi oma elämäntilanne. Polun suuntaa voi myös muuttaa tilanteen ja tarpeiden mukaan. Omaa polkua rakentaessa on tärkeää miettiä, mitkä ovat omat tavoitteet ohjaajana. 

Tältä sivulta löydät vinkkejä ja suosituksia, kuinka rakentaa omaa koulutuspolkuasi.

Ohjaajan ja valmentajan koulutuspolku

1-tason koulutus

Ryhmäliikunnan ohjaajat aloittavat kouluttautumisen Ryhmäliikunnan ohjaajan startti -koulutuksesta (8 h), jonka jälkeen kouluttautumista voi jatkaa oman kiinnostuksen mukaan esimerkiksi Kehonhuolto-, Tanssitreeni- tai Tehotreeni -koulutuksissa. Omaa osaamista voi täydentää esim. Convention -tapahtumissa ja muissa täydennyskoulutuksissa.

Tulevat koulutukset löydät eTaikasta

1-tason suorittaminen

1-tason tasotodistukseen vaaditaan Ryhmäliikunnan ohjaajaan startin suorittaminen, 40 tuntia muuta koulutusta ja vähintään yhden vuoden ohjaajakokemus (min. 1h/viikko). Tasotodistukseen huomioitavien koulutusten tulee olla pääosin Voimisteluliiton järjestämiä

Voimisteluseurojen ohjaajien oppimista tuetaan myös sähköisen materiaalipankin maksuttomilla sisällöillä, liikeohjeilla ja valmistuntimateriaaleilla. Voimisteluliiton Opitaan yhdessä toimintamalli on myös erinomainen tapa tukea oppimista arjen ohjaustyössä.

Ammatillinen kouluttautuminen

Aikuisten ohjaajana voi kouluttautua ammatillisella tasolla esimerkiksi liikuntaneuvojaksi, liikunnanohjaajaksi (AMK). Työn ohella suoritettavassa liikunnan ammattitutkinnossa on myös mahdollisuus painottaa opiskelussa aikuisten liikuntaa.

Haku