900 voimistelijaa valtaa VesiLeppiksen

29.3.2016 |

Leppävirran VesiLeppis Areena täyttyy lauantaina 2.4.2016 lähes 900 voimistelijasta, kun Kuopion Reippaan Voimistelijat järjestää Savo-Karjalan, Pohjois-Suomen sekä Pohjois-Pohjanmaan joukkuevoimistelun aluekilpailut ja uutuutena valtakunnallisen joukkuevoimistelun harrastekilpailun. 

Viikonloppuna kilpaillaan kaiken kaikkiaan kahdeksassa eri sarjassa, joihin osallistuu voimistelijoita 90 joukkueesta, 25:stä eri seurasta ympäri Suomen. Leppävirralla nähdään voimistelijoita aina 10-vuotiaista yli 18-vuotiaisiin asti. 

Ensimmäistä kertaa kilpasarjojen rinnalla on mahdollista osallistua myös valtakunnalliseen harrastekilpailuun. Erityisesti harrastekilpailun osallistujamäärät kaikkiin kolmeen sarjaan yllättivät positiivisesti.  

"Harrastekilpailulle on selvästi tilausta. Joukkuevoimistelun harrastajamäärät ovat suuret. Halusimme tarjota tavoitteita ja tapahtumia myös joukkueille, jotka harrastavat lajia, mutta eivät niin kilpailupainotteisesti kuin kilpa- ja SM-sarjoihin osallistuvat", joukkuevoimistelun lajipäällikkö Susanna Porola kertoi uuden harrastekilpailun taustoista. 

Lisätietoa viikonlopun aluekilpailuista ja valtakunnallisesta harrastekilpailusta. 

Joukkuevoimistelu on lisenssimäärältään suurin Suomen Voimisteluliiton lajeista ja yksi isoimmista naisten ja tyttöjen kilpailulajeista.